Inlägg

Inlägg som Morgan har skrivit i forumet
Av Morgan

Sätt hårddisken som slave i en annan dator och bränn därifrån.

Av Morgan

Rekommendationen är att inte ha Photoshop på samma partition som växlingsfilen.

Av Morgan

Testa att sätta hårddisken i en annan dator och flytta filerna till en annan partition (använd partion magic om Du bara har en partition). Finns brännare i den andra datorn är det lätt att ta backup på filerna.

Av Morgan

Försök att reparera windows. Tag "installera" och sedan "reparera" vid installationsfrågorna. Har Du tur fungerar detta.

Av Morgan

Google says:

Avinstallera Indexeringstjänsten

Något som många kanske inte är medvetna om är att Indexeringstjänsten installeras som standard i Windows XP. Den fungerar på liknande vis som snabbsökning gjorde i gamla Office och söker alltså igenom alla hårddiskar då och då och skapar ett sökbart index. Detta kan vara bra om man ofta använder sökfunktionen i Windows men nackdelen är att man får mycket hårddiskaktivitet när indexet uppdateras.

Tycker ni funktionen är onödig så avinstallerar man den enklast via "Lägg till eller ta bort Program" i Kontrollpanelen. Välj att visa Windowskomponenter och avmarkera där Indexeringstjänsten.

Vill man istället endast använda Indexeringstjänsten på en viss partition så kan man högerklicka varje partition i "Den här datorn", välja egenskaper och där slå till eller från indexeringen.

Av Morgan

Jo, men han skulle inte ladda ner en vanlig startdiskett för w98, utan de sex stycken disketterna för xp-start.

Av Morgan

Det är nog så att windows ligger på C:\ men ibland blir det så när man kör xp-skivan och skall installera, att de andra partionerna eller hårddiskarna man har får andra beteckningar än vad de har i windows.
Jag skulle ha tagit ut den andra hårddisken, då brukar enhetsbeteckningarna bli rätt (om Du har hårddisken partionerad), formatera och installera på C:\.
Om inte skivan startar automatiskt, kan Du ladda ner disketter som har samma funktion som autostarten, bootdisk.

Av Morgan

Det är ju lite knapphändig information. Fungerar windows? Om det gör det kan Du ju se där var windows ligger. I uppstarten och i BIOS kan Du se om alla enheter hittas. Testa också att ta ur den/de andra hårddiskarna som Du vet inte innehåller operativsystemet. När Du har lokaliserat systemdisken, testar Du att installera, ev. formatera. Fungerar det inte, kan Du prova hårddisken i en annan dator för att se om den är felaktig. Det finns också diagnostikprogram att ladda ner från tillverkarens webbplats.

Av Morgan

Formatera om med fat eller fat32 så fungerar det.

Av Morgan
Av Morgan

Ja.

Av Morgan

Den kommer att reparera. Det verkar som en vanlig installering (även tidsmässigt) , men har Du gjort som Du beskriver så blir det en reparation.

Av Morgan

Det är tydligen inget spyware:

Kolla

Av Morgan

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;18537...

Kan vara samma som fixen ovan, fast detta är bara text.

Av Morgan

Du tar först installera och sedan reparera. Du skall inte in i konsollen.

Av Morgan
Av Morgan

Oftast är det Din internetleverantör som har problem med sin e-postserver. Det brukar hoppa igång efter ett tag.

Av Morgan

Prova detta

Av Morgan
Av Morgan

Jag hade den bara i system32. Kör Pest Patrol eller liknande program.