Inlägg

Inlägg som sockfan har skrivit i forumet
Av sockfan

5120*1440p 240Hz, hur är det möjligt?

Av sockfan

Har haft klart roligast i BF2, speciellt med lite seriösare klan-lir i up north!

Av sockfan
Skrivet av shrghi:

Kan priset diskuteras?

Billigaste 9900KS i Sverige är 6490:- och du tycker att 5000:- är något att diskutera? Hur tänker du nu?

Av sockfan
Skrivet av Dinoman:

Jag är beredd att hålla med till viss del och jag har inte testat någon av ovanstående modeller men det jag kan säga om denna är att den är välbyggd, sober, bär ett humant pris och har en outstanding färgåtergivning.

Jag har använt båda skärmarna och min nuvarande är Acern. Hade varit kul att se skillnaden mellan 98% DCI-P3 vs 100% sRGB sida vid sida då det låter som att det gör störst skillnad på upplevelsen

Men som sagt ips-glow är en riktig nagel i ögat, asusen bytte jag ut tre gånger (kudos till asus) och acern bytte jag två gånger innan jag tröttnade och "accepterade" den glow som fanns.

Av sockfan

Kan inte påstå att specsen gav nån wow-effekt. Jag menar Asus PG279Q och Acer XB271HU har funnits sen 2015 med samma specs. Hade man fått bukt med IPS-glow hade det varit en annan femma.

Av sockfan
Skrivet av pixlchaser:

Precis som allt där man bedömer individer via algoritmer om de passar in i en verksamhet eller ej.
Det är självklart att du hittar någon, för annars hade ju algoritmer inte fungerat. Men har du hittat den rätta?

Finns vissa människor som inte är kapabla att presentera sig själva i skrift, men är enormt kapabla att presentera sig i tal.
Andra klarar inte att tala eller skriva i enlighet med vad en algoritm hade plockat fram, men kanske besitter mer kompetens än någon annan.

Algoritmer samlar poäng så om du har mindre poäng så rankas du lägre än dem med flest poäng. Men du kan inte bedöma den faktiska kompetensen.

T ex:

Bachelor 1:

Det som syns:

Social/självsäker
Skriver professionell svenska och engelska
Har 5 års utbildning
CV är professionellt framtaget och trycker på flertalet nyckeltal
10 års erfarenhet i arbetet

Det som inte syns:

Tar för mycket plats
Slarvigt utförande

Sammanfattat syns självsäkerheten i sättet han/hon presenterar sig själv.

Bachelor 2

Det som syns:

Något introvert/ej självsäker
Skriver professionell svenska och engelska
Har 5 års utbildning
CV är proffsigt men knapphändigt
10 års erfarenhet i arbetet

Det som inte syns:

Fokuserad på sitt arbete
Kalkylerade analyser

Sammanfattat syns en mager ansökan jämfört med bachelor 1, det saknas självsäkerhet i utförandet

Vem tror du spontant går vidare?

Självklart kan personer ha olika förmågor i tal eller skrift. Men jag kan tro att företag har tröttnat på att hålla i rekryteringsprocesserna själva och då förstår jag att ett alternativ som löwe är intressant där de troligtvis är både effektiva och lämnar vissa garantier.

Jag skulle tolka det här på ett annat sätt, att man vill effektivisera en rekryteringsprocess och ta reda på så många faktorer som möjligt. Företaget som använder sig av löwe antar jag kan komma med vissa kriterier utöver utbildning/erfarenhet för att undvika en "felrekrytering" som kan vara både långdragen och kostsam. Passar man inte in i kriterierna som företaget efterfrågar så är ju det såklart tråkigt men vilket är värst, att bli bortsållad i steg 1 eller steg 2/3 om man ändå blir sållad menar jag?

I ditt exempel bekräftar det ju att AI kanske inte är den optimala vägen, beroende på hur smart den är eller rättare sagt hur lättlurad den är.

Skrivet av griid:

Sitter bara och tänker på hur de övriga 80st som inte fick en ärlig chans pga. att AI sorterade bort dessa pga lite sämre betyg etc.
Det är inte alltid så att den med bäst betyg/referenser är bäst för just det jobbet. Personligen känns det som att man tar den bekväma/lata vägen för rekrytering. Jag gillar tanken, men tycker inte den håller i praktiken.

Jag anser att företaget som vill anställa en person har all rätt att välja den som dom anser passa bäst. Dessa övriga 80 tycker inte jag har en rättighet att bli intervjuade som du får det att låta som. Att intervjua onödigt många blir bara långdraget och kostsamt. Sen tror jag att AI'n är smartare än så och inte bara jämför kandidater. Exempelvis om en person påstår sig vara väldigt strukturerad i sitt arbete men inte kan strukturera sin ansökan, hur trovärdigt är det då?

Av sockfan
Skrivet av DavidtheDoom:

Rekrytering utan mänsklig faktor, garanterar att det inte finns något chans att peta personer som inte klickar med teamet... Eller som Löwe själva säger: "Risk-free recruitment".

Undra för vem.

Har du läst något på deras hemsida överhuvudtaget?

Saxat från deras risk-free recruitment

"We only use AI in the first selection round, which we believe is where AI should be used in a recruitment process. It is easier to interview 20 potential candidates for an advertised position than 100 potential candidates after the first sample review. "

Av sockfan
Skrivet av pixlchaser:

Usch, hoppas sådana bolag utplånas ur marknaden snabbt.

Utveckla gärna ditt resonemang?

Om deras AI fungerar bra så kan jag tycka att det verkar som ett effektivt sätt att plocka fram kandidater till olika tjänster.

Av sockfan

Köpte en dxracer för 4-5 år sen men tog den dyraste som fanns då, king series och jag känner inte igen att den skulle vara obekväm på något sätt oavsett antal timmar i sträck. Frågan är väl om folk sitter rätt rent ergonomiskt? Gör man inte det tror jag inte det spelar någon roll vilken stol man har.

https://www.artros.org/wp-content/uploads/2019/03/ergonomi_skriv...

Av sockfan
Skrivet av Boggus:

@Phanteks: Finns det någon strategi att göra chassit katt-säkert? Mina katter har en tendens att hoppa upp på chassit och slå av/på power knappen när passar som minst.

Känner igen det där! Till slut ändrade jag i energischemat och satte så att det inte händer någonting när man trycker på den

Av sockfan

Thermaltake x71 Tempered glass, ett av få chassin med rimligt pris som sväljer 3 större radiatorer utan problem (360+360+420)

Av sockfan

Köpte spelet genom uplay, använde U coins för att få 20% rabatt, lägger till nytt betalkort, godkänner. Error page not found... Men givetvis har det dragits pengar!

Av sockfan

Thermaltake x71, full custom loop. Ett av dem få chassin som sväljer 3 större rads (2*360+420) med vettig prislapp

Av sockfan

Microsoft wireless display adapter - vägrar ansluta

Är inte helt säker på att jag skapade tråden i rätt forumdel men det var den jag tyckte var nära nog.

Har just nu en HP zbook 17 (nåt år gammal) som jag har som testdator på jobbet som jag försöker ansluta med till en ny HP skärm.
Värt att nämna är att den är standard konfad med windows 10 från vår IT-avdelning. Adaptern har jag dock köpt på eget bevåg för att testa i vår verksamhet så därför har dem ingen skyldighet att hjälpa mig med att få igång den eller support (kommunal verksamhet).

Den dyker upp i menyn för anslutning

http://forumbilder.se/H5VMU/anslut.png

Den finns med i enhetshanteraren under miracast-bildskärmsenheter

http://forumbilder.se/H5VMU/enhetshanteraren.png

kollar jag "netsh wlan sho d" i cmd ser det ut som det ska tror jag?

http://forumbilder.se/H5VMU/netsh.png

Och ibland kommer jag så långt att jag kan göra inställningar för adaptern i tillhörande app

http://forumbilder.se/H5VMU/app.png

Vad jag har provat med efter intensivt googlande:

  • Uppdaterat grafikkortsdrivrutiner

  • Uppdaterat nätverksdrivrutiner

  • avaktiverat panda antivirus

  • avinstallerat panda antivirus

  • lagt till den som undantag i windows-brandväggen

  • kopplat ifrån det trådlösa som finns i huset (men wifi anslutningen fortfarande igång såklart)

  • uppdaterat firmware i adaptern

  • kört windows update och plockat alla uppdateringar jag kan

  • provat olika upplösningar och lägre hz

Det som är så extremt underligt är att när jag försöker ansluta till den så står den och tuggar en stund, för att sen dyka upp ibland i appen från windows store, där jag kan sätta lösenord, byta namn på adaptern osv. För att sen efter någon minut tappa anslutningen till den igen. Testar jag med min arbetstelefon och privata telefon (Samsung A5 och samsung galaxy S6) funkar det klockrent! Har även provat med andra datormodeller (standard konfade med w10) som inte heller fungerar.

Vad gör jag för fel eller vad är det jag har missat? Vad kan jag använda mig av för att felsöka?

Av sockfan
Skrivet av Defender:

Flödet gör nästintill ingenting på tempsen. Det är hur bra man sänker temps när vattnet går igenom radsen, vilket i sin tur handlar om hur bra radsen och fläktarna är. Samt hur man placerat dem givetvis. Köra fläktar på 300rpm vs 1200rpm ger mycket mer tempskillnad än att köra en pump på 300rpm vs 1200 rpm.

Då var det med andra ord inte så värst lyckat att dumsnåla gällande fläktarna. Var helt insnöad på att jag skulle köra push/pull därav 12 premiumfläktar kändes sådär lockande rent prismässigt. Är Vardar fläktarna fortfarande det bästa möjliga till radiatorer eller har det kommit fler bra/bättre alternativ?

Av sockfan
Skrivet av mmarks:

pröva köra insug i botten och fronten, utblås i toppen och bak som du säger, tycker det låter skumt att då får så höga temperaturer med så pass kapabla radiatorer.

Verkar som om att det fungerar bättre, insug i botten, insug i fronten, utblås i toppen och utblås i bak. Tog bort lite vinklade fittings som suttit av rent estetiska skäl. Efter lite trixande med fläktkurvan kan jag ha dem på 50% med idle temps på runt 35 grader för processorn och 30 grader för gpu vilket är helt okej. Återstår att se vad vattnets temperatur stannar på efter några timmars spelande, återkommer med det

Skrivet av Bad Habit:

Köp ingen skräp-pump nu. Satsa på nedan pump (ar) som funnits i massa år, är testade miljoner gånger och är helt enkelt de bästa som finns. Pumpen jag har tuffar på efter 7 (!) år utan problem. Är en pwm så den justerar hastighet precis som en vanlig fläkt efter temperatur.

Man brukar säga, har du plats ta en D5, har du inte plats, ta en DDC (naturligtvis med PWM).
D5 har högre flödeshastighet, och DDC har ofta lite högre tryck. Flödeshastighet är alltid bättre, tryck kommer på andra plats (och behövs egentligen inte om du inte har en monster-loop med massa raddar och block).

D5:
https://www.coolerkit.se/shop/ekwb-ek-xtop-revo-6442p.html

DDC:
https://www.coolerkit.se/shop/ekwb-ek-xtop-ddc-6621p.html

Jag var väldigt inne på ny pump till en början, men samtidigt har det här kalaset kostat betydligt mer än vad jag trodde från början, så av ren snålhet hade det varit skönt att slippa byta ut pumpen men ändå få det att fungera med okej temperaturer Men om det blir en ny pump framöver blir det absolut en D5!

Av sockfan
Skrivet av mmarks:

@sockfan: nu ska jag säga att jag aldrig byggt ihop ett vattenkylt system (än, jagar delar nu) men jag tror inte att du kommer få ut någon nämnvärd förbättring av att byta pump. Jag ska försöka förklara med ett exempel, siffrorna är enbart valda för att vara lätta att räkna med såhär tidigt på morgonen
Säg att det tar vattnet 5 s att gå ett varv i loopen, det spenderar totalt 2s i CPU- och GPU-blocken och 2 s i radiatorerna. Om du skaffar en starkare pump och därmed dubblerar hastigheten för vattnet så att det tar 2,5 s at gå ett varv i loopen så kommer vattnet spendera 1 s i CPU- och GPU-blocken och 1 s i radiatorerna. På 5 s hinner vattnet gå två varv i loopen och har då återigen spenderat lika mycket tid och de olika blocken som med den svagare pumpen. Med andra ord får du ingen högre kyleffekt på vattnets medeltemperatur av att förändra hastigheten (notera att jag inte pratar om kyleffekt på CPU eller GPU).
2 st 60mm 360 rads borde vad jag förstått vara mer än tillräckligt för att kyla 1 CPU och 1 GPU, därför undrar jag vad du har för fläktar, vilket varvtal de kör på och I vilken riktning du driver luften igenom dem, är det intag I botten och utblås i toppen?
Har du får ut luften ur radiatorerna eller låter det som att det skulle kunna vara luft kvar där när du kör?

Skickades från m.sweclockers.com

Det låter ju helt logiskt det du säger att ny pump bara puttar runt vattnet snabbare utan att påverka kylförmågan på vattnet i sig. Jag ville överdriva radiatorytan för att kunna köra fläktarna på så låga varv som möjligt. Men nu behöver fläktarna varva upp 50-75% för att hålla vattnets temperatur i någorlunda schack.

Som det ser ut nu kör jag push/pull på båda. Utblås i toppen men även utblås i botten, insug i fronten och insug i bak av den anledningen att jag har läst att man helst ska ha utblås i radiatorerna(även om det känns lite udda att ha utblås i botten). Så jag blåser ut mer luft än vad jag får in. Frågan är om det gör stor skillnad att sätta botten som insug, bak som utblås, toppen som utblås och fronten som insug?

Det är förövrigt ett phanteks enthoo primo så det är ju inte trångt på något sätt. Eftersom det blev 12 fläktar till radiatorerna så körde jag på dessa till radiatorerna och 2 i fronten och 1 i bak med dessa. Fläktarna styr jag med phanteks pwm-hub.

I den undre radiatorn kan jag inte höra att det finns någon luft kvar när jag lutar chassit, men däremot är det lite luft kvar i den övre, som fastnar tack vare att jag har en lite längre 90 graders vinkel som går tillbaka till reservoaren. Byta den 90 graders vinkeln så jag får ur all luft ur radiatorn och byta botten till insug och utblås i bak kanske är det jag ska prova innan jag köper nåt nytt?

Av sockfan
Skrivet av Tandborste:

Själv kör jag med en DDC pump. Kunde inte vara nöjdare! Hörs knappt och pumpar åå bra ändå (inte på full fräs då såklart). Körs med en 360, 240 cpu, GPU och en Aquaero 5 som också är vattenkyld.

https://www.swiftech.com/mcp35x12vdcpump.aspx

Köptes på. Cooler kitchen (eller om det va cooling stuff..). Men mer eller mindre alla DDC pumpar är samma I grund och botten, kan vara olika toppar och med eller utan pwm. Min är pwm.

MCP35X har jag förstått var eller är fortfarande(?) en väldigt populär pump, den nämns ofta i custom loop-trådar Dock verkar den inte sådär värst tillgänglig inom EU?

Av sockfan
Skrivet av Lord_Moridin:

Jag kör med exakt likadan pump och jag kyler Cpu (Ryzen 5 1500x) och Gpu (Rx580) dock har jag bara en 240mm rad + 140mm rad.

Jag kör res -> pump -> 240 rad -> cpu -> 140 rad -> gpu -> res

Idle
Cpu: ca 23
Gpu: ca 28

Load
Cpu: ca 45
Gpu: ca 37

Dock har jag fått ställa ned hastigheten på pumpen från 12V till 6.9V med R5:ans inbyggda fläktkontroll, då den surrar som fan i 12V.

Den verkar ju göra sitt jobb och ska klara 2.6 meter vattenpelare, medan den du tänker köpa klarar 3.9 meter vattenpelare, H-max värdet alltså. EK D5 pumpen ger högre flöde och bör kyla bättre.

Jag tänker dock byta ut min till en https://www.inet.se/produkt/5331439/ek-xtop-revo-d5-pwm-ink-p... p.g.a. surrandet, det hörs även ett svagt surr vid 6.9V.

Dina temperaturer ser ju väldigt mycket trevligare ut! Har du klockat eller kör du stock? Har du nån koll på vad ditt vatten har för temperatur? I specifikationen på pumpen står det "Max. System temperature: 35°C" vilket jag är väldigt nära emellanåt och är lite nojig över. D5 är ju garanterat bättre på alla sätt och vis, men frågan är om det är tillräckligt för att motivera ett köp

Av sockfan

Custom loop - räcker pumpen till?

Tjena!

Efter mycket om och med fick jag ordning på mitt första custom loop-bygge. Men jag är lite tveksam huruvida pumpen faktiskt orkar med?

Som det ser ut nu för att få det hyfsat estetiskt med tubing(soft) så fick det bli den här ordningen:
res->pump->cpu->gpu->360 rad (botten)->360rad (top)->res

Pumpen i fråga är en phobya DC12-260 (länk)

360rad
gpu block
cpu block

Min tanke är att eftersom temperaturen på vattnet ligger runt 30-33grader efter några timmars spelande, att pumpen inte orkar putta runt vattnet tillräckligt fort eller är jag helt ute och cyklar? Har förövrigt en rumstemperatur på ca 20grader.

Kan tillägga att jag har klockat cpun, 4670k (4,5GHz@1,29V), runt 70 grader i prime95 och runt 40 idle.

Insåg nu att det blev ganska mycket information men jag tror jag har fått med det mesta som är relevant, så jag hoppas nån med mer erfarenhet gällande custom loops kan vägleda mig lite.

Kort sagt, tjänar jag något på att byta pump till förslagsvis revo D5?