Inlägg

Inlägg som sanZei- har skrivit i forumet
Av sanZei-
Skrivet av Ischy:

Det låter som ett typiskt fall där systemet inte får den ström den behöver.
Ett 650w nätagg kommer du däremot rätt långt med så jag skulle rekommendera att du kollar så att moderkortet får sin ström.
Det har hänt mig mer än en gång att jag missat att koppla in båda kablarna!

Intressant nog så drog jag ett snabbt test för jag blev skeptisk...

Drog ut 4pin atx 12 sladden från där den ska sitta och testade igen att trycka på power knappen och samma sak händer igen som jag beskrev i första inlägget, de drar igång och stänger av direkt igen.

Kan det helt enkelt vara så att sladden från nätagget inte funkar?

Av sanZei-

Ram minnena har jag satt i slot 1 och slot 2 enligt moderkorts manualen så dem sitter rätt, kopplat cpu kylaren rätt och alla kablar från nätagget osv, spelar det någon roll vilken slot grafikkortet sitter i? Borde jag testa flytta runt det lite?

Av sanZei-

Problem vid nybygge, fläktarna drar igång en halv sec sen slutar

Hej

Håller på med att bygga min första egna dator, men när allting är ikopplat och jag trycker igång den på power knappen så går alla fläktar och hdd led osv igång i kanske under en halv sekund och sen slutar igen, en polare tror att det kan ha och göra med nätaggregatet men det har ju funkat i min andra dator? Använder mig av ett 650 watt nätagg så det ska ju inte vara några problem angående att strömmen inte räcker till.

Polaren länkade mig till en datorbyggarskola på nordichardware men där blev jag inte mycket klokare, så jag ställer frågan här, vad kan felet vara?

Av sanZei-

Ok tackar då gör jag det.

Av sanZei-

Jag hittade inte XA moderkortet på inet men crossfire är nog ganska aktuellt så jag kör med de andra ändå:

Det jag bestämt mig för till en början nu är moderkort minnen och processor, det är följande:

Processor:
AMD Phenom II X6 1090T 3.2GHz Black Edition
Pris 1457 kr.

Moderkort:
Gigabyte GA-990FXA-UD3
Pris 1140 kr.

Minnen:
Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1866Mhz VENGEANCE RÖD
Pris 685 kr.

Totala priset blir då 3282 kr, det är bara 500 kronor dyrare än uppgraderingspaketet jag länkade i första posten och det är nog en bra uppgradering för den kostnaden.

Jag väntar med att bestämma mig angående nätagg och grafikkort då det är åtminstone en månad till tills jag ska köpa dem, och det kan ha ändrats mycket tills dess.

Är det här ett bra beslut eller borde jag ändra något av de jag valt?

Av sanZei-

De är en antec 902, ganska stor låda

Av sanZei-

Bra uppgraderingspaket och så billigt som möjligt.

Ska börja bygga på datorn nu då jag haft ett chassi stående i typ ett år.

Ska bygga en speldator, har dock inte råd att bygga ett monster så får bli lite sämre variant, men borde ändå klara de flesta spel utan lagg.

Jag hittade detta uppgraderingspaket och undrar nu ifall det är värt att köpa med dem komponenterna som ingår där.

http://www.inet.se/artikel/v100000/uppgraderingspaket-amd-phe...

Grafikkort och andra delar som behövs ska jag köpa nästa månad så kan vara bra ifall ni nämner något som är bra där också.

Skulle vilja ha lite råd ifall det inte verkar vara ett bra paket, det ska helst vara så bra prestanda som möjligt till så billigt pris som möjligt då jag har låg inkomst.

Tack i förhand.

Av sanZei-

Bygga egen dator, köpförslag, 8-10k gräns.

Jag har nu bestämt mig för att spara ihop till en ny dator efter att ha upptäckt att FFXIV laggar lite väl mycket på min dator även om jag kör med lägsta inställningarna...

Jag blev tipsad av en polare att göra en tråd på denna sidan då folk här är grymma på allt det här, själv har jag noll koll.

Till kritan, jag räknar med att spara ihop cirka 8-10k på 3-4 månader och skulle vilja ha lite tips på det bästa jag kan bygga ihop med denna budgeten.

Tack för framtida svar
/RH