Inlägg

Inlägg som Kogster har skrivit i forumet
Av Kogster

Efter att ha testat FF ett tag så är det två saker jag irriterar mig på:
1. Att adress och sökfält inte är kombinerat.
2. Att man måste stänga programmet och inte bara kan fortsätta stänga flikar till sista fliken och programmet sen självt stänger. ctrl + w funkar dock hela vägen.

I.ö. tycker jag de är godtyckligt likvärdiga och ser därför ingen anledning att byta. Dessutom tyckte jag inte FF's lösning med att låta en "scrolla" mellan flikar när man överfyllde listen var bättre på sin höjd lika dålig då den inte ger ett hum om hur många flikar som faktiskt är igång.

Av Kogster

Stora löften... En hel del av det lovades ju också till BF3... Högst osannolikt jag köper BF4 på releasedagen om jag köper det alls.

Av Kogster

Vänta? Vadå seriekopplade fläktarna?

Av Kogster

Utöver ljudnivån så tycker jag det är skönt att inte behöva ta bort damm lika ofta eftersom inte lika mycket sugs upp när fläkten bara går igång ibland på AX750.

Av Kogster

Observera att det är väldigt stor skillnad på LED och LED då det sträcker sig från kantbelysning med "vita" LEDs (lujs ljus blå med ett färgfilter) till bakgrundsbelysning med full RGB LEDs och presterar olika där efter.

Av Kogster
Skrivet av JohanFalk:

http://www.sweclockers.com/forum/2-kylning-och-overklockning-...
http://www.sweclockers.com/profil/_mmattiass_

Kanske vet ? Han har den tidigare versionen av den. Dom säger att den är väldigt lik Alphacools XP3 blocket att installera, men hittar tyvärr ingen manuell för AMD versionen av det blocket heller.

Ren irrelevant, men enligt Alphacools manuell ska man rengöra processorn med "Spirits"...
http://www.alphacool.com/download/XP3%20light.pdf

Kollade också Phobyas hemsida, var nog en av dom mest värdelösa hemsidor på länge...

Ser ut vara samma delar men frågade _mmattiass_ också

Nu är allt jag behöver de två jävla nipplarna Man läser civilingenjör och räknar så fel xD

På tal om destillerat och läckage. Hade varit häftigt med en slangstrumpa (som kabelstrumpa / sleeve men större) med invävda ledare i (och lite salt så det säkert leds el med vatten) som läckage detektorer som via någon krets kan stänga av datorn på en gång och visa vilken slang som läcker.

Av Kogster

Saker kommit och såklart hade jag räknat fel och saknar 2 nipplar -.-

Sen skulle jag vilja ge en känga till Phobya som inte skickade med någon instruktionsmanual till varken CPU - vattenblocket eller radiatorn och deras hemsida-or via lite olika lönkar verkar man komma till olika sidor från olika år varav samtliga är totalt värdelösa vad gäller information.

Inte helt hundra på hur att sätta skruvarna så om någon använt Phobya UC2-LT AMD och vet något om installationen eller är en hejare på att googla fram manualer (jag har misslyckats) så vore jag tacksam.

Och finns det någon butik som säljer 10/16mm nipplar i malmö som är öppna imorgon?

Av Kogster

Lite nyfiken på Crysis 3 men han inte få en nyckel. Om någon känner för att låna ut sitt konto nån dag vore jag tacksam men jag är fruktansvärt medioker som FPS-spelare så finns en skaplig chans jag sabbar K/D:n

Det jag saknade i tvåan mot ettan var väl mäst möjligheten att flumma runt och leka efter man clear-at ett område.

Av Kogster
Skrivet av Wifi:

Jag tror dessvärre inte Media Markt hade lyckats med en liten butik inne i stan. De spelar sina kort på billigast är bäst, medan Inet till exempel använder sig av att kompetens är bäst. Det är bara att välja, och så får man vad man förväntar sig därefter.

Fast media markt är väl inte speciellt billiga

Av Kogster

Dual monitor tools Löser bakgrunderna (Dual wallpaper tools).

Centrera som i sätta mitt i vet jag inte.

Av Kogster
Skrivet av Zotamedu:

Men hemmaanvändare lär inte börja använda magnetband igen inom överskådlig framtid så ur det perspektivet väcks inga utdöda teknologier.

Alltså, om man "plötsligt" kan köpa en enhet med ett inbyggt magnetband på säg 30 TB som NAS / backup för en rimlig peng (mycket billigare än motsvarande HDD lösning) skulle jag mycket väl kunna tänka mig det idag. Visst acces tiden är lite sådär ( ) men läs och skriv prestanda bör ju kunna matcha andra medier. (Antar det är fler dataspår på bredden)

Jag menar: jag följer plånboken mer än idéal när jag köper datordelar och lär ju inte vara ensam med det

Av Kogster
Skrivet av JohanFalk:

Den andra har också en fillport på toppen ? Du kan koppla anslutningarna i botten både för in- och utgång.

Skrivet av Marcusk:

Detta. Eller så skruvar man bara av det svarta locket överst medan man fyller den.

Skrivet av JohanFalk:

Helst detta om man vill sätta in plaströren eller typ anti-cyclone.

tack så mycket:)

Känner mig lite dum nu men

Då var det beställt Några sista tipps eller trix jag bör känna till?

Av Kogster
Skrivet av JohanFalk:

Allt ser bra ut, angående reservoaren så är det inte mycket mer skillnad än att det tar lite längre att lufta systemet som går ganska fort hursomhelst...

Tänkte på att Swiftecen verkar ha en inbyggd "fillport" och den andra inte.

Av Kogster
Skrivet av Tozzi:

Ingen som reagera varför cd-skivan på en dator bokstavligen talat HOPPADE ur CD släden?

Om det nu var så effektivt att de inte lyckats filmat, hur lyckades de då filma den som visades?

Tillåt mig vara skeptisk..

"This video recorded during an earlier test shows what CHAMP...."

Av Kogster

Så det jag nu kolar på att köpa gick ganska rejält över budget. Hursom vad är er åsikt om dessa delar:

Fläktar:
2 st Akasa Viper 140mm PWM. Nämns inte så ofta men de som pratar om dem säger dom är mycket bra.

Reservoar:
Alphacool Cape Corp PRO 10LT, billigaste reservoaren jag hittat. inget speciellt med den.

Pump och top:
Alphacool HF D5 TOP Plexi, Alphacool VPP655 utan top En Laing D5 med en plexi top.

Vattenblock GPU:
EK-FC6970 plexi Billigaste till HD6970/6950 (ja jag har referenskort)

Vattenblock CPU:
Phobya CPU-Cooler UC-1 LT AMD JohanFalk tippsade.

Vibrationsdämpande underlag:
Phobya Noise Destructor V.1 billigast

Tillsatts:
Feser Base billigast

Slang:
Masterkleer 10/16 UV clear 10/16mm slang. billigast i sin storlek

Nipplar:
rak SM10/16 G1/4 - Silver 10/16mm G1/4 kompressionsnipplar. billigast i sin storlek

Radiator:
Phobya G-Changer 280 280mm radiator. Borde räcka.

Detta landar på ca 3600 sek. skapligt över budget men sålänge det är prisvärt och tyst så får det gå.

Synpunkter på ändringar? Funderar på hur det kommer gå att fylla? Borde jag ha en annan reservoar för att underlätta det? I stil med: Swiftech MCRES-Micro rev.2?

Planen är att köpa allt utom pumpen från coolingstuff.se titta på hur grejerna passar. sen köpa pumpen och eventuella vinklade kopplingar hos inet där det var några kronor billigare.

Av Kogster

Om dom inte har det? Vart kan man leta vidare efter olika kontaktdonen som finns i datorn. Tänker främst på SATA - power hane eller vad det blir. Änden som sitter i hårdisken för att göra en förlängning eller liknande.

Av Kogster
Skrivet av CGD:

Kunde man inte gjort stora hårddiskar istället. Så som de såg ut när de var nya och kallades för skivminnen. Med modern teknik borde ju dessa LP skivs stora diskar kunna rymma stora mängder data. Speciellt om det ligger ett tiotal skivor ovanpå varandra i varje kassett.

Större hårddiskar har väl en ovana att gå sönder. Just kassettband håller ju en evighet.

Av Kogster

Nu tror jag citaten hamnade i fel ordning men hoppas ni förstår ändå

Skrivet av Solding:

Får hålla med att D5 är ett bättre val.

Min D5 har jag en EK top på.
Jag har hastigheten på 4/5 och då är det rejält ös på vattnet, men den hörs knappt ändå. Och blir aldrig varm
Sen vibrerar den inte heller som en massageapparat som min gamla EK 4.0 pump gjorde

Låter lovande. Är detta som i vibrerar mindre eller inte? Gör det fortfarande nytta att köra den på ett ljuddämpande underlag?

Skrivet av Marcusk:

När vissa DDCs till och med går sönder av värme när de står fritt i chassit är det ganska självklart att de kan gå sönder i en silentbox. Oftast vill man till och med montera en kylfläns på DDC pumparna om de ska stå på något annat än ett metallchassi. Min egen pump ligger på 40+ grader hängandes i luften med en fläkt blåsandes direkt på den, och då körs den i bara c.a. 20% av hastigheten.

Hur som helst så är en D5 pump överlägsen i alla aspekter (Förutom tryck vilket dock inte spelar någon roll alls för TS användning), så det finns ingen anledning att köpa en DDC.

Varför inte?

Skrivet av JohanFalk:

Har inte haft något problem alls med MCP350 i en SilentBox, av dom reviews som finns så säger dom att temperatur skillnaden inte är mer än 1-2 grader ? Blir det något problem kan man väl trycka lite värmeledande tejp och någon gammal heatsink på den ? lol...

Skrivet av Marcusk:

Att köra en DDC pump i en silentbox brukar inte rekommenderas, de kan bli väldigt varma då. Ett problem med DDC och flera andra pumpar är att du inte kan ändra hastigheten utan en kraftfull fläktkontroller som klarar minst c.a. 10 watt, så om du inte vill lägga t.ex. 400kr+ på en sådan också så är en D5 pump ett bättre val. D5 pumpar kommer med inbyggd hastighetskontroll och brukar anses vara den tystaste pumpen som finns till vattenkylning, och om du ställer in en sådan på den lägsta hastigheten så är det i princip den bästa man kan få. (Jag har själv en DDC pump jag ställer ner med fläktkontroller)

Jag tror inte en 2x120/140mm radiator kommer ge dig tillräckligt låg ljudnivå. Jag kyler själv en Phenom II x4 och ett HD 6870 kort på en 240 radiator just nu och körde det tidigare på en 360 och tycker båda de alternativen var ganska "högljudda", jag skulle rekommendera minst en 360, helst en 480 eller större radiator till dig om du vill köra dina varmare komponenter någorlunda tysta utan att de överhettas.

När jag körde mina delar på 360 radiatorn behövde jag 3st Scythe GT fläktar vid c.a. 1100RPM för att hålla allt "svalt" under belastning, och de låter ganska mycket då. Enligt mig är fläktar på 600RPM eller mindre kravet för att de ska vara någorlunda ohörbara. Med en 480 eller större radiator borde du kunna köra dina fläktar någorlunda långsamt.

Tänk på att aldrig lita på en tillverkares decibelvärden på fläktar, det finns ingen bestämd standard för att mäta ljudnivå. För att få liknande resultat mellan olika tillverkare måste de testas i exakt samma lokal, från exakt samma avstånd till DB-mätaren etc. För att få någorlunda riktiga värden på ljudnivå bör du titta på recensioner och bara jämföra mellan fläktar testade på exakt samma sätt. T.ex. http://www.silentpcreview.com/ har riktigt bra utrustning och gör bra mätningar. Tänk dessutom på att decibelvärden kan vara missvisande, vissa fläktar kan ha ett lägre ljudtryck men ändå låta "sämre", alltså att de har missljud eller helt enkelt har en obehagligare frekvens på ljudet de ger av.

Några riktigt bra fläktar enligt mig är Noiseblockers Multiframe serie, enligt mina egna erfarenheter har de både lågt och behagligt ljud. Jag har jämfört mot fläktar som t.ex. Be Quiet!, Scythes Gentle Typhoon, Schyte Slipstream, Nexus Real Silent samt ett par andra. De har dessutom en ram i gummi, så du slipper vibrationsljud som vissa fläktar har. Jag skulle bara rekommendera Scythes GT fläktar om du tänker köra flätkar på minst 800RPM, vid lägre varvtal har de ett irriterande lagerljud (Tänk metall som gnids mot metall, problemet har funnits på alla av deras fläktar jag köpt.) De bästa fläktarna för låg ljudnivå har oftast glidlager eller liknande konstruktion istället för kullager som t.ex. GT fläktarna har.

Angående att bromsa MCP350. Min plan var inte att köra den på en fläktkontroller utan att skaffa en förlängning och löda på lämpligt motstånd eller variabelt motstånd. Spelar inte så stor roll nu

Skrev tidigare att en 280*140mm rad är 91% så stor som en 360mm rad med samma tjocklek. Jag testar och ser angående det. Visar det sig att du har rätt så uppdaterar jag er här om det Inte det att jag inte tror dig men så fort det handlar om ljud så är åsikterna om exakt samma sak väldigt spridda

Till alla
Tack för feedbacken Mycket intressant och lärorik att läsa om era erfarenheter och så

Har för mig jag läste en blogpost om värmeutvecklingen för pumparna om bl.a. DCP350. DCP350 är samma (?) som den laing DDC pump med lägst effekt. Blogposten hävdade då att just DCP350 är "kallgående" (nåt liknande på engelska kommer inte ihåg) medans de större MCP355 och MCP35X med högre effekt är varmgående och inte all lämpar sig i instängda sammanhang. Hittar inte länken men är riktning åt ett svar på den diskussionen.

D5? Blir tokig på detta med de olika tillverkarna och försäljarna av pumpar. Antar det är Laing D5, som är samma som Alphacool VPP655 som är samma som MCP655. Hursom är det denna http://www.inet.se/produkt/5321436/pump-alphacool-vpp655t12-1... http://www.coolingstuff.se/p/116/alphacool-vpp655-utan-top om man ändå ska köpa tredjeparts topp?

Steget upp till D5 påverkade inte priset nämnvärt iom att silentbox då faller bort.

Om det visar sig att Marcusk har rätt funkar det att lägga till en till radiator med D5an?

Sen är det momsfritt/tullfritt (vad det nu är) inom EU? Dvs att det inte tillkommer en massa otrevligt?

Av Kogster
Skrivet av JohanFalk:

Har haft 120 mm versionen av Cougar, och tycker att dom är ganska tysta så länge du inte har dom på full drulle. Men vad man tycker är högljutt och inte är väl lite annorlunda från person till person...

Tycker ändå inte att EKs pumpar är ett bra val för en tyst pump. Skulle gått med första valet av pump, inte värt att spara in på det.

Skrivet av joppe_k:

Jag ska i ärligheten namn säga att jag aldrig hört en MCP350 pump i drift i verkligheten, så jag kan inte jämföra ljudnivån mot t.ex. EK DCP 2.2. Du bör dock tänka på att i stort sett _alla_ pumpar behöver vibrationsdämpas för att bli tysta. EK DCP 2.2 och MCP350 tävlar dock i olika prestandaklasser skulle man kunna säga. EK DCP 2.2 är en klart svagare och mindre pump. Jag körde med den till CPU + GPU + slim 280 mm rad och det funkade bra. Bytte dock till Phobya pumpen när jag lade till en extra 120 mm rad för att få lite mera kapacitet. MCP350 är en pump som du kan "växa lite i", men det handlar ju också om hur mycket pengar du vill spendera. Om inte pengarna spelar någon större roll så är nog MCP350 en "bättre" pump.

Stämmer. Finns inga GT i 140mm utförande. Det är synd. Jag körde ett tag med Noiseblocker PK3 fläktar, men de hade inte tillräckligt med tryck för att få bra flöde genom min 30 FPI radiator. I övrigt bra fläktar och jag kan tänka mig att de är bättre på glesare radiatorer. Nu kör jag med ett par GT-14 och ett par Bitspower 140 -> 120 mm fläktadaptrar. Funkar bra.

För övrigt: Fläkttillverkarnas Decibelsiffror brukar jag ta med en en stor näve salt.

Känns som att MCP350'n på lägre varv blir tystast utav dom då. Tänkte att om man kör den med tredjepartstopp i Alphacool DDC SilentBox på en Phobya Noise Destructor V.1 så borde det bli riktigt riktigt tyst. Kanske overkill iofs

30 FPI är väl jättetätt? Radiatorn jag tänkt Phobya G-Changer 280 Har för mig jag hittade att den hade 13 FPI men hittar det inte igen. Ny plan är att testa att att köra med de 120mm fläktar jag har sen innan och se hur temps och så vidare blir.

Nu kollar jag på vart jag kan använda böjda nipplar och allmän placering av delarna.

Av Kogster
Skrivet av spang420:

Tillbaka till cm storm stryker.
Någon som vet fall det är tyst?
Har hört att det låter en del om det?

Skickades från m.sweclockers.com

Inte lyssnat speciellt på det men med ett öppet sidohål (plats för en till fläkt) så är det ju inte det minsta ljudisolerat^^

Byggde i detta chassi häromåret åt en kompis, inte ett fan. Kabeldragningen blev knepig iom att det inte fanns några kabelhål till höger på moderkortsplåten.