Inlägg

Inlägg som Wenro har skrivit i forumet
Av Wenro

Fått SMS och mail, så det bör väl vara spikat Leverans fredag förhoppningsvis, om allt går som det skall.

Av Wenro

Ett SoundBlaster Audigy som åkte ut nyligen när jag gick från trådade till trådlösa lurar. Annars är väl hela burken...gammal.

Av Wenro
Skrivet av EntropyQ3:

Snabbt svar - finns ingen.
Sitter med samma CPU som du i spelburken, och om du primärt vill kliva upp i upplösning handlar det bara om GPUn. Nvidia hade en Gross Margin på 65% (!!!) senaste kvartalet, som om du vill stödja deras aktieägare är det bara att shoppa loss!
Men skulle du kalla dagens GPU-priser skäliga?

Inte direkt, mer suget som sitter i som om det vore sockersug. Jag har byggt och grejat med så mycket datorer sedan jag byggde detta bygget runt 2012. Varje komponent jag pillat in har ökat det suget. Hade det "räckt" med att hitta ett kort med någorlunda schysst pris+skärmen, så hade jag kunnat slå till på det. Det känns typ som att det blir tråkigare och tråkigare att spela på min nuvarande 24" 144Hz 1080p då jag behöver mer. Kanske börjar se sämre.

Skrivet av BadNewsBrod:

Sitter med samma specs som du i princip. Jag håller mig kvar på 1080p tills det finns mer prisvärda GPUer

Tänkt så med länge. Det är suget som jag skrev ovan.

Tack för era svar, jag är helt införstådd med huruvida någon form av bygge eller komponent är prisvärt i dagens läge. Jobbar i bilbranschen och köpte bil för två månader sedan, så jag märker av det både här och där..

Av Wenro

Skälig uppgradering från nuvarande burk

Tja!

Finns en miljon trådar om köpråd som jag självklart läst och begrundat. Har suttit ett bra tag och inväntat en skälig uppgradering från vad jag har nu för pengarna.

Rent hastighetsmässigt så har jag klarat mig bra länge med den här burken. Men jag känner ändå att jag vill ha lite nytt, det är ju inte bara IPC/Multicore som förbättrats under åren (om än kanske inte chockerande mycket), utan nya arkitekturer och annat som helt enkelt ger "mer".

Just nu sitter jag alltså med en 3770k och ett GTX 1070. Överklockat, kör både CPU/GPU 24/7 i det som syns i signaturen.
La spelandet på is länge sedan men på senaste tiden har jag spelat mer. CS/Fortnite (Redan okej fps i dessa), Battlefield 5 osv.
BFV tar mig inte riktigt upp till 1080p/144.

Jag vill gå upp till 1440p, kikat på en Odyssey G7 32".

Så, summan av kardemumman. Vad är egentligen en skälig uppgradering? Spelar mest vid datorn, mer sällan gör jag någon form av redigering men oavsett CPU idag verkar det inte vara svårt att ha bra prestanda över hela brädet. Vill sluta känna att jag klarar av något nyare spel på gränsfall endast pga min OC.

CPU
MB
RAM
GPU

Edit: La inte till någon riktig budget. Men då jag har mycket i datorn som kan "sparas" och uppgraderas senare, typ PSU/SSD/Kylare så kan det väl prispressas litegrann iallafall. Intel/Ryzen spelar ingen roll, och kikat GPU i alla fall i 3000-Serien.

Av Wenro
Skrivet av Thor:

Sålänge efterfrågan är upptrissad till följd av diverse olika anledningar så är i princip allt ointressant pga att priserna till följd blir orimligt löjliga.

Tänkte precis samma. Svaret är typ, egentligen ingenting, för om man väl KAN få tag på något så är priset heeelt orimligt.

Av Wenro

Har alltid kört på Inet, helt underbara.

Men denna gången säger jag faktiskt NetOnNet. Handlat ordentligt mycket där på senaste, schysst lagershop nära mig. Funkat bra de fåtal gånger jag faktiskt behövt annan service. Annars bra priser.

Av Wenro

Hade ett Antec TruePower 650w 80+ Bronze sedan burken byggdes 2012. Med OC och settings tweak på BF5 märkte jag av helt galet coil whine jag aldrig hört förut. Så bytte det till ett Cooler Master MWE 650w 80+ Gold för nån vecka sedan.

Hör inte ens datorn längre ens efter timmars spelande.

Av Wenro

Kommer nog ha kvar min S21 ett antal år.

Av Wenro

G915 Lightspeed TKL Tactile

Av Wenro

Hade en Huawei P30 Lite i typ 2 år. Bytte till en Samsung S21 5G nu för någon månad sedan. Byter inte alls ofta, brukar ha samma lur i flertalet år. Nu hade det lite med version att göra.

Av Wenro

Dator i signatur
Firefox 96.0.3 (64-bit)

69.1 ± 2.3 (3.3%)

Av Wenro

Kör en IKEA Karlby skiva, den är väl 63.5. Perfekt.

Av Wenro
Skrivet av Linus:

Eller bor i storstad / lägenhet 😂

Ja men precis! Jag kan inte heller specificera via mitt bolag hur jag står parkerad. Kan bara välja boende.
Bor i lägenhet i Örebro med varmgarage på källarplan. Vissa kan ju välja t.ex på gatan, garage, carport och dylikt.

Av Wenro
Skrivet av Direkt:

Snygg! Vad ligger månadskostnaden på en sån bil ungefär?

Tja, får räkna på mellan 5-6k. Lite dyrare försäkring när man ännu är ung. Och om dieseln är humant prissatt..Eller ja..skattad.

Av Wenro
Skrivet av SanyaIV:

Om armstöden är den enda anledningen till att du vill ha ny stol skulle kanske någonting liknande det jag gjort funka för dig? En bit metall med borrade hål för skruvarna.

Men själv är jag också inne på att skaffa ny stol, min dxracer håller i princip på att desintegrera...

Hm, intressant! Tänkte först på någon modfikation men såg inte något som kunde funka, men det här kanske kan gå!

Ja, håller den på att falla ihop så är det väl inte mycket mer att göra. Min är använd men den både känns och ser ut som nyskick, så mitt problem är väl egentligen inte så illa.

Tack!

Av Wenro

Hej!

Jag har en DXRacer formula just nu som jag blir mindre och mindre nöjd med. Har bytt lägenheter och bord, nu tycker jag att stolen inte gör sitt. Problemet är alltså armstöden som är på tok för långt fram. Jag kommer inte närmre bordet och kan inte ha armarna bekvämt. Fick för mig att jag kunde skifta plats på armstöden så skulle de gå bakåt istället men det var bara en total tankevurpa.

Är det någon som har tips på en schysst stol som har det jag söker?

172cm
60-65kg
Armstöd längre bak
Kan kosta rimligt. Jag köpte ändå DXRacern för typ 3k och den vill jag kasta nu...

Av Wenro
Av Wenro
Skrivet av gashemi:

Läste igenom det och ser ingenstans om de gör en kreditupplysning på dig. Nu låter jag som en gammal gubbe men ni yngre var generellt försiktiga med att bli omfrågade på UC för många gånger. Kan ge er problem när ni verkligen behöver låna till något viktigt som lägenhet eller bil.

OERHÖRT bra poäng. Många som tycker "Nice, jag kan köpa denna på avbetalning!" Men det är inte alltid så smart.

En kreditupplysning syns ett helt år
En kredit på högt belopp, speciellt utan "bra" inkomst, sänker din kreditvärdighet väldigt mycket.

EDIT: Från chatten;

Flex er finansiert av resurs bank, og de godkjenner det ved en kredittsjekk. Det som vil stå som "gjeld" vil være totalbeløp for å beholde varen.

om du har hatt en kredittsjekk hos oss før, så gjennomføres det inte ny om den er godt innenfor.

Av Wenro

Kunde jobbat mer på BFV istället. Mer maps, framförallt. 2042 är det fulaste jag sett!

Av Wenro

Vet inte hur "minnesvärt", men det är nog när jag använde kryonaut på en 3770k och bräckte 5GHz. Som jag sitter på nu i skrivande stund.