Inlägg

Inlägg som Kermit_Mupp har skrivit i forumet
Av Kermit_Mupp
Skrivet av Nivity:

Ska man köpa den för 300:- mer så är de bättre o köpa den på Amazon. Då man får med en del borr o bitsar.
1070:- https://www.amazon.se/-/en/dp/B015WGDX6E?th=1

Det är faktiskt en detalj som jag inte nämnde men en fördel med snikvarianten (tycker jag) är att den kommer i en hård plastbox som tål lite.
Den där mjuka historien man får med på Amazon ger jag inte mycket för.
Och de versioner som säljs för dryga tusenlappen via Prisjakt, där står det att de kommer i "Kartong" vilket låter misstänkt mycket som en vanlig papperskartong i mina öron.

Så jag tyckte snikversionen för 700 spänn verkade som mest värde för pengarna.
Men folk har olika behov och smak så bra med ett tips till där från Amazon, för den som gillar mjuk väska.

Av Kermit_Mupp

Förvånad att ingen tipsat om den här än, faktiskt:

https://www.bauhaus.se/borrskruvdragare-bosch-professional-gs...

Bosch borrmaskin/skruvdragare från deras blå proffs serie.
Man tror att den är klen när den bara är på 12V - jag vet - men den är ett riktigt kraftpaket.

Det är en snikvariant av den här:

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1651542

som jag använder i jobbet och den klarar allt i borr- och skruvväg du ber den om - förutom betong då så klart.

Har länge funderat på att köpa en sån själv - även om jag inte riktigt kan motivera det - men nu när snikvarianten kom på rea så fick det bli en sån istället.
Fick köpa en till en kollega på jobbet också som är lika imponerad av den vi har.

Och med "snikvariant" skall sägas att den enda skillnad jag ser är att denna saknar batteriindikator på maskinen, så man vet inte hur mycket laddning man har kvar. Men batterierna håller länge och man får ju med två så det är egentligen rätt oväsentligt för hemmabruk.

Eller så kan man lägga drygt 300 till då, för exakt samma modell som jag har erfarenhet av - enligt länken till Prisjakt.

Bägge duger gott och väl för allt hemmafix.

Av Kermit_Mupp
Skrivet av H3Nc3:

Verkar nästan för bra, en recension jag hittade på Ali:

” On full charge, power in the middle mode, completely removed apartment 60 m ². Laminate floors and tiles. The purchase is fully satisfied. Thank you seller!”

Ja, en maskin som "completely removed apartment" är nog helt klart för bra för de flesta som söker en dammsugare.

Av Kermit_Mupp
Skrivet av M_X_E_Q:

Batteri tiden är INTE ens i närheten av 45 min när man dammsuger, under 15 min, så som maskinen är tänkt för.

Finns ingen reglering av effekten bara ett läge där borsteni munstycket inte är inkopplad och då kan du knappt suga upp ett gruskorn ens, rejäl skillnad mot informationen alltså.

Bil jämförelsen är ju löjlig=ingen gaspedal som reglerar effektuttaget.

Rätt "upp till 15 min batteritid " sen får du vänta i mellan 4-6 timmar( detta kallas för snabbladdning) innan du kan fortsätta städningen.

Då hoppas jag att jag beskrivet bluffen så att du fattar.

här är denna felaktigt beskrivna: https://www.komplett.se/product/1159016/hem-hushaall/dammsuga...

Jag skrev en utförlig recession med en stjärna den vägrar komplett att publicera bekräftat av deras chatt, jisses........

Fast alla skaftdammsugare är ju skit jämfört med en bra traditionell dammsugare - det är väl självklart?
Mindre motor = sämre kraft
Och allt uppladdningsbart är på samma sätt klenare än det som är går på nätström.
Just designen på skaftdammsugare gör det ju ännu mer omöjligt att få dem bra eftersom du måste bära både motor, batteri och behållare i en hand - samtidigt som du skall försöka få det balanserat så den lättaste ändan av paketet (sugmunstycket) skall vara mot golvet.

Spelar ingen roll hur mycket reklam de pumpar ut för det konceptet - ingen kan övertala mig att den designlösningen nånsin kan bli annat än skit, ärligt talat.

Själv har jag en gammal hederlig premiumdammsugare - en Miele. Den är väl 20 år nu men går som tåget.

Av Kermit_Mupp

Har länge tyckt att det är vansinne hur mycket skit folk skickar fram och tillbaka - det är uppenbart att det är alldeles för billigt att skicka saker, i förhållande till kostnaden för miljön, naturen och klimatet.

Arbetsmiljön för de anställda är viktig den med så klart, men det tycker jag är ett sämre argument - där borde facken kunna jobba som vanligt för att förbättra den.

Men miljöskadorna med den enorma mängden skit som går fram och tillbaka går liksom inte att snacka bort eller lösa på nåt annat sätt - det är uppenbart för mig att transporterna måste minska.

Och framförallt då de små skitpaket som vi talat om här.

Och inte bara lokalt och nationellt, utan internationellt.

Du kan tex köpa en j-a mössa på Wish och få den skickad från Kina, billigare än om du går in på HM och köper typ samma mössa.

Men den enda mössa du köper själv har väl minst 10 - kanske 100 eller 1000 ggr (?!) - så stor klimatpåverkan som den mössa som gick med en miljon andra i en container, för den du köper själv flög hit.

Så den ekonomiska kostnaden avspeglar inte alls miljöskadorna i vad vi köper och så kan det så klart inte fortsätta - då har vi snart ingen planet kvar att köpa mer billig skit på.

Av Kermit_Mupp

Var det nån mer än jag som fick en AOC CQ32G1 skärm från Elgiganten för 2790?

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5051872

Nån hade tipsat om den här så den fanns i listningen ett tag, men förutom några enstaka ex i butiker så gick den inte att beställa.

Däremot kunde man, om man kollade på en annan skärm på Elgigantens hemsida, få upp den som ett sånt tips i underkant av sidan - och där stod det att den var beställningsbar och att de hade 100+ i lager.

Så jag uppdaterade den där sidan ett antal gånger och kollade, för att se om de släppt dem (tänkte att de hade tänkt släppa dem senare under veckan, för att hålla intresset uppe) - och plötsligt en gång så gick den att beställa, så då gjorde jag det.

Men sen har den inte varit beställningsbar mer, såvitt jag sett - och nu finns den inte ens på Elgigantens hemsida.

Men jag fick hem mitt ex idag iaf.

Nyfiken på om nån annan lyckades med samma sak och om nån vet varför sidan betedde sig så där?

Av Kermit_Mupp
Skrivet av Bascule666:

Något som jag verkligen behöver då jag dammsuger skiten ur min lägenhet.

Men det låter ju onödigt.
Skall du inte börja med att testa att inte skita i lägenheten först istället?
Så slipper du dammsuga upp det sen, menar jag. 🙄

Av Kermit_Mupp

Jag äter inte på MAX av ren princip, sen de för några år sen försökte lura i sina anställda inför ett val att de måste rösta på Alliansen för att få behålla jobbet.

De skickade ut intern information där de påstod att den sänkta restaurangmoms Alliansen genomfört men de rödgröna ville avskaffa var avgörande för företagets ekonomi och möjlighet att behålla anställda.

Vilket naturligtvis är skitsnack - det enda den sänkta restaurangmomsen innebar var ökad vinst för restaurangbranschen.

Vilket bara bevisades av att MAX strax efter det valet sen rapporterade rekordvinst.

Så nej, ett företag som försöker lura i sina i många fall unga anställda att de måste rösta på ett sätt som gynnar företagets ägare för att få behålla jobbet kommer jag aldrig mer ge en spänn - av ren princip.

Men sen tyckte jag heller inte att MAX burgare var något speciellt på den tid jag åt dem ibland.

Jag föredrar Burger King.

Av Kermit_Mupp

@Olegh:

Fast det är ingen vanföreställning - staten (och landsting och kommuner) skapar naturligtvis hundratusentals jobb i Sverige.

I det här fallet handlar det då om glesbygdspolitik.
Radiotjänst lokaliserades en gång i tiden i Kiruna, för det spelar ju inte ett skit roll var i landet de som gör det jobbet fysiskt sitter.
När Radiotjänst nu ser ut att läggas ned så blir frågan om staten kan hitta nån annan verksamhet de kan lägga där.

Inte konstigt alls - om man tycker att det är av värde att folk skall kunna bo i hela landet, och inte bara i några få storstäder.
Det finns bred politisk enighet om de här frågorna också, så det hade inte spelat nån roll om vi haft en annan regering.

Frågan är ju snarare varför alla statliga verk och myndigheter - som finansieras med alla svenskars skattepengar (eller som i fallet med Radiotjänst då, licensavgiften) - skall ligga i storstäderna? Eller mer specifikt Stockholm - där de allra, allra mest sånt ligger.

Finns ju oftast ingen som helst anledning att det skall göra det och om något blir det antagligen bara billigare för staten (och skattebetalarna) på sikt att lägga verksamheter i glesbygd där allt från lokalkostnader till löner är lägre än i Stockholm.

Av Kermit_Mupp
Skrivet av Skonky:

Bra, det är så man anger en korrekt källa - inte "kolla igenom det här 27 minuter långt talet, för nånstans i det finns belägg för vad jag påstår", eller ännu värre "googla själv!" som en del verkar tro är en källhänvisning.

Skrivet av Skonky:

Valkonferensen hölls nästan en månad innan regeringen la fram sitt förslag. Alltså bytte de inte hållning över en dag. Detta har också diskuterats internt väldigt länge. Ända sedan SD officiellt var för detta förslag. Majoriteten av SD väljare är emot förslaget. Därför visar denna ändring att de inte alls är toppstyrda utan faktiskt lyssnar på sina medlemmar och väljare. Tvärtemot det du hävdar.

Landsdagarna hölls i november förra året, och då var SD:s partiledning emot den (eller de) motion/er som lämnades in om public service.
Du kan inte hävda att majoriteten av medlemmarna var för motionen/erna, för det vet du inget om.
Vad man kan säga är att om SD är ett demokratiskt parti så röstade iaf uppenbarligen en majoritet av medlemmarnas ombud för partiledningens linje och avslog motioner/na. Och partiledningen linje då var alltså att likt alla andra partier stödja att tv-avgiften läggs på skatten och att i övrigt inte ställa några egna krav på public service.

Sen ändrade sig partiledningen uppenbarligen nån gång mellan november och när talet du länkar till hölls (klippet är publicerat 17 mars iaf).

Då gick man alltså plötsligt emot den linje man själv drivit på landsdagarna - och som man fått en majoritet av ombuden att rösta för.

Så jo, detta visar visst att partiet är toppstyrt, eftersom partiledningen ju här själva beslutar sig för att skita i vad de ett halvår tidigare fått en majoritet av medlemmarnas ombud att rösta för.

Att det sen finns en massa medlemmar som säkert gillar beslutet, och ännu fler som aldrig skulle komma på tanken att nånsin kritisera partiledningen, är en helt annan sak - men toppstyrt är ju SD definitivt när partiledningen kan ignorera vad partiets högsta beslutande församling har sagt så här.

Skrivet av Skonky:

De enda som hävdar att partiet är toppstyrt till den grad du hmenar är personer som lämnar partiet för att de är missnöjda eller vänstermänniskor som dig som inte har en aning om hur verkligheten ser ut.

Verkligheten är ju då som sagt att partiet är toppstyrt - men det är ju uppenbarligen en majoritet av medlemmarna helt ok med än så länge, iaf.
Vissa är det inte och har lämnat partiet i protest - men de är ju knappast några "vänstermänniskor", för såna finns ju inte i SD alls, utan tvärt om de som står ännu längre till höger om partiledningen och vill att partiet skall vara ännu mer öppet rasistiskt.

Skrivet av Skonky:

Detta är ingen ko-vänding därför att deras initiala hållning står fast. De vill ha kvar public service, och de vill ändra den till att vara skattefinansierad. Däremot inte i den formen den är idag. Därför kommer de att motsätta sig att lägga den på skattesedeln tills public service möter den kvalité och opartiskhet som man efterstävar samt satt in ett flertal kontrollorgan som ska se till att de uppfyller dessa kriterier. Eftersom idag dessa inte finns.

Som du själv skrev tidigare i samma inlägg:

Skrivet av Skonky:

Alla visste vad regeringens förslag skulle vara då det är det förslag som kultur och medieutskottet har gett. Detta förslag stöttades av SD tidigare.

Så SD:s partiledning har väldigt länge vetat hur huvuddragen i den här propositionen skulle komma att se ut, och trots det har de alltså i flera år stött det - liksom alla andra partier.
Det visste de även i november i förra året, då de på sina landsdagar talade emot motioner som ville ställa anda krav på public service - och de fick med sig en majoritet av medlemmarnas ombud på den linjen.

Sen har partiledningen alltså plötsligt bytt fot och därför är ju detta visst en ko-vändning.

Inget har ju förändrats under hela denna tid - det är ju inte som att partiledningen plötsligt blev överraskad av att regeringen lagt en helt annan proposition, för regeringen hade ju inte ens lagt sin proposition när de ändrade sig!

Istället är ju det som hänt här att SD:s partiledning nu gör en helt annan analys av exakt samma förutsättningar som existerat i flera år - och som alla känt till.

Så dels är det toppstyrt, som vi kunde konstatera tidigare - eftersom detta är helt beslutat av partiledningen och inte medlemmarna. Och dels är det ju helt opålitligt för alla andra partier att SD nu plötsligt ko-vänder - eftersom ju inget förändrats från när de stödde samma idé. Vilket ju då bara återigen minskar SD:s värde som en potentiell samarbetspartner, eftersom det inte går att lita på att de håller en konsekvent linje.

Sen skall det ju sägas att nog ingen var jättechockad att SD:s partiledningen gjorde så här - jag förutspådde ju det tom själv i tidigare kommentarer i den här tråden, som jag skrev innan jag visste att de gjort det.

För det är ju då ett välkänt faktum med SD - det är ett toppstyrt parti som kan vända på en femöring när det passar partiledningen - och det är ju då en av flera anledningar till varför de inte kan hitta nåt parti som vill samarbeta med dem.

Skrivet av Skonky:

De är inte SD som vänder kappan efter vinden baserat på hur majoriteten av väljare svänger år ut och år in. De har hållit fast vid sin politik i många år nu utan att svänga. De har däremot omvärderat sin position i ett antal frågor och därför ändrat sig. Väl motiverat till varför de gör som de gör. Tror det är ca 3-4 frågor inklusive public service skatten. Dessa har aldrig varit extrema förändringar eller hållningar utan några graders svängning för att bättre möte verkligheten. Eftersom SD är ett pragmatiskt parti. Det måste vara förankrat i verkligheten.

Ja, det låter ju bättre att säga att man "omvärderat sin position" än att säga att man vänder kappan efter vinden - det håller jag ju med om. Men i realiteten är det ju samma sak.
Pragmatiskt är ju det sista SD är - i så fall hade de ju öppnat upp för samarbete med nåt av blocken i utbyte mot att få igenom någon liten obetydlig symbolfråga för att på så sätt bli mer accepterat som samarbetspartner, vilket på sikt skulle gett dem ett ökande inflytande.

Men istället har de ju gjort tvärt om - ställt ultimativa krav till alla andra partier om att de måste acceptera stora delar av SD:s hela politik för att få deras stöd - vilket ju bara lett till att de fått absolut noll reellt inflytande istället.

Åkesson och SD:s partiledning är ju otroligt oskickliga politiker när det handlar om att faktiskt få igenom sin politik - men det spelar ju uppenbarligen ingen roll för dem, när de har sina säkra riksdagsplatser.

Skrivet av Skonky:

De riktiga kappvändarna är Stefan Löfven och Socialdemokraterna. De håller fast vid saker och ting tills tungan blir blå sen kan de från en dag till en annan svänga och hävda att de alltid har tyckte på detta sättet. Du övertygar ingen med dina vilseledande retorik. Du har inget att komma med i detta.

Jag noterar att du inte gillar sossarna. Så förvånande.

Skrivet av Skonky:

Menar du att nyheteridag som drivs av en invandrare är en rasistsida? Lol! Men detta visar bara hur svårt du har att separera verkligheten från dina politiska glasögon.

För en invandrare kan inte vara rasist då menar du, eller hur tänkte du där?

Av Kermit_Mupp
Skrivet av Mackey:

Har du en källa på det eller går du endast på magkänsla? För då måste ju jag vara SD:are till 99% sannolikhet, något jag kan lova dig att jag inte är. Jag har däremot en källa på att 83% av redaktionen på SVT har politiska sympatier åt de röd-gröna blocket, vidare är SD samt KD representerade av 0%.
http://politikfakta.se/wp-content/uploads/2013/03/SVT_partisy...

Det är såklart att detta inte implicerar att SVT är vänstervridet men Janne Josefssons berättelse tyder på att en sådan koppling finns.

Resten av ditt inlägg går mer eller mindre ut på att stämpla alla som anser att SVT och public service för ett narrativ som SD anhängare som har "rasistsidor" som sin primära källa för information och som påstår att saker "mörkas" höger och vänster utan belägg för detta. Du pratar endast om andra människor och vad enligt dina generaliseringar dessa grundar sina "konspirationsteorier" mot statlig media på, inte någonstans i ditt inlägg refererar du till vad jag skrivit och till länkarna som postats, hur vore det om du faktiskt bemötte innehållet i det inlägg du citerar?

Du för argumentationen att anklagelserna att public service rapportering är vänstervriden är helt obefogade och baseras endast på att personerna som för anklagelserna "vet" detta utan någon vidare fakta. Ironin är att du själv hävdar att skepticismen mot public service påstådda opartiskhet är obefogad och grundar argumentet endast på din tro att granskningsnämndens arbete skulle förhindra en vinklad rapportering. Inte någonstans hänvisar du till någon information som skulle styrka ditt argument utan du bara "vet" detta, du skjuter dig själv i foten här.

Nej, jag har naturligtvis ingen källa på att det är "till 99% SD:are som gnäller på public service på nätet" - det är ju en omöjlig sak att reda ut, men det är ju klara intrycket jag får när man ser vad folk klagar på och hur de resonerar.
Gällande ditt "För då måste ju jag vara SD:are till 99% sannolikhet, något jag kan lova dig att jag inte är." så kan jag ju säga så här, att enligt min mångåriga empiriska erfarenhet i kommentarsfälten så är andelen personer som stödjer SD i sin retorik men vägrar att medge att de är SD:are hela 100%.

Jag har aldrig NÅGONSIN stött på en enda person i ett kommentarsfält som medgivit att de röstar på SD. ALLA jag nånsin diskuterat med eller läst inlägg av och som lägger timmar på att försvara SD:s politik, har samtidigt hårdnackat vägrat säga att de faktiskt röstar på dem. Lustigt det där.

Gällande dina siffror på partisympatier och din tilltro till Janne Josefsson så är vi nere i tyckar-träsket direkt då.

Men det är alltså så att vi har mediaforskare som likt alla experter är experter på just sitt område för att de läst in sig och kan mycket mer än du eller jag - och de säger då att nej, det finns inget belägg för att public service skulle vara vänstervridet.

Det är så vi besvarar frågor i vårt sekulära, demokratiska samhälle - vi lyssnar på de som faktiskt är experter på frågan det handlar om.

Och dina siffror om journalisters partisympatier ( som ooooofta återges av de som anklagar public service för att vara vänstervridet) kommer då från en svensk mediaforskare som heter Kent Asp, som studerat SVT i 40 år och som gjort den där studien av deras journalisters partisympatierna i många år.

Men säger han - eller någon annan mediaforskare - att SVT eller public service pga detta är vänstervridet?

Nej, det gör de inte - för i en demokrati får även journalister tycka vad de vill, så länge det inte påverkar deras arbete - och det finns det då inget belägg för att det gör.

Om det gjorde det skulle mediaforskare som Kent Asp naturligtvis rapportera det och då skulle du och andra som redan tycker att det är så naturligtvis istället glatt sprida det budskapet - men nu får ni nöja er med att peka på SVT:s journalisters partisympatier och felaktigt hävda att det skulle vara ett bevis på att SVT skulle vara vänstervridet.

Eller som du också gör - stapla ett antal olika anekdoter och hävda att de bevisar vad ni tycker.

Så nej, det saknas objektiva belägg för att public service skulle vara vänstervridet och det är ju därför inget parti heller vågar påstå det öppet - inte ens SD. Istället antyds det en massa och enskilda SD (och i vissa fall borgerliga) -politiker tillåter sig att sprida den konspirationsteorin - men det är fortfarande allt det är.

Ang dina övriga kommentarer är det ju knappast som att jag hittat på begreppet "mörka" - det är ju standardförklaringen från rasistsidorna till varför de aldrig kan bevisa den stora konspiration de hävdar existerar. Alla bevisen de behöver "mörkas" ju tyvärr.

Att punkt för punkt bemöta dina anekdoter är meningslöst, eftersom det ändå aldrig kan svara på den övergripande frågan om public service skulle vara vänstervinklat eller inte.

Ingen har nånsin påstått att inte även public service ibland gör fel - de fälls som sagt titt som tätt av Granskningsnämnden. Men där de flesta av oss ser dessa överträdelser som enskilda händelser, så ser ju de som tror på en konspiration bara toppen av ett gigantiskt isberg som de "vet" är den "egentliga sanningen".
Dessutom skulle det ofta säkert bara sluta i skilda uppfattningar - det en ser som en tydlig vinklig ser den andra som harmlöst, så det blir återigen bara en massa löst tyckande från kreti och pleti som dig och mig.

Och nej, public service granskas absolut inte enbart av Granskningsnämnden - det är ju din egen kommentar här ett exempel på.
Få om någon institution i Sverige får ju så mycket åsikter kastade mot sig som dem - praktiskt taget alla har ju en åsikt om dem, och de flesta har en väldigt stark sådan.
Mediaforskarare, journalisthögskolorna, mediagranskande journalister, alla våra politiska partier och större intresseorganisationer osv osv - alla är de ju snabba med att kritisera public service så snart de tycker de gör nåt fel.

Granskningsnämnden tar ju månader på sig att utreda en fråga och lämna ett utlåtande, medan PRO kan aktivera tusentals arga pensionärer som ringer och klagar från en dag till en annan om "GoKväll" säger upp kontraktet med nån folkkär programledare eller säger nåt i ett nyhetsinslag som retar PRO.

Så nog är public service väldigt påpassat alltid.

Av Kermit_Mupp
Skrivet av Skonky:

Du har fel. Du har rätt om ett par saker. Det fanns inga landsdagar detta året. Korrekt. Budskapet kom under valkonferensen i Mars. Innan regeringen la fram sitt förslag.

Nummer 2. Du har rätt att SD ställer sig bakom att lägga det på skatten, men det ställer inte sig bakom att lägga det på skatten utan att man reformerar hela public service systemet.

https://www.youtube.com/watch?v=F4oatQwFX7g

Där har du Mathias Karlssons tal när han meddelar svängningen och är ett av hans bästa tal måste jag säga. Ett av de bästa tal av en politiker jag hört på ett par år. Oavsett vad man tycker om honom som person.

Sen har du även denna artikel https://nyheteridag.se/sd-sager-nej-till-regeringens-public-s...

Där SD meddelar att de inte ställer sig bakom regeringens förslag. Detta handlar endast om en förtydligande om den linje som de har valt.

Kalla det populism. Men saken är den att de har lyssnat på sina väljare och svänger i frågan tills problemen inom public service är lösta.
En majoritet av SD väljare gillar inte public service som den ser ut idag.

Nej, jag har inte fel alls - precis allt jag skrev är helt sant.

Det enda du gör är att lägga till en länk till nåt tal av Mattias Karlsson där du påstår att han "meddelar svängningen" ifråga om public service för några veckor sen, istället för igår.

Jag tänker inte sitta och titta igenom 27 minuter av det för att höra exakt vad Karlsson säger men jag kan notera följande:

1.) OM Karlsson nu faktiskt tydligt säger att SD avser att motsätta sig regeringen proposition i detta tal från i slutet av mars, så gör han det alltså innan propositionen ens var släppt och SD visste exakt vad de stod i den - så då faller ju argumentet att de skulle motsätta sig själva utformningen av propositionen.

2.) Om det istället är ett mer svepande generellt gnällande på public service, utan en klar utfästelse att agera på ett visst sätt i frågan, så står ju fortfarande partiledningens linje från landsdagarna där de besegrade de motionärer som ville ha en annan politik - och då bytte de fot igår då.

3.) I vilket fall ger ju det här ett totalt oseriöst intryck för den som faktiskt tittar närmare på detaljerna, och som jag precis skrev i en tidigare kommentar så visar det ju bara för de övriga partierna återigen att SD inte går att lita på som samarbetspartner.

Jag är säker på att en massa SD-supportrar kommer älska det här - de backar ju alltid SD oavsett vad de gör - men det är ju inte ett långsiktigt hållbart sätt att driva ett parti, att vända kappan efter vinden för att plocka populistiska poäng hela tiden.

Den senare länken du bifogade är ju bara en av rasistsidornas återgivelse av SD:s pressmeddelande, som jag ju själv länkade till, så den tillför ju ingenting nytt till diskussionen.

Du kan välja att kalla det ett "förtydligande" hur mycket du vill - och så lär ju SD vilja framställa det också - men det är det naturligtvis inte alls när man ko-vänder så här.

Av Kermit_Mupp
Skrivet av Viochee:

Kunde inte sagt det bättre själv, varit förvånad tidigare att SD var med på tåget, men nu kan de ju skilja sig från andra parti och plocka röster, win-win, att de sen ser ut som pajasar i riksdagen struntar de i då dom redan är utfrysta

Fast det här visar ju ett antal saker som SD:s supportrar borde ifrågasätta - om de tänkte längre än till vad de tror är en kortsiktig poltisk "win":

1.) SD är extremt toppstyrt - det är praktiskt taget bara Åkesson själv och en liten klick av hans närmaste män som styr hela partiet och de kan ändra partiets ståndpunkt från en dag till en annan om de känner för det.
Så hur fan vet man vad man röstar för, om man röstar på SD?

2.) Det gör ju det här för den kortsiktiga politiska vinningen av att fiska röster i valet - vad du kallar "win-win".
Men det förstår ju också alla andra partier, och de ser ju att SD-ledningen här byter fot på en dag till en annan och kör över sin egen linje från landsdagarna - som ju skall vara partiets högsta beslutande församling.

De övriga partierna har ju också suttit i utskott och beredningar av den här frågan med SD:s representanter och haft långa och ingående diskussioner med dem om det här - men nu kastar SD alltså allt det genom fönstret för att kortsiktigt jaga väljare i valrörelsen genom att måla ut sig som det enda partiet som står på folkets sida mot den onda, onda "7-klövern".

Vilket alltså bara återigen visar för de övriga partierna att SD inte är en pålitlig samarbetspartner som står för sina egna ord, utan kan tvärvända när som helst.

På vilket sätt tror du det är en "win" för partiets möjlighet att någonsin få igenom något av sin politik, när realiteten i riksdagen är att alla partier måste hitta samarbetspartners för att få igenom någonting?

Om inget parti kan lita på SD - varför skulle de nånsin samarbeta med SD?

De är ju, som du säger "redan utfrysta" bland annat just för att de beter sig så här.

Åkesson och klicken kring honom som styr partiet skiter ju i detta - de sitter ju säkert på sina riksdagsplatser ändå - men SD som parti kommer ju aldrig få nåt reellt inflytande över den faktiska politiken som förs i Sverige om de inte kan få andra partier att lita på att de skulle stå upp för överenskommelser de fattar och inte bara alltid välja den mest populistiska vägen.

Om SD:s väljare vore lite mer politiskt insatta och tänkte lite längre än den SD-positiva propaganda de läser på nätet, skulle de ju kritisera sin partiledning för att deras agerande gång på gång undergräver SD:s möjligheter att nånsin vinna nåt reellt politiskt inflytande.

Men SD:s väljare är ju de mest oinformerade och okritiska väljarna i Sverige - de stödjer ju bara Åkesson och SD reflexmässigt, alldeles oavsett vad de gör - precis som Trumps supportrar i USA.

Av Kermit_Mupp
Skrivet av Kermit_Mupp:

Det har stöd av 100% av riksdagen - ALLA parti stödjer det.
Eller alla partier har iaf stött principen att tv-avgiften skall läggas på skatten i de olika utskott som berett frågan i flera år.

Men det hindrar ju absolut inte att SD eller nåt borgerligt parti nu eventuellt går ut och kritiserar regeringen, bara för att plocka billiga poäng ett valår.

Skrivet av muSashi:

Nej, SD har ändrat sig. Det har alltid varit många inom SD och deras väljare som varit negativa till den här avgiften, och under SDs landsdagar i år så bytte partiet alltså åsikt i frågan. Vi får hoppas att några fler partier väljer att ändra sig i just den här frågan.

Själv är jag övertygad av att en majoritet av folket är emot att lägga Public Service på skattsedeln, eller iallafall negativa till hur det nuvarande förslaget är utformat.

Detta är en typisk fråga som man borde låta svenska folket få avgöra i en folkomröstning, SD är ända Riksdagsparti som är positiva till direktdemokrati, vilket man också kan tycka att flera partier i Riksdagen borde vara positiva till..

Du har nu skrivit en massa inlägg under morgonen med samma budskap, men du slirar på sanningen.

Efter lite googlande har jag nu kunnat konstatera följande:

1.) SD har inte haft några "landsdagar i år" - de senaste hölls i november förra året

2.) Där las det en eller flera motioner om att avskaffa public service eller på något sätt förändra det pga dennna påstådda vänstervridning.

3.) Men den/dessa motioner avslogs och partistyrelsen linje om fortsatt stöd för public service vann:

https://www.dn.se/nyheter/politik/sverigedemokraterna-vill-be...

4.) Istället är det precis som jag förutspådde ovan, i den kommentar du svarade på, att SD nu - när regeringen väl lägger en skarp proposition om att genomföra den här förändringen - går ut och kritiserar detta förslag.
Pressmeddelande från SD om detta kom igår - så fort regeringen tillkännagett sin proposition:

http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/pressrelease...

Men då skall man alltså komma ihåg att SD hela tiden tidigare, när den här frågan har beretts i olika utskott i flera år, varit eniga med alla andra partier om att TV-avgiften skall läggas på skatten, och att deras partiledning då så sent som i november förra året besegrade en eller flera motioner på landsdagarna som ville ändra partiets ståndpunkt i frågan.

Så varför denna plötsligt ko-vändning samma dag som regeringen efter snart 10 år av debatt till slut lägger den proposition som alla vetat skulle komma förr eller senare?

Din allra första kommentar om det här i morse ger svaret:

Skrivet av muSashi:

Om man är emot den här avgiften så finns det bara ett ända parti i Riksdagen som är emot den här nya tvångsavgiften och det är Sverigedemokraterna (SD).
Tråkigt att det enbart finns ett Riksdagsparti som är emot avgiften, eftersom att ett ensamt parti, knappast kan påverka.

Det här handlar enbart om att plocka billiga politiska poäng för SD under ett valår och nu kommer vi få höra det här förenklade budskapet trummas in varenda dag fram till valet av tusentals SD:are på nätet - "SD är minsann DET ENDA PARTI som är emot det här!".

Det handlar som vanligt bara om att måla upp bilden av att hela den onda, onda "7-klövern" är med i den gigantiska konspirationen mot "folket" som det bara är modiga lilla SD som företräder.

Klassisk populistisk retorik från ett toppstyrt parti som vänder kappan efter vinden när det passar dem med andra ord - det är allt det här är.

Av Kermit_Mupp

Man kan koka ner hela din kommentar till det här exemplet egentligen, för det är ju till 99% SD:are som gnäller på public service på nätet.

Men public service strävar bara efter att vara sakliga och opartiska, precis som de skall vara - och det klarar inte SD:s supportrar av att höra, för de "vet" ju redan vad som "egentligen" är den enda "sanningen". Den de får från diverse rasistsidor på nätet.

Ty SD:s supportrar lever ju likt Trumps i sin egen lilla bubbla där allt som inte stämmer överens med deras världsbild är "fake news" (eller som det heter i Sverige - den "sanning" SD:arna allena vet är den enda sanna "mörkas").

Sen är det naturligtvis så att public service granskas och fälls för olika inslag hela tiden. Det finns en massa människor med starka åsikter i alla möjliga riktningar som anmäler allt de ogillar.
Och det är ju bara bra - det håller public service på tårna att de är påpassade.

Men just eftersom public service är det och deras journalister är professionella yrkesmänniskor som vet vilka krav som ställs på dem så är det sällan några grova övertramp eller rena felaktigheter vi pratar om, utan det är tolkningsfrågor där man kan tycka olika eller en enskild kommentar i ett inslag som kan anses olämplig och då nöjer sig granskningsnämnden med att markera att där, på den punkten, så gjorde public service fel.

Men den sortens tillrättavisningar räcker ju inte för SD:s supportrar, utan det enda de anser vore acceptabelt vore en radikalt förändrad public service som predikade samma linje som diverse rasistsidor på nätet.

De får ju sin "sanning" på nätet och när de slår på TV:n och inte ser exakt samma sak rapporteras på exakt samma sätt så "vet" de ju att "sanningen" mörkats.

Men nej, sanningen är inte att public service är nån gigantisk vänsterkonspiration som en massa människor på nätet självsäkert påstår - om så vore skulle naturligtvis inte ALLA partier (inklusive SD) stödja att avgiften läggs på skatten och att verksamheten i övrigt fortsätter som vanligt.

En del enskilda borgare och SD:are i riksdagen kan absolut utgjuta sig i konspirationsteorin om hur "vänstervridet" public service är - men det är inget deras partier vågar påstå.

För de vet att det egentligen inte är sant och att de därför inte kan bevisa det.
Det har vi åratal av studier från medieforskare som visar.

Varpå de som "vet" att public service är "vänstervridet" snabbt går vidare till att förklara att det minsann är ett välkänt "faktum" att hela forskarkåren också är "vänstervriden", osv osv osv in absurdum.

Kort sagt finns det INGET som nånsin kan bevisa för den övertygade fundamentalisten att vad de redan bestämt sig för är sant faktiskt inte är det.

Av Kermit_Mupp
Skrivet av joeflo:

Privatisera Sveriges Television och börsnotera, dela sen ut en aktie till varje svensk medborgare.
Moderaterna hade åtta år på sig att sälja SVT= Både moderater och sossar har tycks ha något som hindrar dom från att göra det.
Sjukvård går bra minsann att sälja ut = inkompetensen hos politiker tycks inte ha några gränser.

ALLA politiska partier representerade i Sveriges riksdag stödjer principen att tv-avgiften i framtiden skall läggas på skatten - det har varit klart i flera år.

Så vill du hitta ett parti som vill "sälja SVT" eller privatisera det så får du starta det själv.

Med så bred enighet så finns det naturligtvis ett värde i public service som du uppenbarligen missar - men som samtliga våra riksdagspartier kan uppskatta.

Eller så är allt en gigantisk konspiration - vilket du säkert kan hitta tomtar på nätet som kan "bevisa".

Av Kermit_Mupp
Skrivet av ThomasLidstrom:

Någon fler än jag som ser scenariot:
1) Den nuvarande regeringen klubbar igenom förslaget
Och med tanke på att det är valår:
2) Den nya regeringen skrotar det
Och vips tycker sig politikerna har åstadkommit enorma framsteg

#JagÄrInteBitterMen

Skrivet av Fetskaft:

Men eftersom vi har en minoritetsregering så kan de inte klubba igenom någonting utan stöd i riksdagen, så vi får väl se om fler riksdagsmän från andra partier än de i sittande regering tycker det är ett bra förslag.

Skrivet av Barak:

Hade inte detta förslaget ett stöd på över 70 % av riksdagen?

Det har stöd av 100% av riksdagen - ALLA parti stödjer det.
Eller alla partier har iaf stött principen att tv-avgiften skall läggas på skatten i de olika utskott som berett frågan i flera år.

Men det hindrar ju absolut inte att SD eller nåt borgerligt parti nu eventuellt går ut och kritiserar regeringen, bara för att plocka billiga poäng ett valår.

Av Kermit_Mupp
Skrivet av Nioreh83:

Är jag tokig, eller var detta inte i princip redan bestämt och rapporterat om typ 10 gånger redan?

Nej, du är inte tokig - det har talats om detta läääänge.

Det tillsattes en utredning redan under vänsterns senaste vända vid makten om hur public service skulle finansieras och den utredningen kom fram till att lägga det på skatten vore mest rimligt.
Det förslaget stöddes också av samtliga riksdagspartier och alla övriga remissinstanser - förutom Radiotjänst, vars enda existensberättigande ju är att driva in avgiften vi har idag och som kommer läggas ner om avgiften läggs på skatten.

Så naturligtvis tyckte just de att det här var ett JÄTTEDÅLIGT förslag.

När den utredningen var klar hade regeringsmakten hunnit ändras och Reinfeldt tillträtt och då ville plötsligt inte längre Moderaterna lägga en proposition om att göra den här förändringen.
De vill ju vara skattesänkarpartiet i svenska folkets ögon och tanken på att vara ansvariga för att ha infört en ny avgift som (enligt utredningens förslag) för all framtid skall särredovisas på skattsedeln, precis som begravningsavgiften, föll inte Moderaterna på läppen.

Men notera att de alltså inte ändrade ståndpunkt i själva sakfrågan - de har alltid varit för den här förändringen. De vill bara inte vara de som är ansvariga för att göra den, utan de vill att sossarna skall göra den, så de sen kan skylla på dem efteråt.

Det här var det som i sin tur ledde till att Radiotjänst började med storskalig utpressning av alla datorägare. Plötsligt fick de en chans att försöka rädda sig själva kvar, eftersom regeringen Reinfeldt inte gick vidare med utredningens förslag.

Det enda lilla halmstrået de såg var att om de kraftigt kunde utöka sina intäkter på egen väg, så skulle de kanske kunna få nåt parti att ändra ståndpunkt och på så sätt kanske få leva vidare.

Alltså började de - trots oklart rättsläge - blåljuga hela svenska folket rätt upp i ansiktet och hävdade att det minsann var solklart att alla som hade dator skulle betala tv-avgift.
På så sätt drog de in en j-a massa fler miljoner än vanligt och allt rullade på så fint till domstolarna sa att nej då, så skulle man inte alls tolka lagen - och så fick de betala tillbaka allt igen.

Så nu lägger då till slut nuvarande regering en faktiskt proposition till riksdagen som är praktiskt taget samma förslag som varit färdigutrett i nästan 10 år.

Och eftersom det varit det har vi nu i flera års tid läst samma rubriker om att snart läggs tv-avgiften på skatten.

Men det här är alltså första gången en regering lagt en proposition för att faktiskt genomföra det och så länge inte de borgerliga och SD nu plötsligt alla byter fot och röstar nej, så lär det bli så också.

Vilket dock inte lär hindra dem från att efteråt skylla på de onda, onda, sossarna för att alla svenskar får en ny särredovisad avgift på sin skattsedel.

Av Kermit_Mupp
Skrivet av pellen:

Njä, jag håller nog med ronnylov där. Du säger att dopet "objektivt" ger mer valfrihet, men samtidigt försvinner valfrihet när man döper någon som inte kan göra valet själv. (även om det i praktiken inte behöver ha någon påverkan).

Personligen har jag svårt att tro att jag skulle bli religiös vid en livskris. Kan inte tänka mig att jag skulle vilja höra en präst prata om en allsmäktig gud om mitt barn dog.

Killen som menar att han blev utsatt för ett "övergrepp" när han döptes i Svenska kyrkan - trots att han inte minns det ens?
Och som menar att det är helt relevant att jämför Svenska kyrkan med Nazismen?

Ok - det får stå för dig.

Rent objektivt är det jag säger fortfarande sant, eftersom själva dopet inte betyder någon som helst för den som inte väljer att tro på det.
Är du inte troende (och inget spädbarn är det) är ett dop en lika stor påverkan på ditt liv som att en del sporttokiga pappor skriver in sina nyfödda spädbarn i supporterklubben för sitt favoritlag.

Men jag är säker på att ronnylov strax förklarar att det är ett övergrepp att göra det också och att alla supporterföreningar kan jämföras med Nazisterna de också - det är ju den nivån han håller sig på.

Skillnaden är att dopet gör dig till medlem i Svenska kyrkan som har en landsomfattande organisation som på olika sätt kan vara av värde för barnet - om det väljer att fortsätta vara medlem.

Och om det dör innan de kan välja själv har du som sagt bara fler valmöjligheter som förälder - det finns inget som tvingar dig alls.

Av Kermit_Mupp
Skrivet av ronnylov:

Ponera att båda föräldrarna har varit medlemmar i kyrkan i hela sitt vuxna liv och har för barnets skull bestämt att barnet får döpa sig senare i livet då barnet själv kan välja. Föräldrarna är aktiva medlemmar i kyrkan och har betalt kyrkoavgiften hela sitt vuxna liv. Men bara för att de respekterar sitt barns fria vilja och barnet råkar ut får en tragisk tidig död i en ålder innan barnet kunnat ta ställning till sin religion så menar du att kyrkan kommer att neka dessa föräldrar en kyrklig begravning? Då är det inte någon kyrka jag skulle vilja vara medlem i oavsett hur religiös jag hade varit. Ingen respekt för andra människors åsikter. En sådan kyrka är verkligen inget att ha.

Själv tycker jag inte kyrklig begravning är någon fördel vare sig för mig själv eller mina barn. Men respekterar dem som vill ha det för sina odöpta barn som är för unga att ta ställning i frågan. Verkar vara ett konstigt krav att man måste döpa sina bebisar för att de ska få en kyrklig begravning? Eftersom man ändå inte tar ut någon avgift från barn så borde det väl inte spela någon roll för kyrkan? Detta borde gå på föräldrarnas medlemskap kan jag tycka.

I verkligheten vill inte alla människor vara döpta. Så är det. Spelar ingen roll vad du påstår för säger du något annat har du fel. Jag är själv beviset på detta. Du påstår alltså att jag inte existerar i verkligheten? Jag är knappast ensam i världen om att inte vilja ha blivit döpt i svenska kyrkan. Jag är knappast ensam i världen om att man vill att barnen själva ska få välja om de vill bli döpta eller inte. Jag tycker man inte respekterar sina barn om man tar ifrån dem möjligheten att själv få välja.

Nej, det menar jag inte alls. Som jag redan skrivit innan så är det långt ifrån nån omöjlighet att man kan få en kyrklig begravning iaf - men det är fortfarande ingen RÄTTIGHET man har (du verkar ha otroligt svårt att fatta det konceptet).

Och sen kan du sluta ödsla tid på att skriva en massa om vad du tycker - för det har då fortfarande inte ett skit med saken att göra.

Du får tycka att kyrkan borde göra si eller så, eller att de går att jämföra med Nazister - men det är likt förbannat ingen sanning, hur mycket du än tycker det.

Det enda som faktiskt gäller är de regler kyrkan har och de är glasklara och inte det minsta konstiga alls - är du inte medlem har du inte rätt till samma saker som medlemmar har.