Inlägg

Inlägg som J_Cokes har skrivit i forumet
Av J_Cokes

nej det visste jag inte men eftersom jag kan googla och läsa så slipper du vara nedlåtande och berätta om dina l33ta kunskaper Rasmus...

Av J_Cokes

tack för påpekandet av skillnaden mellan pci express och pci-x.
Jag har ju faktiskt fel i titeln.. det jag letar efter är väl PCI-E
Dock är prylen som jag länkade till hos linitx korrekt port, tror jag.

Av J_Cokes

Funkar 16x pci-x med risers?

Håller på att bygga mig en låda och är lite inne på att köpa en riser.
Moderkortet är Zotac G43 och grafikkortet är XFX 5850 black edition
.
Innan jag nu köper en riser så undrar jag om det ens funkar?
Risers finns ju i alla möjliga format från korta fasta till längre flexibla.
Så frågan är: det blir inga problem med kortet med tex 7cm förlängning på en 16ggr pci-x?

LinITX.com - PCI Express X16 Flexi Riser Card - 7cm Cable

Av J_Cokes
Skrivet av ronnylov:

Eller så kan man ta plåten från något gammalt chassi. Förr var det inte helt ovanligt med löstagbara moderkortsplåtar i chassin.

Bra tips om det hade varit atx eller matx men tanken är att lådan ska vara baserad på Zotacs mini-ITX, något jag självklart borde skrivit i första posten. Tack iaf...

Av J_Cokes

trälåda - distanser?

Var kan jag hitta distanser som greppar bättre i materialet är de "vanliga" för moderkortet om jag vill göra lådan i någon sorts trä?

Av J_Cokes

Minimalt chassi för kraftfullt grafikkort?

Jag söker ett så litet chassi som möjligt som jag kan stoppa in ett kraftigt grafikkort (inte två!) samt en processor med kylare samt ssddisk. Thats it, vill inte ha nå mer, eller jo det vore ju trevligt om lådan har handtag men inget krav. Nätdelen får man ju inte glömma och finns det externt som klarar att driva ett bättre grafikkort så show me men annars får det bli en intern.

Har suttit och kikat men matx är helt enkelt för stora och tunga

Alla tips taget emot med stor tacksamhet!

Av J_Cokes

Man bör vara försiktigt med att öppna munnen om man inte vet vad man talar om..
Raid0 ökar visst prestandan.. läs/skrivhastigheten fördubblas nästan...

Av J_Cokes

Någon skrev att det funkar att köpa WoW från en amerikansk butik. Vet någon om jag kan spela på de amerikanska servrarna då eller e det bara snack?
Jag vill verkligen spela WoW men det finns ingen chans att jag vill ha ett EU-konto så om det är enda valet så skiter jag hellre i det.

Av J_Cokes

Kan ju vara mycket som är fel.. kan ju tex vara minnena men även massa andra grejer.
Vad har du för timings på minnena? trimmat lite där?
Har du ett bra nätagg? Testa ökat Vmem lite kanske?
Vissa chipsets på moderkort bråkar med vissa minnen.
Har du testat minnena var för sig och i olika slots?
Har du överklockat burken och har tillräckligt med kylning på cpu samt bryggan som sköter minneshanteringen?

Av J_Cokes
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 150gOst
jag söker fortfarande efter evequest's hemsida..

Du har inte ens testat google eller hur?

Av J_Cokes

Vad för grafikkort följer med?
Och om du vill ha en bedömning kanske du ska skriva hur mycket du får betala för det

Av J_Cokes

Pirates, Civilisation eller Everquest

Av J_Cokes

Musikdator

Min bror pysslar med elektronisk musik. Hans nuvarande dator är en gammal Amd Palomino 1600 med 512mb 2100ddr. För att göra musik använder han Logic som då tyvärr blev uppköpt av Apple och dom lade ner pcutvecklingen av programmet (så man behåller sin l33ta status)
Nu känner dock brorsan att han behöver en dator med mera prestanda och jag har klurat lite på vad som skulle vara bra. Problemet är budgeten som ska vara så liten som möjligt.
Vad jag då tänkt är att det som ger honom mest prestandaökning är cpu,minne och moderkort. Är det någon mening med ett dualmoderkort? Måste inte programmet vara skrivet för att kunna nyttja 2 cpus?
Tänkte nog köpa en barton2500 och klocka till 3200, är det verkligen så stor skillnad på athlon64? speciellt med tanke på att athlon64 vad jag förstått inte är snabbare på 32bitars program?
Moderkortet behöver inga fancypansyprylar ALLS! han har ett pci-firewirekort och usb kan vara intressant, han har också trådlöst nätverk så det behövs inget sådant. Ljudkort har han självklart ett som är svindyrt, snarare bra om det inte har massa prylar man måste stänga av i bios men det viktigaste är att det är stabilt. Är det någon större skillnad på chipsets om man inte ser till funktioner som nätverk,ljudkort utan till prestanda? KT400a, KT600 eller Nforce2 eller är det intressant att titta på ett system med K8T800(som är dubbelt så dyrt)
Tänkte för övrigt köpa 2 mindre diskar och köra i raid0 ev 3 diskar i raid5 så att hårddiskarna inte blir någon flaskhals men ljudet borde väl ändå laddas upp i ram så därför låter 1gb ram bra.

Jag behöver inte exempel på prylar utan just vad ni tror om olika jämförelser och hur mycket mer prestanda de ger eller vilken av valen som helt enkelt är bäst och om det ger 0.00001% ökning eller en prestandaökning som verkligen kommer märkas

Av J_Cokes

näe du, tror inte man skulle ställa upp fetingserver på deras 100mbit... kostar ju 200kr för varje 100gb utöver 300gb och det kommer garanterat fetingservrarna upp i på kortare tid än 30 dagar.

Av J_Cokes

PowerDVD, klart bäst bild tycker jag

Av J_Cokes

problem med negativscanner!

Jag har fått låna en Minolta Dimage Scan Elite 5400 negativscanner nu under påsk och tänkte passa på att scanna alla gamla foton men jag tycker programmet som följde med var lite undermåligt. Antingen kan man använda en wizard som skapar bilder med för låg upplösning 1024x768 eller lägre eller så är det gigantbilder på 3500x2900 eller högre. Dessa bilder blir då skitsmå med dålig kvalitet eller jpgar över 3.5mb st vilket är lite för saftigt för min smak.
Skiter man i att köra wizarden kan man fixa egna bilder och få de "rätta" formaten, ca 2500x1800, men då måste jag sitta och pilla på inställningarna för VARENDA jävla bild för att det ska bli bra dvs det kommer ta år att fixa detta. Någon kanske har ett tips på program som dom använt, som funkar med negativscanners?

Av J_Cokes
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Camridge
Kimpan

Varför så mycket för??

Man vill väl alltid ha mer!
Dock så undrar jag, har du det där hemma Kimpan??

Av J_Cokes

http://www.w3schools.com
eller den svenska sidan som inte är lika bra men på svenska
http://www.webdesignskolan.com/

Av J_Cokes

Ring M$ hotline och be om hjälp...

Av J_Cokes

* Lan STHLM är inte ansvariga för deltagares eventuella ekonomiska förluster i samband med LANet, direkt eller indirekt, exempelvis vid inställt evenemang, elproblem eller motsvarande.

hur ska ni ha det?