Inlägg

Inlägg som Jpau94 har skrivit i forumet
Av Jpau94

Jag hade använt Python för detta, förstår inte problemet tillräckligt exakt från din post för att slänga ihop något. Till exempel ser den textfilen rätt skum ut så gissar att line wrapping är på? Går naturligtvis att göra i C++ om man vill men lär ta mycket tid om man inte hittar precis rätt bibliotek för problemet.

Av Jpau94
Skrivet av pv2b:

Detta är ju inte direkt enklare att använda än t.ex. Google Docs eller liknande dock. :-/

Lycka till att förklara git för Gösta, 68, som ringer sin dotter varje morgon efter hjälp för att han glömt var powerknappen på datorn sitter.

Nej det var det jag menade med nackdelen. Om man inte vill skriva/hitta någon typ PHP som konverterar line endings och grejer baserat på typ user agent vid nedladdning för att dölja komplexitet från användarna så håller jag med om att Google Docs eller liknande blir enklast.

Av Jpau94

Som pv2b skriver så är det problem med LF/CRLF så fort man blandar Windows (Notepad) med något annat. Så man kommer ändå vara tvungen att kräva att folk kör editors som kan hantera olika kodningar och radslut (typ Notepad++).

En variant skulle kunna vara att köra Github och låta folk använda inbyggd editor där för att skriva och göra pull requests. Nackdelen är väl att det är bland de mer krävande lösningarna för användarna. Fördelen är att så länge innan annan har direkt skrivåtkomst till din repo så att de kan force-pusha dit så kan du alltid återställa saker och se historiken och git är rätt bra för distribuerat arbete utan att checka ut filer och blockera samtidiga ändringar i dessa.

Av Jpau94
Skrivet av Baxtex:

Karar Raspberry Pi att köra VM? Jag har version 2.

Riktiga VMs tror jag blir för tungt men jag kör LXD på min 3:a med Ubuntu. Någon sådan typ av container kan kanske funka på 2 också.
Jag hade ett tag en container med Pihole men pga att min pi inte var tillgänglig hela tiden när jag grejade med den så var jag tvungen att ställa in en sekundär DNS-server och då verkade den resolva det mesta av reklamen trots pihole.

Av Jpau94

Kan du posta output av:
grep -H "" /etc/apt/sources.list.d/* /etc/apt/sources.list ?

Den vill ha en key för att kolla att paket i repository är signerade på ett sätt som den är inställd att lita på.

Av Jpau94

Prova att koppla en annan kabel i exakt samma uttag i router/switch som din dator och se om du får högre hastighet. Detta för att isolera kabeln som orsak till låg hastighet.

Av Jpau94

Vet inte om det är för att jag är trött men tyckte vissa frågor var rätt otydliga. Vad grundmodeller betyder var ju inte supertydligt i sista frågan t.ex. Jag är lite tveksam till att prestandakrav skalar så tydligt rakt av med antalet pixlar som 1080p/4K frågan säger. Lite smartare tekniker för måste de väl ändå ha för grafik än att det kräver ~4 ggr så mycket prestanda med 4 ggr antalet pixlar.

Av Jpau94

Bara en tanke, har du testat olika färger med backlight om det gör tecken synligare? Annars kanske man kan ta ett svart och byta caps på det om vitt är sällsynt?

Av Jpau94

75 miljoner och ett beslut om att de måste sluta med det kan kanske fungera, men då måste det finnas något slags hot om miljardkostnader om de inte följer beslutet i framtiden.

Av Jpau94

Brorsan har fortfarande sitt gamla PS2 som vi spelade bland annat Sagan om den tredje tidsåldern på. Riktigt kul Sagan om ringen baserat spel, har för mig att en del av karaktärerna därifrån inkluderades som färdiga custom-hjältar i Slaget om Midgård 2. Det blev en del Sims 1 och 2 på den också. DVD-funktionen var praktisk på husvagnssemester också så kunde man se på film.

Av Jpau94
Skrivet av Ernesto:

Skit i wotdpress och egen hosting, kör squarespace

Det är nog smidigt men blir man inte låst till en leverantör då och måste göra om hela sidan från grunden om man byter?

Av Jpau94
Skrivet av SoftArrow:

Du får gärna ge lite anledningar varför du tycker så.

Jag har en sådan så jag kan säga varför jag köpte den.

  1. Bra batteritid (stort batteri)

  2. Tror den ska få bra med uppdateringar och än så länge har jag fått flera på den

  3. Ingen notch i skärmen för en frontkamera

  4. Bra hårdvara för prisklassen

  5. Kostar typ hälften av vad många flaggskepp sprungit iväg till

EDIT: Den har möjlighet att stoppa i SD-kort och har 3,5mm-port också och rätt trevlig mjukvara.

Nackdelar är att kameralösningen inte känns som något man vill exponera för ex. småbarn och den är inte vattentät.

Av Jpau94
Skrivet av mini-ryttge:

Det är lite på nivån känner jag att behöver du argumentera varför inte första bästa pendlare som känner sig sugen ska köra bussen istället för en busschaufför så kanske inte argumenten hade bitit ändå?
Det är liksom så mycket grundläggande kunskaper om IT, säkerhet, allmänt vett osv som saknas att ska man gå igenom allt för att komma till ett argument alla kan förstå så krävs det på tok för mycket information. Man skriver bara av åsikten som korkad istället.
...

Din liknelse är undermålig, det är lokal admin inte för hela skolans IT de skulle få admin-rättigheter. Sedan är det inte som att det saknas lokala privilege escalation sårbarheter så om hela ens miljö faller som käglor för att en laptop blir infekterad så är man körd oavsett.

Min erfarenhet är att nedlåsning hindrar folk från att göra saker ordentligt, även på högskola har jag harft problem med att IT helt enkelt inte installerat de program som behövts (körde egen laptop så inget problem för mig). Det orsakar lätt massor av problem med det ena och det andra som man utan nedlåsning kunnat komma runt själv.'

Min sammanfattning är nog att ta bort lokal admin, speciellt om datorerna är ganska fristående, inte ger meningsfull säkerhet men riskerar att hindra fungerande undervisning.

Av Jpau94

Det beror nog på hur saker är konfade, har du något i /etc/fstab om swap? På vilket sätt frös Ubuntu?

Av Jpau94
Skrivet av SiggeEklund:

Tack för tålamodet, men jag förstår ändå inte. Bilderna jag länkat stämmer överens med den tv'n jag. Att gul kabel går in i det gula hålet på tv'n är jag med på, men sen skriver du att de andra två kablarna(röd,vit) ska kopplas in i ljudingångarna. Vilka ljudingångar ? Jag har ju inga fler hål än det på bilden ? Dvs ett blått och ett gult hål? Jag kan inte trycka in de resterande två kablarna någonstans ?

Mvh

Jag har för mig att det gula hålet i en sådan TV (om den är som min) inte motsvarar gul sladd utan det ska finnas en liten adapter som pluggas in i ett av hålen och ger gul/röd/vit hål för inkoppling.

Av Jpau94

Även med min VA-baserade TV föredrar jag det framför bio, lite större och så OLED på det så hade det varit ännu mer nice. Har man plats för så många man vill se med så tycker jag nog bättre om den sociala delen hemma så kan man själva bestämma saker som hur mycket prat och prassel som är ok.
Bio känns rätt brutalt för mina sinnen också, fick ont i ögonen sist av allt växlande mellan nästan inget ljus och hela duken fullt vit.

Av Jpau94

Jag kör generellt med skal, huvudsakligen för att skydda den ofta ganska utstickande kameran från repor och kladd. Det följde faktiskt med ett tunt skal med min senaste mobil (Asus).

Skärmskydd i glas är otroligt nice, mest för peace of mind snarare än skydd men till skillnad från plast sabbar det inte touch-känslan. Det borde också ha lite bättre förmåga än plast att skydda från stötar och spricka istället för skärmen om man tappar mobilen på typ en sten.

Av Jpau94

Bara för att den har 6 SATA-anslutningar får det inte plats 6 diskar i den, de behöver både ström och plats i chassit också. Det ser ut som en ganska liten burk vid en snabbkoll så tror inte att den har 6 diskplatser.

Av Jpau94

Jag vet inte om det redan tagits upp men personligen har jag försökt att inte ha adblock igång på Sweclockers, det som fått mig att sätta på den igen är animerad reklam. Reklam som rör på sig är så irriterande att jag inte kan läsa sidan ordentligt. Tycker det är lite synd för ämnet för reklamen är annars rätt bra med datorkomponenter och så.

Av Jpau94
Skrivet av FocuseD:

@Jpau94: Grejen är att den här disken är köpt förra julen och jag har inte gjort någonting med windows sen jag installerade den disken. Så hur kan Windows lägga över filer ditt?

Det ä nog mest när man installerar Windows tror jag, så har du inte gjort det efter att du satte in disken borde du inte ha det problemet. Men gör som mrqaffe säger så ser du om det fungerar utan den disken.