Inlägg

Inlägg som Eik har skrivit i forumet
Av Eik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pscs3
Nu ska jag inte svamla mer!
Lycka till!

Väl svamlat. Mycket vettigt, framförallt tvårads och köra javascript för att visa/gömma. Även att område är mer aktuellet än specifika adressen.
Olika stil på varannan rad var lite halvt på att göra listan redan. Det går rätt snabbt att fixa till med lite css. Nuförtiden behöver man inte ens sätta specfik class på varje <tr>. Utvecklingen går framåt
Angående en egen karta för varje lägenhet så vet jag inte om det kanske blir tungt att ha så många kartor laddade och gömda men det borde gå att lösa på något sätt.

Klockslagens sekundprecision är för att det helt enkelt bara hämtas rakt ur databasen nu men blocket style med Idag och Imorgon är bra.

Kallhyra/Varmhyra är utan/med uppvärmning eller? Lite dålig koll på uttrycken men kan vara värt att kolla upp. Kanske lite krångligt att parsea den informationen från sidorna tyvärr.

Med Ctrl-klick antar jag att du menar att det ska vara riktiga länkar och inte typ javascript(click()) som bara stannar om man öppnar i ny-flik. Sådan skyr jag som pesten så de ska undvikas iaf.

Av Eik

Stockholmsspindeln - bostadssite

Hej

Håller på med ett projekt liknanade fixakontraktet.se fast som är lite mer som jag vill ha det och inte kostar 300 spänn för en månad.

Fixa kontraktet med Stockholmsspindeln!

Jag skulle vilja ha förslag på ett snyggare/bättre sätt att lista/strukturera upp lägenheterna (istället för tabelldata) som gör det möjligt att på ett snyggt sätt visa extra information där sådan finns att tillgå utan att det ger ett stökigt intryck.

Jag har funderat lite på att visa lägenheterna i par om två på varje "rad" med en varsin ruta innehållandes information var liknanade det sättet som information visas när man klickar på en map-point i google mappen. Det känns dock som att sidan kommer bli väldigt lång då.

Kommentarer på "utseende" undanbedes. Ingen tid lagd där utan på scriptet som hämtar information från sidorna.

Möjlighet att logga in och välja områden man är intresserad av jobbas på men tiden är lite begränsad. När det fungerar så kommer även epost annonsering som komplement till RSS.
Tar gärna emot förslag på andra extra funktioner man kan lägga till.

//Eik

Av Eik

Om du har tillgång till en windows dator att skapa ditt bankid på rekommenderar jag www.fribid.se . Funkar iaf mycket bättre än den officiella klienten för mig.

Av Eik

Du kan testa om du får någon nytta av mitt senaste projekt.

http://evegard.se/bostad

Just nu har jag ingen nytta av det själv då jag fick ett vettigt andrahandskontrakt men jag ska ändå försöka underhålla det då jag lär behöva leta ny bostad framåt hösten med.

Av Eik

Trådlös router. ext3 USB hårddiskar

Är på jakt efter en trådlös router med bra throughput som stödjer att koppla in USB-hårdiskar med ext3 filsystem och dela dem med SMB-share.
Kör den någon sorts linuxmjukvara är det ett plus men inget måste. Existerar en sådan produkt eller hoppas jag för mycket?
Helst under eller runt tusenlappen i pris.

Har kollat på Dlink-635 och 655 men inte kunnat reda ut helt vad för delning de använder samt vilka filsystem som stöds.

Av Eik

Nu har jag fått ett bra andrahandskontrakt men det gäller bara ett halvår så tanken är att leta annan lägenhet under tiden. Det jag undrar är vart man kan få en lista av privata hyresvärdar. Det verkar finnas sidor där man får betala för att få tillgång till en sådan lista men det känns som information som borde vara publikt tillgänglig någonstans.

Av Eik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Jo men vad är det du egentligen använder senare? Är det att kunna bevisa alla satser, metoder och formler du lär dig, eller att bara kunna använda de satser, metoder och formler du lärt dig?

Jag själv tycker att ingenjörsmatten är en mycket smartare approach om man inte vill forska inom matematiken, och hur många som läser grundkurserna kommer göra det? Men som sagt, bara min subjektiva åsikt efter att ha läst matematik på två olika skolor som har helt olika sätt att se på matematik.

Allt beror ju såklart på vilken inriktning osv men ska du ha möjligheten att sätta dig in i och förstå nyligen publicerade artiklar och ny forskning inom datorgrafik eller andra matematik intensiva områden så kommer du behöva förstå varför man använder satser, metoder och formler och inte bara hur man använder dem.

Det finns många som bara lär sig att göra uträkningarna korrekt men egentligen inte har en aning om varför de görs eller i vilka områden de kan vara användbara.

Av Eik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Mitt tips är detta, om gymnasiematten upplevs lätt kan du iaf fundera på teknisk fysik. Om du dock t.o.m. får problem med gymnasiematten kan nog det bli kämpigt. Dock är ju ingenjörsmatte till största delen "lära sig formler och metoder utantill", nästan ingen teori krävs, så det är oftast väldigt enkelt att åtminstone klara kursen, vill man ha högre betyg brukar dock krävas att man pluggar mycket över hela perioden (speciellt eftersom man oftast läser 3 kurser parallellt).

Bara lära sig utantill är ju dock ett perfekt sätt att egentligen inte lära sig ett dugg vad man sysslar med. På de utbildningar där man faktiskt behöver använda matten i andra kurser senare är det fantastiskt korkat.

Av Eik

Du kan tipsa honom att testa med annan kabel med. Finns gamla skruttiga VGA kablar som bara klarar just 800x600.

Förövrigt är folk som ska börja skrika att de studerar till jurist och grejer så fruktanssvärt pinsamma. Nästan lika pinsamma som de som skriker om Ångerrätt när de handlat saker i butik. Man blir så trött på att folk inte kan uppföra sig normalt ibland.

Av Eik

Skulle också föreslå

double lol = p/2.0;

istället för

double lol = p/2;

tror inte du får några decimaler i lol-variabeln annars.

Av Eik

Finns väl inte ens stöd för vibbar i Pidgin? I mitt dyker det i vart fall bara upp en text, inget skakar.

Av Eik

dustinhome hade en del ruggigt billiga prylar i mellandagarna förra året.

Av Eik

Sammansatta transformationer bör vara när du multiplicerar t.ex. rotations och translations matriser med varandra för att skapa en enda matris som utför allt.

Beroende på vilken ordning de multipliceras ihop får du olika resultat. Stoppar man rotation och translation i fel ordning kan det få till följd att istället för att rotera objektet och flytta det till rätt position så flyttar den först objektet till rätt position och roterar sedan objektet runt origo.

Av Eik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Softnux
Jag vill minnas att man med Dreamweaver kan låsa filer man arbetar på så ingen annan leker med dem under tiden.

Inget specifikt för dreamweaver. Olika versionshanteringssystem (svn t.ex) har funktionalitet för att låsa filer. När en fil blivit låst kan ingan förutom den som låst den committa ändringar till den föräns den blivit upplåst.

Av Eik

Finns nu även på ett kjelle 2gb usb-minne.

Om man har dåligt med plats i bokhyllan eller behöver ett litet usb-minne som jag gjorde.

Av Eik

Har lite samma problem på min Dell M1330. Har en skärm kopplad på hdmi porten och en på vga. Den på vga ser det ut som det stör lite i ibland. Det syns framförallt när det är ljusa färger.

Av Eik

Ta på dig en tröja om du sitter i bara skjorta eller t-shirt. En bekväm tjocktröja hjälper väldigt mycket.

Jobba inte så intensivt utan hämta kaffe oftare så kroppen får lite blodcirkulation.

Träna på fritiden.

Se till att chefen fixar lite varmare i lokalen.

Av Eik

DN kan inte skriva. Det ska vara -SVENNE och -REDCROSS eller möjligtvis -SVENNE/-REDCROSS så blir det mer logiskt.

Av Eik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bejje
Jag hoppas att dom har bättre stöd för möss nu än innan. Samtliga möss med flera knappar som jag har haft har inte funkat med vanliga funktioner som alltid ska fungera. T.ex. Back, Forward och mittenklick har inte fungerat, något som ska fungera för vilket OS som helst kan man tycka.

Ja det vore trevligt. Är ganska märkligt att det inte ens finns stöd för Logitechs vanligaste från start.

Av Eik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nasman
Hej alla andra Xps 1530 ägare. Har haft min dator i 1 ½ år nu, och har problem med batteriet. Det laddar inte när jag har datorn ansluten vi kabel.

Detta verkar dessutom vara ett vanligt problem bland Xps 1530s som är strax över ett år ( http://en.community.dell.com/forums/t/19277764.aspx )

Någon annan som har problemet, och vad finns det och göra, bara att köpa ett nytt batteri? Eller finns det kanske något annat problem?

Vid köp av nytt batteri, finns det någon rekommenderad butik förutom Dell's som har batterierna billigt och bra?

Köpte nytt batteri till min M1330 på ebay från hongkong. Funkar hur bra som helst och kostade en fjärdedel av vad DELL ville ha för ett. Är det något annat fel än batteriet (något är paj som sköter laddningen) så hjälper ju inte nytt batteri så mycket dock.