Inlägg

Inlägg som upl8447 har skrivit i forumet
Av upl8447

Är det brittiska (iso) eller amerikanskt (ansi)? Är det amerikansk blir det rätt mycket du måste byta för att få en nordisk layout. Men då de är lite skillnad på vissa knappar storlek så kan de bli svårt.

Du ser om det är ansi eller iso på enterknappens form enklast.

Av upl8447
Skrivet av brickan1963:

Funderar på att köpa mig en NAS. Jag behöver ha den till att lagra filer. Filmer, musik och dokument. Jag behöver kunna nå den från datorn, men även min LG TV (LG 55 667 V) då jag vill streama film och musik till den.

Jag vill helst också ha en Bittorrentklient så jag kan ladda ner direkt i NAS,en .

Funderar lite på denna (ASUSTOR AS-302T 2-bay NAS) som finns på komplett.

https://www.komplett.se/asustor-as-302t-2-bay-nas/793511#!tab...

Men den är inte certifierad till DLNA och jag undrar lite om det då kommer att gå att streama film till TV,n utan att ha den direktkopplad via HDMI?

Jag vill också kunna spegla den ena disken till den andra så jag har backup på mina fotografier och sånt.

Några tips och råd?

"Jag vill också kunna spegla den ena disken till den andra så jag har backup på mina fotografier och sånt."
Nej Nej Nej och återigen Nej. Raid är inte en ersätning för backup. Raid skyddar mot disk ras. Men finns fortfarande massor av andra faktorer som kan slå ut din utrrsutning. Till exempel en strömspik kan döda båda dina diskar och nasen på en milisekund.

Av upl8447
Skrivet av CSGAM3R:

Nu har jag köpt https://www.dustinhome.se/product/5010757331/poweredge-t20-pe... dock har jag ingen VGA i varken skärm eller tv så köpte mig en adapter för att konvertera VGA till DVI men fick det inte att fungera så antog att felet låg i adaptern och bytte till en ny, men den fungerar inte heller nu.. Någon som vet vad detta kan bero på eller hur man fixar det? Eller om man på något sätt kan installera den utan att ha skärm? Har bara tänkt att SSH:a in till den.. Ringde även till dustin home kundservice men dom måste ju vara bland det mest korkade människorna, dom sa bara att dom inte vet hur man gör och att jag får skicka tillbaka den om jag inte är nöjd...
Går det tex att ta ut hårddisken och stoppa i den i min dator och installera och sedan tillbaka igen? Eller fungerar inte hårddiskarna i en server till vanlig PC?

Annledningen till att det inte funkar är att du har dator vga ---> dvi skärm. Det måste vara tvärtom om det ska fungera dvs dvi dator --> vga skräm. Då dvi kontakten kan skicka analoga singnaler till en vga port. Så nu skickar du analoga singaler till en skärm som vill ha digitala singaler. Därför det inte funkar.
Krävs en aktiv adapter likte den som länkas i inlägget ovan.

Av upl8447
Skrivet av juniorjesper:

Så kallad: Samsung Galaxy S III LTE GT-i9305 16GB

Prisjakt

Källor?

Men då får han skriva S3 LTE då de är två helt olika telfoner.
Jag är mycket medveten om att det finns en lte verisionen så du behöver inte försöka idiotförklara mig.

Av upl8447
Skrivet av vinylens:

Om jag jämför med min gamla telefon Galaxy S3 så är farten sämre då den inte har alla 4G band som den telefonen har
Kör med Telia/Halebop

S3 stödjer ju inte 4g alls så....
Jag tycker det är bra täckning när det gäller 3g. Vet inte om 4g då jag inte har ett 4g abonemang för tillfället.

Av upl8447
Skrivet av njb:

Kör hellre på en riktig workstation, ja. Datalagringen ligger längst ner på prio-listan.

Skulle typ en sådan här Dell Poweredge vara vettig? Det ser ut som att jag kan utöka lagring och RAM efter behov med denna.

EDIT: Kollade annonserna här på sweclockers, skulle någon av de här funka? http://www.sweclockers.com/annons/102041-4st-servrar-cpu-och-...
Skulle helst vilja få in servern i en garderob el. liknande...

Jo. Riktigt fina grejer till bra priser hon säljer. Dock är det rack grejer så det kommer knappast vara tyst samt att de tar ganska mycket plats då det är ca 700mm djupa skulle jag tro.
Kan vart rekommendera att du försöker få server 3 eller 4a.

Av upl8447
Skrivet av HazZarD:

Mjo det är den, men shield plattan har också bra högtalare vilket många plattor inte har så jag vet inte, gör man både och funkar den väl ok väl eller? har inte en shield själv dock en note 7 från evga men den funkar ju fan lika bra.

- Fullt stöd för Android-spel
- Streama PC-spel direkt till din Nvidia SHIELD tablet
- Titta på filmer i upp till 4K Ultra-HD
- Upplev kraftfullaste ljudet någonsin i en tablet.

Samt att den har Tegra k1 chip som är extremt snabbt en annan fördel är ju att den har mini hdmi ut. Samt att den kör nästan stock android. Till skillnad från tex samsungs äckliga touchwiz.

Av upl8447

Det går att signa upp nu för insider på https://insider.windows.com/
Går dock inte att ladda ner än

http://i.imgur.com/RtpN51T.png?1

Av upl8447
Skrivet av Swedishg33k95:

Jävligt opraktiskt ifall man har en filserver och satt upp flera av dessa diskar i raid. Få ha en app som kan sms bomba

Är ju bara göra en sms grupp. Sen tror jag inte man vill köra någon större raid med dessa.

Av upl8447

Windows 10
Fan jämt number betyder ju floop.....

Av upl8447
Skrivet av Cooling23:

Finns det en länk till live eventet?

"Till skillnad från Apple och Google väljer dock Microsoft att inte direktsända det uppmärksammade evenemanget utan överlåter rapporteringen till media."

Av upl8447

T-röd och mikrofiberduk brukar jag använda

Av upl8447
Skrivet av Demonoidz:

Jag anser att komma fram 5mil extra per timme t.ex är bättre än 2-3minuter, men det beror väl på hur långa sträckor man kör.

Så du tycker inte det är något fel att köra 50km/h för fort? Hastighets begränsningar finns av en anledning och att du kommer försent till jobbet är inte en bra anledning att bryta den.
Såna som du borrde ej ha körkort och borrde inte ens få ha en moped. Hoppas du blir av med körkortet.

Av upl8447
Skrivet av Aleshi:

Det behövs ingen stor renovering av iOS bara för att den inte ska stänga ner program. Som någon med 1GB rapporterade innan så behöll den program i minnet längre än med 512MB. Med andra ord så finns ju "funktionen" att inte stänga av program till höger och vänster redan idag.

Skrivet av Sears:

Jag tycker det är nämnvärt att applikationer slipper fimpa äldre applikationer och flikar i webbläsaren med mer minne. Det är många som klagar på detta i deras 1GB iOS enheter. Minnet slösas inte, det används, även om det inte används lika väl som i Android.

Skrivet av Aleshi:

Men som sagt, att iOS inte kör applikationer parallellt är ju ett problem. Med mer RAM så hade de kunnat göra så att de kört applikationer parallellt. Deras låga minnesmängd påverkar ju därmed upplevelsen. Android rensar också sådant man inte arbetar i för stunden ifall minnet tar slut, men har mer minne för att inte behöva göra det. Så båda behöver mer än 1GB RAM, men Apple väljer bort det.
Hade någon annan än Apple kunnat kränga en produkt med sådana argument? Hade du köpt en dator med argumentet att den inte behöver mer än 1GB RAM eftersom den stänger ner alla fönster och program bortsett från just det du har öppet? RAM-mängden är alltså inte på något vis irrelevant.

Jag kan säga att jag tycker det är tråkigt att ios funkar idag och hade velat se att de implementerade äkta multitasking och mer ram men som operativsystemet fungerar idag finns det inget behov av mycket ram. Det stämmer att det typ finns multitasking men du kan inte ha två applikationer som körs samtidigt. Du kan däremot ha ett flertal applikationer i viloläge men det kommer fortfarande bara vara en som körs och använder ram minne.

Av upl8447
Skrivet av jondadoge:

What? kom igen CM ska ni bli som apple? Detta är en total ripoff av Steelseries g6v2 fast dyrare? trodde ni höll er till eran egna design

Du vet inte vad torpe är va?
Det är väl så lite ripoff det kan bli? Finns inte något tangentbord som ens liknar det... Möjligtvis utseendemässigt men då ser ju alla mekaniska tangentbord likadana ut...

Skrivet av Roger W:

Hmm,
Texten i nyheten säger att "brytarens konstruktion är så gott som identisk med Topre", men vad innebär det?

Av vad jag läste på geekhack tidigare så hade jag fått intrycket att det ÄR Topre-brytare i grunden i de här tangentborden. Kan nån bekräfta?
(Isåfall är priserna möjligen någorlunda rimliga...)

Vad jag vet så är det ett samarbete mellan torpe och cmstorm. Men ska inte säga säkert.

Av upl8447

Ni som säger att apple är hopplöst efter kan inte vara så pålästa? Iphone 5s är fortfarande en av de absolut snabbaste enheterna vi har idag. Källa : http://www.anandtech.com/show/8169/the-lg-g3-review/7
Även argument om att 1gb är lite. Är meningslöst då IOS inte skulle tjänar nämnvärt på mer ram då IOS inte kör applikationer parallellt. Sen att jag tycker IOS är en sämre platfrom på andra sätt är en annan sak. Men hårdvaran är det inge fel på. Förutom möjligtvis batteritiden.
Från en android fanboy!

Av upl8447

Är nog bättre att du plockar ur diskarna och stoppar i en ordentlig NAS. Te.x Synology DS414

Av upl8447
Skrivet av Tuvok:

Jag trodde att IPv6 bestod av 2^128 adresser men jag kanske trodde fel?

Stämmer bra med 2^128. 3,4*10^38 är en avrundning till 10potenser.
2^128 ≈ 3,4*10^38
2^128 = 3,4028236692093846346337460743177*10^38

Av upl8447

Vart har du tänkt köpa din domän? Det finns flera som erbjuder webmail (Även Imap, pop3) grattis i deras grund paket. Till exemplet city networks.

Av upl8447
Skrivet av RaZman:

Så med andra ord är 980 egentligen 880. Vågar man gissa på att det är för att inte låta äldre än R9280XtremeHD3gbUltraOC?

Nej för att de gjorde en rebrand av 700serien till 800serien på mobila kretsar och de vill inte ha otakt i namn schemat. Så de hoppar 800 serien på desktop grafikkorten. De här har ju hänt förut med 300serien.

Om bara alla kunnde sluta med rebrand vad mycket enklare allt skulle vara.