Inlägg

Inlägg som Enrico har skrivit i forumet
Av Enrico

Kan batteriet på moderkortet vara problemet?

Hejsan!

Har haft problem med min processor som inte klockat i originalhastighet + att min dator startar om utan anledning. Fick tipset att jag skulle byte ut batteriet på moderkortet så köpte ett nytt och satte i.

Efter det fick jag ännu mer problem, datan kommer knappt in i windows å dom få gånger detta händer fryser sig datan efter högst några minuter.

Kan batteriet i moderkortet verkligen orsaka dessa stora problem? Borde jag köpa ytterligare ett batteri och testa om detta fungerar bättre?

Tack på förhand!

*verkar inte som om folk kan svara på mina inlägg =/ men om någon har en synpunkt får dessa gärna mejlas till :)*

*adress borttagen* Du får faktiskt vänta lite mer än fem minuter innan du ger upp och tycker att ingen svarar. När någon väl gör det är det mycket trevligare om det sker via forumet så att många kan bli hjälpta. /GAPa

Av Enrico

Testa en TT Big Typhoon, den stödjer Socket A och är dessutom riktigt bra. Ganska stor dock

Av Enrico

Hjälp med datorbygge!

Hejsan. Jag använder för nuvarande ett chieftec dragon medium tower (http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=312508&cks=PRL) som chassi till datorn. Till detta har jag det medföljande nätagget på 360 w.

Har blivit sugen på att försöka med lite överklockning osv. varför jag hade tänkt köpa till fläktar för chassi/cpu/graffekort. Vad rekommenderar ni? Funderar starkt på en Typhoon (http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=309233&cks=PRL) som skall vara socket A kompatibel. Vad jag skall använda till grafikkort och chassi har jag däremot ingen aning om.....

När pengarna börjar rulla in efter sommaren hade jag uppgradera till ett AMD x2 system. Tror ni att nuvarande chassi "håller" (tillräckligt byggvänligt?) för ett sådant system? Kanske bör jag redan nu byta ut nätaggregatet för att få optimal prestanda i nuvarande konfig? Isf, vad rekommenderas för aggregat? Har hört att Tagan 480W ska vara bra för klockning och dylikt.

Tack på förhand! / Enrico

Av Enrico

Ändrade upp bussen till 133 och vid reboot läses processorn mycket riktigt som en 2200+. Dock blir det bluescreen direkt när windows skall till att starta. Detta verkar ju sjukt då datorn alltid körts som en 2200+ tidigare. Kan det verkligen bara bero på moderkortsbatteriet? Om det nu skulle vara detta som orsakat problemet, var köper man ett nytt?

Av Enrico

Tack för hjälpen! One phonecall comming right up

Av Enrico

Hög ping med BBB

Hejsan. Jag har BBB i telejacket 10/1 mbit. Spelar en hel del spel, däribland CS. Pingen i alla spel är mycket högre än alla andras. Ligger t.ex. aldrig under 30 i ping på CS oavsett server. Har hört talas om nått pingfilter? Kan det ha med inställningar på min data att göra?

Av Enrico

Athlon 2200+ körs som 1500+

Hejsan! Jag är ingen direkt nybörjare på datorer men jag skulle ändå behöva er hjälp med ett par saker. Ni ser mitt system nedan, inga nya prylar men det fungerar för stunden

På senaste tiden har vissa saker dock börjat krångla. 2200+ körs numera som en 1500+. Trots detta är cpu värmen uppe på 55c vid spelande. Har lagt på ny kylpasta men inget händer.

Funderar på att köpa en ny processorkylare (ThermalTake BigTyphoon), har hört att denna skall funka bra även till dessa processorer. Tror ni att detta löser mitt problem? Och om processorn då skulle återgå till en 2200+ finns det då möjligheter att överklocka? Har läst vissa trådar där folk har fått upp 2000+ till 2600+ med originalfläkten.

Vore tacksam för lite synpunkter eller råd!

Av Enrico

Ja det är en t-bred. Mixtrade precis i BIOS och trots manuella ändringar så blev resultatet en svart skärm vid omstart. Jag använder en GlacialTec Igloo 2320 CPU fläkt, kan problemet vara att denna är för svag? Låter iofs konstigt då processorn tidigare gått i normal hastighet.

Datorkonfig:
MSI KT4 ULTRA-BSR Moderkort
DDR-DIMM PC2700 512MB DDR CL2.5
AMD Athlon XP2200+ 1.8 GHz 266 MHz bus
Chieftec Dragon Medium Tower /360W

Någon som har någon form av lösning?

Av Enrico

AMD 2200+ körs som en 1500+

Hejsan. Jag har en AMD 2200+ som jag använt i datan i flera år nu, när den köptes undrade jag varför den kördes som en 1500+ och fick då till svar att det behövdes bättre kylning. Jag trollade fram lite kylpasta och vips kördes CPU:n i 1800mhz. Nu har processorn återigen droppat och jag har kontrollerat fläkt och lagt på ny kylpasta, ingen förändring... Vad gör jag? Måste man ställa in FBS osv i BIOS återigen? Förut har det räckt med autoinställningar. Om detta krävs vilka inställningar ska jag köra med i BIOS? Tack på förhand!