Inlägg

Inlägg som andra94 har skrivit i forumet
Av andra94

Antar att det är typ samma som PTM7950?

Av andra94

Någon som har koll på tele2? 349:- för upp till 600 och 399 för 1000 i 24 månader, kräver dock en ny mediaomvandlarinstallation om deras sida är korrekt? Låser dom ner dig så att bara deras nät kan användas?

Flyttar in i en villa med öppen fiber och sedan standard Inteno boxen. Telia verkar ju kunna erbjuda sin 250/250 för 299

Av andra94

Någon Sweclockare som är i japan o fixar ett ex till redaktionen eller sätter vi Jonas på planet direkt?

Av andra94
Skrivet av Henrico:

Bara av intresse... Var hittar man boende för ca 180 000 kr idag? Känns ju som räntan inte blir speciellt viktig på ca 650 kr/månad jämfört med andra kostnader för ett boende.

Eller har du tappat en nolla?

Skrivet av Swedishchef_90:

Han måste tappat en nolla eller köpt en stuga norr om Arvidsjaur 😁

Tappat en nolla såklart

Av andra94

Söker tips för att göra bolånet så enkelt som möjligt:

145000 ska lånas - tänker att jag går in med 15-20% kontaktinsats, har fonder som kan tas av och lån av föräldrar om det hjälper för något förmånligt.

Tänker runt 5 års bunden ränta bara för att det är inte mycket pengar i slutändan med +-1% och man verkar kunna förhandla sig till en okej ränta med att binda i ca 5år. Känner personligen att det kan vara skönt för sinnet o ha bundet i några år iallafall, Ska jag ringa runt till alla banker? Kan jag maila? Vunnit budgivningen på en förhandsvisning och kontakt med säljaren.

Tankar/idéer?

Av andra94

Skönt att det äntligen kommit men hade önskat mig att det var mer som Dark Reader än det nuvarande svarta, kanske är min skärm som inte visar svart som svart? Får testa på en OLED skärm.

Av andra94
Skrivet av takeoninja:

Beställde den på en chansning, ser ju lovande ut. I min erfarenhet brukar dom med flit inte kopiera logotyper och försöka få det att se äkta ut. Aningen omotiverad verktygspåse dock men det känns som Kina standard att alltid skicka med sånt. Det är ju relativt lätta pengar att bulk köpa in och packa om.

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

Vilken storlek köpte du? Ser stort ut!

Av andra94

*Skrattar i vattenkyld dator*

Av andra94

Detta pga ökade hårdvarukostnader, man räknade fram att en ny iphone kostade ca 500$ och tillverka så inte förvånande

Av andra94
Skrivet av naikon:

Hej

Min Huawei P10 köpte jag för 2017 för 2990kr och jag är fortfarande totalnöjd med den. Storleken är perfekt och batteriet fortfarande jättebra. Jag är en enkel man, använder den typ bara till att ta kort, surfa och Youtube. Och det klarar den finemang. Ända är väl att kameran inte är jättebra på mörkerbilder

Hur som helst så är den ju ändå 6 år nu och den har slutat uppdateras sen några år tillbaka. Den har Android 9 och jag undrar lite hur länge ni tror den kan fortsätta supporteras av de vanligaste apparna. T.ex BankID eller Google Wallet borde väl till slut tvinga en till att byta telefon om man har för gammal mjukvara?

Är ingen prylnörd så jag fortsätter gärna med denna ifall alla appar kommer fortsätta fungera.
Men funderar på man ändå ska hålla ögonen öppna ifall det kommer något erbjudande på någon bra telefon för kanske ca 3000. I fyndtråden skrev någon att dom hade Pixel 6a på rea för 2999 förra året.

Ofta så brukar du få dom bästa erbjudanden med att ta mobabb + telefon. Kan nog vara dags o uppgradera till en nyare, ofta brukar samsungs gå att få relativt billigt den metoden. Beror lite på hur ditt nuvarande abb ser ut men helt klart håll koll efter en ny mobil.

Annars finns det folk som kör snabblån med att ta ut en mobil på abonnemang och sen sälja den billigt.

Av andra94
Skrivet av dblade:

Håller inte helt med. Jag har haft en hel del trubbel och problem med SteamVR trackingen under åren. Aldrig helt kunnat hitta orsaken och göra något åt det. Kan vara att det blir reflexer från blanka föremål (T.ex. högglans-lack eller datorchassi av glas?) men det känns nog mer relaterat till något annat för det är ofta en specifik kontroll som är bekymret. Jag använder just nu 3st 2.0 stationer för att täcka upp mitt rum. Jag har ju två mindre områden, ett område där man sitter vid skärmen och ett roomscale ca 2 meter bort.

Att jag gjort om det 50-100 gånger är ju för man hållit på med det i 7 år och jag bara höftade till med en siffra. Jag har ju haft allt från HTC Vive till Vive Pro och Valve Index. Även små förbättringar med hur man konfigurerar upp rummet hade varit välkommet kan jag tycka men det fungerar fortfarande på exakt samma sätt som det gjorde för 7 år sedan? Hursomhelst, jag stökar inte rum och gör det så ofta längre som jag gjorde förr.

Men, ja Quest 2 trackingen är lite sådär. Det känns som till och med headsetet driftar ibland när man står stilla. Man behöver också konfigurera om rummet alldeles för ofta. Däremot Quest 3 verkar komma ihåg rummet mycket enklare och jag har inte märkt av någon drift.

Men hursomhelst, det är ju tur att utvecklingen går framåt, även om det går lite långsamt.

Låter mer som USB problem angående steamVR

Av andra94
Skrivet av shogou:

Köpte en iphone på tradera via paypal (kan få tillbaka pengarna så inga problem där).

TDLR. När jag bad om kvittot så skickar säljaren en bild på att telefonen fortfarande var på avbetalningen. Lite knasigt att inte vara tydlig med det i annonsen.

Den är köpt hos tele2 så bör inte var låst.

Får säljaren sälja en telefon som fortfarande är på avbetalning? Är det här lagligt?

Hitta lite olika trådar som pekar åt olika håll
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1677836-salja-en-produ...
https://lawline.se/answers/far-man-lov-att-salja-vidare-en-ob...
https://www.mytrendyphone.se/blog/hur-man-saljer-sin-mobiltel...

Det är ju han som står på lånet / skulden så jag tänker det bör vara säkert?

Värsta fall skickar jag tillbaka telefonen och gör en claim via paypal om det visar sig vara olagligt från hans sida.

Får säljaren sälja en telefon som fortfarande är på avbetalning? Är det här lagligt? - skulden ligger på personen och är inte kopplat till Telefonen. Kan vara någon som behövt ett så kallat "snabblån"

Av andra94
Skrivet av Anti-WH:

Hej Alla,

Köpte en Webhallen Config i början av 2022 och har på 1,5 år behövt lämna in datorn 5 gånger sen dess. Fick hör nu av senaste kundtjänst att man kan häva köpet efter 3 inlämningar (Förutsatt att det var riktiga fel) så tänkte göra det. Nu hävdar dock en av deras medarbetare att iom att det gått mer än 1 år så kommer det göras avdrag.

__________________________________________________
Datum:
21:a januari 2022 - 25:e mars 2022:
Inlämnad 2 gånger
Fel: Dålig benchmarking på GPU samt datorn kraschade inom första timman jag fixa till datorn. Trasiga kablar i chassi't + deras bortförklaring: "ett annat stort moment var valet av chassi gjorde jobbet av felsökning betydligt krångligare då det är ett chassi som jag personligen har väldigt lite vana med.".
Efter första inlämningen gjorde det fel förinstallationer samt installerat gamla drivrutiner (HOW?!), så blev en till inlämning.
Totalt borta i 63 dagar + 2 dagar transport/upphämtning.

12:e maj 2023 - 21:a juni 2023:
Inlämnad 1 gång
Fel: Kraschar slumpmässigt igen, utan krävande program igång. Fick reda på att det var fel på chassit, PSU och kylare, så dessa byttes ut. Tror det var även här en av deras butiksmedarbetare råkade säga att i deras interna kommunikationssystem så misstänkte reparatör att CPUn eventuellt behöver bytas ut (detta försökte de dölja vid senare tillfälle att det inte var något fel med CPU). Delarna som byttes ut var av dyrare modell så fick betala 2000 extra.
Totalt borta 40 dagar + 2 dagar transport/upphämtning

6:e juli 2023 - 12:e juli 2023:
Inlämnad 1 gång
Fel: CPUn kom upp till 100 grader utan några program igång.
Kylaren som byttes in i tidigare ärende var också trasig, så fick ytterligare en ny kylare. Pga detta felet så krävde jag att de skulle stå för den extra kostnaden på det tidigare ärendet, så fick 2000 betalat tillbaka.
Borta 6 dagar + 2 dagar transport/upphämtning

6:e oktober 2023 - nu:
Inlämnad 1 gång
Fel: Kraschar igen slumpmässigt. Osäker på fel, gav up helt enkelt.
Borta 25* dagar + 2 dagar transport/upphämtning. * = Ej färdigt ärende.
__________________________________________________

Så jag ska egentligen haft en dator under ~650 dagar, men behövt lämna in en dator på lagning 142 dagar. Är inte jättebra på konsumenträtt, men tycker/vet ni att Webhallen har rätt till avdrag eller kanske jag som kund har rätt till full återbetalning pga alla felen som uppstått?

Andra tips uppskattas också!

Då det inte varit samma fel så kan du nog inte åberropa en helt 100% retur utan avdrag tyvärr. Beroende på delar osv så går du säkert + på att få tillbaka summan och köpa nya delar.

Inkompetent tekniker låter det som, sen 2000kr extra? Ville du ha nyare delar? Varför?

Min generella känsla är att du har ostabila ram eller att GPU böjts.

Shitshow Webhallen 3.0

Av andra94
Skrivet av CrispVanDahl:

Blev TUF-modellen. Har ett Heatkiller-vattenblock som anländer imorgon. Så tyvärr hinner jag inte leka så mycket idag.

Så långsam! (╯°□°)╯︵ ┻━┻

Av andra94
Skrivet av hugo0814:

Någon som har ett bra svar på om man kan byta ut fiberkonverteraren (Inteno i mitt fall) till ex. en edgerouter SFP för att den ska agera både fiberomvandlare och router i "hus 1". Utöver det, går det att skapa en VPN tunnel (från hus 1), ex ipsec, till sommarstugan ("hus 2"), där det för närvarande sitter en ER-X inkopplad i sin Inteno, för att kunna få tillgång till samma utbud av TV som i hus 1? Hur gör man isf?

Det ska funka du behöver dock veta VLAN tagningen om du använder TV eller telefon via ISP. Intenon är inte så himla himla kass så tekniskt sett onödigt o röra den utrustningen.

Av andra94
Skrivet av dblade:

Jag har nog under åren kanske gjort det 50-100 gånger så jag vet exakt hur man gör och jag kan inte riktigt begripa att dom inte kan förenkla det. Den här processen tar ungefär 3 sekunder på senaste Meta Quest. Du tittar i ena riktningen lite snabbt och sen vänder du dig om och trycker på complete-knappen. Det är ju lite skillnad där hur Meta sprungit ifrån Valve, tråkigt nog för jag hade alla dagar i veckan valt att kasta mina pengar på Valve istället.

Det finns ju två kameror fram på mitt valve index som jag knappt aldrig ens använt - De är ju egentligen riktigt bra dessutom. Märkligt att Valve inte gjort någon vettig mjukvara för att nyttja dem bara. Sen placerades dom lite för långt ifrån varandra så allt ser ut att vara i miniatyr.

1. Quest trackingen är enormt mycket sämre

2. SteamVR trackingen behöver du ALDRIG ändra om du inte ändrar rummet medans på Quest så kan den få spader bara du ändrar ljusstyrkan med någon procent här och där för att den gör om rummet. Framförallt kan detta hända mid-game pga att ljuset ändrats.

50-100ggr, har du flyttat/bytt rum så ofta?

Av andra94

100 + frakt mobo

Av andra94
Skrivet av Meatster:

Lång historia kort, har länge klurat på mitt nya datorbygge. En så kompakt dator som möjligt med ovannämnda CPU+GPU kombo. Jag valde tillslut att köra på Meshroom S, men nu efter några dagar av att försöka montera ihop allt har jag fått kalla fötter och insett jag borde köra på något större, troligtvis ett mAtx. Det är fortfarande viktigt med ett litet chassi då jag ska resa med det men vill inte kompromissa för mycket med kapaciteten vilket det känns som jag gör med Meshroom S. Så till frågan, vilket är det minsta chassit ni är bekväma att rekommendera för mig?

Nämnvärt är att datorn primärt ska användas till tungt arbete i Blender (rendering, animation etc)

Varför kompromissar du på kapaciteten? med en bra aio och plats för 4090 så lär du inte märka större skillnad på ATX kontra meshroom S varken i temp eller ljudnivå. Vad är det du försöker montera in? Bättre du dissar ev HDD, köper stor M.2 och rätt PSU/kylare för ditt Meshroom istället. Bilder nedan visar vad du får in och det bör inte vara något krux o montera direkt. In med 4090 - moderkort med monterad aio - montera aio:n - dra fläktar och andra kablar - sen psu kablar

https://preview.redd.it/unk6vx40b2v91.jpg?width=640&crop=smart&a...

https://preview.redd.it/9dblvx40b2v91.jpg?width=640&crop=smart&a...

Av andra94

Någon som vet eventuella rabattkoder man kan använda på Samsung 49:an?

Av andra94
Skrivet av Karazhan:

Någon som har koll på zotacs kort? Kan få tag på ett för 17700kr nytt

Inga fel på dom vad jag vet