Inlägg

Inlägg som knalleee har skrivit i forumet
Av knalleee

Invite till 64 GB modellen önskas!

Av knalleee

ta med ssd, sen kan du ju ha en extern hårddisk för dina stora filer

Av knalleee
Skrivet av Itchy Trojan:

Hmmm, Smartfone+Comviq=retardphone? Är det bara jag eller är man tillbaka på ruta ett om man kör ett kontantkort i en smart telebobo, eller?

ja jag ser inga problem med att ha ett kontantkort. jag vet inte hur comviq har det men jag har telenor kontantkort med surfa fritt och 3000 fri sms och jag betalar bara 150 kr i månaden och jag får ringa med alla pengarna

Av knalleee
Skrivet av Direkt:

Har två frågor rörande hårddiskar.

1. Jag har köpt ny dator då min gamla la av pga nätaggregatet. Nu är det så att jag behöver komma åt det som finns på min gamla hårddisk.
Men min nya dator har inte samma anslutningar, det ser inte alls likadant ut.

Så hur gör jag enklast för att komma åt informationen på min gamla hårddisk?

2. Jag skulle öppna min systers dator idag för att se om hon hade dessa anslutningar, de hade hon inte.
Det jag gjorde var att öppna ena sidan på chassit och drog ut hårddisken med sladdarna kvar i för att kolla.

Satte tillbaka det och fick vid uppstart ett meddelande som läser "Ett diskläsfel uppstod. Tryck ned Ctrl+Alt+Del för omstart

Googlat men utan resultat.

Blir lycklig för svar!

syrran sur nu?

Av knalleee

Det kommer aldrig funka med daemon tools om jag har rätt för mig, för datorn kommer stängas av under installationen och då stängs ju daemon tools av, och du behöver skivan längre fram också. Men med dvd måste du se till så att datorn bootar upp cd läsaren innan alla hårddiskar och sådant. du ändrar detta i bios

Av knalleee

köpte du motorn från mekit? eller var köpte du den?

Av knalleee
Skrivet av GaMeR2K5:

Såg att det har kommit en ny version av WUBI-installationen nu. Ska ladda ner den sedan och prova... förhoppningsvis så fungerar det bättre.

EDIT: Har provat nu... tog inte många sekunder o ladda ner den senaste versionen. Men fortfarande samma problem... installerar Ubuntu via WUBI, startar om, laddar Ubuntu som ska slutföra installationen... och så ploppar den här dialogrutan upp igen "Root File System Not Defined"... förstår inte varför det inte fungerar nu.

Har ju installerat Ubuntu på det här sättet tidigare, och då har det inte varit några problem... skulle ju förstås kunna prova att skapa en dedikerad partition på SSD:n för endast Ubuntu. Hur mycket utrymme är REKOMMENDERAT för Ubuntu? Räcker det bra med 10 Gb ? 20 Gb ?

10 är nog bra

Av knalleee
Skrivet av GaMeR2K5:

Ingen som testat med WUBI-installation av senaste Ubuntu?

det funkade för mig när jag installerade ubuntu för någon dag sedan

Av knalleee
Skrivet av hasenfrasen:

Något är tjall i din dator, förmodligen igentäppt med dammråttor. Rengör. Jag fixade en bekants laptop ikväll där någon klåpare hade försökt repa den själv - där man inte dragit åt skruvarna för cpukylaren och samtidigt brutit sönder tre av chassits skruvtorn där pressmuttrar sitter. Dvs, gör det på rätt sätt - läs manualen innan du skruvar.

ok, för det funkar med ubuntu. men den har ju aldrig varit rengjord sen den köptes så det kanske är det

Av knalleee

Acer Travelmate 2460

jag hade tänkt att jag skulle få liv i min gamla bärbara dator Acer Travlemate 2460. men jag hade ubuntu installerat, och det gick inte så bra på den datorn så då tänkte jag att jag skulle installera xp på den.

men det gick inte bra, för när man skulle skriva sitt namn till datorn så kunde jag inte skriva eller röra musen. då stängde jag av datorn efter en stund, sen satte jag igång den. då funkade hela installationen smärtfritt. men sen när jag ska installera drivrutinerna så hänger datorn sig, går inte att starta om datorn heller. detta har hänt innan, därför jag installerade ubuntu hur ska jag göra?

Av knalleee

har provat att trycka igång den på knappen, men det funkade inte

Av knalleee
Skrivet av tcntad:

Du ska säkert installera nån mjukvara för att aktivera wlan/blåtand först och sen installera drivrutiner till BT'n, jag var tvungen att göra så på min HP.

jo men det finns bara en grej att ladda ner från acers hemsida:O

Av knalleee

problem med bluetooth

hejsan, jag har formaterade om min dator för ett tag sen. efter det så funkade inte min bluetooth på datorn, men det brydde jag mig inte om. men nu så skulle jag behöva ha det i datorn, så då laddade jag ner drivrutinerna till datorn. då stod det att jag inte hade någon bluetooth enhet under tiden jag installerade, men jag fortsatte. så nej det funkar inte, när jag höger klickar på bluetooth ikonen nere till höger står det bara att ingen bluetooth enhet är inkopplade. detta funkade innan jag formaterade om datorn.

jag har en TravelMate 2460 med windows xp sp3.

Av knalleee
Skrivet av Svenke:

Näe, begagnat är ju inte alltid så kul, men vad jag menar är at just nu lägger du 1800 av dina 5200 på utrustning till datorn.
Så själva spel riggen kostar 3400kr för, vilket i min mening är lite bortkastade pengar.

Jag skulle hellre försökt ragga ihop, eller om du kanske har något fungerande mus/tangentbord/skärm hemma.
Då har du 5200 till själva riggen istället vilket ger dig lite bättre grejer.
Personligen tycker vet jag att det finns överblivna skärmar m.m överallt i min omgivning.

Men det är bara ett vänligt förslag..

ok, finns faktiskt inte så mycket sådant häromkring. isådanafall skulle det va en gammal crt och en mus som inte klickar. kanske höjer min budget till 6000 men jag tackar för hjälpen

Av knalleee

hmm, ska ha den till spel, men mest css/1.6. så de e inget krävande, men ja är inte så säker på om jag vill köpa begagnat

Av knalleee

ny budget dator

okej, jag har en riktigt tight budget, det får ligga runt 5000, och inte mer. och då ska skärm, mus och tangentbord med. har satt ihop ett paket som jag tror är bra. men jag vet inte om det finns något bättre för samma pris, men här är det jag har satt ihop

kundvagn

sen har jag en fråga om ace musen, kommer det med en musmatta som det står på en sida? för det står inte i beskrivningen men det står på sidan. Länk till ''kampanjen'': https://www.inet.se/kampanj/ace-tactical

Av knalleee

jag installerade om windows igen och det är samma problem fortfarande:O

Av knalleee

travelmate 2640

jag har en gammal bärbar dator som jag va inne på, hade WoW(ja den klarar det) igång men så la jag den i viloläge (datorn alltså), sen när jag startar den igen så är datorn väldigt konstig så jag startar om den. sen när jag har startat om den så är den jätte konstig, styrplattan laggar och tangentbordet funkar inte. Har lösenord på datorn så jag fick gå in på mitt gäst inlog. Då kommer det upp massa saker som vill installera något så jag stänger av datorn. nästa dag så formaterar jag om datorn och installerar Windows xp. under installationen så funkar styrplattan och tangentbordet. men när det är färdigt funkar inte tangentbordet och styrplattan funkar inte, men en usb port funkar så jag kopplar in en mus och försöker installera program för ett externt nätverkskort (tänkte att det kanske va drivrutinerna det va fel på, så jag tänkte ladda ner dem), men det funkar inte att installera det så nu undrar jag hur jag ska göra???:O

Av knalleee

skulle verkligen behöva hjälp nu

Av knalleee

trådlöst internet funkar inte

jag har en gammal laptop som jag installerade om windows xp på (acer travelmate 2460). sen körde jag driverpack solution och installerade alla drivrutiner och allt funkade som det skulle. sen nästa dag så starta jag datorn och då tog det typ 10 min innan det trådlösa funkade, sen så stängde jag av den och nästa gång jag startade den så funkade det inte alls, knappen som man stänger av det trådlösa internet blinkar och internet funkar inte. vad ska jag göra??