Inlägg

Inlägg som Kogster har skrivit i forumet
Av Kogster

Spel portas väll ändå inte från PC till konsol i dagsläget. Vilken speldator som helst krossar väll en konsol (dock kostar de ju inte lika mycket) därav så skulle det portas neråt i prestanda stegen vilket inte känns så lyckat.

Sen tunga titlar säljer mer till konsol medans "bra" titlar säljer ungefär lika mycket till pc.

Ska vi snacka exklusiva titlar så vill jag se konsol spelet som rör på crysis warhead på något sätt

Av Kogster

vad har du för budget?

folk kommer inte sitta ok sätta ihop paket i alla prisklasser så du sen kan säga budgeten

crysis 2 är inte direkt tungt^^

Av Kogster
Skrivet av som99:

Meh han kan ju inte precis göra mycket fel med Gigabytes @Bios. Går strömmen kan de gå åt skogen annars är det inga svårigheter Så han behöver inte vara orolig

Precis!

Till TS stäng av så många program som möjligt (bara för att vara 100% säker att inget stör @bios) sen är det bara att klicka "update från gigabyte server" kolla att den vissar rätt mobo och sen trycker du "ok"(eller va det nu var) datorn kommer frysa till ett litet tag medan bios skrivs om du behöver inte bli orolig det är helt normalt

Av Kogster
Skrivet av stn1337:

Total war-serien känns verkligen utvattnad tyvärr. Men visst, tung titel och jag kommer testa det. Utöver Shogun är det verkligen öken.

Sorglig sanning :/ man kan ju alltid hålla tummarna för Heart of the swarm men då är man nog lite väl optimistisk

Av Kogster

Även om skrivhastigheten i vissa fall inte skiljer så enormt så gör svarstiden det. Märks mest vid uppstart.

Av Kogster
Skrivet av Elgot:

Problemet är att man sällan kör många tunga program samtidigt. För högar av lätta program är inte en fyrkärnig mycket bättre än en dubbelkärnig (eller ens enkelkärnig), och när man väl behöver kraften (typiskt till ett program i taget) är det tråkigt att man inte kan utnyttja den.

Okej medelsvensson skulle inte på långa vägar använda det men medelsvensson skulle inte veta om att han/hon hade det.

Hade en kompis som lyckades dra sin dator i bott genom att köra nånstans runt 10-15 optimeringsprogram i tron om att det skulle gå snabbare ju fler man har. Han hade använt ju använt 8 kärnor rätt aktivt

Av Kogster
Skrivet av hazed:

Sorry men var tvungen att inflika OT men vad jag lärt mig i skolan överensstämmer med SAOL...

en kvadrat: "en liksidig och rätvinklig fyrkant", dvs. 90 graders vinklar med lika långa sidor på x- och y-axeln. Sidolängden = x-axel = y-axel.

en rektangel: "en avlång och rätvinklig fyrhörning", dvs. 90 graders vinklar med olika längd på sidorna i x- och y-axeln. Sidolängden = x-axel som ej är lika med y-axel.

en romb: "snedvinkling alternativt liksidigt parallellogram" dvs. ej 90 graders vinklar med olika längd på sidorna i x- och y-axeln. Sidolängden = x-axel som ej är lika med y-axel.

etc.

Olika långa sidor är inget kriterie för rektanglar.
Ej 90 graders vinklar är inget kriterie för paralleogram.

en kvadrat är ett specielt fall av romb som är ett specielt fall av parallellogram.
en en rektangel är också ett speciellt fall av parallellogram.

Känns som folk trollar

Av Kogster
Skrivet av krrjon:

Finns egentligen bara ett spel jag ser fram emot å de e DiRT 3.
Är verkligen rädd att BF3 blir lika stort fiasko som BC2 sämre spel får man verkligen leta efter. Jag vet att många älskar det men det förstörde verkligen min syn på BF-serien jag älskade 2142 och även BF2 men allt försvann med det bedrövliga BC2.

BC serien är konsol spel enligt dice själva. BF Är datorspel.

Skrivet av stn1337:

För oss som gillar strategispel verkar detta bli ett skitår.

Shogun 2 är väll ändå en rätt tung strategi titel

Av Kogster

Men detta gnäll om att ETT program inte använder 8 kärnor är bara ett problem när man kör ett prestanda test eller ett väldigt tungt enkärnigt program. Men medelsvenssons kör högar av lätta program som gör fler kärnor fördelaktigt (säger inte att det behövs bara att det inte är dumt)

Av Kogster
Skrivet av Strix:

Har forskat lite å att det gått att köra länge stämmer inte, Det finns en kille som lyckats att få igång XBMC på PS3:an men det går lite segt just nu, men det verkar vara på gång iallafall.

http://www.ps3-hacks.com/2010/05/15/its-xbmc-on-the-ps3/

Sen undrar jag varför man skulle bli bannad för man kör XBMC på sitt ps3? Har ju inget med onlinespelande att göra.

Efter att PS3 blev hackad så vill Sony undvika att någon "börjar" piratkopiera och låser ut den för alla som ens försöker modda mjukvaran...

Microsoft är ännu hårdare med 360

Av Kogster

OM det går så skulle båda få 1,8V men det blir väldigt jobbigt för moderkortet att leverera det. Skulle rekomendera att köpa ett nytt 8 GB kitt isåfall

Av Kogster

Laptops har som regel radialfläktar som på (referensdesign highend grafikkort) om den startar så funkar den. skulle gissa att det inte är glapp eftersom den låter konsekvent i sitt "beteende" Finns nog en guide för hur att skruva isär den och se om nån närliggande krets är lite smält

Av Kogster
Skrivet av Tumnus:

Bara för att jag sitter brevid en telefonmast >_>

Min telefon mast är större än din och så stark att min telefon inte behöver någon antenn^^

Av Kogster
Skrivet av Subzero299:

Dom låser ingenting. Dom tar bara bort dina möjligheter till att använda psn.

Isåfall hade jag fel men de tycker hursom helst inte om det..

Av Kogster

Det har gått att köra linux på den länge. därav XBMC

Du kommer dock bli bannad från allt PS3 online och det finns en risk att Sony bara låser din ps3

Av Kogster
Skrivet av debben:

Tack för svar, uppskattas mycket!

Jag har själv varit inne och klurat lite i Bios, det står exakt så som Kogster säger. Ska kolla runt om det finns några profiler för att göra det ännu säkrare!

(undra om jag någonsin kommer våga mig på att klocka processorn så att den inte flaskar till GTX560 SOC som ska inköpas... hehe)

Edit: Har nu ändrat om till 1600MHz, tack för all hjälp!

Eftersom jag är i processor sektionen, skulle man ju kunna tänka sig fråga om min Athlon II x4 640 kommer flaska mycket av ett GTX560 SOC?

Vill bara påpeka att det står exakt som jag säger för ditt och liknande AM3 Gigabyte mobom om nån annan gör nåt liknande så kommer det vara annurlunda (men antagligen rätt likt)

hur mycket och om processorn flaskar beror hellt på vilket spel du spelar men de två borde kompletera varann rätt bra i de flesta fall

Av Kogster

Okej för att göra det lätt du går in i bios sen borde det stå MB intellefent tweaker. sen har du memory multipler. höjer du från x6.66 till 8.00 så går minnena upp till 1600MHz effektiv frekvens. processorns klock påverkas inte det minsta av det här

Av Kogster

Vill inte få det att verka som att du blåser gubben eller vill inte blåsa gubben?

Vad ska du ha datorn till?

Tänk på att om du har ett gammalt OEM chassi så brukar de ha moddade formfaktors

+ att köpa en OEM dator brukar lägga på en 30-40% på priset plus att de är idiotiska komponenter (mycke ram för det är billigt, värdelöst graffe för det är dyrt och fancy name processor)

ditt paket saknar dessutom cd läsare och hårdisk men antar du har det sen innan.

nätagget är overkill som fan

Av Kogster

jag hade nog kört på det billigatse

Av Kogster

560Ti är rätt mycket bättre överallt + har DX11 som kommer användas en hel del i BF3 (får se om crysis 2 uppgraderas till det)

Crysis 2 demot finns att ladda ner och är rätt kul om du vill se hur din dator klarar det. (hardcore är högsta grafikprofilen)