Inlägg

Inlägg som Alathi har skrivit i forumet
Av Alathi

Oj, ja det stämmer.

Menade on någon känner till liknande som inte behöver importeras eller har personlig erfarenhet och kan rekomendera vad man bör köpa?

Av Alathi

Ihoprullbar HDMI

Hej,

Letar efter något i stil med denna fast för HDMI.
Har idag en 5m som räcker gott och väl men den bidrar ordentligt till sladdröran bakom skärmen och syns rätt bra.

Någon som har nått bra tips?
Hittar bara webblänkar utomlands utan bra recensioner när jag söker själv, men har inte svartbält i Google-Fu gällande sladdar och denna typ av lösningar så skulle kunnat missa något.

Tack på förhand!

Av Alathi

Infällbar(Retractable) laddsladd USB A/C till USB C

Hej,

Letar efter en bra laddsladd till bil som når samtliga säten men kan rullas ihop på enkelt sätt för att undvika sladdkaoset som blir av den.
Något i form av denna som man vet fungerar bra vore toppen.

Har ni några idéer eller erfarenhet av dessa?
De jag testat tidigare från ex.vis. biltema har oftast problem med att få igång snabbladdning eller sitter för slappt i mobilen/paddan så man måste nästan hålla i den för att laddningen ska ske optimalt eller alls.

Tack på förhand!

Av Alathi

Tack för svaret, inte helt dåligt ändå.
Något tips för pris per del?

Av Alathi

Säljråd

Hej,

Då jag inte har någon användning för min stationära längre tänkte jag sälja den men jag har ingen aning vad som vore rimligt pris.
Delarna är:
* ASUS Z87-A ATX
* Kingston 16GB (2x8GB) CL11 2400Mhz XMP Beast Series
* Intel Core i7 4770K 3.5 GHz (Haswell)
* Corsair Hydro H60 (v2)
* ASUS Radeon R9 270X DirectCUII 4GB
* Fractal Design Define R4 Svart, Fönster
* be quiet! Power Zone 850W Bronze Modulär

Någon som har en aning om vad dessa delar kan gå för?
Allt inköpt sommaren 2014.

Tack på förhand!

Av Alathi

Som sagt är jag rätt kass på det där med uppskattning, men tänkte vad det blir om man drar längs väggar.
Sladden behöver ju då gå via vägg ut mot hallen -> längst tak/golv förbi ytterdörren -> genom en garderob med skjutdörrar av glas -> längs med taket ovanför köket -> in via vägg till rummet med datorn. Är nog som du säger mer runt 10-15m på sin höjd då.

Vet inte hur de tänkte när de placerade accesspunkten i det rummet de gjorde, oavsett om rummet varit annat än sovrum tidigare...
Vi bor högst upp i huset och har endast vind ovanför oss, fönster åt höger och vänster enl. ritningen om det gör skillnad i täckning?

Har du hört något om när dessa produkter kan tänkas nå marknad?
Krypteringen rör endast säkerheten i överföring och påverkar ej hastighet eller signalstyrka?

Av Alathi

Ny uppladdning, ser det bättre ut nu?

Rak väg mellan router och dator är 2st väggar, en med skåp på men båda rätt tunna innerväggar.
Självklart hade jag föredragit lina då jag tillhör generationen som ej litar på WiFi, men det är svårt att få det snyggt då det är väldigt lång väg utan att lägga under golvet. Blir säkert upp mot 30-40m sladd om man ska följa väggarna runt uppskattningsvis (säkert liten överdrift dock)

Vid TV:en sitter ett ComHem uttag som ej nyttjas då hela fastigheten har gemensam internet via annan leverantör. Går det att på något sätt koppla in det andra nätet i ComHems uttag? Svindyrt?

Gällande MU-MIMO & MIMO-teknik, någon specifik router du föreslår med dessa teknologier?

Av Alathi

På egen hand har jag endast testat trådlöst för just detta problem då jag ej nyttjar någon fast lina p.g.a. logistiska problem.

De gånger jag har haft datorn via sladd till routern så fungerar det i stort sätt felfritt vad jag märkt.
Dock väldigt sällan haft datorn kopplad just de tiderna på dygnet.

Vad är APs?

Lägenheten är 76,5kv, routern står i dagsläget på golvet men att montera någon sorts hörnhylla för att höja upp den är en möjlighet.

Av Alathi

Här är lägenhetens layout:
- Gult är accesspunkt och placering av router.
- Rött är TV/Konsoller/Hemmabio som går via WiFi.
- Blått är den stationära datorns placering.

Placeringarna går tyvärr ej att ändra, behöver jag en repeater/förstärkare och/eller specifik router för att klara att nyttja dessa med rimlig stabilitet och hastighet?

Vad blir "bättre" i dyrare varianter än Asus AC66U?
Gällande ASUS har jag hört talas om en firmware vid namn Merlin, är det något som i så fall är värt att installera istället för det som kommer med? Är det något som ger ASUS fördel jämfört med andra märken i samma prisklass?

Av Alathi

Tack för alla svar!

Gällande leverantörens problem så har jag haft dialog med dem och de kan ej finna något problem i tillförseln till min lägenhet utan hävdar att vår router ligger på så gamla protokoll samt att dens oförmåga att ligga på 5ghz leder till de problemen vi har.
Dock "ser" de att jag har en "Apple Router" som de kallade det, vilket jag ej har. Endast en Mac laptop finns från Apple i hemmet.

Finns det någon specifik ASUS som är värd att titta på i 500-1500kr klassen eller är det generellt bara ju mer pengar desto bättre?

Gällande Ubiquiti så är jag helt förvirrad, är relativt van tekniskt sätt men allt jag hittar på om dem från andra är en mumbojumbo av teknisk chargong som jag inte förstår ett skvatt av. Det skrivs om att man ska kombinera olika produkter hit och dit.
Rent gissningsvis antar jag att de menas att man ej ska nöja sig med en router utan bör även ha 1-3 förstärkare som studsar signalen?

Av Alathi

Ny router

Hej,

Vi har Stockholms Stadsnät som leverantör och i samband med problem med hastigheter runt 18-02 (pga andras nyttjande i bostadsrättshuset antagligen) föreslås ett byte av router vilket är fullt rimligt då våran är cirka 11 år gammal DLink DIR-655.
De rekommenderar den de säljer på sitt webblager en D-Link DIR-882 för 1 495kr.

De erbjuder att "göra i ordning den" gratis i form av
- uppgradera mjukvaran
- slå på alla kanaler
- separera 2,4 och 5 GHz åt dig.

Antagligen är detta rätt lätt att göra själv så det är väll en nollfråga men min fråga är då, är det ett bra val för det priset eller finns det ett bättre alternativ? Gärna billigare men en kraftig vore av intresse då lägenhetens lina är suboptimalt placerad i ett sovrum i ena änden av lägenheten med dator (Stationär för spel och bärbara för annat), TV med mera placerat på andra. Vi har ej möjlighet att flytta eller förlänga sladdar då det skulle innebära att borra upp väggar/golv för att undvika att snubbla på sladden.

Routern behöver inte vara ett monster med 0 ping med gärna så att man kan spela något online utan att haverera.

Tack på förhand från en mindre kunnig inom hemmanätverk.

Av Alathi

Vilken disk har du? Om du kommer ihåg skulle det ju vara grymt att köra på något som redan är bevisat fungerande. Och har du som jag en gen 1?

Av Alathi

Det jag har läst på olika forum har nog inte varit riktigt dagsaktuella utan snarare från 2013 i alla fall. Men bra att veta i alla fall.

Mja, man klagar ju inte på snabbare laddningstider då PS3an kan ta sin tid ibland (Im looking at you Dark Souls 2...).

500GB såg bra ut då jag inte vet om jag har lust att chansa på gränsfallet.
Tror du jag behöver en egen vagga till den eller går det kanske med den som håller stockhårddisken? Antar att det är en vagga i då jag inte har tittat efter.

Also, sorry för ett sent svar!

Av Alathi

Fråga gällande uppgradering av PS3 First Gen HDD

Hej, som titeln lyder så letar jag efter en hårddisk att byta ut stockhårddisken som kom med när jag köpte mitt PS3 som är av första generationen, dvs bakåtkompatibel med PS2/PS1. Jag har läst att man ska ha 2,5" laptop HDD's och att vissa säger att den inte kan hitta HDD's som är större än 500gb, stämmer detta? Samt undrar jag ifall det finns några tips, jag snålar inte på stålars så 1TB är att föredra.

Mvh och tack på förhand

//Alathi

Av Alathi

Alright, tack för lite sidoinfo! Kollade faktiskt på QPAD QH-1339 förut och de såg helt klart bra ut!

Sen jag la upp detta har jag även märkt att Turtle Beach hörlurarna inte släpps fören september så ganska dumt att fråga folk om de har testat dem.

Av Alathi

Input om Turtle Beach Seven headsetet

Halloj!

Hade tänkt att inhandla ett nytt headset. Mer specifikt Turtle Beach Earforce Z Seven då jag har sett att flertalet streamers använder det men jag kände att jag ville få lite input så att jag inte kör en;
"OMG pros använder det då är det säkert bra".

Vad är era tankar kring detta headset? Bra/dåligt? Finns det andra headset som är mer värda (budget upp till 3000 men man är ju lite snål om man kan)?Motivering?

Av Alathi

Har senaste, det är vad den säger när jag försöker i alla fall. Ver. 6.3.9-12E according to system settings.

Av Alathi

I virtual router som jag måste använda enligt windows 7 metoden så finns det 2 rutor, en för ssid där man döper det till attwifi och ett där det står password. I password ska jag enligt guiden skriva 12345678.

Sedan när jag försöker connecta till nätet genom System Settings > Internet Settings så ber den mig trycka in security key efter att jag valt attwifi som access punkt. Men jag ska kanske inte göra denna process utan 3DS ska kanske automatiskt märka av attwifi?

Kan det bero på att jag saknar Nintendo Zone i huvudmenyn? Ska den inte finnas där eller är det endast för andra länder eller?

Av Alathi

Hur stänger jag av security key?

Jag behöver alltså inte välja någonting utan den borde hitta attwifi av sig själv? Även om jag har min vanliga router/connection inlaggd som connection? Eller borde jag ta bort min vanliga när jag försöker nå access punkten?

Av Alathi

Alltså, jag väljer attwifi när det dyker upp i listan och skriver sedan in security key'n som jag antar är det lösenord man skriver in i Virtual Router dvs (12345678). Sedan så testar den uppkopplingen och kommer inte vidare till internet delen av testet utan fastnar när den testar access point och ger error på fel inställt wifi alternativt fel security key.

Jag har dock märkt att det inte finns någon Nintendo Zone app i menyn även om den talar om att jag har senaste uppdateringen när jag testar att uppdatera genom inställningarna.