Inlägg

Inlägg som Striktarn har skrivit i forumet
Av Striktarn

Note to self: utgångspunkten är att all proprietär mjukvara innehåller bakdörrar tills motsatsen bevisats.

Av Striktarn

"Utöver reklamblockering meddelar nu Google att..."
Vänta lite.. ska Google börja blockera reklam? Antar att dom kommer tillåta sin egen reklam? Känns som upplagt för ett antitrust case?

Av Striktarn

Jag skulle snarare tycka att det var kul om den fanns fanboyism för det företag jag jobbar på.

Av Striktarn

Rekommenderar This War of Mine (80 % rabatt just nu) om man inte har spelat det mästerverket tidigare.

https://www.gog.com/game/this_war_of_mine

Av Striktarn

Yesbox! Kanske det bästa WWII-FPS som gjorts och som fortfarande utvecklas aktivt. Det är synd att det endast är kvällar och då särskilt helger som det är många online men det är oftast riktigt bra stämning och schyst teamwork.

Det är dock inget "run 'n gun" spel. En enda träff från de flesta vapen räcker. Försöker man angripa en Panther (Pz V) framifrån med en Sherman M4 och laddar ett HE-skott stället för AP-skott lär man sig snart ett och annat. Mitt tips till nybörjare är att inte försöka köra CoD utan joina en squad och följa efter squadleadern. Har du en mic är det ett plus.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Striktarn

Därför ska du spela Forgotten Hope 2

Ladda ner här: http://forgottenhope.warumdarum.de/fh2_downloads.php

  1. BF2 i grunden. Multiplayer-FPS "så som det ska vara", med squads och commander-rollen och allt annat kul.

  2. Stora, autentiska kartor.

  3. Land, luft- och sjöstrid med fokus på realism och historisk korrekthet.

Därför spelar inte fler Forgotten Hope 2:

  1. Aldrig hört talas om modden.

  2. Hyfsad inlärningskurva (en nackdel med realism). Men när man väl lärt sig så..

  3. Det finns bara en public server (100 players) i hela världen. Den är i stort sett alltid full lördag och söndag kväll. Communityt är plikttroget men ganska litet.

Så... välkommen

Av Striktarn
Av Striktarn
Skrivet av Koffe_93:

Tycker fortfarande det är konstigt att folk verkligen vill ge 9000 riksdaler för en GPU som är världens snabbaste singel-GPU, men tycker fortfarande inte att det lär vara värt så mycket för den prestandan. Kanske bara jag

Jag tror att en stor andel av de som köper Titan är företag som sysslar med rendering och utveckling av grafiska applikationer.

Av Striktarn

Jo visst finns det servrar att lira på, här kan du se nästan alla: http://www.gametracker.com/search/bf2/

Sedan vill jag rekommendera FH2. Den i mitt tycke bästa modden någonsin: http://forgottenhope.warumdarum.de/

Av Striktarn

Det glädjande med artikeln är att Swec reder ut vad EU-direktivet egentligen kommer innebära. Gammelmedia smackar upp dramatiska rubriker utan stoff. Här får man reda på hur det egentligen ligger till.

Av Striktarn
Skrivet av IkonicZ:

Nej jag vet men då är det väl uppdrageringsbart och en sån phenom är väl inte urkass?

Problemet är att båda arkitekturerna är gamla. En E5800 är snabbare än en Athlon II X2 så det bytet ska du inte göra. Om du ändå tänkt uppgradera till en Phenom (förutsatt att du nu köper din polares moderkort) så kan du lika gärna uppgradera din nuvarande processor till exempelvis en Intel C2D E7500. (Lista på socket 775-processorer: http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=v1470)

Återigen, det är gamla prylar detta..

Vad har du för grafikkort förresten? Använder du en moderkortsGPU? Det skulle förklara processoranvändningen.

Av Striktarn
Skrivet av Derwin:

Det här DVI, dual link är det något jag enkelt kan fixa eller måste man ha ett annat chassi? Tänkte om man kunde köpa till nån sådan sladd eller så. http://www.inet.se/produkt/8500274/dvi-kabel-ha-ha-2m kanske? Sant att mitt grafikkort är 6670 och jag vet att det inte är super bra men får väl bli att uppgradera det också eventuellt. Spelar dock mycket 1.6 =)!

Jag kollade upp HD6670 och det borde ha DVI inbyggt (http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/amd-radeon-hd...). Det innebär att du mycket riktigt behöver en DVI Dual-Link kabel, till exempel den du länkade till, och sen ska du kunna köra 1080p på en 120Hz-skärm. Är dock osäker på om du kan köra 1080p @ 120 Hz på DVI och samtidigt 1080p @ 60 Hz på VGA-utgången. Kanske någon annan vet om detta fungerar.

Av Striktarn
Skrivet av Derwin:

Har två VGA uttag, men hörde snack om att man behövde DVI för att kunna köra 1920x1080 med 120Hz o.s.v. så blev plötsligt väldigt osäker.

Det stämmer att det inte kommer att gå att köra VGA på 1920x1080 @ 120Hz. Du behöver DVI, Dual-Link dessutom.

Frågan är vad du ska använda skärmen till. Det går ju att köra i betydligt lägre upplösning via VGA (som är ett förlegat gränssnitt). Ditt grafikkort är 6670 om jag förstått rätt från tidigare trådar, vilket gör att inte många spel kommer att nyttja 120 Hz. Möjligen CS 1.6 och sådana äldre spel.

Av Striktarn
Skrivet av Lcdposter1337:

kan du berätta lite mer om detta och hur jag ska göra? <3

Känns som att vi rör oss off topic men definiera age som 'int' istället, exempel: http://www.infernodevelopment.com/beginner-c-cout-cin-integer

Du får nog starta en egen tråd om du vill ha mer hjälp.

Av Striktarn
Skrivet av Lcdposter1337:

Någon som kan hjälpa mig lite?
Detta programmet säger om man får åka båt eller inte.

#include <iostream> using namespace std; int main() { string gender = "man"; int age = 23; if(gender == "female" && age >= 20) { cout << "You can ride tha boat!"; } else if(gender == "man" && age >= 23) { cout << "You can ride the boat!"; } else { cout << "Bring mom or dad!"; } }

Det jag vill göra är att själv kunna skriva in både mitt kön och min ålder i konsolen men jag kommer inte så långt.
Det jag försökt att göra först är att endast kunna skriva in min ålder själv men det gick inte speciellt bra.

#include <iostream> using namespace std; int main() { string gender = "man"; string age; cin >> age; if(gender == "female" && age >= 20) { cout << "You can ride tha boat!"; } else if(gender == "man" && age >= 23) { cout << "You can ride the boat!"; } else { cout << "Bring mom or dad!"; } }

Någon som vill hjälpa mig lite?

Du definierar age som en sträng och jämför den sedan med en integer vilket ger FALSE.

Av Striktarn

Det ska inte vara något semikolon efter if-satserna.

Din kod är sårbar för SQL-injektion som den är nu. Se http://php.net/manual/en/function.mysql-real-escape-string.ph... för mer information.

Av Striktarn
Skrivet av phz:

Ifall distarna hade börjat slänga ut otillräckligt testade patchar till slutanvändare så hade det slutat i förskräckelse snabbt, speciellt som dessa system ofta används på platser med höga krav på stabilitet (inte bara "önskan om" som för en hemanvändare), så att det går en dag eller tre är snarare att föredra. Självklart finns specifika motexempel att finna, men i allmänhet tror jag inte det är en svårförsvarad åsikt. Fler ögon på patcharna leder till högre kvalité.

Visst hinner patcharna granskas under en längre tid, helt rätt, men jag tycker att en kritisk säkerhetsbrist ska patchas och distribueras direkt efter avslöjande eftersom nyttan överväger. Det bör finnas en "motorväg" för dessa patchar. Hellre täppa till den gamla säkerhetsbristen och riskera att införa en ny bugg eftersom buggen kan hanteras på vanligt vis. För Windows fungerar det ju på det sättet för Firefox uppdaterar sig självt.

Skrivet av phz:

Vill man ha en helt säker dator så kan man som första steg sluta använda den . Buggar och hål kommer alltid att finnas, så fort man vill ha någon som helst funktionalitet. Man ska jobba med att minimera risker, men att helt utesluta dem inkräktar för mycket på användningsområdena.

Självklart, det är vanliga människor som skriver programmen. Det blir fel ibland. Det jag tycker kan förbättras är att snabba upp just distributionen av säkerhetskritiska patchar.

Skrivet av ronnylov:

"Om Firefox -> Uppdatera" låter inte särskilt automatiskt tycker jag, då måste man ju själv aktivt ha koll på alla programvaruuppdateringar och eventuella säkerhetsproblem.

Mycket riktigt. Jag är rätt säker på att Firefox för Windows idag uppdaterar sig automatiskt dock.

Av Striktarn

Eftersläpning av paketversioner - en säkerhetsrisk?

Har funderat på den eftersläpning som finns från det att ett program uppdateras till det att den officiella repositoryn får denna version. Det fallet jag tänker på är när Firefox uppdaterades från 10.0.1 till 10.0.2 för några månader sedan (https://www.mozilla.org/security/known-vulnerabilities/firefo...). Man rekommenderades att uppdatera omedelbart eftersom det fanns en allvarlig säkerhetsrisk i 10.0.1 som klassades "Critical". När jag så försökte uppdatera Firefox i Fedora 16 som jag körde då så fanns inte 10.0.2 tillgänglig förrän flera dagar senare, möjligen en hel vecka efter release. På en Windows-burk hade detta skett automatiskt eller genom att gå in på "Om Firefox"->"Uppdatera" efter releasen.

Jag tycker man bör prioritera att få ut sådana här uppdateringar inom max ett dygn, finns det distar som gör det snabbare? Någon mer som tycker det är en stor brist idag?

Av Striktarn

Jag tycker inte den här tråden i grunden är ovettig. Det är högst relevant att diskutera vilket av märkena som, förstås väldigt generellt, presterar bäst, kostar mest o.s.v.

Skrivet av xfade:

Grovt generaliserat:
nvidia drar mer ström har kraftigare GPGPU används tex till physx och tesselering
amd drar mindre ström har bättre stöd för fler skärmar

Detta exempelvis är något i alla fall jag kan skriva under på. Bevis för detta hittar vi i otaliga tester, exempelvis detta. Det är också så att vilket märke som är bäst har att göra med vilken modell/prisklass man väljer, naturligtvis.

Kan tillägga att Nvidia-kort ofta fixar MSAA bättre än AMD. Detta kan bero på att minnesbandbredden normalt är högre.

Av Striktarn
Skrivet av Swedish Berserk:

Kanske Samsung eller något liknande företag hade kunnat vara intresserat?

Säkert intressant för vissa tillverkare. I och med att Google köpte upp Motorolas mobildivision blev nog en och en annan android-tillverkare orolig för att Google skulle favorisera Motorola-lurarna. Men jag tror att HP måste förtydliga vilken öppen källkod-licens de ska använda och hur de ska ta ansvar för WebOS fortsatta utveckling innan någon tillverkare vågar satsa på det. Att android-appar ska gå att köra på WebOS känns som ett måste för att det ska lyfta.