Inlägg

Inlägg som preset har skrivit i forumet
Av preset

Har du löst problemet?

Jag antar att du anslutit dem till moderkortets IDE-anslutning och byglat dem till slave? Om du har fler IDE-diskar, har du provat med en i taget? Ser du inte diskarna i BIOS eller ser du dem inte i Windows? Har du gått in i diskhanteraren i win7?

Av preset
Skrivet av M3rl1n:

preset här har du moderkortet Asrock X58 Extreme III - Inet.se. Nu är jag en riktig nybörjare, vad menas med "specade". Är det 1600 MHz i det här fallet?

Jag kör originalkylaren till min i7 930 2.8 GHz.

Vi följer inte trådens startämne, men med specade menar jag de data Corsair anger för de minnen du har. Vad jag förstått så är de på 1600 MHz sedan vet jag ej dess latens, kan den vara 7-8-7-20 ?

Om minnena stödjer XMP så kolla under CPU-Z flik SPD där ser du XMP värdena som Corsair givit minnena.
Då står där minnesbusens frekvens 800 MHz (2x800=1600MHz) och latens-värdena. Dessa värden är lämpliga att köra minnena på om du ska utnyttja dem fullt ut med tillförlitlighet, de är testade och garanterade av Corsair.

Av preset
Skrivet av M3rl1n:

Okej preset. Jag såg att man i mitt bios kunde välja minnenas hastighet. Hur mycket kan jag höja till med vanlig kylning, har 4x120mm fläktar i chassit?

Tack på förhand!

Vet inte vilket moderkort du har, men om minnena stöder XMP och du kan ställa in det i BIOS så kommer du att köra minnena enligt specade värden. Om du ställer in manuellt så kör dem enligt de specade värdena. Se bara till att spänningen till minnena inte överstiger 1.65 V.

Vad har du för processorkylare? Med stock-kylaren blåser det runt minnena och kyler säkert tillräckligt. Även om du har vattenkylare typ H-50 så bör dina 4 chassifläktar ordna tillräckligt luftombyte för att köra minnena enligt spec.

Av preset
Skrivet av M3rl1n:

Aha, man lär sig något nytt varje dag Så du menar att mina minnen kör 533 x 3 = 1599 MHz? Det är ju grymt isåfall! Trodde man behöver klocka för att komma upp i de hastigheterna. Skönt, då slipper jag det Tackar!

Helt fel DDR står för double date rate, så om du läser i CPU-Z 533 Mhz så går dom i 1066 Mhz vilket också är grundinställningen på moderkorten vid 133 Mhz klocka.

Av preset
Skrivet av ficklampa:

Har stött på detta lite sporadiskt med olika nätagg i olika byggen... nätaggen är anpassade efter topmontering, så man får rotera kontakten 180 grader. Brukar inte bidra med några större problem...

Med Corsairs platta kablar blir det knepigt att vrida dem 180 grader då de är ganska styva och man får en onödig belastning på sataströmkontakterna på de enheter man ansluter till.

Av preset

Frågade om detta tidigare i följande tråd

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?t=928874

Fick inget gensvar i forumet, men vände mig till Corsair och fick beskedet att design-standarden för hur kontakterna är monterade på SATA strömkablarna bygger på att nätaggregatet sitter i toppen av chassit och att de ansluts uppifrån och ner.

Fick beskedet att de jobbar på att ändra standarden till kommande nätaggregat då de är medvetna om att kontakterna är felvända nu när nätaggregaten monteras i botten på nästan alla chassin.

preset

Av preset

Håller med dig, men jag har inte gjort något utan det måste vara blixten (automatisk) i kombination med det svarta som givit de effekterna. Ska försöka ta några nya utan blixt i bättre ljus.

Det var ett helsike att få dit 12v kontakten uppe i hörnan mellan kylare och bakvägg. För trångt för fingrar, ni som bygger har ni några speciella verktyg för att ansluta kontakter där det är trångt, lång stor pincett eller liknande? HD-Audio kontakten till fronten sitter också illa till, det är den enda kontakten i bakkant på moderkortet och ännu värre blir det att nå den med grafikkortet på plats. Ska man dra den innanför/under eller utanför grafikkortet, det är frågan.

Av preset

Nybygge FD R2 - X58 - i7 930

Mitt första kompletta nybygge, har byggt om och bytt ut tidigare. Fick precis plats med 25mm fläkt på kylaren utan konflikt med minnena, kunde inte använda original fan clips utan använde Scythes typ B som greppar om innerflänsen på fläkten, passade bra. Har knappt 1mm mellan fläkt och första minnet i andra minnesplatsen, Gigabyte har minnesplatserna nära CPU:n.

Visar bilder när komponenterna är på plats (exkl grafikkortet) nu återstår kabeldragningen innan grafikkortet installeras. Det gäller att göra allt i "rätt" ordning annars blir det knepigt att få dit kablarna. Valde HX650W då jag trodde att 750 inte gick in, men det hade gått med den också, lite rymligare nu på bottenplanet dock. Här är valda komponenter, har lite fler fläktar om jag behöver komplettera/byta. Återkommer med fler bilder när bygget kommit lite längre.

Chassi: Fractal Design Define R2
Moderkort: Gigabyte GA-X58A-UD5
CPU: Intel Core i7 930
CPU kylare: Prolimatech Megahalems / Scythe Slip Stream PWM 1300rpm
Hårddiskar: Intel X25-M G2 80GB SSD, 2 st Samsung F3 1TB
Grafikkort: 1 st Gigabyte HD 5850 1GB GDDR5 OC
RAM: Corsair Dominator GT 6GB (3x2GB) 1600MHz PC3-12800 CL7
PSU: Corsair HX650W modulärt
Optisk enhet: Samsung Blu-ray-läsare / DVD-brännare SH-B083L
OP: Windows 7 ultimate retail

Övrigt:
1 st Scythe Slip Stream 140mm 800rpm i toppen (utblås)
2 st Scythe Slip Stream 120mm 1200rpm i fronten (insug)
1st Fractal Design 120mm fläkt medlevererad bak (utblås)
Fläktkontroll Zalman MF-C1 Plus 6 kanaler i översta 5 1/2" inflyttad pga dörr

Nybygge FD R2 - X58 - i7 930

Av preset

Sata-kontakternas placering på kablarna till Corsair HX650W

Håller på med ett nybygge, F D R2 chassi med nätaggregat Corsair HX650W. När jag ska ansluta Sata-kontakterna på modulärkablen till disk-enheterna i racket och till optiska enheten och går nerifrån och upp så är kontakterna vända upp och ner på kabeln jämfört med alla enheters anslutningar.

Nästan alla moderna chassin har nätaggregatet placerat i botten, vilket innebär att man ansluter sata-kontakterna nerifrån och upp i disk-racket, hur kan då Corsair vända kontakterna på fel håll på kablarna till sina nya aggregat. Som det är nu måste man vrida runt kontakten/kabeln vid varje enhet istället för att bara trycka in dem en efter en uppåt. Hade PSU:n suttit i taket som förr så hade det funkat om man går uppifrån och ner.

Har någon i forumet samma erfarenhet eller är kontakterna felvända på just mina modulärkablar?

Av preset
Skrivet av SmOOthy:

Nej det har jag inte. Den stora 140 fläkten går ner så pass långt på nh-d14 så att den skjuter luft rakt över den bakre(?) kylflänsen (mellan 120 chassifläkten back och 140 Noctua fläkten) dessutom så ska väll x58 gå ganska svalt jämfört med förgående chip. MB kylaren är överdimensionera och klarar det fint, blir inte mer än ljummen under belastning.

Det låter bra. Så 140 fläkten går ner under själva flänsarna, har funderat själv på att sänka fläkten på Megahalems-kylaren så det blir lite flöde under själva flänsarna, men x58a-ud5 har minnesplatserna så nära processorn så där blir trångt med Dominator-minnen som jag också har.

Av preset

Håller på med ett bygge och har samma moderkort, men har en Megahalems-kylare och har funderat på hur mycket luftflöde som tappas runt moderkortets kylare (NB mm) med dessa högorienterade kylare som har ett luftflöde som går ovanför jämfört med Intels stockkylare som blåser ner och sprider luften ut mot moderkortets kylare. Dessa är ju tydligt exponerade med sina flänsar mot en stock-kylare.

Med din lösning hindrar du än mer luft att läcka ut från CPU-kylaren och nå moderkortets kylare, har du efter montering av kåpan märkt någon ökning av temperaturen på just NB mm?

/preset

Av preset
Skrivet av roggan83:

Tjena ,,,synd att jag inte såg detta lite tidigare...

jag har ett define r2 och ett hx750 OCH en fd 140mm i botten!!!!

det är precis men det går fick pressa ( utan överdrivet våld) in fläkten men till min förvåning så gick det som sagt!!

är mitt andra hx750 och är supernöjd med det agget så jag hade bytt igen om du kan :/

Funderar också på att välja hx750 till FD r2 och kunna ha bottenfläkt monterad, så några frågor.

Med hx750 kunde du bibehålla FD r2:s plasthållare för bottenfläkten? Fick du in den mellan bakplåt och plasthållaren?

Hur svårt blev det med kabeldragningen när det blev så trångt framför modulärkontakterna?
Gick det böja och få in 24 pin och 8 pin flätorna i det första hålet (bakifrån) genom moderkortsplåten eller täckte PSU:n över det hålet?

/preset