Inlägg

Inlägg som uberpwnage har skrivit i forumet
Av uberpwnage
Skrivet av Svensktiger:

980 TI med bara 2 GB minne ?
Antingen är det speccy som behöver uppdateras eller så är det nåt galet med grafikkortet.

Men dina temperaturer formligen skriker "kass chassiventilation!".

Gigabyte GeForce GTX 980 Ti 6GB G1 är vad jag har. Troligen Speccy som dummar sig.

Ja det verkar ju kanske så men aldrig varit ett problem innan. Varför ska det börja först nu? Givet så blir ju delar och saker sämre ju mer tiden går men om ventilationen funkat bra innan varför ska det börja bli skit nu?

Av uberpwnage
Skrivet av Elvispen77:

Dåligt luftflöde i chassit?

Ingen aning. Haft datan i över ett år och inte varit något problem även i tunga spel. Har som börjat hända nyligen och datan är städad och fin också.

Av uberpwnage

Dator varm som satan.

Hejsan!

Jag är lite nyfiken på värme i datorn i alla möjliga plan. Satt och spelade nya Conan Exiles hos polare hela helgen utan större problem men när jag kom hem så märkte jag att mitt chassi var förbannat varmt. Så varmt att när jag tog på sidan var jag tvungen att ta bort handen. Nu är ju alla olika känsliga för värme, och om mitt liv hängde på det hade jag nog kunnat hålla kvar, men varmt var det iallafall.

Det jag vill komma till då är väl främst vad kan det bero på? I vanlig ordning är det inte så och för tillfället har jag spelat i cirka 4 timmar och det är inte överdrivet varmt. Det enda som hänt är att min SSD har börjat bli varm vilket jag inte förstår. Har inte spelet på den, och den ligger uppe i cirka 55 grader som sedan stiger. Enligt programmet "Speccy" så är 55 grader på SSDn i farozonen så man blir ju lite fundersam.

Här är en bild på mina komponenter och dess gradantal när jag spelat Conan exiles: http://imgur.com/a/iiAwu

Och jag funderar väl på...

- Vad är OK och högsta gradantal för varje del?
- Ska SSDn bli så varm? Varför blir den varm? Använder den bara till Windows.
- Vad kan vara felet med att datorn blir så varm så jag "bränner" mig på chassi och ibland inte? Spelar samma spel. Ibland händer det, ibland inte.

Tyvärr har jag ingen Speccy bild när det blivit apvarmt i burken. Ska försöka ha den igång och bara spela och se vad som händer. Antar jag förövrigt rätt att datorn kraschar / stänger ned sig om det blir för varmt? På så sätt kan jag ju bara stresstesta utan att bli rädd något skadas.

Av uberpwnage
Skrivet av lollol7:

Som sagt kan det vara att den behöver städas efter ett tag. Du kan även behöva rensa onödiga program från auto-start genom att köra kommandot MSCONFIG. Ta bort/Bocka ur sådant du inte använder eller kan köra manuellt istället. Exempel kan vara program som ligger i bakgrunden och endast kollar för uppdateringar.

Det är något jag brukar kolla lite nu och då men tack ändå.

Men antar att en dator måste bli väldigt gammal om den ska bli sämre pågrund av det?

Av uberpwnage
Skrivet av TiasE:

FPS dropsen låter mest som att din dator behöver städas ren från damm som satt sig i kylare för CPU och GPU.
Att det laddar segt kan bero på dammig CPU kylare men även fragmenterad hårddisk.

Tack för tipset, ska se om jag vågar öppna upp burken (inte så van med det) och se om jag kan rengöra.

Ska det göras på något specifikt sätt eller är det bara plocka lös och rengöra bäst det går?

Av uberpwnage

Dator sämre övertid?

Kanske är en dum fråga, men tänkte mer på om det påverkar prestanda och hur länge delar eventuellt gäller.

Min dator är ny fyra år gammal och funkar fortfarande utan större problem, men det känns som att den blivit sämre över tid. Spel som jag kunde spela utan problem när den var nyköpt har lite FPS problem, segare på att ladda osv.

Spel som tex Diablo 3 som jag ska kunna maxa utan problem (om man går efter system requierments som släppts) kan jag inte ens spela på low utan att det tar tid att ladda områden och FPS problem här också (som nämnt tidigare).

Finns det något program som kan kolla vad du får ut av dina delar JUST NU och inte vad dom BORDE ge ut? Gör jag en dxdiag får jag samma reslutat som när jag köpte den och tänkte om den skulle känna av om mitt grafikkort börjar harkla sig etc.

Av uberpwnage

Hjälp med ny stationär dator

Är ingen expert och funderar på om den är burken är värd att köpa? Jag har lyckats ta bort saker från den så priset går ner till dryga 8400.

http://www.komplett.se/k/ci.aspx?sku=10752

Jag är inte gjord av pengar och tänkte att jag avbetalar den (behöver ingen uppläxning om sådant) gör inte mig så mycket egentligen då jag får en liten slant i månaden men måste spara ett tag för att kunna köpa det direkt. Min nuvarande dator köptes 2009 och kunde då spela det flesta spelen utan problem, men sedan i mitten av 2012 börjar det blir otroligt svårt att spela något PC spel utan att ha allt på Low och det blir väldigt tråkigt fort när man ser hur bra många spel är nu rent grafiskt.

Eller kan man hitta något vettigare för möjligen samma pris? Räcker den här datorn möjligen ett tag framöver?

Av uberpwnage

Jag kan i alla fall berätta att det nu funkar utan problem. Synd att jag inte visste om det här tidigare / att man inte fick med en sådan kabel så hade man sluppit strul Tack så mycket!

Av uberpwnage
Skrivet av Hardware guy:

Med VGA-kabel är det väldigt lätt att få störningar,vilket det låter som du har. Se till att skaffa en DVI-kabel.

Ska ringa supporten på Inet först för att höra vad de säger. Men vad är det för skillnad med VGA och DVI? Om den ena är bättre än den andra varför har jag båda som kan användas?

För övrigt så har jag ett ATI Radeon HD 4890 om jag inte skrivit det tidigare. Kan verkligen bli bättre om jag skaffar en DVI kabel?

Av uberpwnage

Prövat det kameror jag har men ingen tar upp det klara jag ser på skärmen, mest för det är dålig kvalite på filmningen då jag inte har en riktig filmkamera.

Jag försökte googla och se om någon hade ett liknande problem. Jag hittade den här från BF3: http://www.youtube.com/watch?v=1pGfLuklLpc Är det sådant du pratar som så är det inte sådär. För mig är det som det ser ut i alla falll "vågor" som bara far runt hela skärmen och syns bäst när det är en mörkbakgrund. Man kan säga att det är linjer från vänster till höger som ofta är i par som kommer från nedre delen av skärmen och sedan rör sig uppåt. Det är lite olika när jag ändrar från fuillscreen till windowmode, slår på och av v-sync, ändrar från 50hz till 60 t ex eller "cappar" FPS eller liknande.

Igen, är det är något man troligen kan fixa eller måste jag köpa en ny/ be om att få lämna in den, få den fixad/kollad eller få en ny likadan (då denna kanska bara blivit trasig) eller en i samma prisklass? Sistnämnda kanske inte gör någon skillnad om nu skärmen är så dålig som du får det att låta. Första gången jag köper en skärm och ville egentligen bara ha en skärm som var likadan som den jag hade fast större. Ska jag verkligen behöva punga ut mer pengar för att få en större och bättre skärm än den jag haft i 7 (om inte mer)? Löjligt.

http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=86890&mpage=1

Den är killen beskriver något liknande, jag har bara ingen annan dator jag kan testa min skärm på annat än att min gamla skärm faktiskt funkar. Vad menar dom med elektroniken där? Jag har aldrig på flera saker samtidigt, sitter jag vid datorn är inte TVn på osv.

Kan det möjligen ha något med DVI/VGA att göra? Jag har ju ingen DVI kabel utan pluggar in en VGA i skärmen och använder en vit/svart.. Vad det nu heter som går in i grafikkortet

Av uberpwnage
Skrivet av Rouge of Darkness:

som sagt olika skärmar är olika känsliga.

och denna skärm är ur bottenskrapet dvs med paneler som är utdömda pga kvalitetsbrister för att få monteras i de dyrare modellerna men ändå fullt fungerande.

filma en lite filmsnutt mot skärmen med valfri kamera så vi får se hur du menar för tycker fortfarande det låter som tearing om det dessutom blev bättre med V-sync på.

Visst ska försöka fixa det.

Men är det något man kan FIXA, eller kan jag verkligen be om pengarna tillbaka? För om det inte går att fixa så vill jag ju inte ens ha skärmen. Tycker egentligen det är en dum fråga då jag anser jag borde bara få pengarna tillbaka om jag inte är nöjd men vad vet jag.

Ska försöka filma, tillbaka snart.

EDIT: Har också prövat spela med det här, se om det stör eller inte när man spelar. Med alla dessa linjer som flyger hitan och ditan så får jag väldigt ont i ögonen snabbt.

Av uberpwnage
Skrivet av Rouge of Darkness:

inte så att du hade högre FPS än skärmens uppdateringshastighet?

Isf prova V-sync på eller att cappa FPS till 59fps med t.ex EVGA pressision X (osäker om MSI afterburner har denna funktion) och se om det försvinner för i mina öron låter det som tearing och olika skärmar är olika lidande av det oftast ju billigare skärm desto större risk för problem med det.

Man får vad man betalar för så att säga och det är inget fel det är bara att skärmen inte klarar att updatera lika fort som du matar den och de lite dyrare har ofta lite mer påkostade paneler som klarar lite över sin specc.

Du kan gärna få förklara det där lite till. Vet inte vad min gamla skärm heter eller likande, men det är en dell skärm som följde med datorn min pappa köpte när XP var ganska nytt. Gammal sak som jag haft länge och funkar fint, annat än att den där ganska liten.

Den klarar 75hz, har det bara på 60 och spelar t ex League of Legends i över 60 fps ibland uppe i 200 utan att det är fel (även fast man kan capa det på 60 om man så behagar).

Ska min nya BenQ skärm som ska vara "ny" verkligen bli utklassad av den gamla skit skärmen? Förlåt om jag låter sur, men jag har svårt att tro att några inställningar ska vara fel när igen, det funkar på min gamla skärm utan problem men inte på den här som är "ny".

V-sync har jag haft på, och jag märkte till och med lite senare att det blir "vågor" där ändå. När jag googlade på "tearing" så är det inte så det ser ut för mig. Det blir som bara "vågor" på skärmen, vilket som slutade i LoL efter att jag slog på v-sync men efter att kollat noggrannare så är "vågorna" kvar. Än så länge ha jag inte sett något av det på desktop men jag är verkligen inte säker. Syns mest i spel!

Av uberpwnage
Skrivet av Commandment:

Hej! Som sagt provade du att byta skärm och då fungerade det prima? Låter inte mer vettigt än att skärmen är defekt. Blir lite förvånad då jag bara hört bra saker om BenQ skärmarna. Prova kontakta inet och berätta omfelet, du kanske får en ny skärm!

Lycka till:)

Bara för du sa det så bytte jag till gamla och prövade, den funkar fint.

Såg också att jag tog det gamla kablarna på nya skärmen (även fast dom verkar likadana och passar) men bytte, testade och det funkar fortfarande inte. Känns som att det måste vara skärmen som är defekt.

Av uberpwnage

Vågor/flicke på skärmen när jag spelar League of Legends

Hejsan, jag köpte just den här skärmen som kom levererad idag: http://www.inet.se/produkt/2303597/benq-23-g2320hdbl

Köpte den för skärmen verkade vettig för sitt pris och det verkar den fortfarande vara. Mitt problem är att när jag ska spela League of Legends så kommer det fram "vågor" på skärmen som oftast kommer från den nedre delen av skärmen som sedan åker upp. Det här slutar OM jag slår på V-sync, men då får jag input delay i spelet vilket jag inte heller vill ha. (Efter att jag skrev det här så fortsätter det även fast jag slagit på v-sync så antingen ljuger mina ögon eller så har det blivit värre, ska uppdatera posten genom att testa fler spel igen)

Så vad ska jag göra? Jag vill inte ha den här skärmen om det ska fortsätta strula, gärna en ny som möjligen funkar med spelet eller annat dylikt då det är DET spelet jag spenderar mest tid med. Jag har kvitto och borde väl kunna byta mot en likvärdig skräm om jag inte får hjälp/lyckas få det funka?

Lista på vad jag provat göra, inte i ordning

- Avinstallerat och installerat spelet
- Reparerat spelet
- Bytt kablar
- Uppdaterat drivare till grafikkortet (vet inte om skärmen har drivare men inte hittat något om det)
- Startat om datorn.

Jag vet inte om det här är något som händer med hela skärmen, det syns mest mot en svart bakgrund. Jag har mailat företagets support för att se om dom kan hjälpa också, samt inet där jag köpte för att få så mycket hjälp som möjligt (samt flera åsikter). För övrigt så har jag ett ATI Radeon HD 4890 grafikkort som används.

Tack på förhand

/ Robin

EDIT 1: Följd fråga, är det mitt grafikkort det är fel på? Spelet? Skärmen? Har bytt till min gamla 18 tum skärm tror jag det är och där blir det inga vågor alls.

EDIT 2: Just testat att spela nya Tomb Raider och nu är det likadant där också antingen såg jag det inte tidigare eller så har det poppat upp här också. Antar det måste vara skärmen det är fel på?

EDIT 3: Nu har jag installerat och testat alla möjliga spel och dem flesta har flimmer, det här slutade när jag bytte tillbaka till min gamla skärm så jag ANTAR jag bara ringer och klagar. skickar tillbaka den och får en ny.

Av uberpwnage
Skrivet av Extremaz:

Jag kör med Actual Multiple Monitors (4.2) funkar bra, söka efter skärmar, ändra induviduella bakgrunder och lägga en över alla skärmar och sånt.

Hittar bara massa teve apparater som är "Borderless" lust att länka nedladdningslänken? Vore gött att kunna spela CS GO utan att behöva tabbas ur varje gång man svarar på skype eller så...

Det är ju oftast en option du har i SPELET. Fullscreen, window eller Borderless. Inte alla spel som har det heller.

Till Skyrim finns det ett program man måste ladda hem och byta ut EXE filen så man får samma effekt.

Dessutom så tabbar du ju fortfarande men du MINIMERAR inte spelet. Det ligger som kvar i bakgrunden när du då tabbar upp skype.

Exempel ---> http://i167.photobucket.com/albums/u132/notclanweb/lolololo.p...

Av uberpwnage
Skrivet av BergEr:

Fint att allt löste sig

Jo tack allihopa!

Jag har EN sista fråga och det är om och isåfall HUR man kan ha olika skrivbordsunderlägg? För just nu harj ag inte två likadana skärmar så jag skulle vlija anpassa och ha en skärskild bild för varje skärm. Hur gör jag?

Av uberpwnage
Skrivet av BergEr:

Two independent display controllers

Drive two displays simultaneously with independent resolutions, refresh rates, color controls and video overlays for each display.

Ditt kort klarar två skärmar, trodde du satt på 10år+ gamla saker när du sa att den inte klarar det.
Det har ju 3 utgångar, ingen VGA dock som du nämnde i #0.

HAHAHAHA OMG, jag suger röv så jävla mycket... Men jag ser nu, det satt någon gummigrej över så jag har inte tänkt mer på det där. Byggde iofs ihop burken själv men det var 4 år sedan och började fundera på att ha två skärmer just nu bara.

EDIT:

JAg har fått det att funka nu, testat med TVn och det funkar kanon. Det enda jag har lite problem med är att när jag spelar på min DATAskärm och snabbt går över till TVn och klickar på den andra skärmen så tabbas spelet ner på DATAskärmen. Ska det vara så? Kan man ändra på det?

Igen tack allihopa!

EDIT 2:

Borderless fixade allt.

Av uberpwnage

Tack för alla svar! Just nu har jag ett ATI HD Radeon 4890. Köpte den för 4 år sedan och hela min burk är ganska meh...
Antar att jag bara får skaffa ett grafikkort så skrivbordet "blir större", var ju inte så svårt att förstå ändå

Skrivet av saindrenan:

Kör du en vga split så får du två exakt likadana skärmar d.v.s det du gör på ena skärmen görs på den andra, ikoner musen osv.
Kör du på ett grafikkort som klarar av att driva två skärmar så kan du förflytta musen emellan dem (du kan ha t.ex. spotify på ena skärmen och ha chrome igång på den andra)

Btw, medlem sen 2010 och detta är ditt första inlägg? Skumt

Det roliga är att jag är ganska säker jag skrivit förut, jag behövde till och med aktivera mitt konto igen (kanske för jag varit inaktiv?) men jo... lite skumt är det väl.

Av uberpwnage
Skrivet av AltUnderCtrl:

Om du bara hade tänkt dig en dublett av skärmen kan man nog köpa någon sorts av vga splitter, men om du vill expandera skrivbordet så måste du tyvärr byta grafikkort.

Huh, vad är skillnaden? För det låter ju som att bara ha två skärmar med ett grafikkort inte ger något.

Av uberpwnage

Dubblaskärmar

Hejsan jag har en liten fråga.

Jag skulle vilja ha två skärmar att pilla runt med på min dator, men jag kan bara koppla in en en. Istället för att köpa ett nytt grafikkort som har plats för två (eller hur man nu gör) kan man inte köpa till något som ger mig möjligheten att använda två? T ex kopplar in en grej så jag får två VGA portar istället för en?

Tack på förhand!