Inlägg

Inlägg som upl8447 har skrivit i forumet
Av upl8447

Den lilla dockan finns tillgänglig nu men det finns ett problem... Den kostar 3400kr.........
http://accessories.euro.dell.com/sna/products/Docking/product...

Av upl8447
Skrivet av martinot:

Tizen?
Android?

Tizen och Android är linux baserade ja. Men de är inte en del av det riktiga linux eko systemet det vill säga GNU/Linux vilket är vad vi pratar om.

Av upl8447
Skrivet av loevet:

@upl8447: Operativsystemen du nämner, förutom Ubuntu Phone, som faktiskt är det operativsystem som vi skriver om i nyheten, använder Linux i botten men är inga renodlade Linuxdistributioner. Firefox OS är ett annat Linux-baserat OS som inte använder en användarmiljö från Linuxvärlden. KDE Plasma Mobile används inte på marknaden, så den faller bort på grund av det helt enkelt. Android använder Linuxkärnan i grunden men delar annars inte många likheter med en Linuxdistribution. Det är det vi menar med att det inte finns någon renodlad mobil Linuxdistribution på marknaden.

Det jag syftade på var att utalandet om att det inte existerar någon renodlad mobil är felaktigt. Då det finns minst två renodlad GNU/Linux mobil distribution. I detta fall KDE Plasma mobile och ubuntu phone. Sen finns det några som är gräns fall så som Sailfish OS. Sen finns det en mängd Linux baserad OS men få GNU/Linux.

Att operativsystemet inte säljs som förinstallerat på någon eller få enheter är inte relevant i samhanget. Då ditt utalande löd som följande "Det ingen renodlad mobil distribution" Vilket är ett felaktigt utalande. Sen att det kanske inte finns något som har en större marknads del är en annan sak. Sen kan du köpa en Ubuntu Phone idag vilket kör en full linux dist.

Här finns Canonicals preeskonferans från scale om Convergence tyvär är ljudet skit med jobbigt bakgrunds burs.
https://www.youtube.com/watch?v=j5tYl_JLN20

Sen ska jag tillägga att arikeln inte alls handlar om Ubuntu Phone. Den handlar om nya funktioner Canonicals windows manager Unity som möjligör att den kan köra den i både telefon lägge samt desktop lägge. Det vill säga "Convergence". Eller den handlar om att Aquaris ska släppa en Tablet med support för Unity med convergence. Det låter även som att Canonical kommer släppa ett operativsystem vid namn "convergence" i arikeln vilket är fel. Då convergence endast är en funktion i Unity inte ett operativsystem.

Av upl8447

"Trots att de allra flesta mobila operativsystemen baseras på Linux finns det ingen renodlad mobil distribution, men detta vill Canonical ändra på genom "konvergens""

Finns faktiskt ett antal renodlade mobil anpassade linux distar.
Ubuntu Phone
KDE Plasma Mobile (Säljs inga enheter med det för installerat dock)
Sailfish OS (Kan gå att diskutera lite)

Ingen finns väl på bred front än men de finns.

Av upl8447

Om servern inte är kritisk för drift så stängs denna server av och felsöks.
Om en server är kritisk för drift och larmar om fel så tas den ur drift för felsökning och låter en redundant server hoppa in i stället.

Om en server är drift kritisk finns det redundans iallafall i en perfekt värld....

Av upl8447

Om det bara är enstaka mappar kan du ju använda Syncthings eller BitTorrentSync. Dessa synkar så fort en ändring görs. Nackdelen med detta är att den inte kan synkas till en nätverksmapp direkt. Men du kan ju sätta upp en BitTorrentSync eller SyncThings klient på den enhet som har nätverksmappen och på så sätt få den synkade datan tillgänglig på mappen.

Har personligen använt BitTorrentSync mest men tänkt gå över till SyncThings då jag hört mycket bra om det samt att det är open source.

Av upl8447

Vad har du tittat på för alternativ? Några som poppar upp i mitt huvud är.
Dell xps12, thinkpad yoga 260/460, surface pro 4, surface book, hp spectre x360, Lenovo yoga 900/700

Av upl8447
Skrivet av Firkraag:

Passande med Portal musiken, Aperture Science tema över hela videon.

Står även Aperture laboratories på ett flertal maskiner.

Av upl8447

RJ-45 det gillar vi! Mer sånt i premium segmentet! Nästan alla laptops idag säljs ju utan det tyvär....

Av upl8447
Skrivet av andreas_dock:

Ipad Pro skall köra iOS, precis som alla andra iPads.

Skillnaden är väl att man har en penna till (om man vill), och touchen numera är tryckkänslig aka. "the harder you press - different shit happens"

Fast den är inte tryckkänslig. Bara 6S som är.

Av upl8447

Kommer det finns en linux verison av XPS15 eller Precision 5510. Alternativt få den leverad utan OS?
Samt är det någon som vet vad det trådlöa nätverks kortet som verkar sitta i xps13 & xps15 (DW1820A) är beserat på Intel eller Broadcom?

Av upl8447

Tar gärna bägge hp switcharna (2626)

Av upl8447

18
Arma3, Civ5 är det jag spelar mest nu men blir även en del Shogun2, Men of war, Witcher 3, GTA V samt project cars

Av upl8447
Skrivet av Mordekai:

Tvekar eftersom chipsetet är stenålders och Intel nyligen släppt C236, dessutom är jag inte säker på Freenas, verkar vara gansa begränsande jämfört med att köra en renodlad linuxserver, jag tänker i första hand på tjänster och/eller VMs. Freenas 10 är ju runt knuten också, det blir spännande. Jag har ingen stress, slår till när det känns bra, gillar inte att bygga dator baserad på tre år gammal hårdvara.

Jag har IPMI på server på jobbet som jag aldrig använder för att den är så seg, jag använder bara Remote Desktop.

IPMI är inte en ersättare för remote desktop. IPMI använder du när du till exempel ej kommer åt remote desktop pga av att servern hängde sig under en omstart eller under installation av ett os innan remote desktop eller SSH är aktiverat ännu.

Av upl8447

Min egen erfarenhet mot min egna openVPN server. Är att det kommer bero mycket på din uppkopling. Om jag ansluter från 3G/4G eller ADSL brukar jag få ett påslag med 5-10ms. Ansluter jag från en fiber uppkolping brukar det ge 1-3ms på slag. Detta ökar ju dock ju längre ifrån servern du kommer.

Värt att nämna är att det kan ge en neddladdnings boost om du använder komprimering från en slöare uppkopling. Har både min mobil och laptop uppkoplade hela tiden när jag inte är hemma. Har nästan aldrig ställt tillt problem. Finns några undantag där man varit på ställen som har riktigt taskiga QoS regler med vpn tjänster.

Av upl8447
Skrivet av mrqaffe:

Men då utnyttjar inte DU kapaciteten utan låter andra fildela via anslutningen, det är extremt svårt att komma över 20MBit i konsumtion per person.

Håller med om att inte jag personlig uttnytjar så mycket data. Men mina lina används till stordel och uttnytjas till nästan full kapacitet. För migär värt de lilla extra i månden det kostar samt den tid det tar för mig att administrera. I form av det jag får tillbaka av de communityn jag stödjer.

Om du ser till en genomsnits hastighet ja extremt svårt att gå över 20Mbit. 20Mbit är även tillräckligt i de alra flesta vardags situiationer. ex 1x Netflix 1080p stream, 2x Youtube 720p samt någon som spelar ett online spel och pratar i Skype. Detta är peak tid för de flesta och det drar inte så mycket data som många kan tro. De gånger man behöver mer hastighet är vid större nedladdningar osv. Men det behöver inte avbryta de andras aktivitet med bra QoS regler. Men det är ofta fallet då neddladningar ofta slukar så mycket bandbredd de kan och finns det inga QoS regler så brukar den inte ha något problem att göra det heller. Därav tror jag många inbillar sig att de behöver mer än vad de faktiskt behöver. Fördelen för de flesta med ahstigheter över 30Mbit/s är väl snabbare neddladning av stora filer. Där de flesta ser skillndaden.

Skrivet av Christley:

"Jag tror dessa användnings områden är betydligt vanligare än något faktiskt olgagligt bruk eller omraliskt. Dock skulle jag ju inte anse att seeda lite filmer på en pirat sida heller för "shaddy". "

tror inte 25% av sverige sitter och laddar ned och seedar linux distar.
http://www.svd.se/var-fjarde-svensk-fildelar-fortfarande
så att anta att torrenter i majoritet används för lagligt bruk är väl lite dumstridigt. visst används det för lagligt som du nämner, men stora majoriteten av det är olagligt

2år gammal.... Sedan är det väl 1-5% av de de som laddar ner med torrents som seedar och faktiskt behöver upp hastighet. Sen kan jag garantera att det är mycket lägre siffror idag då många använder skit tjänster så som Swefilmer och dreamfilm (Vilket är exakt lika olagligt). Jag själv kan säga att min torrent klient ser många fler Linux distar än pirat filmer.

Till alla! Det är prefixen mega vi använder och inte milli så skriv med stort M. mega=M=10^6 milli=m=10^-3. Sen använder vi bit när vi pratar överföringshastighter bit skirvs med litet b. Sen använder vi byte när vi pratar data volymer byte skrivs alltid med stort B. Det går även åtta bit på en byte.
mega=M=10^6
milli=m=10^-3
bit = b
byte = B

Av upl8447
Skrivet av BasseBaba:

Angående "dyrt" pris, beror ju helt på vad som ingår. Dyrast är väl att låta en utomstående firma äga nätet och ta in en stadsnätsoperatör som ska ha en portal med många valbara operatörer.

Billigast torde vara att bygga nätet själv och sen upphandla ett gruppavtal med en enda operatör.
Här får man ju dock en "dold" kostnad i att BRF:en förmodligen betalt med befintligt kapital eller ökat månadsavgiften för de boende.

Sen angående fascinationen av höga hastigheter:
Många användare förbrukar ju en visst mängd data per månad, om den då tankas i 100 Mbit eller 1000 är ofta rätt irrelevant.
Kostnaden är att hålla en länk uppe till fastigheten, sen om den är 1, 10 eller 40 Gbit är nog av mindre betydelse.

Det enda som skulle vara riktigt jobbigt är om nån gigabitkund får för sig att kötta torrents 24/7.

Jag köttar ungefär 300 gig i månaden.
Min 100-lina ger utan problem 11 meg / sec _> 28512 gig i månaden vid kontinuerlgit pr0ntank.

Mao använder jag 300/28512 = 1% av min kapacitet idag.

Att för mig uppgradera till gigabit skulle inte ändra på nånting för operatören, möjligtvis kostnad i att ha en högre uplink för att kunna "garantera" hastighet men antar det är rätt översålt ändå

Förstår inte vad du menar..............................................
http://prntscr.com/8qmvmd
Brukar snitta 10-15TB ner i månaden och 10-50TB upp. Om jag betalar för 1Gbit/S så är det väl menningen att använda det?
Vad förbrukar data?
FTP server för ett ett arma community (Arma3Sync)
PLEX server för 7Pers
Torrents seedar framförallt många linux distar.
Torrents av andra sorter
Steam Lagrar iprincip alla spel på SSDn. Så om jag vill spela något så tankar jag ner det på 5min istället för att det ska ta en massa SSD utrymme.
Plus massa annat skit men är inget som inte drar så mycket data ex 150 pers TS server.
Dock använder jag ju inte heller i närheten av den totala tillgängliga traffiken
324TB/324TB är mitt teoretiska max. Som max använder jag alltså 15TB/50TB = 4,63%/15,43%. Vilket ger ett genomsnitt på 19,3MB/s eller 154,4Mb/s. Men eftersom jag pekar på 700-900Mb/s varje dag så är det ju inte inte möjligt att gå ner till ex 250/250.

Men jag är väl undantaget som faktiskt använder min lina. De flesta som har Gigabit linor klarar väl sig egentligen på 100/10. 90% Tror jag även klarar sig på 30/30. Men det är ju inte så roligt när du faktiskt ska ladda ner något så som ett spel.

Skrivet av Christley:

personligen anser jag att nedladdningshastighet är mycket viktigare än uppladdningshastighet om man inte håller på med shady saker.
hade mycket hellre vart 1000/10 än 500/500 om dom kostade lika mycket

Vad menar du med shady saker?
Anser du att min
FTP server för ett ett arma community (Arma3Sync), PLEX server, TS3 server VPN server eller Torrents seeds för linux distar. Är shady saker?
Jag tror dessa användnings områden är betydligt vanligare än något faktiskt olgagligt bruk eller omraliskt. Dock skulle jag ju inte anse att seeda lite filmer på en pirat sida heller för "shaddy". Vilket också förmodligen även det är ett vanligt användnings område.

Om man behöver mer än 100 ner så har man förmogligen något ganska specifikt bruk som även kräver lite upphastighet. Nu menar jag som faktiskt behöver mer än 100 för att driva en tjänst eller klara vardagen. Inte för att steam neddladningen ska ta 3min istället för 15min. För att vara ärlig tror jag inte de flesta skulle se stor skillnad på 30/30 och 1000/1000 förutom vid stora neddladningar så som spel.

Av upl8447
Skrivet av Feeku:

Hur menar du? Samsung är väl en av få som kan utmana Intel när det kommer till Fabs?

Dem har gått från PowerPC till x86 med OSX en gång. Varför skulle de inte klara X86 till arm. Visst många program skulle sluta fungera. Men apple kan nog porta de flesta APIer och biblotek.

Av upl8447

När du använder ett tredjeparts program eller modifierar spelets filer för att ge dig själv en fördel i spelet är det fusk.

Att utnyttja en bug eller annat fel som finns i spelet till sin egen fördel är inte att fuska. Det kan dock vara omoraliskt och är inte ett beteende som borde uppmuntras. I ditt exempel med vapen som sticker ut genom dörren så är det något många spel lider av och jag själv brukar utnyttja det. Även om det kanske är fel. Det är dock inte att fuska

Av upl8447
Skrivet av aluser:

Läs om och läs mansidorna för drivern.

Istället för att låta spydig kan du väl hjälpa TS?

I bge4 så ska det finnas support för ditt NIC TS.