Inlägg

Inlägg som Iz0r har skrivit i forumet
Av Iz0r

HP Proliant Microserver gen8

Hej!

Säljer min HP Microserver då den längre inte används. Har tidigare rullat som filserver utan några problem.

* Intel i3-3240T
* 8 GB ram, ej ECC
* Varken diskar eller OS följer med

Läs hela annonsen här

Av Iz0r
Skrivet av williamwojin:

Jo jag har swish jag kan kolla DHL vill du ha 1 tb wd red diskarna med ? 2 för 500kr

Skickades från m.sweclockers.com

Toppen! Diskarna behöver jag inte. Visst är den komplett, dvs ram, vaggorna osv följer med?

Av Iz0r
Skrivet av williamwojin:

@Iz0r: Jag kan skicka den om du betalar frakten

Jag kan betala frakten, har du möjlighet att kolla upp vad det skulle kosta? Har du swish?

Av Iz0r

HP Microserver Gen8:

Kan du skicka den?

EDIT: Missade att du hade skrivit att du inte skickar....

Av Iz0r

PM

Av Iz0r

Hallå!

Är intresserad av HPE Microserver N40L. Följer alla vaggor och tillbehör med samt sitter det ECC-RAM i den? Hur mycket hade du tänkt för den och har du möjlighet att skicka den?

Av Iz0r

Vårresning datorer och datortillbehör

Hej!

Har en del datorprylar som jag skulle vilja bli av med som just nu står och dammar samt tar onödig plats.

1. Viewsonic VA1912w-4 19" 1440x900
2. Logitec datorhögtalare
3. Compaq Presario 6188EA
4. Hemmabyggd dator (Om minnet inte sviker mig)
-AMD Athlon X2 4000+
-1024 GB Ram
-250GB hårddisk
-Wifi b/g
-Finns inget grafikkort

Pris: Bud eller byten, kom med förslag så ska vi nog komma överens!

Läs hela annonsen här

Av Iz0r
Skrivet av SysGhost:

Följande anledning:
-"...så jag kan se vad som händer på windowsskärmen"

Ah, silly me...

Av Iz0r

Nu har jag inte läst exakt hela tråden men har själv gjort exakt samma sak som TS tidigare.

Körde det på en HP N54L, 10 GB ECC-ram, 3 st Gigabit NIC med Esxi 5.5.0, Pfsense, Freenas och ett par Linux VMs.
Upplevelsen var i överlag bra förutom att för det blev lite väl tungdrivet för den lilla servern vilket ledde till att jag snabbt bytte ut Freenas mot en debian dist där jag installerade samba vilket gav mig mycket högre skriv och läshastigheter. Under denna period han jag även testa hur mycket Pfsense kunde routa mellan två olika subnät och toppade kring 2 - 300 Mbit/s.

Just när det kommer till Freenas (eller annan typ av backuplösning virtuellt) så är det rätt mycket som du måste tänka på. Som du kanske redan har läst dig till är det inte rekommenderat att köra Freenas virtuellt, (mer information här: https://forums.freenas.org/index.php?threads/please-do-not-ru...). Just p.g.a att det blev en helt annan femma för att kunna få säker backuplösning så skippade jag helt och hållet virtualiseringen och kör nu Freenas utan virtualisering och är störtnöjd.

Det bästa enligt min mening är om du kör två brukar för detta "projekt". Du separerar nasen och kör det helt och hållet på en egen burk och pfsense med alla vm:s på en burk, men det är bara min åsikt. Sen beror det på hur mycket du givetvis värderar din backup också.

EDIT: Är fullt medveten om att bara för att man kör raid så är det inte en säker backupplösning, eller som man brukar säga: "Det är inte backup förrän du har det på minst tre separata ställen."

Mvh
iz0r

Av Iz0r

Varför inte bara köra Remote Desktop på windowsburken och på linuxbruken kör du rdesktop?

Av Iz0r
Skrivet av Netgear:

sudo rm -rf *

Hade glömt att jag stod högst upp i filträdet. Som tur var var det bara en nyinstallerad privat burk så det blev inga allvarliga komplikationer.

Hahah, känner igen mig! Gjorde samma miss fast i min hemkatalog, skulle rensa en massa onödiga nedladdade filer. Som tur är så lär man sig av sina misstag!

Av Iz0r

Arch Linux har alltid och kommer alltid ligga mig nära hjärtat, älskar verkligen AUR, pacman och hela konceptet med arch, men sedan övergången till systemd så har glöden slockant lite, det hela är ju en vane sak dock. Sedan känner jag även att jag inte har behovet att få de senaste versionerna på en gång, har hänt ett par gånger då jag inte använt Arch ett tag så när jag uppdaterat pajjade allt.
När man kommer till serversidan är det inte så jätteroligt då man kör vmware och har ett par vm som måste uppdateras hela tiden / kommer ut en uppdatering som inte är helt stabil.

Har kollat runt lite på olika distar och kommit fram till att Debian passar mig väl i smaken i och med att det är inte "bleeding edge", kör gamla init.d samt känns härligt att köra samma dist på både serversidan samt desktopsidan, dock känner jag att arch fortfarande kommer vara number one

1. Arch Linux
2. Debian

Av Iz0r

Hur som, problemet verkar vara löst då stationära datorn inte verkar orka med. Är dock lite fundersam på vad andra som kör N54L med ESXI och sedan nas kommer upp i för skrivhastigheter.

Av Iz0r

Jag kör ju Pfsense, måste ha dubbla

Av Iz0r

Hejsan, long time no see!

Har nyligen införskaffat en n54l (jag menar, 1500 kr, vem köper den inte? ^^) med ett intel gigabit nätverkskort (http://www.komplett.se/intel-pro1000ct-pcie-desktop-adapter/4...). Kör ESXI 5.5 och har satt upp 4 st VM än så länge, Pfsense, Freenas, och två debianboxar.

Min fundering är, skrivhastigheten anser jag är en aning låg, kommer upp i ca: 30 - 35 MB/s via nätverket, verkar som flera andra kommit upp i kring 70 MB/s. Lokalt på Freenas när jag kör en dd till hårddisken, som i övrigt kör ZFS, kommer jag ungefär upp i 60 MB/s vilket jag tycker är helt ok. Kör inte RDM i och med att Freenas ej kände av den.

Det verkar som någon del av nätverket "flaskar", har prövat bytt ut min nätverkskabel (den har ett par år på nacken) till en ny cat 5e dock samma problem. Datorn som jag föröver filer med har ett Gigabit Realtek-kort som sitter direkt ansluten till intel-kortet, alltså ingen switch imellan.

Med freenas finns iperf redan installerat. Satt upp en server och kört mellan min stationära dator till Freenas, kommer upp i ca: 280 Mbit/s, när jag kör mot en utav debianboxarna kommer dom upp i 550 Mbit/s mot Freenas (lite lågt i och med att dom inte går via någon fysisk kabel???).

Kan det vara så att den nya cat 5e kabel är trasig (den var rätt så böjd direkt från förpackningen) eller är det helt enkelt att antingen klarar inte min stationära dator med realtek-kortet av det eller så är det fel på intel-koret, kanske pfense som inte orkar med??

Någon som har någon idé på hur man kan fixa eller konstatera vilket, känner dock inte för att ta ut intel NICet och sätta in det i en annan datorn då det är rätt så omständigt.

EDIT:
Kopplade upp min Lenovo R400 direkt till Intel NICet, får kring 500 Mbit/s, verkar som min stationära datorn flaskar o.O

Tack på förhand
Mvh

Av Iz0r

Intel vill han också ha så...
Men ser detta paket bra ut? Är det bara att beställa då?

Av Iz0r

Haha, ojdå!
Jag lade upp en bild men den verkar inte vara uppladdad så här är den!

http://i.imgur.com/It6ba.png

Mvh

Av Iz0r

dator för 10 000 kr

Hej!

Det är så att jag har satt ihop ett paket till en kompis och undrar därför om det är ett bra paket. Han vill köra två stycken 560Ti i SLI. Kan man göra paketet lite billigare och få samma prestanda?

http://imgur.com/It6ba

Mvh

Av Iz0r

SwiFTP någon??

Av Iz0r

Tack så mycket för alla svar!
Jag kommer att byta till det andra moderkortet jag länkade då jag är väldigt säker på att han inte kommer att köra sli/crossfire, och minnena tror jag att jag behåller. Dock så vet jag inte varför jag bör ta ett xfx, corsair av egen och andras erfarenhet är väldigt välbyggda, jag ser ingen anledning till att ta något annat. Ni får gärna skicka länkar angående detta!

Mvh