Inlägg

Inlägg som Primer har skrivit i forumet
Av Primer

Ingen som har koll på Plex? Fungerar mycket bättre, speciellt att hantera lokala filer med. Från början var den baserad på XBMC, men de skrotade de mesta av koden och byggde om programmet totalt, resultat: Helt jävla grym lokal filhantering. Det finns dessutom många plugins: svt play, tv4 play, headweb osv.

Hittills har det bara funnits till mac, men har också bara varit ett hobbyprojekt. Nu har de avtal med LG och ska komma med en version för Windows. Det bästa är att själva spelaren och din mediasamling är separerade så du kan ha alla filer på en pc under tv:n eller på en server i garderoben och sen ha en billig setup vid för varje tv för att titta på allt. Självklart så kan du börja titta på ett ställe och fortsätta på ett annat ställe (inklusive på iphone/ipad med ios-app). Ska du köpa en ny tv eller bluray-spelare så kommer vissa LG ha inbyggd Plex-spelare, så du behöver inte ens ha någon setup/box, bara koppla till plex media-server på din pc eller what-not.

plexapp.com

Av Primer
Skrivet av Oldskool:

@Star-affinity:
Du gör en rätt bra analys tycker jag. Bara en liten kommentar: Att PCs ofta har problem med fysisk hållbarhet, låga batteritider eller liknande, var alltså ett argument för Mac. Jag ser att jag skrev så att man uppfattade tvärt om.
Smaken är som baken, och du har nog rätt i att jag är en "otypisk" användare. Jag tänkte på allvar se vad jag kan hitta på med Cocoa och objective C i höst, nu när jag ändå har en Mac. Kanske blir jag positivt överraskad trots allt.
Vi får se vad som händer fram över, själv hoppas jag att både Windows och MacOs blir bättre framöver, det tjänar alla på.

Användarmässigt så har Windows legat rejält efter, speciellt under Vista-tiden, men jag tycker Win7 var ett steg framåt. Apple får se upp inför Win8 - Det känns som att 9/10 av Apple-nyheter handlar om annat än datorer, och det händer väl inte så mycket i mac-världen just nu.

Lycka till med dina Apple produkter framöver!

Tror också att Apple får se upp om Microsoft lyckas med W8, men mest av den anledningen att människor som köper Windows-datorer inte blir lika missnöjda längre. Har kört både W7 och OSX ett tag och det känns som om W7 liknar OSX ganska mycket, så om de vill slåss med Apple så är de på rätt väg. Jag tror däremot inte att Microsoft har möjlighet att bygga ett bättre operativsystem än Apple, just på grund av att Apple gör både hårdvara och OS.

Av Primer
Skrivet av star-affinity:

Gillar multi-touch-plattan på MacBook Pro-datorn som jag har via jobbet.

Scrolla up och ned genom att dra med två fingrar på plattan.
Klicka eller ”knacka”med två fingrar på plattan för att högerklicka.
3-finger-”swipe” till vänster för att gå bakåt eller swipe åt höger för framåt.
4-finger-swipe uppåt för att få ”peak”på skrivbordet (Exposé).
4-finger-swipe neråt för att få översikt av alla fönster (Exposé igen).
4-finger-swipe åt vänster eller höger för att få fram programväxlaren.

Det är finns inovation av olika slag åt olika håll.
Tycker Apple är rätt duktiga överlag – operativsystem, datortillverkning och tillverkning av mobiler/bärbara musikspelare och en hel del grymma program (Logic Studio-paketet, Final Cut Studio-paketet och Aperture exempelvis).

Sen blir det alltid Apple vs. alla andra tillverkare – svårt att alltid hålla det på en rättvis nivå då.
Men det är ofta knepigt att jämföra saker. Många aspekter som kanske borde vägas in men som inte alltid tas med.

Men klart det finns nackdelar med Apple och mycket som kan göras bättre.
Det begränsade hårdvarutbud Apple har tycker jag är en stor nackdel.

Om du gillar de multitouchfunktionerna så finns program som Jitouch där du kan lägga till hur många olika rörelser som helst till olika program. Styrplattan på min MBP är det absolut bästa med hårdvaran.

För övrigt så tycker jag att man märker på prestandan att Apple har byggt på hårdvara och OS, behövs inte mycket dator för att det ska flyta på; har för mig att en Mac minskar på processorkraften mellan tangenttryckningarna när man skriver eller något liknande...

Kan faktiskt också känna mig instängd i min Mac ibland, tror det beror på att när man märker hur bra Apples program fungerar så vill man gärna använda dem så mycket som möjligt. Då förlorar man ofta någon funktion vilket kan vara jävligt frustrerande. Det är min teori i alla fall.