Inlägg

Inlägg som uberpwnage har skrivit i forumet
Av uberpwnage
Skrivet av LemonIllusion:

Om du uppgraderat till Windows 10 har datorns hårdvara registrerats på Microsofts servrar och nyinstallationer på samma hårdvara aktiveras så fort du går online. Här hittar du Windows 10-nedladdningen.
https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10

Okej. Så det jag behöver göra är att ladda den den där filen, lägga på ett USB och sedan köra den från bios när SSD är inkopplad? Behöver jag ha 7an installerad sedan innan?

Av uberpwnage
Skrivet av vaoen:

@rizefall: Din windows 10 nyckel är bunden till moderkortet på datorn du installerade windows 10 på. Det du behöver göra för att installera om windows 10 på samma dator med en ny hårddisk är att först ladda ner mediacreationtool. Sedan behöver du skaffa ett usbminne på minst 8gb som du använder för att skriva windows 10 filerna till. Du startar sedan om datorn och väljer att starta från usbminne, detta gör du ifrån bios inställningar. Efter det så följer du bara instruktionerna som visas på skärmen.

Okej. Så när jag får min nya SSD, och den är inkopplad så stoppar jag bara in USB med de här filerna så känner den av att jag har W10 på datan och den installerar om? Låter ju inte så farligt.

Av uberpwnage
Skrivet av Jompa79:

Vem som helst kan ladda ner W10 från MS. Gör en bootable usb-sticka, installera klart. Ditt W10 kommer känna av keyn och aktivera sig automatiskt, annars går det utmärkt att köra w10 oaktiverat.

Men hur känner den av? Just nu om jag försöker ladda ned Windows 10 så måste jag köpa en licens för att ens ta mig vidare.

För övrigt så använde jag ett program kallat "produkey" och kan nu se min W10 product nyckel på min andra dator. Visst borde jag bara kunna skriva ned den, nedgradera min äldre PC till W7 och använda den? Känns som det hade varit enklast.

Av uberpwnage
Skrivet av vaoen:

@rizefall: Så du vill alltså överföra nyckeln från den ena datorn till den andra? Enligt följande artikel finns det ingen möjlighet att använda din win 7 nyckel som en win 10 nyckel på annan hårdvara "However, that free Windows 10 license you get as part of the upgrade process is tied to an individual PC. Even if you upgraded from a retail copy of Windows 7, 8, or 8.1, you won’t be given a retail copy of Windows 10. You just can’t move that free Windows 10 license to another PC. Now that the free Windows 10 upgrade offer is over, you’ll have to buy a new copy of Windows 10 if you want to move it to an entirely different PC.".

Det jag undrar är om jag på något sätt kan få Windows 10 på min nya SSD som kommer till veckan. Då jag hade W10 på den men inte gjort någon egen backup så vad jag förstått så kan jag inte använda W10 längre då gratistiden är slut. Såvida jag inte fortfarande har rätt att ladda den W10 av någon anledning.

Av uberpwnage
Skrivet av Rick69:

Du kan ladda ner windows från microsofts hemsida och installera det på en ny SSD.

Coolt! Hur går jag tillväga då? För jag antar jag måste visa på något sätt att jag har rätt att göra det?

Av uberpwnage
Skrivet av vaoen:

Licensen du använt då du uppgraderade från win 7,8 eller 8.1 har blivit uppdaterad till en win 10 licens. Du kan därmed använda samma licens när du installerar win 10 på den andra datorn.

Men vänta lite nu...

Min SSD som var på min primära dator är helt död. Hur gör jag då för att få igång W10 på en ny hårddisk?

Som sagt så har jag W10 på en annan dator också.

Av uberpwnage

SSD till dator med W10 har dött helt och hållet. Vad gör jag nu?

Så vitt jag förstått så kan inte tanka ned Windows 10 som jag gjorde med gratis uppdateringen. Jag har Windows 10 på en annan stationär dator och undrar om man på något sätt kan överföra licensen kanske?

Givetvis borde det lättaste vara att köpa en kopia jag kan använda hur mycket jag vill, men inget jag är sugen på just nu.

Hittade också denna sajt och lite längre ned låter det som att man ska kunna avinstallera nyckeln och använda den på en annan dator. Är det något som funkar tror ni?

https://www.groovypost.com/howto/transfer-windows-10-license-...

Av uberpwnage

Ursäkta att jag bumpar tråden. Men visst kan jag väl köpa en ny router och bara ösa med den istället? Jag behöver väl inte köra med Thomson routern jag får från Telia?

Av uberpwnage
Skrivet av Mac83:

Nej det är ju inte konstigt att hela lådan blir stekhet om ingen fläkt går varken in eller ut och grafikkortet bara pumpar ut värme i lådan

Precis. Sedan varför han satt sådär kan man ju fråga sig men det gör inte så mycket. Han börjar bli gammal och tänker väl inte steget längre alla gånger, eller så var han bara trött när datan satts ihop. Vi blir ju båda bara klokare

Av uberpwnage
Skrivet av OpWildChild:

Hej.

Är på jakt efter en bra sida att se naruto shipuden ifrån. Är på avsnit 362. Det är dock viktigt att det är engelskdubbat, har lite problem med japanska och vill gärna lägga tiden på att faktiskt serien inte läsa text.

Någon som vet vart jag kan hitta detta? Googlat men hittar inget bra.

Tacksam för hjälp.

Mvh.

Kissanime är nog den bästa sajten att använda. Vet inte om man får länka sådant här men du kan ju googla på namnet.

Av uberpwnage
Skrivet av Mac83:

@-=Mr_B=-:
Nej det nykomna problemet är antagligen resultatet av att fläktarna lägger av.

Det jag tror också. Skadar ju inte att flytta om för att det ska bli bättre i längden ändå. Även om skillnaden är marginal. Om inte annat så lär jag ju mig hur det bör sitta och man är klokare till nästa gång.

Av uberpwnage
Skrivet av fermia:

Din pappas vän har gjort flera fel..
Fläktarna på radiatorn blåser varm luft in i chassit.

Grafikkortet ser ut att vara på en PCI-E port som bara har 4x istället för den övre som har 16x

SSD kan bli så varm för att den sitter väldigt nära ditt grafikkort..

Jo jag har ju blivit upplyst om det. Men skriver ned allt ni skriver så tar jag det till honom så får det sättas rätt.

Av uberpwnage
Skrivet av Mac83:

Ja det är inte så konstigt att den blir varm när den trycker ner all värme i botten på lådan
Vänd fläktarna på cpu kylaren så dom blåser ut och flytta upp grafikkortet så får det lite bättre luftning också så ska du se att problemen försvinner

Jag vågar inte flytta runt en massa själv men ska lösa det med människan som hjälper mig i vanlig ordning.

Tack så mycket alla!

En sista fråga är väl om någon har koll på vad som kan ha gjort att fläktarna till chassit var döda en gång när jag startade upp?

Av uberpwnage
Skrivet av DreinLifeOfYou:

fläktarna sitter fel på radiatorn till cpun, dem ska vändas åt andra hållet annars blåser dem in varm luft istället för att blåsa ut det.

Haha, ojdå! Ja det är ju inte så bra.

Faktiskt för mig jag sett det när jag googlat runt nu senaste tiden. Bra att du påpekade det. Men har det något med att den inte syns i CAM?

Tycker du GPUn ska flyttas upp också kanske?

Av uberpwnage
Skrivet av DreinLifeOfYou:

@rizefall: Varför har du grafikkortet i en pci slot längre ner? Och kan du ta en bild så man ser alla komponenter i chassit?

Jag är inte så duktig på att sätta ihop en dator så det var en väns pappa som gjorde det åt mig.

Så här ser det ut. Ursäkta den dåliga bilden: http://i.imgur.com/nuVihOF.jpg

Av uberpwnage
Skrivet av Drivknuten:

Installera Samsung Magican, så kan du kolla S.M.A.R.T och uppdatera firmwaren till disken. Sen som Legit Lax säger kolla aktivitetshanteraren ifall det ligger någon process som använder disken på ett onormalt sätt.

I win 10 så Alt+Ctrl+Delete-> Aktivitetshanteraren -> Fliken "Prestanda" -> Disken som det gäller C: eller vilken beteckning den nu har.

Skrivet av Roger W:

Står i manualen, sid 15-16.
Ska bara vara att ta tag under botten av fronten och dra mot dig för att få loss den.
Sen kan du även ta loss taket, genom att lyfta vid fronten.

Okej. Nu har jag tagit lite bilder för att visa hur det ser ut.

Såhär sitter jag med datorn efter att ha tagit bort alla yttre delar eller vad man ska säga:
http://imgur.com/a/bwUtH

Här är min SSD när spelet är i gång:
http://imgur.com/a/IrXBK

Och här är CAM, Speccy samt Aktivitetshanteraren medans spelet körs. Värden är mycket bättre nu för tillfället.
http://i.imgur.com/yhriJ7b.jpg

Fick även ett meddelande av CAM som löd: CPU Fan has lost it's connection and is no longer spinning. Please check this fan for malfunction. Dessutom syns inte min pump heller. Antar kablar är strulet här?

Roligt nog så när jag startade datorn när den låg på bordet så var alla fläktar igång, men när jag ställde upp den så var INGEN av dem på. Behövdes en restart för att de skulle gå i gång. Vad kan det bero på?

Av uberpwnage
Skrivet av Aleshi:

Hur många fläktar är insug och hur många är utblås? Det är inte så att det sitter ett orensat dammfilter vid insuget?

Kan faktiskt vara så. Vet inte hur jag kommer åt de två främre fläktarna på min NZXT Noctis 450. Lite hjälp?

Skrivet av Legit Lax:

Kolla med aktivitetshanteraren ifall det är något som tuggar på din SSD. Det är verkligen något som är fel. Min Samsung 850 pro sitter i stadiga 35 grader.
Om det är svårt att lösa vore en windows clean install det bästa.

Hur gör jag det och vad kollar jag efter?

Av uberpwnage
Skrivet av Drivknuten:

Ja då är det nog 57grader, det är inget som är skadligt utan 850 Evo har skydd mot överhettning och 57°C ligger inom operating temperature för SSD:n (har för mig att den sänker prestandan för att reglera temperaturen vid 85°C).

Okej. Sitter på 62 grader nu och verkar stiga. Men varför blir den så förbannat varm? Förstår som inte. Har inte märkt av det här förut.

Av uberpwnage
Skrivet av Drivknuten:

Skulle tro att Speccy läser in fel värden för tempen på SSD:n. Kolla med CPUID HWMonitor och se om siffrorna skiljer sig åt.

Näe den säger samma. 57 grader just nu.

Av uberpwnage
Skrivet av kissekotten4:

Kanske är någon fläkt som står stilla? testa med chassit öppet och se om det hjälper

Får testa det. Tack.