Inlägg

Inlägg som Idumhet har skrivit i forumet
Av Idumhet
Skrivet av potlach:

På denna skärm står det följande för shipping: Not avaible to Sweden

Har du kollat med säljaren i förväg att det ändå är OK att skicka till Sverige, eller har detta mer med transportval och kostnader att göra?

Det tror jag inte att det stod när jag beställde den, kollade ganska noga tyckte jag

Edit: Nu har han iallafall ändrat status till "Shipping" så den har förhoppningsvis snart lämnat Korea, såvida inte Thanksgiving förstör för mig..

Av Idumhet
Skrivet av inkui:

Billigt med rean. Men det är ingen pixel garanti där?

Inte perfect pixel nej, men mer än 5 döda/fasta pixlar = fel på skärmen och vad gör 5 pixlar på en 2560x1440 skärm egentligen?

Av Idumhet
Skrivet av potlach:

Vilken säljare samt SHIMIAN-modell köpte du (länka gärna)?

http://www.ebay.com/itm/ACHIEVA-Shimian-QH270-Lite-Quad-HD-25...

Rean går ut idag så jag passade på

Av Idumhet

Nu har jag också beställt en shimian för 1900:- så nu hoppas jag att den kommer oskadd och fullt fungerande

Av Idumhet
Skrivet av thesecret89:

Hur skulle det kunna göra det

Skickades från m.sweclockers.com

Vad menar du?

Av Idumhet
Skrivet av Swe91:

Jaja, petitesser...

Av Idumhet
Skrivet av xHenke:

Trollolol

Skickades från m.sweclockers.com

Du får tro vad du vill men jag trollar inte, sånna fasoner är för små barn.

Av Idumhet

Varför klagar all på Mac? Det är en jätte bra data!

Tjatja!

Jag har gott och tänkt på en sak under en längre tid, varför klagar alla på Mac och apple? Jag har en 27" iMac och det är den bästa datan jag nånsin haft! Den maxar nästan alla spel (bf3, crysis, Far cry 3 mm). Sen är den snygg okkså.

Jag vill inte att det här ska bli ett flamewar men ni som känner er träffade kan väl förklara vad ni har emot ett så inovativt företag som Apple? De kommer ju med nya revolutionerade saker hela tiden, t.ex. iPhone 5 som har en helt ny kontakt för laddaren och en ny jätte bra kart app.

MVH Anders

Av Idumhet

I förrgår skedde omtappning till en annan jäshink och om ca 2 veckor skall den kallkraschas och sedan upp på flaska.

Hade lite problem med pumphäverten då man var tvungen att pumpa hela tiden, det blev inget sug, så förhoppningsvis blir det inte sur öl ändå, men till flaskfyllningen får jag ha köpt en ny hävert. Jästen jobbar på och volymprocenten låg på ca 6% vid omtappningen och jag tror den ökar ca 0,5% till

Av Idumhet

Jag hade också ett surr, men då var det att datorn var kopplad i ett ojordat uttag, vet inte om det kan vara ditt problem

Skickades från m.sweclockers.com

Av Idumhet
Skrivet av vargeEEEEn:

Jösses vad stort! Och jag tycker att mitt ATCS 840 är i största laget...

Visade sambon när hon gick förbi. "Nej." var hennes enda reaktion x)

Min flickvän säger precis samma sak, vad det än handlar om (inom datorhårdvara). Det värsta är att man inte kan få hennes intresse att öka heller. Jag försökte till och med genom att skaffa vattenkylning och hon skulle få hjälpa till. Grymt erbjudande och hon tackar typ nej.. Så inget sådant här chassi för mig heller, kvinnorna har för mycket makt..

Av Idumhet
Skrivet av sushi84:

kylegenskaper är alltid kul, tänkte klocka korten lite granna samt cpu. Jag har det som hobby, använder datorn i princip varjedag och tycker det är sjukt skoj att bygga. Sen är det inte fel med ett cleant o snyggt ssytem.

Denna rigg kommer jag ha länge är det tänkt. Pengarna finns, men man frågar sig om det är bättre att lägga dom på annat, å andra sidan spenderar jag mest tid framför datorn

Jag satt i samma sits som dig, men kliet i fingrarna tog över, så då blev det ett impulsköp på ca 5500:-. Nu säljer jag av det eftersom det mest var en hobbygrej som jag ville testa på. Så lite indirekt reklam till min annons i marknaden också

För att svara på frågan om det är värt eller inte så är det väldigt subjektivt. Jag tyckte det var skitkul att sätta ihop allting och liksom se hur det skulle bli och egentligen är jag nöjd, men mina vägar leder snart mot en studentlägenhet och då är det dags att gå ner i storlek på chassit till mATX eller mITX. Finns platsen och pengarna så är det väldigt roligt att ha och det ser oftast snyggt ut!

Av Idumhet
Skrivet av laukka:

om du vill lösa det genom raspberry pi finns ju "gertboard" nu, det borde gå att göra dessa funktioner med den?

http://www.raspberrypi.org/archives/1734

Måste ha missat den, den verkade som en riktigt bra sak att köpa! Synd bara att man inte kan beställa från Farnell som privatperson och att man inte kan förboka en hos microkit.se heller.. Får se vad dom svarar på mitt mail!

Tack för tipset!

Av Idumhet
Skrivet av landahl:

Det är ju smart att ta en sådan då.

Problemet med pixelperfect är att när jag läser runt på andra forum så har många(åtminstone de som skriver) med pixelperfect fått andra konstiga saker med deras monitorer. T.ex. har några fått en gulaktig färg på delar av skärmen, andra har själva "chassit" varit lite vajsing med. Pixlarna har däremot varit kanon på det jag läst!

Av Idumhet
Skrivet av Nico.v:

du måste börja med en tellstick vad jag vet, sen får du lösa resten, den manicken behövs iaf.
jag har min polare som ska sätta in tellstick å göra hela hemmet automatiserat han kom fram till att han måste börja med en tellstick iaf.

Ja jag har läst lite om det, men inte riktigt kommit på hur det skulle fungera rent tekniskt med lamporna. Jag antar att man får plocka bort switchen och koppla på något annat där innanför väggen.. Får försöka söka mig fram till det

Av Idumhet

Styra värme och belysning i huset - hur?

Tjenare!

Jag har en raspberry pi som jag inte riktigt vet vad jag vill göra med, men så sökte jag lite och såg Home Automation som ett exempel. Det lät väldigt intressant, men jag har inte riktigt hittat någon bra guide eller ens något som pekar på hur man skulle kunna göra det så jag behöver lite hjälp!

Vi har fjärrvärme och en värmepanna här hemma, och om jag skulle vilja styra värmen på den, finns det något bra sätt att göra det på?

Belysning och liknande är väl det vanliga med switchar i varje rum, finns det något bra sätt att koppla alla switchar i ett rum till min Pi för att kunna styra dom via internet.

Sist skulle jag också vilja kunna läsa av strömförbrukningen för hela huset och helst för varje rum för sig.

Är det någon som kan leda mig vidare på någon av punkterna så vore jag oerhört tacksam!

Med Vänliga Hälsningar
Anders

Av Idumhet
Skrivet av sassa46:

vilken av alla dessa skärmar ska man köpa om man vill komma undan så billigt som möjligt, runt 300-320$?

Borde vara Shimian eller Catleap!

Bara söka på ebay efter Shimian och Catleap. Jag tänkte nog köra på en Crossover när jag får tummen ur, men den ligger närmare 400$

/Idumhet

Av Idumhet
Skrivet av roobi:

Jag har gått fotokurs i gymnasiet för några år sedan och ska jag vara ärlig så tycker jag inte nikon är användarvänliga för grönisar, (enl mig), Jag har dock fastnat för Canon då jag kan dessa kameror och har lärt mig helt enkelt med Canon kameror.

Jag gick också fotokurs i gymnasiet för 2 år sedan, och jag tycker att Nikon är väldigt mycket enklare än Canon. Dealbreakern för mig är att alla Nikon jag har känt på har två olika "inställningshjul", ett för bländaröppning och ett för slutartiden. Canon måste man ju trycka in en knapp och snurra för att få det bra. Jag har själv en D90 och jag kunde inte vara mer nöjd, nu gäller det bara att samla ihop lite pesetas för att köpa ett 70-300

Skickades från m.sweclockers.com

Av Idumhet
Skrivet av jadu123:

tJeV två dygn beror på att fedex kör paketet med bil genom europa och inte flyg

Jag anar att han menar att det är konstigt att det tar 5 dygn att åka 3 mil men det gick på 2 dygn att åka flera hundra mil

Skickades från m.sweclockers.com

Av Idumhet
Skrivet av flashen:

dafuq XD

Hmm det andra steget låter onödigt, köp desinfektionsmedel och rengör med det på slutet imo

Det andra steget är för att döda bakterier genom värmen. Har läst många som gör på det sättet, och aluminiumfoliet är för att inte släppa in något efteråt och då håller de sig desinficerade i åtminstone några månader har jag hört

Skickades från m.sweclockers.com