Inlägg

Inlägg som upl8447 har skrivit i forumet
Av upl8447
Skrivet av Tobbe_:

Jo jag vet att rekylen alltid är där men tänkte om man förlorade mer om man använder "punkten" i spelet. Tex som i CS:GO som jag nämnde. Om man nu använder punkten, skulle du rekommendera first-person eller third-person vyn?

Skjut aldrig i third-person då siktet är off när man är i third-person.

Av upl8447

Kommer jag få skrivbord om jag kopplar i den till en extern skärm?

Av upl8447

Jag tycker företag gör så här hela tiden. Speciellt komplett brukar vara duktiga på dessa fusk reor.
Dustin annons här på swec för ett tag sen på en qnap nas. (Ursäkta för stor bild)

http://i.imgur.com/WrvyA1n.png

Av upl8447

Tror inte du sett många som kör utan os. Då datorn är värdelös utan det. Genom att du ställer den här frågan så kan du läsa här : http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Operativsystem

Kortfatat operativsystem är det som ligger mellan hårdvaran och de applikationer du använder och du måste ha ett om du ska kunna använda det. De tre stora operativsystemn är Windows, OSX, Linux. Rekommenderar att du använder Windows om du ställer den här frågan. Det kostar ca 1000kr om du inte reda har det. Men finns även en massa grattis linux distar.

Av upl8447
Skrivet av xapa112:

Varför skulle vi betala extra för bättre grafik?

För att de kostar pengar att utveckla?

Affärs ide för Activision och ea eller något annat företag som är kåta på dlcn. Dlc ultra settings endast 599kr

Av upl8447
Skrivet av Rajat:

Nä, den har ju bara stöd av undersökningar om vad som är lämpligt för en viss ålder då hjärnan är en svamp som inte kan urskilja vad som är rätt och fel själv.

Allt har sin orsak och du faller tydligen inte under gruppen "Lämplig förälder".

Så du tycker jag är en olämplig förälder för att jag tycker att varje förälder ska ta en egen ställning i frågan?
Förstår inte hur det kan göra någon till en olämplig förälder. Att göra aktiva val som förälder är väl något av det absolut viktigaste?
Nu undrar jag om du ens läst mina inlägg? För jag höll dessutom med dig om att gta är ett olämpligt spel för en 11åring i mitt tidigare inlägg.

Av upl8447
Skrivet av Rajat:

Finns inga konkreta belägg på att mojoriteten inte skulle påverkas, men i låg ålder påverkas alla då deras "verklighet" inte är som en äldre människas, hjärnan utvecklas och tar in olika intryck fram till 18-20 års ålder, att du sedan kallar dem för efterblivna begriper jag inte varför, var fullt normalutvecklade pojkar.

Vad avslutade jag min kommentar med?

"men man kanske skulle börja i andra änden och lämplighetsprova föräldrar först."

Du anser med andra ord att din åsikt är korrekt och alla som inte håller med dig borde inte ens få vara föräldrar? Jag anser som sagt att det är upp till var och en att ta en ställning angående vad deras barn får och inte får göra. Med det sagt anser inte jag att du har rätt att säga till någon annan om de för rätt eller fel i deras uppfostran av ett barn.

Sen kan jag säga att jag tycker många spel har sin åldersgräns för högt ex NHL 2010 hade tex 16års gräns, Flera need for speed spel har haft 12års gräns.

Av upl8447
Skrivet av Rajat:

Orkar inte ens kommentera eftersom du inte orkade läsa det jag skrev.

Jag sa varken om jag tyckte det var lämpligt eller. Jag kan tycka att det är ett olämpligt spel för en 11åring. Men jag tycker det är upp till alla föräldrar att ta en egen ställning till om det är lämpligt eller ej att spela våldsamma spel.

Av upl8447
Skrivet av Rajat:

Annars så skriver ju TS "Min 11 åriga lillebror", han inleder t.o.m sin tråd med att skriva det och i min värld så är inte 11 år att vara 19 år.

Märkningen ger en indikation om spelets lämplighet med hänsyn till skydd av minderåriga och 11 år är VÄLDIGT minderårig...men man kanske skulle börja i andra änden och lämplighetsprova föräldrar först.

Det är TS föräldrars ansvar att anse vad som är lämpligt eller ej inte ditt.

Av upl8447
Skrivet av Thumbii:

Han får inte spela spelet, problem solved

Finns ingen åldersgräns på spel. Finns dock en rekommendation men det är upp till hans föräldrar om de tycker det är ok eller inte.

Ts jag rekommenderar som vanligt att inte förboka. Så att det inte är gta4 kvalité på porten.

Av upl8447
Skrivet av Ase:

Det lär ju vara ett konsumentkort med tanke på alla kontakter har för mig att quadrakorten har annorlunda portupsättning(kontakter)

Neh. Quadro har offtast samma uppsättning kontakter som konsument korten. Dock kan du få ansluta upp till 16st HD skärmar med hjälp av quadro sync. Om det är 16*720p eller 16*1080p vet jag inte.

Tesla kort är det ju inte dock då de saknar kontakter helt.

Av upl8447
Skrivet av RzrTrek:

Har inget intresse av att spela en dålig kopia av Counter-Strike med polisjakter!

Ehh va?! Är väl inte likt cs någonstans. Två helt olika spel.

Av upl8447

Nej. Det kan du inte. Du får köpa en disk kontroller/raid kort.

Av upl8447
Skrivet av CynXen:

Känns som den kan bli rejält varm om man drar igång båda samtidigt... varför man nu skulle göra det...

Om du tittade på videon hade du sett att det inte ens går att ha båda på samtidigt. Han har en brytare på baksidan där han kan byta mellan PS4 och xbox one.

Av upl8447

Jag förstod aldrig vitsen med touch skärmar på laptops har ännu mindre förståelse för det här.

Av upl8447
Skrivet av jakob55:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7572055/2015-01-07
Här är ett paket som är lite billigare och antagligen lite bättre. Vad jag hittat på nätet så ska både mobo och cpu ha stöd för vt-d. Jag vet inte om det är något viktigt jag missar, men om det är det så får någon gärna rätta mig I denna kundvagn kan du du lägga på 1000kr och få en 4790k för nästan samma pris som det du plockat ihop. Sen kan det vara bra att köpa en bättre cpu kylare för att hålla ner temperaturen lite mer och om du har servern på rummet så blir den även tystare. Dock är det ju bättre att ha servern i ett annat rum för att slippa ljudet av den

Finn inget officiellt stöd för på z97 har asrock full fixat det också? isåfall källa på det? Rekommenderar fortfarande q87 dock. Varför skulle han en behöva en k prolle? Är ju bara dumt att överklocka en server. Eftersom singeltråd prestanda sällan är ett problem och stabilitet och upptid oftast är första prio.

Skrivet av saturday_sun:

Vad är det för skillnad på VT-x och VT-d?

http://www.thomas-krenn.com/en/wiki/Overview_of_the_Intel_VT_...

https://software.intel.com/en-us/blogs/2009/06/25/understandi...

Av upl8447
Skrivet av Powaz:

Nope 4670! inte 4670k och vad ska du med ett överklocknings moderkort till? Kör på ett q87 istället.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7572047/2015-01-07

Av upl8447
Skrivet av Powaz:

Vilken i5'a ska man köra på då?

en i5 4670 skulle jag säga alternativt en 4690k, men en 4690k kan ge problem med 8- serien va moderkort.

Jag rekommenderar ett moderkort med antingen q87 eller c224 till processorn. Men det finns andra chip som stödjer dock inte officiellt
http://www.overclock.net/t/1338063/vt-d-compatible-motherboar...

Av upl8447
Skrivet av -=Mr_B=-:

4790, UTAN K har VT-D, och brukar kosta mindre. K är "för överklockning" något man normalt inte tillämpar på servrar...
B!

Fast nu har ju faktiskt 4790k vt-d stöd http://ark.intel.com/sv/products/80807/Intel-Core-i7-4790K-Pr...

Skrivet av jakob55:

Jag hittade en lite intressant sak nu. 4790k har stöd för vt-d men 4770k har inte det. Då kan det väl vara bra och köra en 4790k ändå, eller är det fler saker jag missar?

Skickades från m.sweclockers.com

Det verkar du har rätt i. Intel har alltid gjort så att k modellerna saknat vt-d samt lite andra funktioner. Så jag antog bara att 4790k saknade vt-d stöd. Men Devils canyon cpuer kan bli problem i moderkort med 8 (z87, q87 och h87) serien av chipset. Då de kräver biso uppdatering för att funka.
Angående 9-serien i chipset så framgår det inte från intel om de har vt-d stöd på h97 eller z97 och q97 finns inte vad jag vet.

Av upl8447
Skrivet av jakob55:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7569766/2015-01-06

Något liknande detta skulle nog jag kört på om din budget sträcker sig till ungefär 7 tusen. Och säger du ingen budget så kan jag ju sätta ihop en server för några miljoner så du får lite kraft Men back on track. Jag vet inte om det jag har valt är optimalt men skulle jag köpa så hade det blivit något liknande. Sen kan man ju välja till en disk för backup/lagring ock/eller en större ssd om man har behov av det. Sen kan man ju hoppa upp ett snäpp och köra Xeon processor och ECC minnen och köra RAID på några ssder för att få högre upptid och säkerhet på filerna för att dom inte ska förstöras vid eventuellt diskras eller annat oväntat problem.

Skulle dock byta processor till en 4770 utan k och moderkortet till antingen ett asrock z87 eller valfritt q87 moderkort för vt-d stöd. Om ts i framtiden vill virtualisera.

Notera att det är viktigt att det är asrock z87. http://en.wikipedia.org/wiki/LGA_1150

Skrivet av Powaz:

Tack så hemskt mycket för att du la ner tid till att skriva, precis vad jag behövde.
Jag kommer ha mycket nytta av det här!

Frågan är vilka delar som jag ska ha till vilken server. När jag sa att budgeten inter spelade någon roll så tog jag nog i lite. Jag vill ha ett så bra pris som möjligt, när jag tänker efter så blir det ganska mycket pengar. Men som sagt, det ska funka bra också!

Ehh. Du kan ju lätt köra allt på en fysisk server. Eventuellt dela upp det på olika virtuella maskiner om du skulle ha behöv av olika OS. Men tror det går bra att köra allt direkt i linux eller windows.