Inlägg

Inlägg som Myllox har skrivit i forumet
Av Myllox

Cities Skylines - Vram

Tjipp alla goa sweclockers

ville bara dela med mig, då jag blev en aning förvånad över mängden video minne som användes medans jag spelade Cities Skylines alldeles nyss.

Över 3GB ... *eeeeks*

http://i.imgur.com/ftR3N2q.gif

Hur ser det ut för er?
Jag kör 1080p, men det någon som kör 1440p eller 4k hade det varit kul och se hur mycket som går åt

//Myllox

Av Myllox
Skrivet av Feeku:

Ingen lagring? ^^

ouch .. sicken miss

Av Myllox
Skrivet av Dinoman:

Hej,

jag har fått den delikata uppgiften att skruva ihop en ny speldator till min svägerska son. Han fyller tolv i år och blir tonåring nästa år. Han har redan visat mig lite olika chassin som han tyckte om, jag minns dock inte ett enda namn av alla han visade, så nu behöver jag Clockers hjälp att vaska fram lite fräcka modeller som kan passa dagens ungdom. Gärna mycket ljus och annat bling antar jag.

Min budget är 6000:- inkl. allt utom bildskärm, tangentbord och mus så detta får gärna också tas med i bilden så ni behöver ju inte föreslå det allra dyraste ni kan komma på.

Jag är väldigt tacksam för förslag!

EDIT: Det framgick inte riktigt men detta är en överraskning så att kolla av med honom innan är inte riktigt aktuellt, om än ganska svårt utan att avslöja överraskningen.

Här är ett alternativ på komplett dator: http://www.inet.se/kundvagn/visa/8009245/6600-inet-cdon

Grafikkortet är ett klipp, tycker verkligen att pengarna ska läggas där och på ett guld certifierat nätagg.
Det köper du här: http://cdon.se/hemelektronik/asus/asus-radeon-r9-290x-4gb-dir...

tyvärr spräcker jag budgeten, det blir 6500:- och jag övervägde att inte dela med mig av mitt exempel pga det.

Men hoppas det kanske hjälper till i jakten på en dator till killen.

Av Myllox
Skrivet av Feeku:

Men orkar hans agg driva det då? Speciellt bär han vill klocka processorn också.

totalmaxat system med 290X bör ligga runt 410W, verkligen maxat

I verkligheten kommer han inte i närheten av 410W och med ett 600W GS så kommer han klara det fint.

+1 på Radeon R9-290X för den budgeten

Av Myllox
Skrivet av Kaprisfisken:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7995687/2015-05-18http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.pnghttp://www.inet.se/kundvagn/bild/7995687/2015-05-18

Ser det här bra ut? Passar allt? Något som är onödigt bra/dåligt? Förslag på förbättring?

Btw, vet någon hur länge det är rea på R9 R90x? Skickade ett mail till iNet men inget svar än...

Några frågor:
Chassi: Är Enthoo Pro ett bra val för mig? Också funderar på bla Define R5/4
Nätagget: Skillnad på gold och bronze samt är mitt rätt?
Grafik: Är det rätt val att välja R9 R90x ist för 960/970. Varför isånafall?

Tar gärna emot förbättringsförslag

Inte 4670K .. du ska ta 4690K isf. http://www.inet.se/produkt/5311087/intel-core-i5-4690k-3-5-gh...
dessutom billigare.

Nätagg är bra att det är Gold.
290X är mest prestanda för pengarna just nu .. ett bra val
Gällande chassi tycker jag personligen mest om Define R5, men här finns det mycket som är personligt. tycker du om enthoo så är det inget dåligt val heller.

Av Myllox

@philipborg - jag sa ju det själv, att 290 är helt klart bättre och just som du säger 960 är ett dåligt val baserat på kriterier som t ex prestanda och jag har inte hävdat något annat. Men att säga rent ut, helt utan kriterier att en produkt är crap finner jag helt felaktigt.

crap != dåligt val

btw, så blev jag precis ombedd att välja delar till en dator .. jag kommer försöka få tag på ett 290X till det bygget, men det gäller att vara snabb för vad jag kan se så håller lager efter lager tömmas verkar det som.

@ bob_hop - btw #2 .. sorry att din tråd kapades för delvis sidodiskussion. Vill din kompis ha bra prestanda för 2500 så försök få tag på ett 290 kort.
Mitt svar är kortfattat att man bör ha lite marginal på total maxförbrukning av ett system vs nätdelens max kapacitet och så lite förlust som möjligt

För rekommendationerna i tråden .. dvs ett R9 290X så kan du räkna med att datorn ligger på ca 400W när den är som mest belastad. personligen hade jag valt ett nätagg med 80+ Gold certifiering. Runt 750W.
T ex: EVGA SuperNOVA 750 G2 eller Fractal Design Edison M 750W

Notera att befintlig nätdel vad jag kan se ovan på 500W skulle säkert kunna driva datorn med ett 290X, men så nära maxkapacitet finns risk för instabilitet.

Hoppas du hittar det din kompis vill ha och att han blir nöjd

Av Myllox

äh, GTX960 är inte alls crap .. va snackar du om.

Det beror väl på vad man har för kriterier att uppfylla eller? Vill du ha ett 1080P kort som klarar 144hz för mindre titlar och 60fps i gta V så varför inte ett GTX 960? själv har jag skaffat ett med 4GB .. är asnöjd. Kortet går väldigt svalt och därmed väldigt tyst. skulle fläktarna gå igång så är dom väldigt tysta.

Nu har jag inte spelat GTA V själv, men det finns massa på youtube att kolla på som påvisar 60 fps med i5'or t ex.
Själv spelar jag mest enkla titlar typ LoL, CS:GO, D3 etc .. spelare dessutom lite cities skylines och noterade att jag utnyttja 2,8GB vram .. så mitt val av ett 4GB kort för 2500:- kanon.

Jag säger inte att AMD korten är dåliga, för ren prestanda så ger iaf 290 korten mer .. kan inte uttala mig så mycket då jag inte kört ett AMD kort själv, men helt klart mest bang for the buck.

Oavsett så är GTX960 knappast crap ...

Av Myllox

Noctua har med Crosshair V på sin lista.
http://noctua.at/main.php?show=compatibility_gen&products_id=...

Notera bilden överst där du ser kylarn och lite mått. vad har du för maxhöjd in ditt chassi för kylare?

annars kan dukolla närmare på NH-U14S .. http://noctua.at/main.php?show=productview&products_id=64&lng...

Av Myllox

dubbelkolla anslutningar från psu till moderkort, det låter spontant som om du inte har fått i 8-pin kontakten ... och kolla hur du resettar bios på moderkortet. kanske är några inställningar från förra ägaren som inte vill funka?

Av Myllox

Har läst nästan hela tråden nu .. förvånad över alla dessa grafikkort med CW.

Jag var hur säker som helst att mitt gamla 560ti orsakade mitt CW, som var extremt speciellt när man körde heaven benchmark eller motsvarande. Tills jag till slut körde med en gammal pappersrulle mot nätagget .. hittade boven som var ett Fractal Design R2 650W .. kör nu Corsair RM 650 som är knäpptyst.

Av Myllox

Jag kör 10061 skarpt på min jobbdator.

Jag tokjagar inte buggar, men power management har jag upplevt varit lite skakig på tidigare builds. Nu verkar det som hanteringen av power plans etc funkar som det är tänkt.

Av Myllox
Skrivet av ggustavsson:

56c är helt ok idle temp på det kortet, finns ingen som helst anledning att ställa dit nån bordsfläkt, eller byta pasta.

Finns en del Rewievs därr kortet går en del svalare ja, runt 40 eller knappt det, men detta är referensmodellen det handlar om, referensmodellen har lägre klockning och mer aggressiv fläktkurva, vilket är ganska onödigt då kortet tål att bli mycket varmare, samt att kortet för att att man ska få ut prestandan som icke referensmodeller har behöver bli varmare.

Men frågan är fortfarande vad får du för temp under tyngre belastning, det är det som är det intressanta inte idle temp.
Loadtemp bör ligga på 80c för detta kortet, kan även bli lite varmare än så.

Ja GTX680 går svalare än GTX580, inget konstigt med det.

jag kollade såklart upp vilket kort han hade och angav värden för reviewer på just det kortet .. t ex http://www.hardocp.com/article/2011/03/14/asus_engtx580_eah69... .. är det fel kort? isf tar jag tillbaka allt jag angivet och ber om ursäkt för felaktig info.

notera dock att dessa idle temps är tagna @ 60hz baserat på att dom inte säger något om någon annan Hz.

Jag kör själv 144Hz på min BenQ och det skiljer 9-10C 60Hz vs 144Hz just för att kortet inte går ner i idle om man kör 144Hz.

Av Myllox

Om du googlar lite efter reviews på kortet så kan du snart se att normal idle temp bör ligga runt 30-35C och load runt 70-80C

Troligen sitter det massa damm på kylflänsen samt att kylpastan kanske har gjort sitt. Personligen har jag tagit ut kortet, gett det en omgång rengöring och bytt kylpastan.

Av Myllox

Minecraft är single trådat så tyvärr får du leva med det

bara så du vet så är du långt ifrån ensam om att vilja kunna köra minecraft multitrådat.

Av Myllox
Skrivet av LiquidPanda:

Själv hoppas jag lite på en Fractal Design De fine Mini S! Vore härligt med lite mindre chassin med annan design än deras Node-serie.

Vi borde samla förslag på hur Define S kan göras till en Define S Mini

t ex vrid på 3,5" platserna så diskarna kan monteras på höjden, räcker gott med två platser i ett matx chassi. dessutom finns ju två ssd platser. och till sist, jag planerar att endast köra m.2 direkt på moderkortet. så jag behöver inga .. iaf så skulle det fortfarande finnas plats för reservoir utrymme.

kapa två pci platser, 3x 120/140mm borde fortfarande få plats i fronten även om man kapar lite på höjden. skulle räcka med 3x120/2x140 i fronten om det inte räcker till.

toppen skulle jag vilja se en mesh (typ som i arc mini r2 kanske) men samma fläkt options borde också funka.

ett Define S Mini skulle nog kunna ha dimensionerna 233 x ~420 x ~450 (bredd x höjd x längd)

ett målpris på ~750 (~850 med fönster) ..

jaja, man kan ju leka med tanken iaf

Av Myllox
Skrivet av ustzeust:

Första gången jag tycker att fractal design gör en intressant produkt.

Men om man har 3 st 140mm som inblås och en 140mm som utblås, borde det inte bli riktigt varmt i chassit? Särskilt om det är tätt upptill.

ta bort en moduvent i toppen och sätt dit en 140mm till för utblås .. bra flöde och positivt tryck.

Av Myllox

Jag tror ärligt inte på att uppgradera en enskild komponent för en tusenlapp, när du säkert kan hitta en begagnad dator för det dubbla som ger dig den upplevelse du är ute efter.

Om du absolut inte vill lägga mer än en tusenlapp hade jag nog pekat mot ett R7 250X om du har ett nätagg på 500W. Tror Inet tar runt 900 för kortet.
Visst, det kortet är lite för kraftfullt för din cpu/moderkort, men om du senare vill lägga en tusing till på ny cpu/moderkort så har du ett system som är mer balanserat.

Kolla efter lite annonser, jag tror du kan hitta en dator för runt 2000

Hoppas du hittar vad du letar efter så att du kan få lite mer ögongodis i spelen du spelar

ps. vad har du för moderkort och nätagg? så jag inte säger fel saker till dig

//Myllox

Av Myllox

Kolla t ex denna sidan som gjort ett test på hur mycket en 780 SLI slukar ..
http://www.tweaktown.com/tweakipedia/39/gtx-780-sli-vs-r9-290...

Ditt TX850M agg kommer funka fint.

Av Myllox

Vet inte om du redan har gjort ditt inköp, men spara dina pengar, köp 4790K och använd QuickSync.

Du använder ju inte Intel grafiken till något ändå, då kan du lika gärna använda den till encoding av din stream instället för att lägga pengar på extra cores för att klara av din stream.

Iofs, så tror jag inte att 4790K har några som helst problem att hantera både dina speltitlar och streaming samtidigt ändå.

Nåväl, oavsett hoppas jag att du har en lösning som du är nöjd med och din stream funkar toppen.

Av Myllox
Skrivet av anon127948:

Det MS försöker göra är exakt samma som Apple gör. Inlåst system där de styr och ställer. Du som IT tekniker borde nog inte vara så kåt på att allt ska styras av MS (om inget annat för att det finns ingen behov av dig snart).

påtvingad secure boot betyder att man inte kan ha någon annan OS samtidigt så det är klart att MS kör med gamla vanliga metoder. Får väl hoppas att de blir stämda igen och får faktiskt betala lite mer realistiska böter snarare än växelpengar de fick betala senast.

Nej, secure boot betyder inte alls att man låser ner det till bara MS OS ..
Kan t ex rekommendera denna sidan för mer info:

"Enabled and switch to disable is optional" säger ju inte att du måste ha det påslaget hela tiden.