Inlägg

Inlägg som jingizu har skrivit i forumet
Av jingizu
Av jingizu

grattis

Av jingizu
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ArtMan
Känns som Ati måste släppa riktigt bra kort annars kan de få problem. Kommer de nya korten ligga på ungefär samma prestanda som Nvidias kort så lär OEM fortsätta köra med nvidias kort. Å andra sidan blir priset för hög så lär folk köpa Nvidias kort istället även om Atis kort kommer ha kanske 10% högre prestanda. Så Ati måste helt enkelt komma med bra grejer till rätt pris och de måste ju också finnas i butiker och inte blir släppta bara "på papper" så att säga.

helt OT :

jag har precis upptäckt asimov och kan bara hålla med, fy fasen va duktig han e på att skriva

Av jingizu

bra finsk musik : Pelinpala och Texas faggot (psykadelisk trance, VÄLDIGT SVÅRLYSSNAT! ni e varnade )

Av jingizu

nu va det ju ett nytt operativsystem han ville ha utan ett sätt att göra en sk live-cd (som knoppix är) fast bara med ett program på, jag har aldrig stött på det, ska göra lite google-efterforskningar men tyvärr om det är nått större program som behöver lägga sig i registret med mera så lär det blir svårt, eftersom du inte har administrationsrättigheter :/

men det var ett intressant problem bart, jag återkommer om jag hittar ngt

Edit : http://www.nu2.nu/pebuilder/ verkar vara det enklaste sättet... men det innebär ju en del krångel att först göra en windows live-cd för att sedan lyckas lägga in program på cdn (eller dvd-r:en).

jaja, jag tappade intresset lite väl fort för detta "problem" men berätta gärna hur det går

Av jingizu

håller med steffe, gör jag ett program/tema/etc. så ska det göra sitt jobb, inte användarens jobb eller värdprogrammets jobb..

fram för små lätta program med EN specifik uppgift.. bort med allt bloatware NU!

Av jingizu

självklart är det lite placebo, men en hårddisk med mycket lite fragmenterade filer _ÄR_ snabbare, om än inte mycket så bibehåller man livslängden på disken

Av jingizu

det känns trevligt att alla swecare är så upplysta och har gått ifrån virusspridaren internet explorer!

därimot skulle jag gärna se fler projekt än firefox med sånt stort stöd, ex. Opera (tyvärr faller dom på all äcklig reklam).

finns en del trevliga projekt som safari som jag gärna ser att folk provar
(http://www.internet-safari.com/browser.htm)

Av jingizu

med adobe photoshop följer det ju med image-ready där du kan skapa gif-animationer.. så kör igång image ready

Av jingizu

Granli : jäpp

Av jingizu

Köpråd - tyst dator

Hej, jag har fått i "uppdrag" av min fader att bygga en dator och vill ha produktråd

kriterier för datorn :
Tyst!!
midtower (max 65cm)(tror jag, men en "vanlig" låda får plats)
AMD64/pci-express
gott om minne
hårddisk med ljud i tanke, typ 200-250 gb.
grafikkort behöver inte highend för spel, men klara dvdfilm mm utan problem.
det som är viktigt är skärmarna..

den ena ska vara 19" ordbehandling/surfing är det viktiga.

sedan en lcd-tv som kan ta imot tvsignaler och datorsignaler, ska vara 20" och vara väggmonterbar.

Delarna ska inhandlas på samma ställe, och gärna nån av de större sidorna (inte dataprince, ).

fader sa såhär : bättre 10 000 för en tyst dator än 7 000 för ett dammsugare.

tangentbord och mus kan jag plocka ut själv

ljudkort är bra i datorn, men TVn ska ha "tvhögtalare" och vara oberoende av datorn för att spela upp tv (måste altså vara reciver i skärmen).

hoppas på hjälpsamma svar.
/d

Av jingizu
Citat:

Ursprungligen inskrivet av supercoolakillen
Nu är det så här. Jag har ca:6000, och kommer lägga ut 5000-5500 beroende på om mamma och pappa vill betala 3500 eller 4000. Detta betyder att min budget är 9000, och datorn _SKA_ köpas från lokal butik, dvs Malmö eller helst Lund. Jag vill gärna ha tips på vad jag ska köpa, jag ska spela på den. Jag vill att den ska vara 100% till CS 1.6 och flyta på så gott de går på CS:S. Hjälp uppskattas. Jag har ett eget förslag tyck gärna till om de:

Processor
AMD Athlon64 3000+ 512kb Socket939 BOX 1495

Moderkort
Asus A8N-E, NFORCE4 S939 PCI-E ATX 1195

Grafikkort
Gecube ATI Radeon X600PRO PCI-E 256MB TV-OUT,DVI 1449

Hårddisk
SAMSUNG SP2004C 200GB 7200RPM 8Mb SATA II 1095

Minne
Apacer 512Mb DDRram PC-3200 400MHz Original 495

Diskett
Standard diskettenhet 95

CD-Rom
Asus CD-Rom 52x IDE 195

Chassi
COLORit 8007 MIDITOWER ATX 400W SVART/SILVER 395

Skärm
Samsung 17" 793DF DynaFlat Silver TCO-03 1495

Operativsystem
Microsoft WindowsXP Home Edition, OEM svensk 995

9047 blir de om jag inte räknat fel.

Allt detta ska ingå, ni kan ta bort CD-rom och ta in DVD-Brännare osv gärna. Men skärm och operativsystem ska ingå. Och tangentbord, inte mus. Jag räknade inte in tangentbordet men ändå. Jag behöver absolut inte så stor hårddisk plats, jag tankar inget och sitter på 60GB nu och den är inte ens halvfull.

tips på sak du kan snåla in på för tillfället : Floppy/diskettenhet, om inte annat kan du köpa den för 95 kr senare, eller så kan du lägga in en köpes annons i köpochsälj, skulle aldrig betala mer än 50 pix för en floppy i dagsläget och behöver du inte mycket utrymme så satsa på en raptor i stället för 200 giggarn så får du lite mer flås i disken

Av jingizu

DataNusse, han är väll ingen dikator!? han ville ha "skarpare" moderatorer, vilket jag inte läser som strängare, utan mer koncekventa.. ett regelbrott är ett regelbrott, men det finns ju alltid "gråzoner" och alla moderatorer är ju olika individer, vilket medför att dom du skriver ett inlägg som faller in i kategorin "gråzon" så kan du bli varnad/klara dig beroende vilken moderator som undersöker inlägget..

jag själv tycker inte detta är ett så stort problem, moderaterna gör ett bra jobb

Av jingizu

teetow har rätt..

ett bra program för att höjja och låsa vertical hz är : refreshlock.exe (endast en exe, men den måste vara igång för att "låsa").

ladda ner refreshlock (tror det finns i filarkivet här på swec) kicka igång det och du får en liten monitor som det står Hz i nere i systray.

dubbelklicka på ikonen och leta fram din upplösning (och färgdjup) i listan och ställ in så högt du kan, står i manualen för din skärm vad mycket du kan kräma ut

och kör du löjligt hög upplösning som gör att du får låg hz kan det vara värt att dra ner upplösningen för att få bättre hz (glöm självklart inte att ställa på Vsync igen i spelet, annars har det ingen verkan)

Av jingizu

antagligen går filen efter när den vart sparad vilket säkert är mer än 30 dagar sen, och "anser" att du har förbrukat rätten att använda programmet, vilket betyder att adobe inte vill ha filer ute på andras servrar, utan på sina egna för "monopol" eller nått..

*gissar*

Av jingizu

installera om och kör korvmjölk som lösenord så är problemet ur världen? du kan ju stänga av lösen när du väl är inne i winbl0wz

Av jingizu

ett annat måste är ju att installera AOL 2000² alltid lika kul att upptäcka massor av onödiga ikoner på skrivbordet.. helst gator och allt såntdär man hittar.. och lite äldre virus, och om dom måste använda samma tangentbord som ni, kan ni skruva isär det och gå lös på ledningarna med en mejsel, lär vara fett irriterande =D (går att använda hjälpmedel-->skärmtangentbord, som dom är inte helt blåsta)

Av jingizu

eller installera radmin/vnc.. så kan han connecta och stänga av i netlimiter medans han spelar.. och sen logga in å smälla på när han tröttnar på att spela?

www.realvnc.com
www.radmin.com

radmin kostar pengar

Av jingizu

LiveDrvUni-Pack(ENG).exe är det som funkar för mig på mitt live! 5.1

Av jingizu

nej den blå och den svarta hör ihop, blå borde vara enkortsläge och den andra om du aktiverar SLI..