Inlägg

Inlägg som sockfan har skrivit i forumet
Av sockfan
Skrivet av Peterrrrr:

Blev bra efter omstart med volten, däremot fryser datorn vid Asus startskärm och så blir det blåskärm.
Ruskigt störande

Är 5GHz målet? Jag utgick ifrån derbauers guide som är länkad lite tidigare. Hade ingen vidare tur med min processor, 5GHz fick jag nog inte stabilt förens med vcore på 1,35v och det blev ruskigt varmt, trots överdimensionerad custom loop.

Delid+grizzly conductonaut mellan die och ihs är nästan ett måste om man vill ha nåt sånär vettiga temperaturer, det gjorde närmare 15 grader lägre i load efter det.

Av sockfan
Skrivet av macmann1:

Efter snart tre år så upplever jag att medföljande batterier börjar bli lite trötta, så jag tänkte köpa nya. Batteripacket finns hos Steelseries så det är inga problem, tänkte jag. Men tji fick jag för det finns inte tillgängligt att köpa i med frakt till något land i europa som det ser ut, bara USA.

Jag har kikat på Amazon och andra butiker, men just att få det skickat hit verkar svårt.

Det finns såklart ersättningsbatterier men vill helst köpa original (går det inte så går det inte och då är det väl så). Någon som har någon bra ide? Jag har hört av mig till Steelseries både via support ticket och sociala medier, men inte fått svar ännu, så jag tänkte att någon här kanske satt på något bra tips medan jag väntar

Dessa batterier är det alltså:

https://sv.steelseries.com/gaming-accessories/battery-pack

Lite märkligt att det inte går längre. Har beställt batterier vid två tillfällen på blackfriday, men det är nog säkert 3-5 år sedan. Borde väl ligga i deras intresse att folk köper från steelseries direkt än att ta nåt från amazon/ebay etc kan man tycka.

Av sockfan

80+ grader skulle jag säga är lite väl högt.

1.Har du luftat systemet ordentligt?
2.Vad är det för fläktar på radiatorn?
3.Hur tjock radiator kör du?

Av sockfan

Har haft bredband2 i strax över 8 år. Det involverar två lägenhetsbyten, uppgraderat hastighet. Vill man ha publikt IP så var det inga som helt hinder att få. Enda riktiga strulet var när ena nätet bytte ägare. Om det berodde på nya ägare eller bredband2 låter jag vara osagt.

Av sockfan
Skrivet av Rotten:

Låter som du själv tycker dagens priser är rimliga utifrån din egen situation.
Vad var din poäng?

Ohja, man tjänar riktigt grova pengar som kommunal fastighetsskötare, jag lovar!

Skämt å sido. Jag har sen jag fick min första dator för ca 20 år sedan sparat pengar för just det ändamålet, framtida uppgraderingar eller nyköp. 22990:- för ett rtx 3090 var absolut mycket pengar, men dator som enda intresse så är det inte så mycket pengar i långa loppet om man snittar 25-30h i veckan utöver heltidsjobb och byter efter 2-3 år.

Nu killgissar jag lite här men jag hoppas du förstår vad jag menar. Många av dem som skriker sig hesa om priset på komponenter är ofta folk som har skaffat barn, kanske belånat sig för att köpa hus, renoverat lite, ny(are) bil på det. Eller varför inte utlandssemestrar. Det här är grejer som jag har valt bort av olika anledningar. Som istället gör det fullt möjligt att köpa komponenter trots höga priser. Och då med ett sparande baserat på en halvtaskig lön...

Min poäng var att det blir lite konstigt när man uppenbarligen har valt att prioritera annat för att sen inte ha råd att köpa nya komponenter. Även om priset på komponenter är högt så är det prioriteringen och/eller sparande som inte finns från början anser jag.

Av sockfan

På en del låter det som att det är en rättighet att kunna köpa grafikkort till priser man själv anser är rimliga utifrån ens egen situation...

Av sockfan
Skrivet av IceKey:

Absolut är det så. Battlefield kom desssutom ut på Steam 2020. Men hade varit intressant och veta hur många spelare det är på andra plattformar finns både på Steam, Origin och Epic bland annat.

Det totala antalet spelare är ju definitivt intressant även andelen konsol-spelare. Enda officiella siffrorna är väl antalet sålda spel första veckan, 4.23 miljoner läste jag nånstans men väldigt många som köpte det digitalt refundade nog snabbt med tanke på hur ofärdigt det var då. Hade man skjutit upp releasen ganska exakt ett år så hade läget vart annorlunda. Nu är det ett hyfsat okej spel även om det har sina brister givetvis.

Av sockfan
Skrivet av IceKey:

Jo och nu är det 10k spelare på den plattformen...

Kanske behöver förtydliga lite. Steams siffror är ganska orelevanta men när det inte finns något annat konkret att gå på så blir det till viss del relevant även om man får gissa sig fram gällande den totala aktiva spelarbasen. Jag kan tycka att det är lite märkligt att man köper något spel i battlefield serien på steam när det ändå måste köras genom origin, ugh.

Oavsett antalet aktiva spelare är så har det ju fått en boost av nya spelare eller återvändande spelare i samband med season 3. Och med lite tur kanske gratisperioden injicerar lite nytt folk också.

Av sockfan
Skrivet av IceKey:

Där har / är spelare sedan tidigare. Bara det att trångsynta människor stenhårt tittar på siffrorna hos Steam...

Det handlar väl snarare om att steam är de enda som har statistik tillgänglig för gemene man...

Av sockfan
Skrivet av Pvt_Rinzler:

De är verkligen tråkiga DICE. Nu tog de bort Breakthrough med mindre folk och gamla banor. Istället lägger de dit sådant som ingen spelar. Man trodde att ett bolag som DICE borde ha koll på vad folk gillar. Det var typ fullt hela tiden, fulla server.
Får gå tillbaka till annat, tycker den vanliga Breakthrough funkar inget vidare med de här nya banorna. Rush är också halvkul när man är den enda som försöker attackera och resten av teamet är i spawn. Ni får gärna skriva om de lägger till något roligt mode så man kan gå tillbaka lite, men nu blir det back till BFV och Shatterline

Jag är inte alls förvånad egentligen. Jag var minst lika frustrerad när man la till och tog bort infantry conquest/rush under tiden när många av fordonen var riktigt dåligt balanserade. Då var infantry modes klockrent. För att sen ta bort det och sen komma tillbaka några veckor efter. Jag kan dock inte komma på någon vettig anledning till varför man fortsätter göra såhär?

Av sockfan

Ser inte riktigt vitsen med att köpa ett Corsair 1000D för strax över 7k och slänga in en AIO? Dubbla system och överdriven custom loop är väl vad chassit är ämnat för? Sen får man väl tycka vad man vill om RGB men ostrukturerad och slumpmässigt färgskiftande är inte sådär värst tilltalande.

Av sockfan
Skrivet av Tenchi:

Det verkar väldigt svårt att hitta en vettig skärm för spel som är vit. Alla är ju svarta.

Jag har en i övrigt helvit setup så vill gärna hitta en skärm som passar in i helheten.

Men jag har letat men har svårt att hitta någon som passar mina önskemål.
Jag vill gärna ha en runt 32", inte under 30 och helst inte över 34". Jag gillar välvda skärmar så vill gärna ha det.
Vet inte vart man ska lägga sig på hz. Jag hittade Samsung U32R590" i vitt men den körde bara i 60hz och det verkar lite lågt. Är van vid 120 på den skärm jag har nu.
Jag vet att det beror på upplösning också men vet faktiskt inte vad jag har för krav, 4K? 1440? Är inte tillräcklig påläst.
Sen vore det trevligt att kunna utnyttja G-sync till mitt 3080.

Jag har kollat med de största återförsäljarna men ingen har riktigt svar på vita skärmar. NetOnnet gav mig länken till Samsungen jag nämnde ovan. Men annars har jag bara får svar att d inte vet eller att de inte vet om de kan ta in en vit skärm.
Samsung har också "Odyssey Neo G9" men 49" är alldeles för stort, annars var den lockande.

Vad har ni för tips?

Spontant tänker jag alienware? Finns med lite olika storlekar och upplösningar https://www.inet.se/hitta?q=alienware

Av sockfan
Skrivet av Solanum95:

Alla tycker ju olika men personligen tycker jag inte att ljudet är så dåligt som alla säger, det är inte som i BF1 än men tycker det är bättre än Warzone till exempel. Men beror väl på vad man har för headset och vilka inställningar man kör med 😊

Jag uppgraderade mitt ljud en månad innan BF2042 släpptes. I BFV var det snudd på gåshud vid vissa scenarion och positionellt ljud var fenomenalt. Mycket renare och klarare ljud än mina trådlösa Arctis pro, inte helt oväntat kanske. Men även med mina Arctis lurar kunde man pinpointa till 80% vart ett skott kom ifrån och med hjälp av minimapen kunde man avgöra om det var vän eller fiende i tidigt skede på distans. Vet att man tweakade ljudet för fotsteg vilket gjorde att man kunde höra direkt om det var en fiende i närheten utan att titta på minimapen. Nya lurarna förlängde radien en bit men med samma tillförlitlighet.

Nya lurarna
https://www.ljudfokus.se/sv/artiklar/beyerdynamic-dt-1990-pro-250-ohm-oppna-horlurar.html

Med tillhörande DAC/AMP
https://www.ljudfokus.se/sv/artiklar/ifi-audio-zen-dac-v2-usb-dac-med-mqa-stod-horlursuttag.html

Ljudet i sig gällande BF2042 är inte dåligt. Saker och ting låter som man förväntar sig även om det kanske saknar lite tryck ibland.

Problemet är nog snarare ljudmixen/ljudbilden. Verkar som att det är ett maxantal vad det gäller antal ljud på en viss yta, resten klipps bort typ. Eller om du har många friendlies i närheten, deras fotsteg hörs väldigt mycket högre än fiendernas som i bästa fall låter grumligt eller inget alls. Tillsammans med en halvtrasig minimap blir det inte vidare lyckat. För att i ett senare skede på en lugn del av kartan hör man en fiende som ligger i en buske och knappt rör sig.

Känns som att man bara har kastat in ljud så att saker och ting låter, men hur ljud påverkar varandra eller i relation till varandra eller omgivningen har man fullkomligt struntat i. Och det göder frustrationen tiofaldigt utöver alla andra problem. Vet inte hur många gånger jag har ALT+F4'at för att man blir vansinnig av att inte kunna förlita sig på ljudet eller att man inte hör ett fordon innan det kör på dig. Jag är nog inte ensam om att köra med motion balls för att kompensera den dåliga ljudbilden.

Blev ett ganska långt inlägg insåg jag nu, men jag tvivlar på att jag är den enda som upplever det såhär? (tyvärr)

Av sockfan

Efter ca 20h timmars spelande så är jag inte sådär väldigt imponerad. Skönt att man inte hostade upp över 1000 spänn för spelet. Early access är snäppet bättre än open beta. Och det vill säga jävligt långt ifrån att vara bra eller ens i närheten av färdigt. Så om 6-12 månader kanske det är i ett acceptabelt skick vilket är jävligt trist.

Av sockfan

Om man snabbt och enkelt vill visa att man gillar ett klipp med en "tumme upp". Varför är det så konstigt att man vill kunna göra motsatsen? Finns mycket skit som inte förtjänar några views öht.

Av sockfan
Skrivet av pr0pheten85:

Börjar med att lägga ut mina specs:
Win 11
Geforce 3080 TI Asus Rog Strix OC Edition
I9-9900K @ Default ( Turbo ) i Bios
Corsair Vengeance Pro 16 GB @ XMP 3.2
1440p @ 170 hz

Frågan: Varför har min GPU i spel bara 60-75% gpu usage? Ska det inte vara mer? Ska den inte pumpa ut 99% för det mesta?

Just nu spelar jag mest BF1 och BFV, och min fps ligger på 110-125 fps för det mesta. Medan jag har sett andra med samma GPU som snittar 165+ även 200+ i BF1. Har jag något fel? Jag blir så fundersam eftersom jag ser andra med så mycket bättre FPS.

Det jag har testat:
G-sync av, Vsync av
Fps limiter AV/PÅ
Plockat ur kortet, blåst rent PCI och kopplat in det igen.
Testat 3D mark, då fungerar kortet som det ska också vid resolution upscale. ?!
Satt på maximum performance i Nvidia och även satt på maximum performance i energiläget.
Stängt av all överklockning både för minnen, cpu och GPU.
Har dragit 3 separata PCIE kablar till GPUN.

Det är såhär i alla spel jag spelar..

Jag undrar bara, är det så att kortet inte behöver pumpa ut mer i GPU usage på 1440p? Eller är det något som inte stämmer? Känns bara som att jag har samma FPS jag hade innan på mitt 2080 TI och ja det såldes för min bror behövde ett kort!

Vad kan jag göra?!

Har du dubbelkollat så att kortet faktiskt går i full hastighet (x16) även om det sitter i rätt slot? Vet att jag lyckades sätta min riser-kabel lite slarvigt och då gick kortet i x1 istället för x16.

https://i.imgur.com/0QDpHhY.png

Av sockfan
Skrivet av BananaFace:

Läste detta, https://answers.ea.com/t5/General-Discussion-Feedback/Was-thi...
Och mycket tycks/känns som det stämmer. Skulle kunna förklara varför de visar en gammal beta(ALDRIG att någon skulle visa en gammal beta om de har kommit längre egentligen). Dom har kastat om spelet i sista minut och behöver känna efter lite och därmed också kunna säga att det var en gammal beta som försvar.

Helt klart intressant läsning. Om det nu visar sig att det stämmer så förklarar det kanske varför jag hade svårt att gilla betan. Avsaknaden av fundamentala grejer som man sen skyller på att "Det är ett par månader gammal beta" köper jag inte riktigt.

Hade hoppats på någon igenkänningsfaktor från BFV men så här i efterhand vet jag inte om jag kan komma på något överhuvudtaget. Hoppas man får rätsida på saker och ting för det var längesen man suktade så efter ett nytt battlefield och då vore det ju trist med en problematisk release.

Av sockfan
Skrivet av Raynstorm:

Tror han körde utan FFR men kan dubbelkolla. Han har även en 5900X. Ska kolla hur GPU usage låg men tycker ändå det va märkligt med tanke på hur mycket bättre hårdvara han har än mig.

Ja jag har inga 1000 timmar i BFV, då märker man nog minsta lilla ändring :). Ska se om jag kan testa lite mer om jag känner skillnad mellan FFR av och på. Hade bara så roligt igår att tiden sprang iväg

Låter ju definitivt skumt att han får lag och stutter med 5900X och 3080Ti i 1080p på low! Vet att jag hade rejäla stutter och lagg på high med datorn i sign men då i 3840x2160. Medium settings utan FFR, filter, motion blur är sweetspoten för min del. Nu är jag inte säker på hur djupa dippar jag får men håller mig runt 80 fps ish.

Verkar ju lite osäkert om inställningar fungerar som det ska i betan så testa i BFV om du märker skillnad

Av sockfan
Skrivet av Mr_Flash:

Fast dessa var (?) toppmodeller när det begav sig. 1440p, G-sync, IPS, 165Hz. Så jag tycker man borde få ett par tusen för båda iaf, även om de är några år gamla.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3958174

Sålde av en Acer Predator XB271HU i januari, den fick jag 2500:- för även om jag hade garanti kvar på den, så även om inköpsdatumet inte var gammalt så var modellen i sig gammal vilket drog ned priset en del antar jag. Men PG278QR med så gott som identiska specs men TN-panel (tyvärr) hade jag nog gett max 1500:- på en bra dag.

Av sockfan
Skrivet av Raynstorm:

Konstigt nog verkar spelet flyta bättre på Radeonkort än Nvidiakort. Jag med mitt RX6800 har haft i princip inga problem alls och ligger på jämna 120-140fps i 1440p med medium settings. Ultra hade jag ca 80-90 och high 100-120 ungefär. Haft en krasch på 6 timmars speltid ungefär. Kör med future frame rendering på så det hjälper garanterat en hel del.

Polaren med ett 3080ti kör 1080p och hade allt på low och hade svårt att komma över 100fps av någon anledning och han klagade på mycket stuttering. Har även hört av andra med RTX-kort att de har svårt med lag och stutters.

Men som sagt, future frame rendering är ett tips för er som behöver mer FPS. Det sägs öka input lag men jag har kört det alltid i BFV också och märker ärligt talat ingen skillnad. Dessutom är ju servern i BF2042 rätt laggig just nu så tror inte den funktionen gör någon skillnad

Kör din polare med FFR? Sen är det ju även så att om han sitter på ett 3080ti, 1080p och kör på low så belastas ju inte grafikkortet så där värst mycket kanske utan då blir processorn desto viktigare.

Hade runt 1000 timmar i bfv när jag testade dx11 och FFR första gången. Det var förjävligt minst sagt, delayen påminde en del om i CS 1.5/1.6 om man hade vsync på Vet inte om BF2042 kör dx12 som standard (nu eller sen) men för min del är dx12 utan FFR, utan massa filter o skit the way to go

EDIT: med delay menar jag ju givetvis input lag ^^