Inlägg

Inlägg som heatm har skrivit i forumet
Av heatm

Jag tycker fortfarande att 20 papp för ett 4090 är vettigare att köpa än detta.

Ett 4090 är ofta mer än dubbelt så snabbt i de spel som faktiskt utmanar det grafiskt, och med tanke på att 12 GB VRAM antagligen kommer kännas tungt om 2-3 år så lär 4090 vara ett kort man kan behålla lääääänge. Plus att du kan leka med helt andra modeller i Blender om du vill eller göra större AI-bilder med ett 4090.

Nackdelen är ju energiförbrukningen såklart... men en annan fördel är att du faktiskt har ett kort du kan leva med den dagen nästa crypto-liknande hysterin kommer som gör GPU:er oköpbara.

Hade detta haft 16 GB VRAM hade jag varit mycket mindre nervös över dess framtid.

Men det är jag det, och jag spenderar hellre mycket pengar en gång än lite pö-om-pö.

Av heatm

Mitt första egenköpta grafikkort var ett Riva TNT2. Mycket counterstrike, Diablo 2 och Quake 3 som lirades på det.

Av heatm

Vilken sopa Sainz är... Nästan lika stresso som Bottas var i Merc. 😉

Alonso har kapacitet att vara race director och racing driver samtidigt. Vilken LEGEND!

Roliga är att jag satt i soffan och garvade när dom drog upp röda flaggan vid varv 55, och sa "det här kommer aldrig sluta bra". Haha, ingen högoddsare att det skulle bli kaos eftersom racingförare förvandlas till 5 åringar vid sena omstarter. 😂

Nu får vi se hur det här slutar... (Är inte klart än när detta skrivs)

Edit: nu skyller dom omstartskaoset på "solen kanske var i ögonen på dem"... Nä, Sainz fick en dålig start och la en bromsrand i kalsongerna.

Edit 2: Ny omstart med Alonso tillbaka på andra raden. Nu kör vi! Kom igen Hamilton, haka i Verstappen lite så Alonso kan smiska in vinsten! Lets goooooo! 😂

Edit 3: vafan, rullar de inte tillbaka varven? Fan, jag som såg fram emot att typ bara 8 bilar kom i mål. 😥

Nåja, jag var underhållen iaf.

Edit 4: Sainz får 5 sek straff! Hahahahahaha! Åååååh SOPA! I called it. Helt plötsligt kom kommentorerna på att "Sainz was the catalyzing factor". No shit Sherlock!

F1.tv borde anställa mig. Jag är 🔥🔥🔥 efter 0 frukost och 1,5 liter kaffe!

Sainz "its unacceptable" hahaha. Stfu

Edit 5: Blog slut. Förlåt för svamlet... roade mig lite under pausen bara. 😘

Av heatm

Vart var alla 90-talsprylar? Just ja, det fanns knappt kylare på den tiden... Referenskylaren på Nvidia Riva TNT 2 var inte direkt iögonfallande... om man ens kan kalla den det då typ alla kort lär sett rätt lika ut.

När började detta med "referensdesign" egentligen?

Av heatm

Så sjukt fett! Inte spelat sedan 2002ish men äger självklart CS:GO och kommer definitivt tanka ner och installera detta och köra lite aim-banor.

Vägrar börja spela för jag vet att det kommer göra att jag förlorar något år av mitt liv framför datorn.

Tittar dock sjukt mycket på turneringar än och det är världens bästa e-sportspel alla kategorier och kommer säkert fortsätta vara det i 20 år till efter det här.

Jävlar vad skoj det kommer bli att se proffsen utnyttja nya absurda taktiker.

Av heatm

Nu har det fasen slagit över till fånigt och dåraktigt.

Av heatm

På tiden!

Väntar på att 4 TB-diskarna kommer ner till vettiga summor. Crucial P3 4TB kan fås för 2500 spänn, vilket är helt OK. Dock vill jag inte ha just den disken så väntan fortsätter.

Av heatm
Skrivet av Sidde:

Finner det väldigt märkligt hur Merc kommunicerar detta.
Under tiden försäsongstesterna pågick säger de att allt är bra och att de är på rätt spår och kommer nya uppdateringar på pågående riktning. Sedan plötsligt bara så är allt åt helvete och de måste bara bygga om.

Jag ser följande två tänkbara scenarion:
Antingen är det bara kommunikation externt för att slippa lite press och frågor och sedan hoppas man på uppdateringarna kommer fungera. För vad kan de har lärt sig under racehelgen som de inte lärde sig under testerna eller förövrigt under hela vintern?

Eller så är det kommunikation riktat internt där det är kanske är en intern kamp om vilket koncept som ska gälla och att någon nu satt ned foten och nu är det dags att släppa det konceptet de valt och satsa på det alternativ som uppenbart inte fick gå till produktion.

Kan vara det faktum att Aston Martin kopierade RB på känn och blev flera tiondelar snabbare utan att ens försöka, plus att RB ser ut att vara minst en halv sekund snabbare i race pace. Det belv helt enkelt för mycket att ta igen och eventuellt har årets höjning drabbat dem mer än RBs koncept.

Men ja, visst är det lite knepigt. Jag tycker det är jäkligt synd att det inte gick hem. Var roligt med bilar som var fundamentalt annorlunda.

Av heatm

Såg nu att Mercedes fimpar zero pod-konceptet. En YouTubevideo som källa så är inte 100% säker men någon annan orkar säkert hitta en riktig artikel.
Mercedes fimpar alltså utvecklingsspåret de har fokuserat på i över ett år så deras säsong lär bli miserabel och Aston Martin har en bra chans att komma tvåa i mästerskapet och en stor chans att komma trea. 🤯

Sen var det som jag tänkte mig, en "control unit", alltså en ECU som failade på Ferrari verkade det som. Tydligen bytte de ut den första innan loppet för de såg några knepigheter, och den nya failade. Man får ha två per säsong så Leclerc lär behöva ta straff redan.

Italienare och elektronik ni vet... 🤌🤪😂

Vilken start på detta F1-år.

Av heatm
Skrivet av Lussarn:

Faktiskt så testade jag lite mer nu, och det är osäkert vad som gäller här. Jag har en 1440p skärm och en 4k skärm, båda 144hz+ om det nu skulle inverka.

Och beroende lite på vad jag gör har jag sett allt från 10W (det enklaste att få fram) ändå upp till 100W extra med VSR (och däremellan). Kan inte riktigt säga vilka variabler som inverkar. Men det verkar kanske som ifall jag startar chrome på min 4k skärm så drar det mer ström. Men inte om jag drar den dit. Det låter ju helknasigt, och det kan vara så att funktionen behöver jobbas lite mer på. Testar bara helskärm iallafall.

Jag ser att funktionen fungerar vid 10W såsom 100W också, om skillnaden är likadan av eller på vid dom olika förbrukningarna låter jag vara osagt.

Jag ger det ett litet "intermittent betyg bra" tills vidare och så får vi se någon version längre fram om det klarnar.

När jag testade på laptopen har jag bara två 4k skärmar, och det jag sett där vara enbart 10W extra. Knasigt som fan.

Bra jobbat! 👌 Något för Sweclockers att sätta tänderna i kanske. Någon tagga Jacob. Kommer inte ihåg hans nick nu.

Av heatm
Skrivet av Lussarn:

Här är en artikel på Toms Hardware, för dom drar det också några få ynka watt.

https://www.tomshardware.com/news/nvidia-vsr-video-upscaling-...

Jag tänkte väl jag också! Det där ser mer vettigt ut.

Av heatm
Skrivet av zarnexx:

Efter lite googlande så drar RTX VSR runt 150-200 watt (RTX 3070)...så jag anser inte att det är värt. Om man sitter på en bärbar dator lär fläktarna spinna upp ganska högt.... Kanske mer användbart i marknader där bandbredd kostar mer...

https://www.youtube.com/watch?v=7YOFfBT5A_w

Oj! Aj! AUCH!

Av heatm
Skrivet av Lussarn:

Jag själv har lite problem med 24fps film och OLED, i mitt fall ien LG C9, mycket sample-and-hold-blur. Man kan "kompromissa" bort det ganska bra med motion interpolation.

Vad är det du inte gillar med Samsungen? Och vad är bätttre på Sony? Väldigt intresserad för jag kommer inte köpa mer OLED för film innan det kommit tekniker som löser detta.

Sony är kända för sin magiska rörelseprocessor, men jag har inte jämfört sida vid sida.

Det är samma med Samsungen, man kan till viss del få bort ojämnheter som man får vid framförallt långsam "panning", alltså sidorörelse främst. Men det blir inte helt jämnt vid längre tagningar så jag föredrar att ha allt avslaget. En annan sak är rullande text i t.ex. youtubefilmer. Blir oläsligt i vissa filmer, och gissar att det är i filmer som kör låg framrate. Texten blir knivskarp med lite magiska inställningar för interpolering osv men sen ställer det till det i andra situationer, tex vid skidåkning då åkarna fick som en skugga framför sig. Man såg det när det var kritvid bakgrund och rörelse.

Så när det gäller rörelse är det fortfarande bara Panasonic Plasma jag varit helt nöjd med... fast minnet kanske förskönar också.

Är iaf asnöjd hur som... såg F1 i helgen, drog upp färgerna lite extra och bara njöt av upplevelsen.

Tillägg: Det är ibland lite svårt att säga om det är TV'n eller källan som är problemet också. T.ex. vid youtubefilmer så kan det vara amatören som gjort filmen som ställt in något knepigt vid exporteringen, eller så har det blivit knasigt när Youtube transcodat om den o.s.v. o.s.v. Så man ska passa sig att alltid skylla på TV'n när man inte vet hur källan faktiskt är antar jag.

Av heatm

Frågan jag ställer mig är hur mycket energi kostar detta? Är det någon skillnad mellan varianterna och mellan grafikkortsgenerationer?

Av heatm

Som S95B-ägare är jag inte det minsta brydd. Går inte att titta på TV med text på med max ljusstyrka och massa kontrast. Vit text lyser som en nagel i ögat. När jag tittar på CS:GO drar jag ner ljusstyrka och kontrast till hälften, men då med kontrastförbättring på mellanläget.

Enda gången man vill ha max ljusstyrka är när man tittar på någon film i asbra HDR-kvalité...

Med det sagt skulle jag aldrig vilja använda den som datorskärm. Skulle göra mig på tok för nervös. Sen som TV är den även långt ifrån perfekt. OLED är bra på mycket, men 24-fps material är inte en av dem. Iaf inte Samsung. Där lär Sony vara bra mycket bättre... men också dubbelt så dyr.

Sen kommer jag aldrig någonsin titta efter om den fått inbränningar. Aldrig NÅGONSIN! Finns dem om 2-3 år vill jag helst inte veta. Så länge man inte ser något så är det ett icke-problem. Det som gör mig mest orolig är nog Youtube-loggan i den appen... men den är inte framme flera timmar i sträck, bara det att den visas ofta på min TV då YouTube knarkas rejält.

Av heatm

Gillar att jag träffade in både Leclerc och Ocon i Sweclockers fantasylaget...

Men som RB-/Max- och Alonso-fan så klagar jag inte.

Undrar vad som gick fel på Leclercs bil... lät som att den helt tappade tändning eller soppa... mer att soppan ströps tvärt vilket är knepigt. Kan ju vara ett totalt elektrisk haveri av någon ECU... kanske barnsjukdom så som att någon elektrisk komponent blev för varm...

Av heatm

Datorhobbyn dog totalt när priserna på datorer översteg priserna på en turboladdad rödblockare.

Eller se det som såhär: Jag kan tjäna mig lite stålars på att köpa en vattenpolermaskin eller en stor ultraljudsrengörare för 15 papp. En GPU kostar bara.

PS: Jag har blivit gubbe så bryr er inte om mig!

EDIT: Iaktagelse... köpte en TV och ett par högtalare under Black Friday. Slutsumma 21 tkr. Varför köpte jag inte en GPU för de pengarna istället? Jo, för att jag kände mig inte grundlurad när jag betalade 14 tkr för en OLED och bara lite lurad av högtalarna. Att betala 14 - 16 tkr för en minikrets med på tok för stor kylare känns dock som att bli dragen genom tjära och fjädrar. Likaså att betal 10 tkr för en 3 år gammal krets som inte ens har alla nya "bells and whistles".

Köper en ny GPU sekunden det kommer ut en som inte känns som om man blir dragen i näsan när man lägger den i kundvagnen... eller det kommer jag ju inte göra för tusenlapparna kan plöjas ner i så mycket annat som faktiskt skapar värde. Skål på det!

Av heatm

Folk slutade plötsligt köpa kort för "gaming" Q3 2022...

Nvidia kommer göra precis vad som helst för att komma på något annat deras GPU:er kan användas för förutom gaming. Frågan är väl om AI kommer få var och varannan människa att köpa 10 GPU:er? Tvivlar, finns inga pengar i det än. Så då är väl frågan om Crypto kommer återhämta sig. Folk är ju desperata att spekulera på skit så det skulle inte förvåna mig om det kommer något liknande men med annat omslagspapper.

Av heatm

Testade Nvidia Now via Samsungs butik på TV-apparaterna. Vansinnigt krångligt. Behövdes kontroller till spelen, men tangentbord och mus för att starta upp vissa spel.

Trodde de åtminstone hade byggt något overlay till spelbutikerna men nope...

Funkade bättre med touchscreen än på TV'n. Synd, för det hade varit gött att kunna sitta och spela på TV'n utan att behöva dra kablar och skit. Men då tjänsten inte har spel ifrån Bethesda (Fallout) eller Blizzard så var den dels för bökig och dels menlös då man inte kunde lira alla spel man har, utan bara några få.

Testade iaf att starta en ny omgång med Cyberpunk, men sprang in i en bugg jag upplevde första gången jag lirade det, att karaktärer i "baser" runt om i stan inte spawnar. Det upptäcker man en 10-20 timmar in och då är det bara att starta om. Frågan är om buggen är kvar eller om Geforce Now kör en gammal version av spelet.

Var iaf en katastrofupplevelse på TV så mitt råd är skit i det.

Av heatm
Skrivet av Pepsin:

Helt galet egentligen att 8 GB varit mer eller mindre standard sedan ca. 2016, i 7 år.

Radeon 9700 Pro hade 128 MB 2002 medan GeForce GTX 280 hade 1 GB 2008. Med samma utveckling borde grafikkorten idag ha 64 GB VRAM.

Jo, det är väldigt tydligt att utvecklingen inte är vad den en gång var.