Inlägg

Inlägg som fora har skrivit i forumet
Av fora

Beklagar sorgen!

Av fora
Skrivet av nu1mlock:

Är man så jäkla korkad så man tillverkar en bärbar dator där man måste byta hela moderkortet för att byta tangentbord så tycker jag att företaget får stå för den kostnaden. Vilka idioter.

Skoldatorerna lär ju vara försäkrade? Det var då min skoldator för över 20 år sedan.

Håller med. Teknikerna som fixar dessa blir bara surare och surare varje gång man träffar på dom eftersom företagen gör det bara svårare med varje ny modell.

Av fora

Jag vet inte vad det är för dator men HPs nyare datorer (EliteBook G8) kräver att man byter moderkortet för att byta tangentbordet så det kan vara en förklaring. Hade en sån senast i feburari på jobbet. Sen kan det också bero på om datorn har andra skador utöver tangentbordet där delar måste bytas ut.

Be om att få en tydlig förklaring till varför det kostar så mycket. Jag har suttit med HP, Dell och Lenovos support och bråkat om deras priser och dom är galna ibland.

Av fora
Skrivet av [SmR]BMF:

Finns begagnad på Inrego för 4600kr

https://shop.inrego.se/barbara/hp-elitebook-840-g7-16?gad_sou...

Så 3500 till 4000kr? Alltid svårt med bärbara tycker jag

Glömde kolla där. Tack för svar!

Av fora

Värdering bärbar dator

Hej!

Vi har 1 dator på jobbet som ska säljas vidare till privatperson och jag är lite osäker på vad den kan kosta att köpa.

Det gäller:

(Copy paste från HPs hemsida)
HP Elitebook G7 840
Intel® Core™ i5-10310U processor with Intel® UHD Graphics (1.6 GHz base frequency, up to 4.4 GHz with Intel® Turbo Boost Technology, 6 MB L3 cache, 4 cores)
256 GB PCIe® NVMe™ TLC SED M.2 SSD
16 GB ram DDR4-2666 MHz
Windows 11
2 månaders garanti kvar.

Är det något mer ni behöver veta, så hojta!

Tack på förhand!

Av fora

Nu jobbar jag "bara" som IT-Support/Tekniker men löneförslagen jag får ligger inte sällan på den nivå jag hade för 5 år sedan. Dessa tjänster är oftast nästa steg för personer som jobbar med IT-support, så inte konstigt att det är svårt för dom.

Men samtidigt finns det företag som är villiga att betala också vad man önskar.

Av fora

- Operatör - Tele2
- Surfmängd - 15 GB (30 GB för jag har deras bredband också)
- Pris - 199 kr/mån (istället för 299 då jag hade ett gammalt abonnemang)

Av fora
Skrivet av Teddis:

Nja, sorry om mitt inlägg blev lite rörigt. Lade till paragrafer här och där i efterhand. Men tycker alltså inte att DisplayLink är värdelöst alls. Snarare fungerar det imponerande bra enligt mitt tycke, bara att det är sekundärt till att köra "native" på de Macbookar som stödjer det.

Datorer som behöver en lösning med DisplayLink (eller Hyperdrive, som är samma typ av teknik men som inte kör Synaptics drivrutin utan en egen) är Macbookar som har M1 eller M2 i sig. Dvs "basvarianterna" av M1- och M2-chippet.

Datorer som inte behöver en lösning med DisplayLink är alla resterande Macar. De "behöver" däremot Thunderbolt för att kunna köra ut två display-strömmar genom samma kabel till dockningsstationen. Sedan finns det Thunderbolt-dockor som ändå specifikt inte klarar av att köra två displayer på valfri Mac, något pga implementationen man valt.

När du skriver " M1 Pro, M2, Intel" så tolkar jag det som tre olika datorer, varav den mittersta anger du som "M2" och gäller det verkligen M2 utan Pro eller Max som suffix så behöver du alltså kika på en lösning med DisplayLink (eller Hyper) för att överhuvudtaget få den andra skärmen att fungera.

Jag har fortarande inte en hel klar bild om vilka Macar som ska kopplas in dvs, men tror fortfarande på lösningen att fortsätta med era Lenovo-dockor och om andra skärmen inte vaknar, installera DisplayLink och anslut en DisplayLink-adapter till existerande docka. Lätt som en plätt. Och kan lätt flyttas till en annan dockstation om personen med Mac flyttar på sig.

Argumentet emot Hyper är dels att du hittar många fler alternativ och lösningar för DisplayLink ute på marknaden och Synaptics har vid det här laget bevisat att de tar sin Mac-drivrutin på allvar. Det var trubbel runt år 2020, de har löst det och släpper idogt uppdateringar när Apple uppdaterar sitt OS. Hyper säljs däremot bara som en separat dockstation som ni tydligen inte har så mycket annan nytta till.

För att svara på vilka Macar som ska kopplas in. Egentligen alla typer som finns på marknaden men främst Macar med Apples chip, alla varianter. Dom flesta kör med 1 skärm och då funkar Lenovos docka men vissa behöver 2 skärmar och dom kör Mac från 2019 till 2023, med vad nu som köptes in då (före min tid).

Helst vill vi undvika flera adapters men verkar som vi kanske får köpa dessa StarTech och testa lite.

Tack!!

Av fora

Tack för svar! Det är på arbetet det gäller så spel och Netflix är out of question.

Jag kollade upp DisplayLink men om du säger att det är värdelöst så skippar jag att testa det. Men så en TB3/TB4 docka bör funka att köra dubbel skärm på med M1 Pro, M2, Intel? Tipset jag fick av våran leverantör var Hyper HDM1H men skulle som sagt föredra en "PC-docka" då vi inte har fasta platser alltid och folk flyttar runt. T ex en Lenovo (LENOVO ThinkPad Thunderbolt3 Essential Dock).

Jag har bra koll på Windows men Mac är min svaga sida

Av fora

Dockningsstation

Hej!

Försöker hitta en universal dockningsstation för Macbook Pro (m1 pro, m2, Intel) som kan köra dual screen. Tydligen så verkar det vara en djungel att hitta detta för en Macbook.

Vi kör vanligtvis med Lenovo ThinkPad som dockningsstation och dessa fungerar utmärkt för en skärm.

Har ni något bra tips?

Av fora

Madam

Av fora
Skrivet av Fenrisulvfan:

Kolla om du kan aktivera Resizeable BAR i BIOS då kan Intel ARC A750 vara ett alternativ.
Annars är 6700+ & 3060+ bra val 7k & 4k serierna är inte värt besväret, din CPU flaskar nog ett 4070+ & 7900XT, medans PCIE 3.0 kommer hämma 7600 & 4060Ti.

Bra att veta, tack så mycket!

Av fora

Har en iphone 12 från 2021

Av fora

Tack så mycket! Lutar nog mot 10-12 GB så man kan känna sig säker.

Är bara glad att mitt gamla 3 GB kort har hållt så länge

Av fora

Jag kollade på nya RX 7600 8 GB. Är den något att ha eller är det mer värt att köpa RX 6700 XT?

Allt är ju en uppgradering från GTX 1060

Av fora

Tack så mycket för svaren!

Av fora

En annan fråga, spelar tillverkaren någon roll? Palita, Asus, MSI etc

Av fora
Skrivet av Quling:

Tycker jag definitivt då det inte kostar så mycket mer. En del spel börjar vilja använda mer så då "säkrar" du lite mer framtid. RX 6700 XT kostar mer men presterar grymt bra, ett Nvidia 3060 12GB och ett AMD RX 6700 10GB ser hyfsat lika ut och då sparar du ett gäng hundralappar och får fina kort. Om du vill köpa ny skärm och börja spela i 1440 upplösning skulle jag rekommendera 6700XT men annars kan du spara lite pengar och välja något av de andra två för en 700-900 kr mindre.

Vill du spara pengar och känner att det är okej med 8GB så finns bra priser på RX6650XT under 3000 kr som presterar riktigt bra.

Här har du lite bra listor hur korten presterar
https://www.tomshardware.com/reviews/gpu-hierarchy,4388.html

PS. Obs om du köper ett Nvidia 3060 se till att det är 12GB-versionen.

Tack! Uppskattar detta rejält Ska kika runt lite då och se vad som finns!

Av fora

Jag har denna skärm: https://www.inet.se/produkt/2216903/acer-24-gaming-eg240yp-ip... så precis börjat med högre upplösning på spel

Tack så jättemycket! Så jag bör satsa på 10-12 GB VRAM?

Av fora

Nytt grafikkort

Hej!

Jag skulle verkligen behöva uppgradera mitt grafikkort men är lite osäker på till vad efter man läst recensioner och massa annat om nyare grafikkort. Priset jag tänker mig som max är 4500 men helst under 4000. Både Nvidia och AMD.

Hårdvaran jag har i datorn är:
https://www.inet.se/produkt/5301268/intel-core-i5-9600k-3-7-g... (inköpt 2020)
https://www.inet.se/produkt/1901322/asus-prime-z390-a (inköpt 2020)
https://www.inet.se/produkt/6902704/corsair-rm750x-750w-v2 (inköpt 2020)
https://www.inet.se/produkt/6110151/corsair-16gb-2x8gb-ddr4-2... (inköpt 2016)
Grafikkortet är ett GTX 1060 3 GB (minns inte modell)

Det jag främst spelar är:
Mass Effect LE
Diablo 4
Far Cry 6
Dead Island 2