Inlägg

Inlägg som Leifson har skrivit i forumet
Av Leifson

*Tråd låst*

Fanns ju redan en tråd, fortsätt i den istället. Mer än en tråd per ämne är mot reglerna (§3.3)

Av Leifson

Jag är nu klar med Nightmare. Gearen har ordnat upp sig lite, och tack vare Larzuk och två nya sockets i min offhand så är även resistances helt OK. Ingenting i Act5 var väl något större problem egentligen, förutom att Baal tog frustrerande mycket arbete då han ständigt summonade sin klon och mördade alla mina skelett med sin lightning-chockvåg. Looten var stor besvikelse med, inget jag kunde använda. Hell blir spännande nu.

Av Leifson
Skrivet av lanbonden:

Du säger att du har brist på +skill, vad har du för items?

En amu med +2 summon borde inte vara omöjlig och absolut något som det kan vara värt att spara ringar för att köra 3 ringar -> 1 amu i kuben för att få.

Sen har du det där lätta runewordet till hjälm som ger +1 all skills. Du borde även börja hitta wands med +3 summon/+2 necro skills hos vendorn nu. När det gäller skölden är det dock lite knepigare då den måste droppa.

Dåliga, varit lite lat på den fronten, får väl börja skärpa mig nu Har en wand som har +3 Raise Skeleton och +3 Amplify Damage, en offhand med +3 mastery. Hjälmen kanske jag borde lösa dock, även om jag just nu har en Crown med massa topazer i för MF. Tänkte använda socket-grejen från A5 nu till att göra sockets i offhanden och sätta in diamonds där.

Av Leifson

*Tråd låst*

Du har ju redan en tråd om ditt datorköp, använd den istället.

§ 3.3 Det är inte tillåtet att skapa flera trådar om samma ämne (så kallad korspostning). Detta gäller oavsett om trådarna placeras i samma forumdel eller i olika forumdelar. Om en moderator har låst en tråd är det inte tillåtet att skapa en ny tråd om samma ämne. Regeln finns för att alla ska få samma chans att få sina trådar uppmärksammade och för att forumet ska bli så överskådligt som möjligt.

Av Leifson

Klar med Act 4 NM nu. Skeletten börjar bli ganska svaga nu alltså, behöver hitta lite skillgear, men ingen tur ännu. Uppgraderat några andra bitar, men inget "wow" precis. Resistances ligger jag efter i, och det känns. Slarvade lite och höll på att åka dit instant i Diablos lightning, haha.

Fick en Fal rune från Hellforge, tyvärr inte den roligaste runan kanske, finns inte så många roliga runewords som använder Fal som huvudruna, utan det är mest super-RWs som jag aldrig kommer få. Lionheart är det enda jag kan tänka mig skulle vara möjligt, men det bygger ju på att jag kan lösa en Lum, vilket inte lär bli helt enkelt det heller.

Av Leifson

Jag är klar med Act 3 NM nu. Att det blir tuffare och tuffare märks tydligt, mina skelett är inte alls lika våldsamma som tidigare, och dör betydligt ofta. Deras jobb blir mer och mer att döda en mob i en klunga så att jag kan spränga den sedan, vilket förstås är lite synd.

Mephisto dog på level 56 (snart 57), vilket får anses som godkänt. Två uniques i loot, dessvärre låglevel-skit som var oanvändbar.

Av Leifson
Skrivet av Guffa_Harley:

ska bli kul att prova diablo 3 sen när man klarat d2 guffa rules style

bra jobbat leifsson! då är du på god väg : )

den där unika sabeln bode du kolla upp om uppgradering-skulle kuna funka fint.

edit. förresten släpp det där. vet fan om den kommer hålla vid det laget då du fått de runorna du behöver

Om vi någonsin besegrar D2 guffa-style så tror jag det kommer vara jättelätt att göra det i D3 också.

Av Leifson
Skrivet av lanbonden:

Av ren nyfikenhet, varför valde du bort concentrate som i alla fall jag tycker verkar vara en väldigt intressant skill för en barbar? Funderar nämligen på en 1 handed + shield barbar som nästa karaktär.

Vet inte riktigt, övervägde den aldrig Sköld och den där ser ju intressant ut.

Skrivet av AMD-FX:

Ni vet väl att 3 ringar blir en amulet med horadric cube och tvärt om med random specs. Jag samlade en hel drös med ringar och amuletter i hopp att få till en bra ring/amulet. Till slut fick jag en ring med 14% magic find, den sparade jag Funkar också enbart med magic ringar/amuletter, inte rare eller unika

Min erfarenhet av det där är att det för det mesta brukar bli väldigt dåliga nya items, vilket har fått mig att sluta använda det, då det helt enkelt är jobbigt att behöva använda kuben så ofta, förvarar hellre saker i den

EDIT: Är klar med Act 2 NM nu. På grund av oflyt med gear så börjar skeletten halka efter lite i damage nu, men det tar jag istället igen via corpse explosion, och man inser snabbt vilken brutalt bra skill det är! Vill man döda ett enormt pack _direkt_, så kan man göra det så fort någon i packet dött. Looten av Duriel var tråkig, en unique amulet sopm dessvärre vara en besvikelse. 50% fire res och 10% extra max fire res visst, men inget jag verkligen ville ha.

Av Leifson
Skrivet av Guffa_Harley:

men flex, macen kan jag inte ge till mercen. han kan bara ha svärd

@ bonden och leifsson vad tror ni om unik bow rogue mot unik bow sand merc?

Jag tycker också om auror, så jag hade kört på en Act2-merc också. Finns oändligt med research gjord om val av merc på diverse forum, och typ samtliga kommer fram till att dem ändå är bäst.

Skrivet av Wip3:

Ok, jag ger det en chans till, barbar får det bli, varför göra det lätt för sig när man kan göra det svårt

Men hur ska jag fördela "pointsen" och vad ska man satsa på?

På min barbar, som visserligen fick farma men ändå var hardcore, hade jag Double Swing som huvudskill, tillsammans med shouts. Detta var huvudsakligen för att alla andra vanliga damage-abilitys (frenzy, berserk) hade nackdelar som gjorde det farligt. Frenzy gav en galen runspeed, vilket jag lärt mig är en nackdel snarare än fördel. Berserk drar ner armorn, inte bra för en HC-karaktär.

Av Leifson
Skrivet av Guffa_Harley:

kör barbar! vi har några paladins aktiva så det vore en fördel för dig med tips och så men vore kul med en barbar i gänget

Förutom att Paladin är betydligt enklare, speciellt i början Barbaren är ganska meckig i starten innan man får natural resistance och goa vapen, medan en paladin med sina Holy-auror egentligen inte är beroende av vapen alls på väldigt länge.

Av Leifson

Är klar med Act 1 nu, fortfarande utan några problem alls (Andariel dog på level 43). Fortfarande dåligt med vettig loot med tyvärr.. :/

Skeletten har börjat halka efter lite i damage, men lyckligtvis kan jag nu byta merc till en med Might-aura, något som förhoppningsvis kommer hjälpa rejält där.

Av Leifson
Skrivet av AMD-FX:

Gick och dog...

Om jag hade hetat Mephisto

Men nu är det färdiglekt eftersom jag inte kan behandla Diablo på samma sätt. Har på tok för lite skydd mot lighting, fire är desto bättre även om inte perfect. Har fortfarande 0% på poison

Har två saker av Cathan's settet (ring och armor), men den är för Sorcerer även om alla kan använda den

Dold text

Det är egentligen bara lightning och fire som man behöver oroa sig för, då de typ alltid är _mycket_ våldsammare än de övriga. Gällande Diablo är det i princip endast lightning som är farligt, men det är farligt som fan istället.

Jag har inte hunnit spela något på ett par dagar nu, men idag är det dax för lite igen

Av Leifson
Skrivet av lanbonden:

Tror jag var ungefär halvvägs till 23 på denna andra Paladin som jag kört igenom allt med sen start, men har faktiskt inte antecknat det tidigare utan körde från minnet nu. Dock tror jag ingen som postat här har varit så högt som 24 på duriel?
Efter dingen till 22 går det jätte sakta att få mer XP i och med att act2 är för låg level, tror tex tal rashas tomb bara är level 18

Jag var relativt nylevlad till 23 iallafall, och jag har ändå clearat rätt noga.

Av Leifson
Skrivet av Guffa_Harley:

goa stories från bonden och leifsson! bra jobbat!!!!

gott tips leifsson. jag föredrar att ha vägen ut dock och med mercen så måste hon ju ha space också. men det funkar alltså? låter bara farligt om de skulle stunna en eller liknande

andreas! bra gjort! act 4 är en välkomnad bana efter att ha segat igenom act 3. mephisto blir farligare sen på nm

Jovisst kan det bli lite jävligt eftersom man helt enkelt är instängd. Jag brukar kasta upp en portal bakom mig innan jag börjar dock, så jag kan fly om det skiter sig rejält, eller att potions tar slut. Slår de bara en och en så kan man hålla dem borta med healthpots, så då är det lugnt. Att porta sig fram och tillbaka är extra klokt eftersom mercen då hamnar brevid dig. Annars står han där nere och får smaka på av de som inte når en själv.

Av Leifson
Skrivet av lanbonden:

Bra tips, det ska jag lägga på minnet till nm (eller nästa runda på normal vilket nu inträffar först!)

Hehe, poitivt tänkande nu :>. Att komma till Hell med paladin är rätt lätt imo.

För er som inte spelat så mycket hardcore Diablo förr kan det vara värt att läsa på lite om vad man ska passa sig lite extra för, och kanske små övriga trix. Jag skrev för ett tag sedan en ganska utförlig dagbok på ett av mina hardcore försök. Det var visserligen inte guffa-style, men jag har noga listat saker jag tycker är extra viktiga att ha koll på, och den kan vara vettig läsning. Den är skriven genom en barbar, men lär passa alla klasser, speciellt andra melee.

Dagboken finnes här

Existerar även en liknande för en Paladin, här.

EDIT:

Är klar med normal nu, fortfarande inga som helst problem någonstans. Fortsatt oflyt med looten dock. Hann bli level 34 iallafall, känns rimligt.

Baal var inte speciellt farlig, bara besvärlig. De större bossarna gillar verkligen att AoE:a ihjäl skelett..

Av Leifson
Skrivet av lanbonden:

Körde vidare genom act5 som gick som smort efter mina uppgraderingar. Först ut var the Ancients som var klart tuffare ensam än med en hel arme som gjorde jobbet. Slutade med att mercen tankade mr virvelvind medans jag dödade yxkastaren följt av killen som hoppar och slutligen avslutade jobbet tillsammans med min merc.

Efter the ancients gick de kommande levlarna lätt och ledigt fram tills Baals minions, första vågorna var absolut inga problem och jag blev överraskad över hur lätta Venom Lords i näst sista vågen var.
Sen Baam! Minions of Destruction, vilka monster! Blev till att sprida ut dom över hela banan men även när det bara var två av dom på plats var de hårda om än inte livsfarliga.
Sist ut var Baal själv, Klart tuffare än med necron men går inte att jämföra med Diablo, tror han fick upp två kloner under fighten men hans bröder dog förgäves och lika så gjorde Baal.

http://i.solidfiles.net/462cdbf114.jpg

Körde vidare lite snabbt och rensade Den of evil nu också, Den heliga elden fungerar utmärkt än

Ett bra tips som melee-krigare mot Minions är att stå precis brevid Baal. Då kan minionsen bara nå dig en åt gången, och du kan mosa dem i lugn och ro. De är fortfarande väldans våldsamma ensamma, så man får passa sig.

Av Leifson
Skrivet av Guffa_Harley:

haha aouch

vi borde starta en runfond. alla man inte tänker använda läggs i en pot. om man får en för dålig runa i dark tower eller hos smeden så kan man ansöka om att få en bättre runa. man får lägga fram sin pleed och sen får juryn(de som lyckats ta sig till hell) bestämma om de är värdiga

haha. bra jobbat med diablo! akta dig nu får de som kastar rötter under jorden och för att hamna snett efter en townportal och komma mitt i klungan

Vore inte dumt, jag gillar inte El. Hittade ett par Ral och en Ort nu istället dock, alltid något.

Det där med portalen är helt lugnt, för när jag kommer ut ur portalen gör även min armé av skelett det, på samma ställe som mig.

Av Leifson

Jag är klar med Act 4 nu, fortfarande inte varit under 75% HP tror jag. Skeletten är verkligen fascinerande starka. Diablo förintade dem instant med sin röda lazer, men efter att ha gått runt i halva akten och jagat corpses så föll han till sist. Jag var aldrig i fara.

Ingen flyt med loot någonstans dock, fick en El rune av Hellforgen...

Av Leifson
Skrivet av AMD-FX:

Jag kommer att satsa på Druid denna gång när jag installerat klart XP. Det är en av två karaktärer jag brukar köra. Gillar även Sorcern ibland, men hon är på tok för vek mot Duriel, i alla fall har inte jag lyckats så bra med henne

Problemet med sorc är egentligen inte förrän i slutet av NM och efter, immunes är ett helvete för dem.

Av Leifson
Skrivet av lanbonden:

Här kommer min lilla slut post om min necromancers äventyr där jag ska försöka sammanfatta skills, stats, gear och spelstil lite för er som var intresserade av att köra summon necromanser som det går att klara spelet guffa style med utan att ha bättre än riktigt medioker gear som ni snart kommer få se

Först ut en bild på mina och min mercs stats för att ge en förståelse varför jag verkligen inte borde kommit så långt som jag gjorde!

http://i.solidfiles.net/e2410c0415.jpg

Vad får vi ut av detta? Min merc har rätt ok stats, framför allt dmg och armor, kanske lite låga resist men det visar sig spela mindre roll. Tittar man på mina stats istället så har jag väldigt mycket vitality och en del styrka men inget annat (well, satte 10 poäng energy tidigt för att få mindre downtime, detta behövs inte!). Detta ger mig en rätt ok life pool på 1061 vilket är lägre än man kommer få med tex en paladin men då ska man tänka på att necron och sorcen bara får 2 HP per vitality!
Till det lite större problemet och som kanske var det som sänkte mig till slut så har jag låga resists på allt utom lightning. Detta var inget medvetet val då jag försökte få ihop ett smoke runeword sen act1 hell som skulle ge ett bra chest med bland annat 50 all res. Jag hade runorna men fick inte ett ända lämpligt 2 sockat chest på hela hell

Vad krävs då för gear för att nå dessa fantastiska stats?! Jo beskåda undret av nästan perfekt farmad gear.

http://i.solidfiles.net/e322c56073.jpg

Ja vad ska man säga, Amu är riktigt bra, skölden med all all ress är inte dum heller, bältet är också helt ok. Sen är där ett par standard mediokra grejer följt av Boots och ringar som bara är riktigt uselt. Även chestet skulle kunna placeras in i ej optimalt kategorin då MF kanske inte var det jag behövde mest precis innan hell Baal!

Visar även upp Mercens gear:

http://i.solidfiles.net/fcdfac2fed.jpg

Det som sticker ut lite här är väll mest vapnet som var RIKTIGT bra när det fixades i act3 nm. Även chestet är helt ok och började användes i act3 hell när det inte funkade längre med ett chest fullt med Topaz för extra MF.

Vidare till hur min skill distribution såg ut när det tog slut.

http://i.solidfiles.net/289b3eb27d.jpg

Som syns är det focus på skelett, clay golem samt Amp dmg curse och corpse explosion. Varken Amd dmg eller Corpse explosion gör mer skada med mer poäng men mer om den satsningen snart.
Så hur bra är skelett och andra summons då? Man maxar ju trots allt ut de två skillsen innan Baal där på normal, ja normal!

http://i.solidfiles.net/3fa1106189.jpg

255 skada och ~760 HP på ett skelett var ju inte så imponerande* men tänk på att det är innan might aura från mercen som ger ~200% extra fys skada så helt plötsligt pratar vi om ~750 skada per skelett och 11 skelett. Samtidigt har motståndarna väldigt svårt att fokusera på ett skelett så de slår lite på varje vilket gör att de får tillbaka liv fort nog för att typ aldrig dö (Jag började förlora lite skelett på act3 hell!) vilket gör att det ända problemet det har är poison.
Vidare till min Clay golem som verkligen är en tank i detta skede men en viktig medhjälpare redan innan jag placerade mina ~10-15 sista skillpoints på honom när där inte var något annat roligare. 62% slow från honom är som en mini holy freeze aura som gör att allt som attackeras eller attackerar honom blir så slött, kombinera detta med en frostmage och det går riktigt sakta!

*Ser knappt imponerande ut på bnet med bra gear när skeletten gör ~700 dmg stycket innan might och fanaticism aura mm.

Jag sa ovan att jag började satsa på min claygolem då det inte fanns något roligare att satsa på men varken Corpseexplosion eller Amd dmg curse var maxade? Varför inte och framför allt varför vill jag ha dessa skills överhuvudtaget?

http://i.solidfiles.net/28dedf2701.jpg

Först ut Corpse explosion, denna skill ger 70-120% av motståndaren liv i skada inom en viss radie runt den man sprängde, detta är uppdelat som 35-60% fire och 35-60% fys. Då det är sällan motståndarna har hög resistance mot både eld och fys gör den alltså för det mesta väldigt bra skada på allt nära och det räcker oftast med 2-3 CE för att döda en hel grupp!
För att ytterligare hjälpa skeletten men framför allt CE används amp dmg curse. Denna sänker motståndaren fys resist med -100 förutom på motståndare som är immuna, på dessa sänks fys resist enbart med -20 vilket innebär att det räcker till att bryta 95% av alla fys imuniteter i spelet (tydligen har de ökat fys resisten på en del mobs sen jag spelade senast så den bryter inte allt längre!) vilket gör att skelett + merc kan döda i princip allt.

Så varför stannar jag på 18 poäng inklusive +skills på CE om det nu är en så fantastisk skill. Svaret är att högre level bara ger högre radie den träffar inom vilket är bra men det ökar även mana kostnaden, och större radie än 8 yards är helt enkelt inte nödvändigt. För att visa hur mycket det faktiskt är så tog jag två bilder som inte ger mig mer svar än wtf blizzard??

http://i.solidfiles.net/3f3c9b7a79.jpg

http://i.solidfiles.net/42d59b6182.jpg

I bild ett ser ni hur stor yta min amp dmg curse täcker med 8.3 yards radie, på bild två ser ni hur lång en 16.6 yards firewall är (radien är halva diametern, alltså från centrum på cirkeln till kanten). Jag vet inte om det bara är jag, men inte en chans att en yard är lika lång för firewall och min curse?!

Oavsett vilket så är fortfarande explosionen stor nog för att träffa resten av motståndarna i i princip alla grupper!

Andra skills som inte får någon direkt kärlek i form av gott om poäng men är värda att notera ändå är:

Skeletton mages, dessa blir verkligen aldrig bra oavsett hur många poäng man slänger på dom, men att ha en eller ett par med poison i bakgrunden för att stoppa motståndarnas life regen är guld värt, samma gäller med en cold mage mot bossar.
Decrepify, en curse som dels ger -50 fys ressist men även minskar deras skada och applicerar slow. Detta är en boss killer curse framför allt då den extra skadan från amp dmg är bättre i princip alltid annars, men med Denna curse, clay golem och en ice mage så kan man i princip se framsen i motståndarnas rörelse (gick utan problem med en 75% slow polarm på mercen!)
Attract, en curse som gör att alla motståndare i närheten attackerar moben med cursen istället för dig. Jag använder den mest på tex shamaner och andra motståndare som återupplivar mm eller diverse störiga ranged mobs.

Så, nu har ni fått en hel uppsatts i Summoner necrokunskap så lite snabb tips om hur man kommer dit.

level 1-40 typ

Alla poäng sätts på skeletton mastery och summon skeletton förutom 1 poäng i clay golem, golem mastery, summon ressist (Detta poänget är viktigt inför diablo på normal!), skeletton mages (vill ha en cold mage till diablo) och Amp dmg curse.

Här vill man även ha lite tur och hitta en necro off hand med i den bästa av världar +3 skeletton mastery och +3 summon skeletton samt en offhand med +3 clay golem (går självklart att kombinera dessa 3 på en men lycka till ) samt en wand med +3 skeletton mastery och +3 summon skeletton. Det brukar vara hyfsat lätt att köpa en wand med totalt +5 av dessa 2 i alla fall, tips är att farma vendorn efter dessa vid level ~10 så där inte finns så mycket wands med level 12 skills också! Denna Wand och offhand kommer du ha en bra bit in på NM eller ända till hell beroende på hur bra man fick så lite tur här kan göra mycket.

Ett annat tips som gäller för alla levlar är skill shrines, Hittar du ett sådant så riv ner din arme och dra upp en ny, för de behåller egenskaperna de summonades med, Beroende på hur bra skelett du har kan detta göra allt från 20-50% extra skada mm!

Level ~40-50 typ
Efter att nått skill målen i föregående del så fortsätter jag med att spendera 1 poäng var i de curses som krävs samt decrepify och Attract som nämndes ovan, detta är även tillfället där jag låser upp så jag får 1 poäng i revives som blir användbara med lite +skill sen men inte behöver mer än ett poäng med denna spelstil då manan inte tillåter det. I detta område är fortfarande skeletten enormt starka så allt bör bara flyta på. Med lite tur kan man börja få lite +necro / summoner skills nu dessutom!

level ~50-75 typ
När även del 2 av skill-planerandet var uppnått är det dags att börja på nästa vapen, Corpse explosion som kommer behövas senare då skeletten tyvärr inte kommer bli mycket bättre än vad de var när du dödade baal om man inte har bättre tur med loot än jag hade! Detta är även delen när spelstilen blir väldigt mycket aktivare än den varit de första ~50 levlarna!
Jag brukar börja med ett par snabba poäng i amp dmg curse direkt då jag klassar det som quality of life att få lite större area och längre tid på den. När detta är gjort är det dags att börja pumpa poäng i corpse explosion. Jag vet om att denna skill känns väldigt undermålig i början men så fort arean början öka och man helt plötsligt ser hela grupper dö i en smäll så inser man vilken som är den kraftfullaste skillen i hela spelet. Jag kör enligt regeln att försöka hålla ungefär samma area på både CE och amp dmg även om det helt klart går att spara in något poäng på amp dmg då den kostar typ noll att kasta.

level >75 typ
Vid den här nivån har ens CE "tillräckligt" stor area och det är dags att kolla efter andra ställen att dumpa poäng, Alternativen som jag ser det är:

Clay golem, bättre slow och mer liv, helt enkelt en bättre tank i gruppen!
Revives, jag hade 8 revives inklusive +skills med ett poäng i denna skill, men har man manan kan det vara värt att lägga nått poäng till här.
Skeletton mages, fler minions är alltid bra, men mages är rätt svaga och dör massor, förutom cold och poison mages är de värdelösa enligt mig.
Ytterligare bättre CE.

Jag gick med clay golem och tycker det funkade bra.

Allmänna tips för spelstil.

Man har egentligen två huvudsakliga svagheter som summoner.
Nämligen att: Armen är större än motståndaren så alla minions inte kommer åt att slå. Trånga utrymmen som gör det ännu svårare för armen att komma till. Skräckexempel på det är Magot lair där bara 1-2 skelett kommer till vilket gör det helt outhärdligt.
Samt att man inte kan välja vad som ska attackeras själv. Skelettens AI är ibland under all kritik.

Dessa problem är rätt lätta att komma från genom att teleportera armen dit man vill ha den så den står som en klump och attackerar som en enhet. Oj just det.. vi spelar single player så ingen enigma (runeword som ger teleport till alla klasser!). Då har vi två alternativ kvar, suicide runs, helt enkelt att man springer förbi motståndarna in i rummet/whatever och hoppas där inte är för mycket farligt och att delar av armen följer efter. Detta är en metod som jag använder mycket även om den kan vara "lite" farlig ibland.
Det andra alternativet som framför allt är effektivt i rum där armen inte följer dig och mot bossar (läs allt utom diablo!) är att köra en townportal precis där du vill placera armen och sen gå upp och ner igen. Är detta vid en boss så landar alla minions i en klump så alla kan attackera bossen samtidigt istället för kanske halva armen. Detta är otroligt användbart senare när man har 20+ minions.

Dold text

Väldigt bra guide, kommer följa den mer eller mindre rakt av. Hur gör man mot Diablo då? Vill minnas att han, speciellt på normal, avlivar hela armén instant.