Inlägg

Inlägg som Cimbom3 har skrivit i forumet
Av Cimbom3

Var inga konstigheter alls. Ingen kontroll alls som tur var, men fanns nog värre bilar än oss som dom kunde tagit isf

Av Cimbom3
Skrivet av olle360:

Tackar, jag byggde med en 28mm tjock skiva och de blev stabilt som fan (testat med näven i bordet efter att ha blivit knivad i BF3). Dock har den en svag böjning på sig men man kan ta bort de genom att skruva fast reglar under bordet (de var original planen men märkte att de blev tillräckligt stabilt utan reglar). Kan nästan garantera att de kommer bli stabilt om du sätter fast den i väggen med en regel.

Angående belysning så använde jag mig av den här, om du bara ska ha en bakom skärmen t.ex. så kan de vara värt att koppla den till datorn (12v molex(den gula kabel och en av den svarta)) men om du vill få mer LED ljus i rummet t.ex under tavlor hyllor etc.. så kan de nog vara värt att köpa en transformator.En schyst varmvit dimbar LED taklampa är kan rekommenderas, undvik helvita LEDs

Så du menar att hela baletten vilar på de 2 benen som man ser på bilderna? Det måste väl vara något stöd från väggen för annars så hade ju allt tippat bakåt pga momentet? Hade nog nästan säkrat med ett 3e bordsben i mitten eller 2 där baktill, lär bidra till en stabilitet i längden då trä deformeras över tid...

Av Cimbom3
Skrivet av BasseBaba:

Hmm fasiken, halvt offtopic men går man ens plus mot omkostnader på 15 flak?

Och tror knappast 15 flak är en mängd dom reagerar på, vet folk som fyllt en hel jäkla minibuss och hävdat att det var för en "bröllopsfest", dom kom undan med ett "vi vill inte se er här igen det närmsta året" ungefär

Äh! Det blir något billigare för klubben och vi köper ju på till oss själva också liksom så det är nog lugna puckar

Av Cimbom3

Äh, det är ett studentlag med stor omsättning på spelare och detta är mer teambuilding än träningsläger egentligen

Av Cimbom3

Jag har själv läst på tullverket men blir ju inte mycket klokare! Det är detta här som gör mig fundersam, innebär detta att om man har privat fest att man får ta med sig hur mycket som helst eller är det fortfarande 110liter öl osv som gäller?

-------------------

Jag fyller år och ska ha fest. Hur mycket alkohol får jag ta med mig från Tyskland?

När du kommer som resande från ett annat EU-land till Sverige får du skattefritt ta med dig alkoholdrycker för privat bruk

om du själv handlat dem
om du ska använda dem för ditt eget eller familjens personliga bruk
om du personligen transporterar, reser med varorna från det andra EU-landet till Sverige
om du har fyllt 20 år.

Det är tulltjänstemannen på plats som bedömer om det du har med dig kan anses vara för eget bruk. Har du dokumentation som styrker att din införsel är för privat bruk är det till hjälp vid bedömningen. Några bindande förhandsbesked kan du inte få.

Av Cimbom3
Skrivet av Arginj:

Här kan du läsa mer. Då du inte ska använda alkoholen för privat bruk (du själv eller din närmsta familj) räknas det som kommersiellt bruk, och då ska du bland annat ha tillstånd från skatteverket.

Jag har läst det. Men det är ju mestadels för eget bruk. Är väl 15 flak till träningslägret eller så... Dessutom är det ju en fest som jag är med o anordnar (inkilningen av de nya).

Av Cimbom3

Köpa sprit i Tyskland för träningsläger

Tjena!
Jag och en polare ska till Tyskland för att köpa sprit till vårt träningsläger, plus lite till oss själva såklart. Vad behöver vi ha för papper osv för att kunna ta in det utan problem? Man får ju köpa in om man ska ha privat fest, kan vi hävda nåt sånt eller? Vi har serveringstillstånd i laget om det underlättar? Vi kan även visa att det kan vara till seriepremiärsfesten om några veckor om det spelar någon roll.

Av Cimbom3

Nån mer än jag som har problem med att logga in på Origin? Min kompis kommer in... Men efter att jag köpte B2K via Origin klienten och sen loggade ut kommer jag inte in igen... Nån som har lösning?

Av Cimbom3

Det är inga problem om man kör digital B2k o fysisk BF3 va? Borde ju inte vara det tänker jag men man kan ju aldrig vara säker

Av Cimbom3
Skrivet av Dr.AwsuM:

Aldrig använt TV inkopplad till skärmen / datorn, Men hur kollar jag strömmen till GFX då?

Låter otroligt men du kan ju alltid kolla att kablarna inne i chassit som kopplas till grafikkortet sitter i som de ska? Dvs PCIe kablarna.

Av Cimbom3

Bara en dum men nödvändig fråga.... Du har inte ändrat input på skärmen? Har du tidigare haft en TV inkopplad så testa om du får bild där... Kollat strömmen till GFX?

Av Cimbom3

Källkoden säger att det är nån av dessa iaf:
"Arial", "Arial Black", "Arial Narrow", "Book Antiqua", "Century Gothic", "Comic Sans MS", "Courier New", "Fixedsys", "Franklin Gothic Medium", "Garamond", "Georgia", "Impact", "Lucida Console", "Lucida Sans Unicode", "Microsoft Sans Serif", "Palatino Linotype", "System", "Tahoma", "Times New Roman", "Trebuchet MS", "Verdana"

Av Cimbom3

Störningar på tvn, kabelproblem?

Tjena!
Jag har väldiga störningar via Comhems "tre hål i väggen" på TV4, TV11, TV10, Kanal 8 och Kanal 9. Finns även lite smått på SVT kanalerna men inget på t.ex. 3an eller 5an. Jag har läst lite om nån galvanisk avskiljare för att lösa bildproblem men kan det vara så att det löser mina bildproblem eller har jag en kass sladd helt enkelt? Jag funderar på om det kan vara problem med uttaget kanske? Någon som har tips? Jag ska försöka testa med en annan sladd i dagarna också...

Av Cimbom3

Dra den till skärm 1 innan du stänger programmet, tror att man ska/kan hålla i ctrl också när man stänger ner med krysset för att få den att öppna där nästa gång.

Av Cimbom3
Skrivet av Gimbergsson:

du skulle ju kunna använda photoshops 3D enkelt men kräver mycke RAM om man gör en stro 3D bild själv har jag kommit upp i 10GB som max

Jag försökte leka lite med det men kom ingen vart direkt... 8gig RAM ska jag nog klara mig hyfsat med men har du lite tips på vilket sätt jag ska göra eller en guide kanske?

Av Cimbom3
Skrivet av bjjb:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/18/2-punktper...

Enpunktsperspektiv
Tvåpunktsperspektiv
Trepunktsperspektiv

Du ritar det som att parallella över- och underkanter inte är parallella utan konvergerar i en punkt på sidan. Det ger ett 3d-utseende. Det skulle även gå att göra en hel 3d-modell i lämpligt program och sedan rendera den vy man vill ha.

Perspektiv på engelska.

Tack ska försöka men hade för mig att det fanns nåt "enklare knep" än att själv rita det, typ som att man ritar i 2d men sen med hjälp av olika lagerkombinatoner osv får det att se ut i 3d. Men detta ska jag testa senare ikväll.

(Och det går visst att gilla inlägg nu också...)

Av Cimbom3
Skrivet av luddaaz:

jag skulle också tycka det var intressant!

Låt oss då hoppas att nån av de kunniga här inne kan hjälpa oss

Av Cimbom3

Göra en liknande logo?

Tjena!
Farsan min har en blogg och han vill ha en logo till den, och han tänkte att denna skulle vara lik den på länken här, http://hurhaber.com/images/logo.jpg . Nu har jag inte jobbat i PhotoShop på nåt år och kan inte minnas hur får till djupet i bilden riktigt... Någon som har lite tips?

Av Cimbom3
Skrivet av Zotamedu:

Det finns ett specialfall där man kan få delar av lånet avskrivet om man har läst komvux eller folkhögkola och sedan pluggar vidare.
http://www.csn.se/aterbetala/vanliga-fragor/avskrivning/1.144...
Att skriva av lån för komvux kan jag köpa eftersom det kan locka fler att faktiskt skaffa sig en utbildning men varför folkhögskolorna som mest brukar vara lekskola ska subventioneras på detta sett förstår jag inte.

Där ser man, så detta gäller om man går vidare till universitet via komvux typ... Då gäller det ju inte för mig :/
On topic så är väl min skuld ca 150k efter 2½ års studier.

Av Cimbom3

En fråga här... Jag har hört rykten om att man ska kunna skriva ner skulden till typ hälften efter att man gått klart sin utbildning och tat sin examen, är det sant eller är det bara önsketänkande från folk?