Inlägg

Inlägg som Eik har skrivit i forumet
Av Eik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av shagy
text
"Jag hoppas inte denna killen menar att han monterar diskar i 270 grader för då faller han på eget grepp för det är mycket snett !! "
text

270 grader är samma som -90 grader. Alltså vertikal montering och inte alls vidare snett.

Av Eik

Hade en kund som ringde från Grekland för att fråga om han med en USB-mottagare för digital-tv kunde ta emot svensk digital-tv i Grekland eftersom det i informationen om produkten stod att den var till för just det. Jag bara satt och gapade och svarade sedan att "Då får du nog ha en väldigt stor och bra antenn".

Av Eik

Leta upp någon som har instrument för att läsa av spänning.

http://www.sp.se/sv/index/services/prog_vara_instrument/Publishi...

Visar det 0 är den död och du behöver en ny. En ny nätadapter är rätt dyrt dock tyvärr.

Av Eik

Re: Göra i Berlin?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av MooDHooDs
Vi är tre artonåringar som ska åka till Berlin om en vecka. Vad ska man inte missa att kolla in? Vi är mycket musikintresserade, tyvärr såg vi ingen jättelockande spelning på lastfms spelningssökning.
Spamma med roliga förslag!

Glo på myspace istället. Är lite svårare att söka men man hittar mycket mer. Häftiga technoklubbar i Berlin är bl.a. Watergate, Weekend, Berghain, Matrix. Ät mycket kebab.

Av Eik

Jag trodde det var standard när man gör sig iordning? Kul att fler upptäcker det iaf.

Av Eik

Går fjärde året jag med så snart dags för exjobb. Gillar du 3d, bildanalys, programmering och matte är det ett bra program. Gillar du photoshop och spela counterstrike finns det nog bättre val.

Programmet har bra utbyten med kända företag. Just nu annonseras bl.a. exjobb på sony imageworks, siemens och hayden planetariet.

Av Eik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av iMM
Då har det blivit rejält dyrare, förlängde min med 3 år i augusti 08 och då hade jag att välja mellan dessa alternativ:

"Vi har följande alternativ att erbjuda er:

1 Year Premium XPS Hardware Support – incl. Gaming and On-Site support – SEK 629.55

2 Year Premium XPS Hardware Support – incl. Gaming and On-Site support – SEK 839.40

3 Year Premium XPS Hardware Support – incl. Gaming and On-Site support – SEK 1,079.40

4 Year Premium XPS Hardware Support – incl. Gaming and On-Site support – SEK 1,439.40

(Alla priser är inkl. moms)"

Har blivit dyrare. Jag betalade samma som ambush.

Av Eik

Filsystemet reserverar utrymme för root. Går att fixa med tune2fs.

Av Eik

Av nyfikenhet skulle jag gärna vilja veta vilka kurser som kursansvarige tycker det är befogat att ha en sådan laptop för att kunna genomföra.

Av Eik

Jag programmerar en hel del 3D, mest OpenGL. Det viktiga är inte att du har någon monsterprestanda utan ett hyggligt nytt grafikkort som stöder de nya grejerna som finns i senare DirectX och OpenGL. Sålänge det ser bra ut kan man ganska lätt klura ut ungefär vilken prestanda det skulle ge med ett värstingkort. Köp en liten portabel dator med ett nvidia grafikkort ur de senare serierna så bör du klara dig fint och slipper ryggont.

Min åsikt iaf.

Av Eik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av iller
Ring sales, få erbjudande på uppgradering av serviceavtal

Japp, thats the way to go. Fick moderkortet utbytt idag och än funkar det iaf.

Av Eik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nizze_Trial
Mitt grafikkort gav efter i veckan, dell kommer imorrnoch fixar. Det som oroar mig är att min granti går ut om 2 månader och om inget har förbättrats i det nya moer/grafikkort de monterar är det väl bara en tidsfråga innan man får slänga den.

Någon som vet om de grejer de sätter i nu är bättre än de de använde för ett år sen då datorn byggdes?

Jag frågade nu när de ska komma (imorgon) och han på servicen trodde iaf att det var nya "batchar" nu. Jag har dock tagit det säkra före det osäkra och förlängt min garanti till 2011 :). Dock är ju det här ett fabrikationsfel egentligen så man har ju 3 års fabriksgaranti. Jag har dock inte tid att vara utan dator längre tid och beställde därför till next-day-service.

Av Eik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Eik
Bara kylningen. Redan fått moderkortet bytt en gång men misstänker att efter sommaren får man väl göra det igen, var förra sommaren det förra bröt ihop. Tur att man har lång garanti.

Bröt ihop snabbare än jag trodde. Nu är grafikkortet paj igen och diverse artefakter och crasher blandas med det klassiska "vertical lines of death". Imorgon blir det slå en signal till DELL. Tur att man har lång påplatsen garanti iaf.

Av Eik

Tycker att Dr Oetkers Ristorante Pizza Mozzarella är ännu snäppet godare. Icas är bra den med dock.

Av Eik

Jag har tittat på ett COOLER MASTER CENTURION 590. 9 st 5.25 slottar som man kan hänga upp diskar i. Alternativet kan man köpa coolermasters 4in3 grejer och få in totalt 12 diskar. Någon som har någon erfarenhet?

Av Eik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av adzer
Bytte de bara kylningen eller moderkortet med?

Bara kylningen. Redan fått moderkortet bytt en gång men misstänker att efter sommaren får man väl göra det igen, var förra sommaren det förra bröt ihop. Tur att man har lång garanti.

Av Eik

Bumpar den här eftersom jag nyligen fått min kylning utbytt. CPU går nu 10 grader kallare utan att fläkten ens snurrar. För er som har problem med att fläkten går hela tiden kan det ju alltså vara värt att tjata sig till ett utbyte.

Av Eik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kondara
Har ett ganska jobbigt problem med min m1330 och hoppas att någon kan hjälpa till.

Installerade windows xp på min m1330 med drivrutinerna 169.09 och med bios a12, och har sen dess haft problemet att fläkten hela tiden är på, dvs den låter hela tiden utan att vila. har sökt lite information på internet och testa att uppgradera både drivrutiner och bios men det blev bara sämre.

Någon som varit med om samma problem och/eller har lösning på hur man fixar problemet?

De har fullöst problemen med överhettning i nyare bios med att fläkten går istort sett hela tiden på ganska högt varv. Du kan lägga in en äldre bios men då kommer datorn bli varmare och paja snabbare.

Av Eik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av vlad
Datorn är bara sex månader gammal så garantin gäller. Problemet är att intrycket jag fått av supporten jag pratat med är att dom kommer göra allt för att lägga skulden till det trasiga grafikkortet och skärmen på mig, eftersom jag tappat datorn. Om dom gör det, fastän det inte är sant så kommer inte min drulle att kunna täcka den totala repkostnaden eftersom dom tar ut två separata tekniker. Bara teknikerna går då på 5000kr och min drulle täcker 80% av inköpspriset på 10tkr.

Om dom nu inte jävlas med mig är det fortfarande grymt frustrerande att teknikern inte kan laga allt på samma gång. Nu kommer en tekniker imorgon. Men datorn går väl igång först på måndag då den andra teknikern varit här. Samtidigt som jag är i slutskedet av mitt examensarbete och är i stort behov av en dator.

Måste bara fråga. Är det svenska supporten du varit i kontakt med? Vad jag märkt är de jäkligt griniga och jobbiga där. Sist jag harvade runt slutade det med att snubben på Irland fick ringa upp Sverige supporten och säga hur de skulle göra.

Av Eik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av vlad
...

Fråga: Varför skulle det kosta att fixa Vertical Lines of Death? Har garantin gått ut? Eftersom det är ett fabrikationsfel gäller ändå 3års fabriksgaranti. Låt dem fixa plasten och ligg sedan på att få det andra fixat gratis.