Inlägg

Inlägg som Reno har skrivit i forumet
Av Reno

Läs tester mannen... går lika fort att hitta en sida på google där dom skriver allt om lådan som att sitta och ställa frågor här

6800GT får plats i den, det är ett riktigt bra grafikkort

http://www.hardocp.com/article.html?art=NjgzLDE= Läs här för mer info

Tips: Köp en Winchester processor, med sina bra kylegenskaper så är den ypperlig att ha som cpu i en barebone.

Av Reno

Är inte hårdvaran det är fel på, det är zip filen i sig som är trasig, orsak: felaktig omstart av datorn KAN det vara, men det behöver inte nödvändigtvis vara så.

Vet inte vad det är som du vill zippa upp, men är det en fil från internet så är det bara att ladda hem den igen så bör den fungera, är det en hemmagjord zipfil så är det väl bara att slänga den tyvärr :/

Av Reno

Simpelt, AMD klår Intel i allt väsentligt, sen har väl Intel mutat folk att göra en massa i mina ögon onödiga benchmark program som sisoft sandra osv osv för att visa hur mycket bättre dom är än AMD

Absolut ENDA saken jag behöver prestanda i är i spel. Jag encodar inga mp3or eller filmer (där jag ändå inte skulle orka bry mig om skillnaden intel och amd emellan). Windows går fort nog med båda, och jag kommer nog aldrig att välja processor efter antal vunna benchmarktester som mäter saker som för mig inte spelar någon roll
Speciellt nu med en kall och fin Winchester som är rykande het på marknaden, som dessutom konkurrerar med en Intel P4 EE processor som kostar drygt 3 gånger så mycket så är valet mycket enkelt.

Av Reno

Gothic 2 är riktigt kul.
Just nu sitter jag och väntar på nästa Elder Scrolls spel som ska komma vintern 2005 Den nya grafiken är underbar av det jag sett på screenshots.
Hoppas det blir lika grymt som Morrowind, som är ett av de bästa spelen någonsin, trots powergaming abuse

Ursprungligen skrivet av M.i.G

Citat:

ärGothic ungefär som NWN eller mera som D2?

Påminner mer om die by the sword, fast man kan ha vettiga kontroller Ett trejde persons spel med lite hack-n-slash känsla i striderna som fungerar riktigt bra om man kör med Gothic 2 kontrollerna.

Av Reno

Efter egna undersökningar så har jag fått bilden av att Shuttle SN95G5 ska vara bästa barebonen på marknaden just nu för A64 system.

Nätaggen ska vara av riktigt hög kvalitet och lär fungera gott och väl till det systemet du vill ha Prince of Leah.

Ska själv köpa ett Shuttle SN95G5 system med en 3500+ och ett 6800GT.
Winchester lär ju vara gudomlig att ha i en barebone med dess kylegenskaper

Av Reno

2.8 är det nog ingen fara med, är väl på 3.4 och uppåt där temperaturen blir väl så hög. 3.6 och 3.8 är hemska.
Försök få ihop ett billigt amd64 med 939 socket istället då den är mer framtidssäker i dagsläget än prescott

Av Reno

Vill man ha minnen som garanterat fungerar köper man dom i butik och inte online
Jobbigt lotteri att köpa saker online, oftast fungerar det, men när det inte gör det så blir man ju GALEN av väntan

Själv har jag samma stickor som kTa och dom är riktigt bra så länge man inte överklockar för mycket.

Av Reno

Är väl inget fel på A-Data minnen så länge man inte tänkt överklocka?

Av Reno

Trodde diskussionen om hårddisk lades ner efter att Knapp lyckades bli avstängd ^^
Den var ju off topic redan från början.

Av Reno

Att göra ett bra köp av TFT skärm idag är en vetenskap som kräver endel efterforskning, eller helt enkelt lita på rätt person
Det bästa vore om du kunde fråga från början ifall du får byta ut 19" skärmen om du inte är nöjd med den mot den lite snabbare 17" skärmen, så får du skapa dig en egen uppfattning. Går dom inte med på det är det nog bäst att läsa några recensioner och göra ditt val därefter om vilken som är bäst. Alltid trevligare med en större skärm, men inte till vilket pris (läs uppoffringar) som helst

Edit: I övrigt ett riktigt fint datorpaket

Av Reno

Ser ut som ena riktigt fina paket båda två, fast Nforce4 med SLI, och byta ut 6800U mot ett GT ger fina uppgraderings möjligheter om ett par månader då du kan köpa ett till GT och få extrem prestanda i nya spel (till skillnad från "bara skit bra" från början). Lite fler möjligheter i framtiden med den så att säga.
Eller helt enkelt behålla Ultrat och köpa ett till likadant, fast det är ju betydligt dyrare då.

Iof kan man ju alltid tänka så i den här branchen, men då kommer man väl ingen vart

Av Reno

Är inte kylflänsen märkvärdigt varmt kanske inte det är problemet, men jo du använder samma kylpasta som på CPU. Jag använder Arctic Ceramique på gpu och cpu i min dator.

Av Reno

Det bästa är ju om man har bara ett skepp med full besättning. Kommer inte ihåg vad det bästa skeppet hette, men det hade mer än 40 kanoner och är riktigt fint. Bara att kolla i ordlistan och läsa sig omkring.
En av de viktigaste sakerna i spelet är att bli RIK! Ju färre som delar på bytet, ju mer behåller du själv. Gäller att ha fingertoppskänsla helt enkelt
Och ju högre status man har, desto mindre saker behöver man betala för. Reparationer och uppgraderingar är gratis när man har nog hög status, så man kan sälja båtar man nyss tagit över, reparera dom, uppgradera dom så mycket det går, och sedan sälja extra dyrt utan att man behöver lägga ut ett öre på dem
Sen är det värt att anteckna i vilka hamner som tar extra högt betalt för vissa varor så att man får så mycket pengar som möjligt hela tiden.

Av Reno

Man måste inte ha så himla mycket vinyler och skräp för att få 10 i rating. Har du verkligen hittat alla butiker som finns? Hör för mig att vissa saker hittar du inte förrän du låst upp dem genom att hitta en viss butik. Det finns många butiker och endel kan vara kluriga att hitta.

Av Reno

Ett tips är att köpa en antec sonata, då får du med ett riktigt riktigt fint 380W truepower nätagg som med stor sannolikhet lär palla med SLI, och den lådan kostar bara ca 300 kr mer, och har ett nätagg som kostar 1000 kr löst i handeln.

Edit: Kanske inte helt säkert att nätagget pallar med SLI men för det priset överlägset bäst i klassen. Kanske värt att börja med ett 6800 GT som ger bättre prestanda än 2 6600 GT i SLI, och sedan uppgradera till ett till 6800 GT i framtiden, och köpa PSU vid behov.

Av Reno

Jag hade ett gammalt GF4 4200 med en fläkt som dog. Datorn hängde sig och pep och hade sig så fort man försökte spela på den osv osv.

Snurrar fläkten på grafikkortet som den ska vid drift? Känn på flänsen om den är glödhet (antar att den är det om det står att den har 63 grader).
Om fläkten snurrar ok så kan det hända att ni är i behov av att byta kylpasta, vilket kan göra underverk, eller sätt dit en zalman gpu kylare.

Av Reno

Amd Winchester = ny teknologi med ny sockel = mer framtidssäker.
Intel = som bäst för ca 1.5 år sen (köpte en 2.4 då som jag är grymt nöjd med), vad gällde prestanda och kylegenskaper i förhållande till motsvarande Amd processorer, som dock var grymt prisvärda. Nu har inte Intel så många fördelar. Samma teknologi som för ett år sen, fast högre klockfrekvens, dvs mer värme! Jämfört med Winchester som med ny nano teknik håller nere värmen betydligt bättre, samt presterar alldeles utmärkt, gör den till ett utmärkt val om man vill ha en TYST dator med grym prestanda

Måste säga att Intel kommer att hamna i bakvattnet om dom inte svarar med en ny generations processorer, för fortsätter detta lär Winchester suga andelar så det står härliga till
Iaf de människor som försöker ta reda på vad som är mest köpvärt när det kommer till prestanda/pris/kylegenskaper lär välja nya A64.

Edit: Jag vet att man inte bara kan kolla på testerna från en sida(http://www.hardocp.com/article.html?art=NjgzLDQ=), men jag var och letade recension på en barebone som jag tänkt köpa i januari, och såg denna testen, där man kan se att nya amd processorn ligger före Intel även på de saker som Intel var bättre på förr.

Av Reno

Kanske skippa dedär nätagget, och köp ett 6800 LE kort från leadtek istället för 6600, då jag hört att det är stor sannolikhet att det ska gå att låsa upp alla pipelines på LE korten.

Av Reno

Köper du ett moderkort med inbyggd SLI är det dumt att köpa ett ATI kort då de inte stöder den teknologin. Alltså tycker jag att ett 6800 kort är bättre till amd burken även om du inte i dagsläget kommer köra SLI, kan ju vara en uppgraderingsfråga om 1 år istället. Skulle nog ha tagit ett GT istället för ett vanligt 6800 då jag inte överklockar nått, men om du håller på med sånt så bör du nog kunna uppnå GT hastigheter utan större problem

BTW, 6800 serien är absolut INTE skit.

Av Reno

Klart det är tft, någonsin sett en bärbar med crt ditmonterad