Inlägg

Inlägg som RoadKillZ har skrivit i forumet
Av RoadKillZ

Bild vid boot - HDMI

Hejsan!

Sitter på en LG oled som bara har HDMI-ingångar. När jag bootar datorn så kommer bilden först upp när jag möts av win inloggningen. Blir ju lite bökigt om man vill komma åt bios. Finns det något knep här eller är det bara att "gilla läget" och skaffa/låna en skärm med DP för att få upp bild vid boot?

Fridens!

//D

Av RoadKillZ

Har ett Asus 4080 TUF och med de här nya drivrutinerna, så har kortet börjat låta som ett jäkla reaplan som lyfter. Tyckte det började redan vid föra versionen som de släppte. Är det bara jag eller har de justerat något gällande fläkt kurva? Kan man göra något åt det mer än att gå tillbaka till någon tidigare drivrutin?

Av RoadKillZ
Skrivet av CaptainRedbeard:

Alltså laptopen är så fruktansvärt gammal och slö att det är absolut ingen ide att lägga någon tid eller pengar på att få den o fungera. Kan va precis vad som helst som gett sig i nånting sådär gammalt.
En modern mobil är snabbare.

Well har man lagt 20k en gång i tiden på den, så kan jag förstå varför det hade varit trevligt att få igång den. Han spelar inte längre utan behövde den på hemmaplan för annat bruk.

Skrivet av Rouge of Darkness:

håller med där in me nån linux dist så den är ofarlig att ha inkopplad på nätverket och sen är den super för typ unreal 2004 liknande äldre titlar.

skulle dock tippa att det snarare är batteriet framför laddaren som gett upp.

inget ovanligt på mer strömhungriga modeller att de kräver att batteriet fungerar och levererar tillräckligt med ström för att äns starta.

Ok det låter onekligen som att det inte är värt att lägga energi/pengar på att försöka byta det mao...dvs om man ens skulle kunna få tag på reservdelar till en sådan gammal laptop.

Av RoadKillZ
Skrivet av valkonen:

Testa att ansluta en extern skärm till laptopen.

Tack! Ska be han att prova det, men datorn bootar inte ens så har lite svårt att se hur det skulle kunna lösa problemet? Funderar på om man skulle kunna få tag på en ny strömadapter, så det inte är något så enkelt som att den är kass? Iofs så verkar den ladda när man pluggar in den.

Av RoadKillZ
Skrivet av Mega-Dark:

Kan du få tag i modell namn?

Fick ifrån kompisen igår att det är en "Asus G751J".

Av RoadKillZ

Äldre ASUS gaming laptop startar ej.

Halloj!

En kompis som vill få igång sin gamla ASUS laptop. Problemet är när man försöker starta den så blinkar bara dioden vid "power on knappen" till, men inget mer händer. Upplever ändå som att datorn laddas när man ansluter strömadaptern. Vet inte riktigt vart man ska börja felsöka med en laptop, så alla förslag mottages tacksamt.

Mvh

RoAD

Av RoadKillZ
Skrivet av edson:

För info så kör EG igång sin sommarrrea i morgon där du kommer hitta LG 48" C2 för 9990:-

Nu är detta en TV med allt vad det innebär (Endast HDMI, ingen USB, lägre Hz osv) men tippar att bildkvaliten lär vara nära på identisk. Vill du spara några tusen kan det också vara ett alternativ!

https://www.elgiganten.se/kampanj/sommarrea/sommarrea-ljud-tv...

https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/lg-42-c2-oled-vs...

Alright! Kanske blir att plocka en sådan istället. Tack för tipset

Av RoadKillZ
Skrivet av Laxpudding:

Vanliga fråga: Svaret är samma skärm men ena butiken skriver ut mer av det (överflödigt) kompletta artikelnummret medan andra butiken inte gör det.

B brukar stå för "Black", dvs färger på skärmen. AEU för försäljningsregionen som man kan härleda från bokstäverna. Internationellt är beteckningen 48GQ900 där allt extra i beteckningen är mer sådan som regioner. En skärm som säljs i Nordamerika behöver till exempel inte någon EU-energimärkning och ska levereras med andra sladdar för strömförsörjningen. Thats it.

Vanlig följdfråga är också varför kostar de olika? Svaret är av samma anledning som en dubbeljdam kostar 10 kronor på Willys och 13 kronor på Ica Maxi.

Jag bockar o tackar för förtydligandet Mr. Pudding!

Av RoadKillZ

LG 48'' UltraGear 48GQ900

Hej gott folk,

Sitter och funderar på att köpa skärmen i rubriken. Det som förvirrar mig något är när jag kikar på Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=6671765 så är det rätt stor skillnad på priset beroende på återförsäljare (vilket iofs är bra!). Kikar jag då på Inet (som jag gillar att handla hos) så uppger dom "48GQ900-B" som tillverkarens ArtNr. Tittar jag där emot på en av de leverantörerna som säljer skärmen för ~2tkr billigare än Inet, så uppger dom "48GQ900-B.AEU" som ArtNr. Min fråga blir således...är det samma skärm?

Tack på förhand!

//RoAD

Av RoadKillZ
Skrivet av iXam:

Högerklicka på en session i "session manager"-fönstret, välj sen "properties".

Jag bockar o tackar i det ödmjukaste! Ska prova/läsa när jag trillar in på jobbet

Av RoadKillZ

xShell 6

Tjena!

Vet inte om tråden hamnar rätt nu, men undrar om det finns någon här som kör terminalprogrammet "xShell 6"? Skulle behöva lite hjälp hur man skapar trevliga highlights. Vill t.ex. att när en IP-adress skrivs ut så ska den markeras med färg. Har gogglat en del, men hittar inte info om hur man skapar de olika uttrycken.

Tack på förhand!

//D

Av RoadKillZ

Shanling M0 DAC

Hej på er!

Skaffade för en tid sedan ett Audeze Mobius headset. Nu ville jag koppla ihop det trådlöst över BT, så jag köpte DAC:n i rubriken. Får det såklart inte att fungera. Finns det någon kunnig här som kan säga om jag gjort ett felköp och att M0 inte stödjer den typen av anslutning jag vill göra? Kopplar DAC via USB till PC och sedan ansluter jag headsetet till DAC:n via BT. Kan tilläggas att kopplar jag in lurarna via AUX i M0 så funkar det, men vill kunna köra det trådlöst också såklart.

Tacksam som f*n över snabb hjälp eftersom jag bara har 10 dagar på min ångerrätt(?).

//RoAD

Av RoadKillZ

lägger 12 300:- + frakt och med det önskar jag er god natt

Av RoadKillZ
Skrivet av jimjans:

4k60hz har den stöd för att streama från PC tror även den klarar HDR ..

Tack för att du bringar lite klarhet ^^

Av RoadKillZ

shield och gaming

Tjena!

Har en fundering runt att streama spel från min stationära -> "shielden". Sitter idag med ett 980Ti och skulle jag uppgradera till ett nyare/vassare kort...skulle då grafiken förbättras eller ligger den begränsningen i "shielden"? Detta har säkert redan avhandlats någon stans i tråden, men det var lite för mycket att scrolla igenom

Av RoadKillZ
Skrivet av MrBjud:

2080 bör vara ett ganska stort steg upp från ditt 980ti.

Här finns lite tester: https://www.sweclockers.com/test/26325-gigabyte-geforce-rtx-2...

edit: Här jämförs ett 2080ti med ett 1080ti (som är likvärdigt rtx 2080) i din upplösning: https://www.youtube.com/watch?v=olswABa55eU

Tackar! Ska kika lite få se.

Skrivet av Bankai:

Jag sitter med på 3440x1440@95hz med ett 1080 ti / 8700koch jag kan spela de flesta spelen maxade(lite får man ju tweaka ibland) så skulle rekommendera att försöka hitta ett sådant begagnat. Visst, har man pengarna så är ett 2080ti att föredra men det känns ovärt att spendera ytterligare 5000-6000 på ett kort bara för att få ut 20-30 mer fps. Då hade jag hellre lagt dem pengarna på framtida uppgraderingar, t ex ny CPU.

nä jag jagar ju inte max fps på något sätt, men vill att spelupplevelsen inte solkas av på tok för låg heller.

Av RoadKillZ
Skrivet av ThyderGaming:

En rtx 2080 ti med en i7 6700k kommer nog kunna klara av 4k rätt så bra skulle dock kanske behövas överklocka cpun om det är möjligt

Så jag kan mao inte förvänta mig att säg Division 2 kommer flyta hyfsat ok med ett 2080? 2080 Ti är många pengar...galet mycket pengar för ett grafikkort. Överklocka CPU får jag väl kika lite på.

Av RoadKillZ

Råd runt grafikkortsval

Hej på er!

Sitter idag på den riggen ni kan se i sign och känner väl att det kanske börjar bli dags att se sig om efter ett nytt grafikkort. Det jag skulle vilja ha lite feedback på är om det är något i min rigg som kommer att flaska om man kliver upp på ett RTX 2080/2080Ti? Vore sjukt tråkigt om man inte kan nyttja korten fullt ut med tanke på det prisläge som råder (tyckte det var galet mycket pengar för det 980Ti jag sitter på idag, när jag köpte denna dator). Tanken är att kunna lira i bra/ok fps i lite högre upplösningar om 3440x1440, jag är alltså inte jakt på att kunna ha stabila 100 fps i allt nytt som komma skall.

Tack på förhand

//RoAD

Av RoadKillZ
Skrivet av Triton242:

Är det någon som provat att köra utan router bara för att se hur pass bra hastighet deras VPN kan tänkas leverera när inte router är med i ekvationen.
Fick min fiberuppkoppling indragen idag nämligen och funderar lite över vilka hastigheter ja skall välja samt om ja skall välja Banhof eller Alltele som båda har snarlika lösningar med VPN.

jäkligt sent svar......jag tappar bara ~5mbit/sec när jag kör integrity OpenVPN

Av RoadKillZ

Grym guide!

Försöker översätta detta till ASUS GUI, men jag blir så himla förvirrad. Många av inställningarna som tas upp i guiden ligger på min "server side", men jag vill ju inte att routern ska agera server utan klient för min integrity OpenVPN-tjänst. Är det någon här som sitter på en asus router och har fått igång detta utan att byta firmware på den eller dylikt?

Jag har dessa inställningar att laborera med:

https://drive.google.com/file/d/0B9vfSGxRV7ZDNEljcVp5RU05bEU/vie...

https://drive.google.com/file/d/0B9vfSGxRV7ZDLUlQOHV4MHlXU28/vie...

Hoppas bilderna funkar