Inlägg

Inlägg som sirnicke har skrivit i forumet
Av sirnicke

Har lyckats ha kvar min julavatar ända sen förra julen

Av sirnicke

Och du är helt säker på att du har satt 'digital output' som standardenhet?

Av sirnicke
Skrivet av hasseb64:

Glatt överaskad av test!
Saknar effektmätning under IDLE och under BELASTNING.
För mig den viktigaste egenskapen i en laptop.

Har svårt att tro att någon av diskarna går över 1.25W (absolut högst, de flesta borde ligga runt hälften), så det bör rimligtvis inte vara någon slags problem

Av sirnicke

Ring telia och be dem brygga routern!

Av sirnicke

+25% i Cvilization V verkar ju inte helt fel!

Av sirnicke
Skrivet av grafit:

Jag tror inte TS riktigt förstår att denna för 40.000kr kommer vara utdaterad redan om något år. Skulle jag vara TS skulle jag köpa en för 20.000kr idag med 85% av prestandan. Det viktigaste verkar vara att den kostar 40.000kr

Var väl ungefär det jag tänkte också.

Skrivet av DHW:

Oj här är listan, fick göra om hela då jag kryssade, så om det fattas något så säg till ( http://www.inet.se/kundvagn/visa/2526925/45k )

Jag vill ju helst klara mig i några år, 4 - 5 kanske?(kan uppgradera om det behövs lite senare). Jag hade tänkt och köpa allt i ett nu faktiskt. Tid har jag, men jag kommer inte kunna göra det eftersom jag är helt okunnig, men dom på inet kanske kan göra det? ( vet att dom inte sätter in vattenkylning, men dom har precis öppnat en affär i malmö, så det kanske går om man hämtar den direkt i affären?.

länk till det jag kom fram till. ( http://www.inet.se/kundvagn/visa/2526925/45k )

Som sagt kommer en dator för 45 000 idag inte vara mycket värd om 4 år. Köp istället en bra skärm och en dator för högst 20-25 tusen nu. Sedan väntar du 2-3 år, och köper nytt av det du tycker behöver uppgraderas. Med fördel säljer du då det du vill byta ut - eller hela datorn - och får in en hyfsad slant som du kan lägga på att köpa nytt. Du kommer visserligen inte få samma prestanda idag, men om 2-3 år kommer du garanterat vara glad att du inte köpte för alla pengar på en gång.

Av sirnicke
Skrivet av DHW:

Hallå, ni alla har väldigt olika alternativ så lite svårt att välja men jag satte ihop ett eget system från guiden ( http://www.sweclockers.com/forum/86-stationara-datorer-koprad... ). Och undrar om det ser bra ut? kan det bli bättre? och kommer den att klara BF 3 på ultra med record, stream med 100+ fps hela tiden? i 5760x1080.

Jag undrar också om fläktarna i 800D chassit är bra, eller om man ska ta några andra ( vilka i så fall? ), och så tog jag 2 st 120mm röd LED fläktar som jag tänkte sätta i Corsair Cooling Hydro H100 eftersom folk säger att dom fläktarna låter mycket ( är dom jag valt bättre?, vilka annars? ). (undrar också om det kylsystemet kommer att klara av det, (kommer att klocka processorn).

Jag vet att 1200W är overkill men det är så billigt så det gör mig inget så behövs inte klaga på det, dock om det nätagget jag valt är bra eller dåligt.

Undrar även om någon har / haft erfarenhet av dessa skärmarna, är dom bra / dåliga, vilka annars? ( 24'' ).

Och så undrar jag om jag ska köra 2st GTX 690's eller 3st GTX 680's ( vilket är bäst? ), eller 4st GTX 680's istället för 3 om det ens går.

Och budgeten är nu 45.000kr.

Först finns det ett par saker du bör fundera lite kring. Hur länge hade du tänkt klara dig med den här datorn utan att uppgradera? Vore det smartare att köpa en dator för halva slanten dubbelt så ofta? Skulle du ha tid och ork att montera egen vattenkylning?

Av sirnicke
Skrivet av norowner:

vart har du fått detta ifrån? ifall man får fråga såklart? liksom enligt tester som Sweclockers har gjort med AMDS senaste drivrutiner så klassar 2x7970 680 i sli på bf3.

I FPS, ja. Upplevt flyt är dock en annan sak - läs på om microstuttering. Har talat med ett flertal personer som har hands on-erfarenhet av CF med både två och tre 7970. Dessutom är drivrutinerna inte helt optimala för CF, vad jag har hört fortfarande långt ifrån lika bra som för 680 - även om dessa inte funkar helt optimalt heller.

Av sirnicke

7970 CF eller ännu värre trifire enligt alla jag har hört som har testat inte en speciellt rolig upplevese. Kör på 680 istället!

Av sirnicke
Skrivet av Spawnbadboy:

Landets lag > EULA

De kan skriva vad som helst där men det betyder inte att det gäller i alla länder fast man accepterar. Landets lag går alltid före.

Nej, det var nog inte riktigt sant.

Många lagar är helt eller till viss del dispositiva, exempelvis köplagen (observera: inte konsumentköplagen) och avtalslagen. Dispositiva lagar kan helt eller delvis avtalas bort, varpå avtalet gäller före lagen. Därmed inte sagt att dessa avtal nödvändigtvis är giltiga, se avtalsvillkorslagen.

Av sirnicke
Skrivet av Lasergurka:

" En "president" är någon som presiderar, som sitter som ledare."

Blir ju lite konstigt att säga, men är ju inte fel

Du har rätt i det du säger, men i svenskan används president oftast för någon som agerar som ordförande. Exempelvis har vi kammar- och hovrättspresidenter, och dessa är ju inte verkställande direktörer

Av sirnicke

Nintendos president? VD eller direktör är nog ordet ni söker.

Av sirnicke

Skulle annars passat utmärkt som aprilskämt!

Av sirnicke

Även om man inte får SMS-avi med de fyra siffror posten vill ha är dessa fyra siffror alltid detsamma som de fyra sista siffrorna i kolli-id:t man får per mail för att spåra paketet. Har själv hämtat paket innan sms-avin hinner komma på det sättet

Av sirnicke

"Specialist på datorspelsberoende" låter ju väldigt seriöst..

Skickades från m.sweclockers.com

Av sirnicke

Pluspoäng till Nvidia för att de inte skär av sina staplar.. *host* *host*

Av sirnicke

Will Jonas be there?

Skickades från m.sweclockers.com

Av sirnicke

Med lite överklockning borde inte ultra utan msaa vara några problem.

Av sirnicke

Avnotering känns inte helt avlägset - NASDAQ kan inte vara speciellt förtjust i detta beteende.

Av sirnicke

En solklar metod för att förlora det lilla stöd som de möjligtvis kan ha haft från det svenska folket.