Inlägg

Inlägg som Kogster har skrivit i forumet
Av Kogster

Angående skjuter upp i luften och jag tror någon sa inte använder siktet. Nu är jag såklart inte helt hundra men tror det är mer att kameran sitter på hjälmen och att den har något av ett fisköge objektiv.

Av Kogster

Jag skulle ha stor nytta av en cobblestonegenerator som skapar minst 2 helst 4 block cobblestone (eller vilket block som helst egentligen) i höjd.

Någon som vet någon bra?

*edit* slängde ihop 4 st generatorer som generarde en i höjd med varann.

Av Kogster

hur är en kylfläns med fläkt så annorlunda eller på något sätt bättre än en processorkylare?

Av Kogster

Håller med er. Vill ha programmet. Antar makroknappar och så skulle bli krångligare med en websida.

Att de expanderar till en websida vore ju helt okej men tar de bort stödet för programmet så säger jag nog upp min premunation iallfall.

Av Kogster
Skrivet av Nevil:

Mjo, fast vill inte behöva använda 3eparts program.. :/

Varför inte? Du har ett problem och ett perfekt gratis program för ändamålet (med öppen källkod) Ser inte hur mycket mer man kan begära.

*edit* alternativet är att ta en skärmdump på båda skärmar, klistra in de/den bilden/r du vill ha istället för bakgrund på bilden (du borde ha svarta lister runt den lilla skärmen) och sen finns det något alternativ i hur att sträcka bilden som borde hamn rätt men denna metod är ju väldigt omständig

Av Kogster

http://dualmonitortool.sourceforge.net/

programmet dual wallpaper löser det lätt för flera skärmar då kan du dessutom ha olika bakgrunder på de olika skärmarna

Av Kogster

Vet inte riktigt om hur bra detta är. Visst vi kanske är bäst men hur bra är vi egentligen? Vinna kan lika gärna innebära minst dåliga^^

Tycker Posten borde ta och skärpa sig och mer bandbredd åt folket.

Av Kogster
Skrivet av SixPackers:

Utveckla. jag är lite newbi på sådant här.

http://www.microsoftstore.com/store/msstore/html/pbPage.Help_...

Av Kogster

Hade varit väldigt bra om du också tog med skillnaden på codec och behållare då folk inte tycks ha en susning om skillnaden eller implikationer därav.

Av Kogster
Skrivet av Galarix:

Tackar, ska leta vidare efter nått sådant!
EDIT: detta hjälper väl ingenting inom alla subtitles?
EDIT2: Finns det någon sida att ladda upp alla filmer på istället?
Så att man kan se på dom var man än är?
Då snackar jag filer över 2-300 mb.

njää. men subs borde vara rätt lätta att få över då det oftast bara innebär att kopiera ut textfilen (inte .txt utan filen med undertexter, vanligen .srt) ur behållare ett och in i behållare två. Men det kan jag inte så bra.

edit: menar du en sida som strömmar dina filmer eller bara molnlagring i största allmänhet? Finns annars rätt gott om lite äldre storfilmer på youtube. Såg igenom pearl harbor härom veckan.

Av Kogster

.MKV till .MP4 är inte en konvertering då båda är behållare, snarare en ompacketering. Skulle tro att PS3 bråkar om att både de .mkv och .mp4 filerna (som är vanliga på torrentsidor) är komprimerade med H264. Du vill ha något som kan översätta H264 till Xvid vilket är den vanliga komprimeringen i .avi behållare men även tidigare i .MP4 behållare.

Detta är de vanliga formaten release grupperna kör på. Kan inga program (förutom kompabilitet finns det noll fördelar med denna konvertering) men nu vet du bättre vad du borde leta efter.

sammanfattning:

Du vill med största sannolikhet konvertera H264 i .mp4 eller .mkv behållare till Xvid i .avi eller .mp4 behållare.

Skrivet av Schrimp:

Detta kanske kan vara nåt?
Låter smidigare iaf..

http://code.google.com/p/ps3mediaserver/

Borde funka

Av Kogster

Lägger också min röst på prezi. Lätt bästa sättet att presentera det mesta i dagsläget

Av Kogster
Skrivet av Psychadaelic:

Köpte ett icke fungerande moderkort på cdon.
Efter över 1,5 månads mailkonvesation med de så sa dem att asus kunde "reparera" kortet för 500kr, jag svarade att det ville jag, efter ytterligare 2 veckor berättar de att det inte gör sånna ärenden och skickar mig ett nytt. tog 2 månader att få ett moderkort.

0/10
Kommer aldrig mer handla där.

9/10

Köpte en extern bluray spelare av modell samsung. Köpte en längre USB sladd via cableworld. USB var en y-typ. den tar ström från två USB portar. ville inte funka. gav upp och använde den 30cm långa kabeln som kom med funkade oftast. efter 5 månader slutade den spela upp bluray skivor men kunde fortfarande spela upp DVD's. kontaktade CDON's kundtjänst. de skickade ut en fraktsedel på en gång utan följdfrågor. Fick pengarna insatta på kontot ganska direkt efter jag bekräftat att den var skickad. inte levererad utan skickad så jag är väldigt nöjd med CDON's kundtjänst. ett minuspoäng för de var lite långsamma på att svara en gång.

AA
Av Kogster
Skrivet av Elghinnarisa:

Fast det låter ju lite fel. Om vi tar ett exempel att du har 60fps, med x4 AA då skulle du ju då få 60/4 fps vilket är 15 FPS, vilket självklart inte stämmer. Samt att bara göra samma bild 8 gånger gör ju inte något bättre utan det är ju fortfarande bara samma bild om och om igen

Nu finns det ju massor med olika sorters AA men om vi tar MSAA som exempel så tror jag (om jag förstått det rätt) att den gör så här.
kör du MSAAx4 så kommer den ta 4 prover per pixel för att ta reda på vilken färg den pixeln ska ha.
http://2.bp.blogspot.com/_2YU3pmPHKN4/SjO2dVUXUpI/AAAAAAAAAQ8...

och med hjälp av det så räknar den ut vilken färg denna pixel ska ha genom att kolla på punkterna den samlar in (och hur många punkter beror på hur många gånger AA du kör med).

Meeeeen jag kan ju ha uppfattat det fel också

T.ex. FXAA går ut på att man ritar en större bild och sen skalar ner den. vilket ger en liten blur på linjer. MSAA är ju innan bilden är färdig och använder polygon datan. Finns väldigt många sätt att uppnå AA.

AA
Av Kogster
Skrivet av tombac:

okej tackar..då får man sämre fps också eller,om man har AA.

Ja, men prestandaförlusten varierar på vilken implementation av AA man använder

AA
Av Kogster

Anti Aliasing. Kantutjämning. För att undvika att man ser pixel i sträck som inte går rakt horizontelt eller vertikalt så kan man lägga till lite halvfärgade pixels i brytpunkterna.

Från wikipedia:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/59/Kantutj%C3%A4...

Av Kogster
Skrivet av Zaarker:

- Nej, bara tunderbolt skärmar stöder detta

Till alla utom denna tack

Till denna:
Nej.

http://www.vesa.org/wp-content/uploads/2010/12/DisplayPort-De...

sidan 19 bl.a.

Thunderbolt får i övrigt credit för väldigt mycket som redan gick med DP 1.2. Om du kollar vidare på sidan 31 så skulle jag vilja veta om det går att skicka datan från USB hubben över DP kabeln. Enligt presentationen kan det gå men jag vet inte om dell implementerat lösningen som beskrivs

Av Kogster
Skrivet av SideWinder86:

Tänkte samma sak.. Känns lite uppgjort och köpt liksom det hela..

Ursäkta för dubbelpost! Är trött.

Dessutom kan ju påpeka att de hoppade över 4 år i samsung smartphone utvecklande. Och den andra bilden har ju ingen tidstämpel så den är ju skräp.

Vore faktiskt intressant att se en lite seriösare version av första bilden^^

Av Kogster
Skrivet av som99:

Jag upplever inte dem problemen, använder 2.0.3.

Kan vara att jag använder 3 skärmar med olika upplösning^^

Skrivet av demon_speed:

Använder med MPC-HC underbart program som inte laggar när man kollar på film! Tog faktiskt bort VLC för ett tag sen o bytte till detta då, men sen tänkte jag att äsch jag ska pröva 64-bitar versionen av VLC för o prova igen om de går bättre, men nene sen började laggpartyt igen hehe.

Precis. Bytte även till Tixati från µTorrent och kommer inte gå tillbaka

Av Kogster
Skrivet av som99:

7-Zip, VLC, utorrent, CDBurnerXP, Daemon-Tools, Maxthon, Filezilla client, pidgin.
En bra början, byt ut Maxthon mot valfri webbläsare som Firefox, chrome etc om du vill ha det istället.

Jag har gått över till att rekommendera Media player home classic av två andledningar.
1. version 2.0 av vlc och framåt har buggat sönder för mig.
2. vlc innan 2.0 hade en tendens att fastna på samma bild när man tabbar upp ett helskärmsprogram på en annan skärm. Något mp-hc inte gör.