Inlägg

Inlägg som The_PC_Gamer har skrivit i forumet
Av The_PC_Gamer

0/10 Sry tomten

Av The_PC_Gamer

PHILIPS 278C4QHSN eller LG IPS277L?

Tjena Sweclockers,

Min nuvarande skärm Asus VG278H inkl 3d glasögon är nu till salu för 3000kr(inkl glasögonen) för den som är intresserad. Här är annonsen:
http://www.blocket.se/stockholm/Asus_VG278H_inkl__3D_vision_2...

Hursomhelst säljer jag den för att köpa tre skärmar till Nvidia Surround. Efter att ha kollat runt ett bra tag hamnar nog valet mellan dessa två skärmar. Båda har mycket tunna ramar och är därför bra för surround och även om de är IPS och har höga responstider föredrar jag bättre bildegenskaper framför responstid.

Jag vill bara höra era åsikter om vilken jag ska satsa mina pengar på. Jag hittade inte så mycket på Phillips skärmen men då jag ska köpa på Dustin så är den lite billigare. Däremot har jag hört mycket gott om LGn men eftersom att jag inte har någon information att jämföra det med står jag still. I specifikationerna kan nämnas att de enda nämnvärda skillnaderna är den dynamiska kontrasten och responstiderna(7ms för Phillips och 5ms för LG).

Nu tänker jag om jag ska betala lite extra för 2ms responstid eller om jag ska köra på Phillipsskärmen. För som jag förstått det är det input lag som gör skillnad när man spelar och att responstiden mest används för marknadsföring.
Vad tycks?

Av The_PC_Gamer
Skrivet av Goffen:

Hej

Ang. Responstiden på 5 ms så är det inget du behöver oroa dig om, det är för det mesta bara säljsnack ( en skärm med 8ms kan vara bättre än en med 2ms ) Det du dock behöver oroa dig om nu när du ska spela på skärmarna är input lag. Det är inget tillverkarna nämner så man får hoppas att någon har mätt det och lagt ut resultatet på internet

Ang. HP skärmen så har jag varken erfarenhet eller hört något om den så jag kan varken säga om den är bra eller dålig men jag kan därimot rekommendera en annan skärm som kan vara lite bättre

Dell U2412m är typ som HP skärmen du har visat, den är 24 tum, har 16:10 i aspect ratio och 1920x1200 i upplösning. Det som är bra med den är att den har fått mycket beröm och är välkänd vilket kan vara bra men det bästa med den är nog att det har en ips panel. IPS paneler ger bättre bild men är från början inte riktigt gjord för gaming, men flera här på forumet som har tre av dem har skrivit att dem inte känner av något input lag på dem. Det varierar dock från pson till person.. (Jag är superkänslig )

Lycka till

Tack för svaret
Jag har sedan jag lade ut posten redan bestämt mig för en skärm. Den är perfekt för surround då ramen är tunnare än 1cm. Här är en länk om någon annan är intresserad: http://www.liontech.se/PartDetail.aspx?q=p:5541895

Jag är medveten om att input lag är en viktig faktor och efter att ha sökt på diverse forum verkar det som att denna asus panel inte har något nämnvärt lag på den fronten. Sedan marknadsför Asus att den har 1ms rt. I själva verket är det 1ms GTG men hur dålig kan den riktiga responstiden vara om GTG är 1ms, right?

Av The_PC_Gamer

Ett Gamingmonster i miniformat för strax under 10k

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2892995/m-itx-gaming

Av The_PC_Gamer

3xHP Compaq LA2405x?

Tjena sweclockers, jag vänder mig ännu en gång till er för goda råd.
Jag har tröttnat lite på att ha 1 stor skärm och blir frestad av ideen att ha 3 skärmar på skrivbordet. Jag har just nu en ASUS VG278H inkl 3D glasögon som visserligen har fina funktioner som 120Hz och bra ergonomi men att köpa tre av dessa är inte av största intresse för mig(money, money XD). Jag hade istället tänkt mig att sälja skärmen samt glasögonen(hoppas få 3500-4000kr för båda) och köpa 3st ergonomiska skärmar som jag kör i Nvidia Surround.

Som titeln antyder har jag fastnat för just HP Compaq LA2405x. Här är en länk för er som inte har sätt den:
http://www.dustin.se/product/5010639421/hp-la2405x-24-wide-tf...

Skärmen har alla ergonomiska funktioner som jag önskar och har dessutom en upplösning på 1920x1200(mer än nuvarande 1080p). Priset är också mycket attraktivt. Däremot är jag lite skeptisk till den relativt höga responstiden(5ms). Jag kommer använda skärmarna för allt möjligt(inkl. gaming) så responstiden är ganska viktig för mig. Tror ni att 5ms är för mycket eller kommer jag inte märka större skillnad från nuvarande 2ms?

Jag vet att dessa skärmar är designade för att användas i kontor och kanske inte främst för Gaming och vardagsbruk men jag ser inget i specsen(förutom kanske responstiden) som gör den sämre än andra gamingskärmar i samma prisklass.

Dela gärna med er av era åsikter och tankar, alla förslag är välkommna

Av The_PC_Gamer
Skrivet av Extremaz:

Men om du kör på bordet bara är det bra i storlek?
Sedan kan man ju köpa den från ikea (tangentbord skivan) och kapa och förlänga och göra en egen. Eller bara köpa två utdragbara fästen och såga till en skiva som är tillräckligt stor. Tror inte det finns att köpa så stora skivor färdiga som kan rymma ett gamingtangentbord och musmatta, bygga eget är nog både billigast och du får det exakt som du vill ha det och kan skruva fast den där du vill ha det.

Kul att du säger det för jag har redan gjort en ritning i Cad som jag hade tänkt att bygga om jag inte hittade något bättre. Får väl bli så då. Har ni några tips på vart man kan köpa lämpliga plankor och kanske en slider till tangentbordshyllan? Uppskattar alla förslag som har kommit hittills

Skickades från m.sweclockers.com

Av The_PC_Gamer
Skrivet av D_lyl:

Ikea Galant med förlängningsskiva, A eller T-ben samt ett tangentbordsutdrag om det var ett sådant du menade.

Med extraskivan blir det 80x220cm. Galantgrejorna är gjorde för kontorsbruk och håller faktiskt rätt bra kvalitet. 10 års garanti dessutom. Icke att jämföra med Vika Amon och dylikt som typ är gjort av papp.

Går också att köpa till kabelränna och datorhållare. Blir en helt OK setup faktiskt.

Jag har som sagt redan kollat hela ikeas sortiment och allt är bra förutom just tangentbordshyllan. Som jag skrev i mitt första inlägg ska både mitt stora razer actrosa tangetbord få plats samt min musmatta och mus. Ikeas hylla kan man bara genom bilderna se att detta är helt omöjligt.

Av The_PC_Gamer
Skrivet av Mc.Morgan:

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S19903730/ Denna perhaps? Finns att bygga ihop i svart också

Tack för svaret. Jag har redan kollat hela Ikeas sortiment men hittade inget som hade stor yta för skärmar men samtidigt en bra hylla för mus och tangentbord. Den du länkade hade jag kollat extra på men tillvalet för tangentbordshyllan var inget vidare.

Skrivet av Stefflo:

Om du nu är gjord av pengar och vill ha ett riktigt databord så kolla på ex. Kinnarps eller liknande. Där kan du få det mesta du behöver men de blir inte billiga. http://www.kinnarps.com/sv/se/Produkter-och-inspiration/Offic...
Du kan absolut lägga till om du vill ha tangentbord utdragbart eller annat.

Företaget där jag jobbar betalade drygt 3000 kr för ett ER8816L utan rabatt. Räkna upp momsen på det också.

Tack för svaret. Kinnarps vet jag gör mycket väldesignade produkter då jag redan äger en arbetsstol från dem som jag är mycket nöjd med. De serierna som såg intressanta ut var P och N men jag såg inget tillägg för en tangentbordhylla konstigt nog...

Av The_PC_Gamer

Datorbord till 2-3 27" skärmar

Hej alla Sweclockare jag kunde inte hitta en tråd som gav mig svar på min fråga så jag skapade denna tråd.
Som rubriken antyder handlar det om ett nytt datorbord som har gott om plats för 2st 27" skärmar men även plats för en tredje om jag skulle uppdatera i framtiden. Bordet ska också ha gott om plats för ett stort tangentbord(helst en utfällbar hylla) samt gott om plats för en mus och en musmatta som är 20 cm på alla håll(kvadratisk). Bordet ska också vara långt samt brett så att man sitter åtminstone en halv meter från skärmarna. Jag vet att det är nästan omöjligt att få detta i ett litet paket men den ska också vara så liten som möjligt. Priset är inte så viktigt sålänge skrivbordet är bra men jag tror inte att jag har råd att pröjsa mer än 10 000kr och vill helst ligga under 5000.

Jag vet att det är mycket att tänka på men om ni har ett förslag som nästan uppfyllet kraven eller som ni tror passar till mina behov är dessa mycket välkomna.

Jag tackar er alla i förhand då jag vet att det kommer finnas många schysta clockare därute

Av The_PC_Gamer

Här kommer min historia som utan tvekan varit min bästa upplevelse av denna modd.

Allt började i den södra barracken i NW Airfields med mina två vänner. Vi hade bestämt oss för att loota den södra baracken och sedan den norra. När jag och min ena kompis var och lootade den södra medan den tredje satt i skogen och täckte med sin M107 hörde vi plötsligt flera gevär avlossas cirka 2-300 meter ifrån oss. Efter några minuter av campande och efter att ha hört skott efter skott estimerade vi utifrån ljudkaraktären att det var 1 Sniper samt en AK och en M4/M16. Tre Survivors alltså.

Efter ytterligare cirka 3 minuter hörde vi fler skott men denna gång var ljudet inte lika högt så vi antog att gruppen Var på väg mot den norra baracken. Eftersom att det nu var självklart att gruppen inte var intresserade av att loota den södra baracken bestämde vi oss för att röra oss mot den norra baracken och få en första syn på gruppen. Vi valde att springa längst utsidan av muren och ta oss till skogsområdet cirka 500 meter väst om den norra baracken. När vi väl kom fram och efter att ha hört skott efter skott i 2 minuter ser vi vår första survivor som ser relativt nystartad ut med endast en revolver i handen och en Coyote patrol pack på ryggen komma ut från en av de tre röda dörrarna på brandstationen. Han sprang mot den norra baracken som väntat och efter sig hade han nu ytterligare två survivors som en såg lika nystartad ut som han själv medan den andre var tungt beväpnad med en M4A3. Vi hade nu hittat vår M4 kille men vi hade även hört en AK och en Sniper så vi bestämde oss för att avvakta i några minuter för att se om vi hörde fel eller om de faktist finns en ak och en sniper i buskarna.

Vi väntar i ytterligare cirka 2 minuter och då ser vi två survivors med en AS50 respektive Aks-74U springa från det östra skogsomdrådet mot barracken och nu när vi hade alla 5 i sikte bestämde vi oss för att börja angripa. Jag som endast hade en M4A3 kunde inte mycket göra från 500 meter så jag gick runt de 2 hangarerna norr om barracken för att flanka gruppen från norr. Samtidigt satt min ena kompis med sin M107 i en gran 500 meter från barracken och den andre med en M14 AIM några meter därifrån.

Vi bestämde oss för att angripa snipern och de tungt beväpnad först(AKn och M4n) av logiska själ och sedan lungt ta ut de lätt beväpnade nystartarna. Vår första Kill fick vi när AS50 killen sprang mot ingången till barracken och blev skjuten i bröstet av vår M107. Tätt därpå sköt vi en nystartare som stod i det lilla huset några meter från barracken med vår M14. Härifrån hade gruppen självklart märkt att vi anföll och M4an bestämde sig för att ta an kampen mot vår sniper och ställde sig i skogen och började avlossa skott mot skogen utan att veta var vi befann oss. Han blev självklart dödad av vår sniper strax därpå. Nu återstod bara en nystartare med en revolver och en grabb med AK. De hade båda sprungit in i skogen och gömt sig under samma gran. Vår sniper fick dock syn på Akn som han då dödade. Nu hade jag äntligen tagit mig runt hangarerna och var framme vid slagfältet då jag såg nystartaren springa mot mitt håll vilket gjorde det enkelt att sätta några kulor i honom.

Efter en strid som gav mig gåshud var det nu dags att loota de stackars ofren och nämnvärt var en GPS en AS50 samt NVG från Snipern. Resten hade inget loot som vi behövde. Med det tackar jag för mig och jag hoppas att ni fick en blick av hur roligt detta var!

Av The_PC_Gamer
Skrivet av lolzer:

Jag sitter också funderar på detta med sandy och ivy. Om man ska ha en H60 vattenkylning och inte ska klocka proccessorn något då är väl sandy bättre om jag har fattat det rätt?

Nej då är Ivy bättre. Ivy är alltid bättre om du inte ska överklocka, för det presterar 5-10% bättre i grundutförande och H60 kommer kyla den utan problem.

Av The_PC_Gamer
Skrivet av stormense:

Förlåt, 4 GB minne då på 690

Min fråga är fortfarande varför bla goa gubbarna i fredagspanelen/all reklam basunerar ut på stora trumman att GTX 690 har hela 4 GB grafikminne?

Sant är det men ni förstår nog vad jag menar. Ungefär som om de byggde en bil med motor fram och bak på 240 hästkrafter vardera och skryter om att bilen har 480 när du bara kan använda hälften åt gången

Vad beror det på att inte all grafikminne kan användas i mitt 590 frånsett att det är ett dubbel GPU? Varför delas (speglas) det med 2?
Och finns även gamla spel som kräver mycket minne, bla i GTA 4 slår mätaren i botten om jag höjer texturerna för mycket.
(Men är väldigt nöjd med mitt grafikkort).

Anledningen till att du endast kan använda hälften av grafikminnet är att GTX 590 är ett kort med 2 GPUer. Detta gör att minnet delas upp på de 2 GPUerna och du kan därför endast använda hälften.
Sedan tror jag inte att det finns några marknadsföringsjäl som gör att Jonas och Emil går starkt ut med att det har 4GB minne. De utgår då ifrån att alla vet att det är ett grafikkort med 2 GPUer och att grafikminnet därför kommer halveras. Sedan är t. ex 4GB minne för ett grafikkort rätt mycket och värt att tala om även om man endast kan använda hälften.

Av The_PC_Gamer

10/10
Haha snackade nyss med dig på en annan tråd

Av The_PC_Gamer
Skrivet av _MmattiasS_:

gtx690 är ju dubbel gpu, så det blir 3gb till varje gpu

GTX 690 har inte 6GB grafikminne utan 4GB så det innebär 2GB minne per GPU. Alltså lika mycket minne per GPU som till exempel GTX 670 och 680.

Av The_PC_Gamer

adet beror ju helt ch hållet på vad det är för luftkylare respektive vattenkylare. I stort är vattenkylning bättre för som Inveramsay sa så har man OFTAST större yta att kyla på.

Av The_PC_Gamer

Ser bra ut men förstår inte varför du bytte minnena. De finns ju inte ens i lager så här har du min kundvagn där jag helt enkelt bytte ut minnena: http://www.inet.se/kundvagn/visa/1864062/2012-06-02
Annars ser det riktigt bra ut

Av The_PC_Gamer
Skrivet av 0utsider:

Jesus hade också planer på att återuppstå, det har gått mer än 2000 år nu! Seriöst, lägg ner dessa profetior!

Det var det absolut sämsta exemplet jag någonsin har hört. Han menar att Steve Jobs under många år förberett Apple på hans död vilket är det mest troliga läget med tanke på att företagen som tillverkar produkterna har planer för flera år framöver, det kan du vara säker på.

Av The_PC_Gamer
Skrivet av Sw4g:

Vad skulle ni rekommendera för nätagg om jag skulle köpa ett till Radeon 7870 och köra CF?? Vill både att det ska vara bra kvalite och inte så värst dyrt

Här har du ett billigt agg med hög kvalite och tillräckligt med watt för att du ska klara dig:
http://www.inet.se/produkt/6901489/antec-vp650pm-650w

Av The_PC_Gamer
Skrivet av Thang:

Japp ska göra det nu, men såhär blev det iaf.
https://www.inet.se/kundvagn/visa/1857210/2012-05-31

Tycker absolut att du ska byta nätagget till ett med mindre ström men högre verkningsgrad. Detta betyder i stort sätt mindre Watt och mer kvalite. Här har du mitt förslag: http://www.inet.se/produkt/6909714/cooler-master-silent-pro-m...
Finns även i lager till skillnad från det du hade valt.

Av The_PC_Gamer
Skrivet av Thang:

Hej igen,
Jag försökte sätta ihop en datorn nu och såhär blev den, https://www.inet.se/kundvagn
Men har det något eller några produkter jag saknar? samt fungerar dessa produkter med varandra?
Vad tror ni? (Viking99, The Pc Gamer)
Sen hade jag nätaggregatet på en gul prick, menar de då att jag inte kan beställa just den delen över webben?

Att nätagget har en gul prick innebär att det finns i lager om 1-2 dagar men när jag kollar på kundvagnen finns allt i lager så om du beställer i skrivande stund får du alla delar inom 1-2 arbetsdagar. Överlag tycker jag att det ser riktigt bra ut för det priset så inga anmärkningar på komponentval och kompatibilitet. Så med andra ord är komponenterna bra och de kommer fungera med varandra utan problem. Du saknar inga komponenter så oroa dig inte för det och kör på detta system. Såg att du inte inkluderade montering så det förvånade mig men om detta var ett misstag eller bara att du valde detta vet endast du
MVH // The_Pc_Gamer