Inlägg

Inlägg som Elakekocken har skrivit i forumet
Av Elakekocken
Skrivet av Rajat:

Ett namnbyte förändrar ingenting, bättre att lägga resurserna på att rätta till vad som är fel i webläsaren än filosofera om vad den ska heta, ett namnbyte eliminerar inte problemen

Jag undrar om google hade varit lika populära om de fortfarande hetat BackRub, eller om IBM fortfarande hade hetat Computing Tabulating Recording Corporation, eller om Sony fortfarande hetat Tokyo Tsushin Kogyo K.K.
(Tokyo Telecommunications Engineering Corporation).

Namn är viktigare än vad du tror och någonsin kommer veta om.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elakekocken
Skrivet av Cooling23:

Jag lånar tråden lite. Jag har 20/5 internet hemma. När jag testar bredbandskollen får jag bra resultat. Men när jag tankar ner filer från olika ställen som Steam så får jag alltid bara 2.5 mb nedladdningshastighet. Varför blir det så?

ADSL? Då blir det alltid dyrt.

Jag har en (enligt mitt tycke) futtig 100/10 dock kostar den bara 199:-/mån så jag ska väl vara nöjd.

Av Elakekocken
Skrivet av MuLLvaD3n:

Det fick bli en Macbook Pro Retina, 13 tum, 256gb ssd, 8gb ram, I5'a. Den kommer att passa mina behov perfekt och jag behöver inte en snabbare dator än så då jag inte kommer att spela på den överhuvudtaget. Tack för alla tips, all feedback och att ni faktiskt står ut med en till tråd som är likadan.

Jag kommer att lägga till lite information i tråden om hur det har gått att dualboota samt att få in Linux på den så att andra som befinner sig i samma sits eller funderar på att köpa en dator kan se hur det har gått.

MvH, Pontus Andersson.

Mycket trevligt val Pontus, lycka till och hoppas studierna går bra

Av Elakekocken
Skrivet av blueberry112:

Medas vi tar detta har ni någon aning om en bra ssd hårddisk och hur funkar en ssd hårdisk behöver man bara en om man har många eller ska man ha bara ssd minnen?

Samsung 840 evo

http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/ssd/Samsung-840E...

OS, frekvent använda spel och program. Bilder, filmer annat junk på valfri hdd. Så hade jag gjort.

Av Elakekocken
Skrivet av Raffe:

http://www.dustinhome.se/product/5010773813/dell-xps-13-ci7-2...
Detta hade kanske varit något? Har själv inte pillat på den men den ser riktigt trevlig ut, 8GB ram 256GB SSD i7. Verkar även ha trevligt tangentbord och touchpad kan vara något att ta en titt på!

Egentligen - varför när han kan dual boota med en MacBook Air/PRO?

Av Elakekocken
Skrivet av stimy09:

Håller helt med. Vart grymt besviken på UFC. Går garanterat att nöta in så att det sitter, men inte min kopp te.. Hoppas lite på GT7. Annars är det väl The last of us som hägrar nu.

Hur avlägset är GT7? Sugen på ett playseat +pedal och ratt.

The last of us är ett riktigt trevligt spel, hade glömt bort det lite i skymundan.

Project Cars, om man nu ska snacka bilspel, ser mycket lovande ut på förhand. Ofta är det ett problem, väldigt få klarar att leverera vad som såg lovande ut på trailers...

Av Elakekocken
Skrivet av SUMITOMO:

Det är 3år garanti på MSI grafikkort och de flesta andra.

Jepp men inte från butik utan från tillverkare, inflikar för att förtydliga. Inget annat.

Men just för grafikkort finns det regionala skillnader, t.ex. har du två års tillverkargaranti från MSI i Sverige. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=1952159 se långt ner under rubriken ''Övrigt''

På MSIs hemsida om garanti för grafikkort ''Regional differences may apply. Please enquire with the original shops or our local offices.''
Källa: http://www.msi.com/page/warranty#w-vga

De anger alltså inte hur många månaders tillverkargaranti på grafikkort. Det gör dom dock på moderkort, där är det mycket riktigt 36 månader (tre år).

Av Elakekocken
Skrivet av ponta9:

Nej ingen garanti men konsumenträtt.(reklamera)

Konsumenträtt är ett samlingsnamn för en lagstadga - konsumentköplagen.

Reklamationsrätt är korrekt.

Av Elakekocken

Du har reklamationsrätt i tre år.

Det betyder inte att reklamationen kommer gå igenom dock.

Läs gärna på lite här; http://www.konsumentverket.se/Lagar--regler/Din-ratt-som-kons...

Där kan du också läsa väldigt grundligt hur du skall gå tillväga, tips härifrån (Sweclockers) resulterar ofta med sakliga fel och brukar skena iväg våldsamt, så ta dig tiden att läsa själv, oavsett vad andra skriver till dig.

Av Elakekocken
Skrivet av MuLLvaD3n:

Jag förstår att det är mycket trådar om det här just nu men det är trots allt en hel del pengar man ska lägga och jag har inte hittat en ordentlig tråd för mitt ändamål och gjorde därför en ny.

Ja det är mycket tid och batteri håller inte alltid så bra men sköter man det på rätt sätt så borde det gå, tack för ditt svar!

Intressant. Det centrala i det här för mig är att du faktiskt klarar dig på en macbook air? Det jag är rädd för är ju ifall man skulle behöva göra något så finns det inte program för det till OSX. Vilket operativsystem det är spelar för mig inte så stor roll, det ska vara datorn som passar bäst för ändamålet i slutändan.

Jag lutar väldigt mycket mot Air'en just nu alternativt den Lenovo Yogan jag länkade, verkar riktigt fin!

Du kan ju köra dubbla operativsystem på din MBA/P med Bootcamp http://sv.wikipedia.org/wiki/Boot_Camp_(mjukvara) Så kör du till att börja med en Macbook Air eller Pro.

Jo det där med batteritid är väldigt bundet till vilket operativsystem du kör. Min kompis har Macbook Pro 2013 (tror jag) och han får avsevärt mindre batteritid när han kör windows 7 (dual boot)...
Att köpa en Macbook borde således vara det bästa valet, för där får du initialt bättre batteritid men kan kompromissa och använda program som inte funkar med OSX med Windows 7 fast då med lite sämre batteritid.

Kan försöka mata in honom i tråden, för han är rätt duktig oavsett om det gäller PC eller MAC och jobbar mycket i macmiljö och bootcamp windows 7.

Av Elakekocken

Jag känner igen mig någorlunda i det som Appel99 beskriver.

Jag har helt enkelt inte hittat något spel som jag fastnat för sen Final Fantasy 7, det skulle jag kunna spel om igen, igen. Jag gör det dock inte mer än max var tredje år, typ.

Jag har år efter år hoppats, liksom många andra fans på en Final Fantasy 7-refresh version, uppdaterad grafik helt enkelt. Jag spelar dock mer än gärna det gamla pixliga, men det hade varit suveränt med en remake.

Vet andra som känner likadant med andra spel, men det är väl mer en dröm man spinner runt i.

Jag har spelat en del World of Warcraft också men det är inte samma känsla... Så det är mitt problem, jag är fast i ett enda spel och det är det enda som jag tycker är riktigt riktigt bra, med en suverän story och inte för mycket skit att hålla reda på som i många spel idag.

Jag förhandsbokade PS4 till releasedatumet i november 2013 i hopp om att det skulle komma något spel i min smak, det bästa hittills är väl portningen av Rayman Legends till PS4 just för dess enkelhet.
Jag köpte till Killzone på releasedatumet men kände att det var för mycket att man ''var tvungen'' att mer eller mindre använda varenda jäkla knapp på hela kontrollen. Nog för att det är lite tufft, men i det långa loppet gillar jag nog de mer enklare spelen, där man mer kan fokusera på spelet än vilken knapp som var för granat och vilken knapp du skickade iväg din robot med och vilket håll du ska dra touchpaden på PS4-kontrollen för att få roboten att skjuta, skölda, stunna etc...

Ett till spel som är helt värdelöst torde vara nya UFC... Om man var tvungen att använda hela kontrollen till Killzone skulle ni se UFC... Där ska man använda varje knapp och komma ihåg en triljon kombinationer... Varför inte göra det ENKELT som typ Tekken? Framåt, bakåt, uppåt, nedåt, kryss, fyrkant, triangel, cirkel och på de lite olika kombinationer, nej i UFC (som hade kunnat vara ett grymt spel) ska man trycka ner analogknapparna, styra åt ett håll sen trycka triangel kryss cirkel och hoppas på det bästa....

Enkelhet.

Det är vad jag saknar.

Final Fantasy 7, Crash Bandicoot... Gamla Metal Gear Solid... Gamla Duke Nukem, Crash Team Racing....

Av Elakekocken
Skrivet av BasseBaba:

Jag köpte min ps3a på release 2006, 600 dollar, dollarn var typ 7:-, så 4200:- för en maskin jag fortfarande spelar på (GTA5 senast).
8 år.. -> 4200/8 = 525:- per år.

Jämfört med vad det kostat att ha en #pc-super-duper-master-race-mygod-omg!!!! uppdaterad under samma tid? Kostnaden täcker väl som sagt knappt ett high-end grafikkort....

Så säga vad man vill om kvalité och grafik på spelen, men konsol är fasen inte _dyrt_.
Vidare så kommer man spelmässigt undan billigt om man köper/säljer begagnat, något som börjar bli svårare på PC med digital försäljning.

Håller med dig.

Av Elakekocken

Microsoft är synonymt med pudlar och att vända kappan efter vinden.

Av Elakekocken
Av Elakekocken
Skrivet av Stressad:

Har en Samsung Galaxy Trend Plus, 4.2.2.

Tidigare har jag haft en app för inspelning av inkommande och utgående telefonsamtal och det har fungerat utmärkt.
Samtalen har sparats som valfritt format (.mp3, WAV, etc och bara varit att slänga dom onödiga vartefter).
Men, av någon anledning så går det nu inte längre att få samtalen inspelade med NÅGON inspelningsapp, och jag förstår inte varför!

Det som händer är att samtalet kopplas fram som det ska. Appen registrerar att den startar att spela in men det är helt tyst i luren.
Det ringer hos mottgaren som svarar, men men ljudet från mottagaren är tyst även där.
Jag hör inget. Mottagaren hör inget.
Fast appen fortsätter att spela in och talar efter avslutat "samtal" om att det finns en inspelad fil och frågar om den ska sparas.
Lyssnar man på filen är den tyst, så klart.

Har testat 5-6 olika inspelningsappar (bl.a denna) och alla spelar in, alla kopplar fram själva samtalet men det är tyst i både högtalarfunktion och vanligt.
Själva funktionen spelar in men det är dock inget ljud som kommer med.

Har nån varit med om liknande eller vet vad det är för inställning (?) som felar?????

Kan du knappa in en inställning som gör att appen har tillgång till din mikrofon?

Av Elakekocken

Min post var inte relevant då jag såg måtten du ville ha inbakat i texten nyss.

Av Elakekocken
Skrivet av emilakered:

Schysst Emil, du är en klippa som håller koll

Av Elakekocken

Seriöst komplett, ni får göra om rean imorgon, detta går ju inte.

Av Elakekocken

Happ då fick dom inte femtusen av mina stålar i alla fall... Går ju inte att komma in.

Av Elakekocken
Skrivet av Hagis2k:

Värdelöst som vanligt Microsoft, batterier är något en kund bör kunna byta det har de flesta tillverkare fattat men icke Apple och Microsoft de bore skämmas.

Vad dessa två företag fattar är att konsumenten köper nytt, nytt, nytt och åter nytt.