Inlägg

Inlägg som Eik har skrivit i forumet
Av Eik
Skrivet av jonasc:

Om du ställer dina barn i kön så kanske de kan flytta in i den lägenheten efter att de är klara med sin master och hittat sig själva efter ett år i Kambodja.

Lägenheten är från bostadssnabben och det är således ingen kötid. Först till kvarn som uppfyller kraven får komma på visning.

Edit: Jag är dum i huvudet. Ligger dock en annan mindre 1a på södermalm i bostadssnabben nu. Därav min förvirring.

Av Eik

Bra bump sådär 10 månader efter.

Av Eik

Känd sida. Massor som handlat från dem på ett svenskt android forum. För att få garanti måste du skicka telefonen till tyskland tror jag men annars ska det funka som vanligt.

Av Eik
Citat:

DNS, begränsad surfmöjlighet
Driftstörning DNS. För närvarande har vi en driftstörning vad gäller DNS:er i ditt område. Det innebär att du kan ha problem att komma åt vissa hemsidor på Internet. Vi jobbar på att åtgärda problemet så snabbt som möjligt.

Från bredbandsbolagets driftinformations sida.

Av Eik

Har fått datorn och kört in ubuntu nu.

En del krångel med nvidia drivrutinerna. De som ligger med på lucid cdn har en bugg i sig. Så innan man aktiverar nvidia drivrutinerna ska man dra ner senaste paketen från repon. Vilket inte jag gjorde.....
Annars fungerar allt bra.

Ska testa batteritid i helgen men har inga stora förhoppningar.

Byggkvaliten är bra. Känns väldigt robust och gedigen jämfört med M1330. Utseendet beskrivs bäst som business. Rent och snyggt utan krusiduller typ. Bakgrundsbelysta tangentbordet ser snyggt ut.

Om intresse finns kan jag knäppa några bilder i helgen.

Av Eik

Hur? Fick samma problem idag.

EDIT: Restart av nautilus löste det....

Av Eik
Skrivet av stauffer:

Har fått fram mer info om latitudens grafikkort, vilket tydligen sög apa.

Pavilion datornerna känns lite tama. Har kollat in det här monstret idag:

DELL PRECISION M4500 CI7 2.66 8GB/320 15.6" W7P - Otroligt kraftfull workstation med Core i7, dedikerad Nvidia grafik & högupplöst skärm

Väldigt märkligt, plockar man ihop samma dator på dell.se så kostar den cirka 8000 kronor mer :s

DELLs priser på hemsidan är knas. Ring och snacka med en säljare istället.

Av Eik

Latitude finns ju också som E6510 med 15.6" skärm. Den går att få med Quad.

Annat alternativ är HP Pavilion DV6-2090eo och HP Pavilion DV6-2170eo.

Annars drar det iväg i storlek eller pris om man ska ha Quad processor. Vet ingen under 15.6" som har Quad.

Av Eik
Skrivet av Sjodden:

Det borde väl stå på laptopen ifråga? På dess specifikationen/egenskaper?

Hade det gjort det hade jag såklart inte frågat.

Av Eik

Bumpar för jag är intresserad av frågan med.

Förtydligar lite med: Nya i5 mobile processorer har inbyggda Intel HD Graphics grafikkretsar på processorn och kräver därför ingen extra grafikkrets i laptopen. Många laptops levereras dock med ATI eller Nvidia kort utöver den integrerade kretsen på processorn för att få bättre prestanda.

Det Pletron nog undrar och även jag är om man kan köra den kretsen som är integrerad i processorn även om laptopen har en annan grafikkrets och hur man isf byter mellan.
I de fall man har ett Nvidia kort med Optimus teknik sker det automatiskt beroende på vad man gör med datorn men det vore ju trevligt att kunna byta manuellt med för att spara batteri när man är ute och ränner runt.

Av Eik
Skrivet av ws0d:

Jo, alltså jag har inga problem med att installera Linux själv. Det jag våndas över är att slänga min hårt förvärvade pengar åt Microsoft. När man endå kommer avinstallera deras OS direkt.

Men man får inte allt.

Nu var det ju inte riktigt så jag menade med att företag får välja det utan mer en remark att det är trevligt att de valt komponenter som man inte behöver mecka med specialdrivrutiner så mycket för.

Datorerna som säljs är färdiga paket och går inte modifiera mycket, därför är windows med och man behöver köpa flera för att kunna välja att inte betala för det och det är sällan privatpersoner köper ett stort antal likadana laptops.

EDIT: Fått leveransdatum 18 juni med. Förhoppningsvis kommer den innan då den redan är färdigbyggd och bara ska skickas.

Av Eik

Välja linux är bara för företag som beställer flera tror jag. Den ska dock fungera istort sett out-of-the-box med ubuntu. Bara restricted drivers för gpu och wlan man får aktivera.

Av Eik

De kommer och byter om det är under 2år. Alla datorer från DELL med 8400M GS det såkallade chip of death fick ett års utökad garanti.

Det är grafikkortet som pajar som sitter på moderkortet. Går ej att byta separat.

Räkna med att det pajar igen dock. Min gick isönder så många gånger att den blev utbytt helt.

Av Eik

Blir en sådan här för mig. HDMI är det som är jobbigast att den saknar. Återkommer om batteritid när jag fått den. Kommer förmodligen köpa ett 8cell som komplement. På min M1330 väger inte större batteri så mycket mer iaf men väldigt skönt med dubbelt så lång batteritid.

Vostro 3300 : Standard Base Best Config
Processor : I5-520M(2.4GHz)
Memory : 4096MB (2x2048) 1333MHz DDR3
Hard Drive : 500GB Serial ATA (7,200 Rpm)
Graphics : NVIDIA® Geforce? 310M, 512MB Graphics

Specs på datorn.

Av Eik

BUMP.

Någon som köpt en Vostro 3300 ? Är det sant att den saknar HDMI, känns som en stor dealbreaker för mig iaf.

Av Eik

Den stora frågan är väl vad för trådlös teknik som routern har? Hjälper ju inte med ett n-kort i datorn om routern bara har g-standard.

Av Eik

FriBID: Fri programvara för e-legitimation Fungerar mycket bättre än Nexus för mig iaf. Har använt för deklaration och csn.

Av Eik

Kan också ha att göra med att typ 95% av alla 8*** M kretsar är feltillverkade och blir tokvarma.

Av Eik
Skrivet av Nikst2010:

Hej

Är tämligen ny inom 3D och det har hänt ett antal gånger att man modellerar och sedan blir klar med det och sätter igång med unwrappingen för att sedan långt inne i unwrapping upptäcka en polygon med fler än 4 verticer (!). Så jag undrar två saker:

Går det att ta bort dessa utan att tappa unwrappingen man gjort?

Går det att på ett enkelt sett innan unwrappingen att söka efter polygoner med fler än 4 verticer? Så att man kan bli av med dem direkt från början.

Tack på förhand!

Nu har jag ingen direkt erfarenhet av 3DS Max men i de flesta 3d program kan du konvertera din polygon mesh till en triangle mesh och på så vis bara få polygoner med 3 vertices. Leta runt lite så finns det säkert någon sådan funktion i 3DS Max med.

Av Eik

Väldigt utdaterad metod att göra heightfields.

Gör det med shaders istället. Då är det bara att slå upp positionen i texturen (heightmappen) från vertex shadern och flytta vertexen i normalens riktning.

GLUT är gammalt och omodernt och jag tror tom skaparen av det har bett om ursäkt för att det är så onödigt tillkrånglat.

Sedan om du verkligen vill få hjälp med att felsöka din kod behöver du nog lämna mer information än "det funkar inte". Tror ingen orkar lusläsa din kod (om det är din och inte bara kopierat rakt av) för att leta upp felet.