Inlägg

Inlägg som Dando har skrivit i forumet
Av Dando

Har en Dell U2414H IPS som jag kan varmt rekommendera, stilren och fantastiska färger i den. Kan vinklas i alla möjliga vinklar efter behov/stol. Vet inte vad svarstiden är men spelat Battlefield 3, CoD MW3, League of Legends, CS:GO och har inte märkt att den skulle ha för lång svarstid.

Edit: kostar cirka 2200kr så mycket under din tänkta budget, vill du spendera mer så har Dell utmärka skärmar som är ännu bättre

Av Dando
Skrivet av ustzeust:

Konstigt att du har helt skild åsikt jämfört med alla andra som testat m8/m7, nämn en telefon som har bättre högtalarljud.

Använt en HTC One M7 i cirka 7 månader. Högtalarna sprakade och brusade en del på högre volymer. Upplevde inte ens i närheten av mina förväntningar av deras "dual front speakers". Min mamma använder den nu och man får nästan rysningar varje gång någon ringer åt henne för den låter faktiskt lite förfärligt. Om man använder hörlurar var väl ljudet i HTC One M7 helt i samma klass som alla andra tillverkare, men "dual front speakers" var då inget att hänga i julgranen.
Exempel på telefoner med bättre externt+internt ljud som jag har testat eller kompiskretsen äger är: iPhone 5S och 6, Sony Xperia Z3 och Galaxy S5

Av Dando

Runescape

Av Dando
Skrivet av ustzeust:

Samsung s6/s6edge har en helt otrolig panel, utklassar alla andra telefoner.

Om det inte vore för att samsung gör så fruktansvärt fula telefoner så hade det varit ett givet köp.

Ett plus för m9 är högtalarna som är en klass för sig, kan vara ovärdeligt om man kollar på fotboll på stranden eller liknande.

Själv väntar jag på en ny "kompakt" telefon, tycker att över fem tum är på tok för stort, synd att det bara är sony som gör "riktiga" telefoner under fem tum.

Som HTC One ägare kan jag påpeka att front-högtalarna är ganska värdelösa och på inget sätt bättre än någon annan tillverkares, snarare sämre. På min HTC så började dom brusa lite i bakgrunden och är man utomhus har man svårt att höra ljudet oavsett hur hög volym man har. Så "dual front-speakers à la HTC" är abslut inte i en klass för sig, även om de inte är helt dåliga heller, men det finns bättre alternativ.

Av Dando

Beställt från AliExpress flera gånger, alltid varit nöjd hittils iallafall, (cufflinks, montblanc penna, plånbok, laddkabel, telefonskal, hdmi-kabel, armband, prada väska) Klockor löns dock knappast att köpa därifrån, köpte själv Omega seamaster replica för $175 från perfectwatches . com och den har funkar sedan september, överträffade mina förväntningar med råge.
Gäller överlag att vara skeptisk när man beställer krimskrams från kina, ofta är det inte speciellt bra.

Av Dando

Jag har ett Rapoo KX wireless mechanical, valde mellan det och Apple keyboard. Valde Rapoo för det hade mekaniska brytare och bakgrundsbelysning.
Är inte helt förtjust i Rapoo:t, tangenterna är alldeles för känsliga så man skriver fel ganska ofta. Behöver bara nudda dem så registreras det. Dom kuynda kanske ha gjort det lite lägre också .

Det positiva är onboard volym, byta låt osv funktioner, 3 olika ljusstyrkor, mekaniska brytare, kompakt
Överlag så funkar det jättebra, bara man inte är lika fumlig som jag att skriva Batteriet håller ungefär 2 veckor(håller säkert längre om man stänger av det när man inte anväbner det), aldrig tappat kontakten hittils, trådat funkar också,

Av Dando
Av Dando

Skulle undvika Samsung till någon bekräftar att de slutat med sin "överrasknings-reklam" som kommer upp oavsett vad man ser på tvn.

Av Dando
Skrivet av Grönahunden:

ja kan inget om programmering men om jag kunde jämföra. skulle jag vilja lära mig tyska och ryska på samma gång ?
blir det samma tid som att ha lärt sig språken var för sig, tar det kortare tid, eller längre tid.

Jag går andra året i gymnasiet och varje måndag förra perioden hade jag 4 lektioner efter varann, Engelska, Svenska, Finska, och Franska. Jag tyckte att det funkade bra och lärde mig minst lika bra som under perioderna när jag haft kanske 1 eller 2 språk per dag. Så i ditt fall borde det väl vara möjligt, även om programmering är mycket svårare än att lära sig franska

Av Dando
Skrivet av ikke_datakunnig:

Z3:an lätt. Vattentät, nice kamera, o vad har IPhone, förutom att det är högre status att äga en?

Härligt OS, inte av plast (dock inte Z3an heller ), dubbelsidig laddkontakt, tunn och lätt, generellt tycker jag apparna är bättre till iOS än till Android

Av Dando

Min pappa har en 4S HELT utan appar installerade och den är ganska slö men fullt användbar och på något märkligt sätt får han batteriet att räcka 1-2 dagar.

Så, en 4S eller 5 duger säkert alldeles bra åt din mor, men betala aldrig 2500kr om det inte gäller en 5S. Sålde min 4S i somras för 700kr och var nöjd att jag fick det för den.

Av Dando
Skrivet av Agile:

+ Billigare.
- Amerikanskt tgb om du inte specialbeställer i butik.

TS skrev att han "flyttar" till USA. Nämner ju inte hur länge hen kommer var där men kanske för studier ? Så om TS är där en längre tid är knappast US layout på tangentbordet ett problem

Av Dando
Skrivet av dennis93:

Hej!

Jag är ute efter en ny ultrabook, då jag ska ta med den till och från skolan är det viktigt att den är just portabel. Jag vill samtidigt kunna köra lite tyngre program ex. CAD, men mest kommer det vara surfande, word eller att kolla filmer/serier. Batteritid är inte kritiskt då jag ofta har tillgång till uttag att ladda, sålänge den inte är skitdålig.

Då jag haft en dator med touch förut vet jag att jag inte kommer använda det jättemycket men det är ändå skönt att ha ibland så känns det som att QHD+ skärmen är den jag kommer välja, det jag undrar om mest är skalningen. Vissa verkar tycka att det fungerar bra och andra verkar tycka att det är väldigt jobbigt, tror ni detta kommer förbättras iåmed windows 10? Finns datorn fysiskt någon stans i Stockhomsområdet? Då det skulle vara kul att få känna lite på den innan köp.

Vad finns det för alternativ till denna datorn? Jag har inte jättebråttom så finns det någon grym ny lansering runt hörnet kan jag vänta. Vet att det ska komma en ny macbook air snart, men ryktena säger ju att den ska ha Core M processorn är det stor skillnad på den och i5-i7 som sitter i XPS 13?

Har även funderat lite på macbook pro 13 retina, har den samma skalningsproblem? Samt tror ni det kommer någon ny macbook pro snart?

Nästa MacBook kommer att ha intel skylake processor så en lansering blir aktuell kanske runt Juli-Augusti, kanske även senare än så.

Av Dando

https://www.apple.com/environment/

Hittade detta på apples hemsida, inte läst igenom det dock men de verkar bry sig åtminstone lite om miljön. Nämner dock inget om eventuellt barnarbete/dåliga arbetsförhållanden i fabrikerna.

Av Dando
Skrivet av RasmusC:

HTC ONE (M8), helt klart den bästa telefonen på många punkter. Den kanske inte har störst batteri, bäst kamera eller fetast display på 62", men det är utan tvekan den telefon som kombinerar allt en telefon ska ha bäst. Gjord i aluminium exakt som iPhone vilket ger kvalietets intryck och ligger sjukt skönt i handen, inte kina plast som samsung och resten av alla kinakopior.

Även om jag är iPhone användare kan jag hålla med om att HTC One verkligen är en telefon som känns bra i handen, och inte är av plast.

Av Dando
Skrivet av Blixtah:

Måste bara fråga, vilken annan telefon är lik en Samsung Galaxy, för jag har då inte sett någon.
Skulle väll snarare säga att det är raka motsatsen, företag som t.ex. Apple kopierar samsungs produker och kallar
deras "nya finneser" för "Revolutionary"..

Mig veterligen introducerade Apple fingeravtrycksläsaren i iPhone 5S, och vips, året därpå dök nästa Samsung Galaxy upp, med fingeravtrycksläsare.

Coincidence? I think not.

Av Dando
Skrivet av Damir2d:

Hdmi-DisplayPort funkar ej eventuellt kan det fungera med en hdmi converter till DisplayPort men kan vara dyrt. Kolla om skärmen har dvi så kan du köra hdmi till dvi

Okej tack. Skulle helst använt displayport eftersom det är bökigare med dvi som är så stor och otymplig. Men en hdmi-dvi får det bli då.

Av Dando

Kommer denna kabel funka med min setup?

Hej,

har en macbook pro med hdmi anslutningn och en dell ultrasharp skärm med displayport skärm. Kommer denna kabel funka eller är det som med displayport->hdmi adaptrarna så de funkar bara "en väg"?
Vill vara säker före jag beställer den.

http://www.multitronic.fi/?dp=DP-3020

Tacksam för svar av någon som vet.

Av Dando

iOS är enklare och krånglar mindre, Provade android två gånger (HTC One M7 android 4.4.4 & HTC Desire HD android 2.3.5)

Btw, hade en iPhone 4S före HTC One M7, och den höll otroligt bra. Tappat den minst 100 gånger på garage golvet (betong) och baksidan sprack inte förrän jag tappade den i asfalten. Detta är två anledningar till att jag idag har en iPhone 6, sjukt nöjd hittils.

Av Dando

Flera tankar/funderingar/åsikter?