Inlägg

Inlägg som Hoxic har skrivit i forumet
Av Hoxic

TIPS: kör -freq 120 och lås HZ till 120 om du har en BenQ skärm med Blur reduction då den funkar bäst då.

Av Hoxic

Varför har du det operativsystemet? Inte bättre att ta vanliga svenska windows home för under 1000 lappen?

Av Hoxic

Såhär ser mitt bygge ut:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1039600/hoxic-datorbygge

En fråga angående den samsung skärmen är om den kan kopplas till datorn via HDMI endast eller MÅSTE man använda DVI (VGA blir det i detta fall... som inte stöds av grafikkortet)

En annan fråga är om man ska köra GTX 580 SLI i framtiden - räcker det med 750 W nätagg?

Sorry, blev väldigt mycket OT nu :).

Av Hoxic

Jag har i pricip kollat på exakt samma komponenter som ni två.. Har valt exakt samma moderkort.. Väntar bara på att dubbelkolla så allt stämmer innan jag trycker beställ knappen :).

Dessa ASrock moderkort har jag ingen erfarenhet av.. Hoppas det löser sig iaf :).

Av Hoxic
Skrivet av Guteklockaren:

Trodde tanken med detta var att med dessa experter på överklockning kunna nå högre än vad oc genie gör vilket vem som helst kan göra. En dyr knapptryckning känns det som.

Vore istället intressant om komponenterna var pressade till gränsen samt att man haft vattenkylning som standard. Uppåt 5Ghz på cpu samt över 900Mhz på GTX 580 bör ju vara ett rimligt mål.

Så jag är nyfiken på vilken kundkrets man är ute efter, en helt ovetande fjortis som vill ha högre Mhz än kompisarna? Ifall man vet något om överklockning så klara man förmodligen av både cpu + gpu klock.

Kanske har missat något?

Exakt det denna unga generationen faller för. Dagens ungdomar köper dyra skitdatorer på elektronikkedjor. HeatoN är väldigt känd inom gamingvärlden och har ett ganska stort inflytande hos många unga gamers. Jag tror personligen att många av dessa datorer kan säljas bara för hans namn. Folk köper varumärket HeatoN före datorn. (Detta upptäckte jag när min yngre kusin köpte en fnatic gamingtröja som det stod "Delpan" på - likt en fotbollströja, för 500:-?!).
Tydligen hade dessa gamingtröjor sålt som smör på DH..

Varför betalar stora företag som kör heasets, möss etc. dessa superspelare att göra reklam för dem? Jo för att det säljer. Jag hade t.ex. själv Microsoft Intellimouse 3.0 när jag var yngre, just för att HeatoN spelade med den musen.

Sen gäller det att generera inkomst. Vattenkylning kostar mer och tar längre tid & mer expertis att installera, vilket genererar högre pris på produkten eller lägre vinst på datorn om man ska ha samma pris.
Sen varför ska de klocka datorerna så mycket? Då behöver inte kunden i sig byta dator på ett bra tag om det är så pass bra kykning i dem. Bättre att INTE ha top notch produkter och lättare klockning.
Jag kan ärligt säga att jag inte är så duktig på den biten med klockning, men jag hade gärna betalat en duktig kille att sätta ihop en bra dator till mig samt klocka den så att den är stabil - då jag har pengar men ej tiden till det.

Sen är det ju internet - alla vet ju alltid bäst :).

Jag tror att de kan bli ganska stora om marknadsför sig rätt. Det gäller självfallet att hitta rätt målgrupp, men nichen är bra.

Jag är själv en relativt ung entrepenör och heltidstudent och vet att det är mycket tid som krävs. Kan inte säga mer än lycka till!

Av Hoxic

Viral marketing är exakt vad jag tror att det är. Börjar bli mer och mer vanligt. Tänker främst på videon Nike spelade in på Zlatan när han spelade med "nya" Nike fotbollskor. De använde sig av en vanlig filmkamera som darrade som om någon privatperson tjuvfilmat och la upp den på Youtube. Hur populära blev inte skorna?

Av Hoxic

Ja har läst detta, ska försöka hitta en vettig dator för runt 6000:- annars återkommer jag :). Tråkiga är att Sony Vaion är så pass snygg, samt att sony har 2 års garanti. Sedan verkar det som om de gör ganska tåliga datorer och hör till de som minst går sönder.. Har jobbat som IT tekniker och arbetsledare för ett HP team och det var katastrofalt vad laptops som gick sönder, urkassa moderkort, heatsinks och LCD sladdar på vissa modeller så det bara skriker om det. Dock sägs det att de här nya modellerna ska ha blivit bättre, vem vet.

Hoppas jag blir nöjdare med Vaion då JAG själv funderar på att köpa den. Har ju läst väldigt mycket klagomål här på sweclockers ang. just dem så jag har börjat tveka. Sedan ser man bara alla som klagar iofs inte de som är nöjda med sin dator.

Tack för svaret iaf thereal_twisted ska som sagt försöka hitta någon bra dator för runt 6000:- som matchar önskemålen ovan så får vi se var jag hamnar :).

Av Hoxic

Tack Racemouse för svaret! Har tänkt att köpa just den datorn själv :).
Men ännu en fråga, borde jag rekommendera en i3 processor och ett 5470 och spara honom en tusenlapp? Datorn ska ju mest surfas med, är det då overkill att rekommendera ett 5650 och i5?

Av Hoxic

Skrev jag för mycket för att någon ska orka läsa?

Av Hoxic

Behöver råd till ny surflaptop!

Hej!

Har surfat mycket på sweclockers senaste två veckorna, men har nu äntligen beslutat mig för att skapa en tråd där jag skulle uppskatta lite hjälp till ett inköp av en ny laptop.

Denna datorn jag behöver hjälp med nu är till flickvännens far. Datorn skall användas mestadels till surf, lite filmkikande (kopplad till tv). Han är inte jättekräsen med att den ska stödja full HD etc dock. Inte bestämt än om han ska ha stamnät hemma eller mobilt bredband dock.

Kraven är:

* Bra skärm (LED är inte ett måste men gärna).
* Snygg design.
* Händigt num pad och knappar.
* Bra batteritid!
* Gärna så tyst och sval som möjligt.
* Allt från 15-17 tum.

Pris: bör ligga runt 0 - 8000:-

Jag har tittat på dessa:

Sony Vaio VPC-EB1M1E

http://www.inet.se/artikel/1968870/sony-vaio-vpc-eb1m1e-windo...

Acer Aspire 5740G i5

http://www.inet.se/artikel/1968795/acer-aspire-5740g-i5-windo...

Acer Aspire 5741

http://www.inet.se/artikel/1968883/acer-aspire-5741-windows-7...

Har läst en del om att vissa Vaios låter väldigt mycket samt kommer fullproppad med onödiga program.
Nackdelen med Acern är att den bara har 1 år garanti medan Sonyn har 2år. Sonyn är snyggare men för samma pris får man bättre processor på köpet om man väljer acern.

Jag vill gärna rekommendera en dator som håller sig bra i framtiden därav har jag uteslutit äldre core 2 duos och hållt mig till i3/i5 processorerna. Dock är jag osäker om en surfare verkligen behöver Turbo funktionen som finns i i5an. Då datorn bara används till surfande, skrivhantering i office paktet samt kika på filmer behövs inget kraftfullt grafikkort.

Ska det vara online shop ser jag gärna att det är något jag känner till dvs: Inet, komplett.se eller dustin.

Vill även passa på och tacka för läsningen!

Av Hoxic

Mycket beror på hur datorn är uppbyggd och vilka komponenter det är. Jag skulle tippa att det tar någon timma/två för en ovan individ beroende på modell och teknik om man har rätt verktyg.

Kan passa på att flasha med att jag har jobbat som IT-tekniker och mitt rekord låg på strax under 4 minuter för att öppna en laptop, byta moderkort och skruva ihop allt som det var :D.