Inlägg

Inlägg som mafix har skrivit i forumet
Av mafix

Det skrämmer mig att fler och fler faktiskt röstar på SD. Jag börjar bli riktigt orolig.

Inte för landet som sådant, utan för de personer som faktiskt använder argumentet "alla andra partier suger" som anledning.

Av mafix

Du bör läsa grundläggande företagsekonomi innan du startar upp ditt företag, oavsett bolagsform, för att faktiskt kunna driva din näringsverksamhet på ett korrekt sätt.

Lägg fokus på bokföring, redovisning och att kunna fylla i dina deklarationspapper korrekt. Kalkylering och ekonomistyrning behöver du knappast bry dig om som enmansföretag som säljer tjänster (klipper gräs, bygger webbsidor) då du inte har något produktflöde.

Antar även att du kommer använda din egen dator, grannens gräsklippare etc när du utför uppdragen och slipper på så vis avskrivningar och inventarier i bokföringen.

Du bör också ha koll på f-skatt, sociala avgifter och övriga skatteregler innan du sätter igång. Det är krångligare än svensson tror att bedriva näringsverksamhet och kräver mycket tid till pappersarbete om du aldrig sysslat med det förut.

Ja, du kan klippa både gräs och bygga webbsidor. Du kan förslagsvis heta ditt eget namn som bolagsnamn med något lull-lull efteråt om det inte skulle gå igenom; Ditt Namns billiga tjänster Enskild firma eller Ditt Namns snabba tjänster Handelsbolag. Ja, bolagsformen måste ingå i namnet men kan förkortas ner till AB, HB och dylikt.

Är det något mer du undrar över eller har konkreta frågor om hur du ska göra med vissa saker är det bara att du hör av dig.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BorN
Ja det låter bra i teorin men godis är inte bra att äta varje dag, du kan ju inte säga att det är bra att äta godis!

Cirka en deciliter godis är ingen fara. Samma sak med ett glas vin etc.

Av mafix

För intresserade så övervakar Oscar Swartz ämnen som integritet, övervakning och gör rätt omfattande analyser.

Av mafix

Om du har tillgång att konfigurera DNS för ditt domän så kan du använda Google Apps.

Edit: Nej, du kan inte använda båda. I så fall får du lägga antingen en forward från ditt webbhotells e-post, eller så får du konfigurera din gmail att regelbundet ansluta via POP3 (eller dylikt) till din webbhotells e-post och hämta hem meddelanden därifrån.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rezuth
Klart vi kan.

Finns inte tillräckligt många som är sjukskrivna 75% och som klarar av att jobba 25% med tillräcklig kompetens för alla yrkesgrupper. Dessutom hade jobbet blivit mindre effektivt utfört än om personen som jobbat 6h fått stimulans att jobba mer effektivt själv då byte av personal på samma arbetsuppgifter/uppdrag är tidskrävande och omständigt.

Om det inte är så att det är kassan på konsum vi alltid utgår ifrån.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av damme
Så ett lönesystem helt baserat på ackord vore optimalt?
Hur fungerar det då på jobb där man måste hålla öppettider?

Finns många studier i ämnet, långt tillbaka i tiden, inom organisationer och hur det fungerar. Av de studier som utförts har man ju inte kunnat konstatera att ett arbete utförs optimalt baserat på antal fasta timmar, lönesättning eller ackord.

Är egentligen helt andra parametrar som spelar in i längden, bland annat förändring av arbetet/förnyelse, samt visat intresse/granskning/uppskattning av ens arbete.

Butiker med öppettider har ibland personal som inte jobbar från 10:00 till 19:00 (typexempel för handels) utan består av många personer som är anställda deltid och jobbar några timmar då och några timmar någon annan gång. Säljare jobbar ju på sätt och vis också mot ackord (inte minst butikerna inom detaljhandeln som tillhör en koncern).

Med det sagt! Så, äh. Jag är emot arbetsdagar på 6h (100% dvs). Vet inte riktigt vad jag ville med mitt inlägg, röra runt lite kanske?

Av mafix

Kom ihåg att det är de små utgifterna som gör en rik, inte de stora inkomsterna. Vi kan ta som exempel företag som omsätter miljarder, men vinsten kan fortfarande vara 100 kronor efter skatt.

Nåja, jag vet inte vart gränsen går riktigt för att kunna kalla någon för en rik jävel. Kanske när man inte har några lån på banken, kan byta bil varje år till senaste årsmodell (och klara av avskrivningsbortfallet som en nysning), har råd med "hushållsnära tjänster" och aldrig behöver fundera före ett inköp av någonting, oavsett sort och storlek?

Av mafix

Eller Songbird.

Av mafix

Jag skulle säga Gmail eller Gmail via GoogleApps om du har ett eget domän, då kan du använda ditt domännamn via Gmail.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av altair4
Har bytt till Vista nu och börjar sakta men säkert komma överens med det. När man lärt sig stänga av User Account Control, Superfetch, Indexing och sånt som borde nästan räknas som buggar då de är aktiverade direkt från installation.

Den absolut enda anledningen jag bytt till Vista är dx10, finns ingenting bättre i Vista som inte skulle kunna ha funnits i XP istället. Det optimala skulle ha varit att implementera dx10 i endast 64bit versionen av XP. På så sätt ha i grunden ett väldigt bra OS, men ändå tvinga drivrutins- och programutvecklare över till 64bit plattformen.

Det är just UAC och Indexeringen som jag älskar med Vista. Varför ska program köras med administratörsrättigheter? Indexeringen är helt underbar. Jag söker rätt på allting nu för tiden, klicka sig fram i kataloger känns så XP!

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Benkaboy
Jo men det klarnar nog en vacker dag.

Som sagt, Winamp!

Och du växer nog också upp en vacker dag. En dag, då du hellre väljer att förklara vad du menar, än att föra över problemet på frågeställaren.

Idag är Winamp inte vad Winamp en gång i tiden var. En liten, snabb, smidig mp3-spelare. Men det är klart, den klarar ju fortfarande av att spela mp3.

Av mafix

Eller bara ge dessa datornördar lite tid att processa det nya systemet. Låg användaracceptans för nya system existerar överallt, oavsett om det är ett OS, TPS, MIS, DSS, MRP, ERP eller dylikt.

Av mafix

Det beror ju på att det inte finns några drivrutiner över huvud taget till Vista för Delta-korten. Har inget med Vista att göra. Dock håller jag inte med om att det är de vanligaste korten!

Dessa kort har drivrutiner under utveckling:
Delta 1010
Delta 1010lt
Delta 66
Delta 44
Delta Audiophile 192
Delta Audiophile 24/96

Av mafix

Har fått delarna till min nya dator nu och installerat Vista Ultimate med mera. Ljudkortet jag använder är ett M-Audio Audiophile USB och med det kortet fungerar ASIO, KS med mera utan problem.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the squonk
Terratec har antaligen gjort en sk "wrapper" ungefär som Creative har gjort för EAX till Vista(Alchemy) för att de äldre programmen ska "tro" att de använder ASIO. ASIO i sig fungerar inte, eftersom Vista inte tillåter drivrutiner att prata direkt med hårdvaran

Det gör visserligen inte så mycket om det nu är så, då mixern i Vista inte förstör ljudet på samma sätt som i XP.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the squonk
På något sätt verkar de inte ha lyckats, just eftersom såpass många vill byta tillbaka till XP.

Annars håller jag med om att Office 2007 är ett mer lyckat grepp, de oändliga undernivåerna av menyer i tidigare Office har jag aldrig blivit vän med så jag gillar faktiskt Office 2007 där saker blivit mer lättåtkomliga. Men med själva Vista är det ju precis tvärtom, där har saker blivit mer svåråtkomliga istället. Inte alls samma typ av utveckling som med Office 2007.

Vet inte riktigt vad du syftar på när du säger att saker och ting är svåra att hitta. Själv har jag använt operativsystem från Microsoft sedan DOS-tiden och har skapat mig en rutin när det gäller användning av Windows 95-2003, men jag har inga större problem med att hitta det jag söker i nya Vista. Visst, det tar lite längre tid att hitta första gången, men det är ju enbart för att jag är van att använda tidigare versioner av Windows.

Min mor och far till exempel vet inte hur man gör några som helst inställningar för systemet i varken XP eller Vista. Dock lyckas de båda hitta lösningarna snabbare i Vista.

Jag säger inte att Vista är bättre än XP. Det är ju två olika operativsystem. Det man föredrar ska man ju självklart välja - eller pröva något annat operativsystem.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the squonk
Jag säger inte att utvecklingen ska stå stilla, jag säger att den ska gå framåt men att man(MS) bör ha lite mer koll på vad användare efterfrågar. De bästa testpersonerna är de som knappt vet ett dugg om ett OS fastän de ofta använder en dator, sätt dem att göra vanliga saker och kolla hur snabbt/smidigt de utför uppgiften. Sätt sen sådana som aldrig använder en dator att göra samma saker. Idealet är att det går så smidigt som möjligt för båda grupperna.

Inte för att vara sådan, men just Vista och Office är byggt efter feedback från användarna. För en gångs skull känner man faktiskt att till exempel Excel är utformat för oss som ska använda programmet. Funktioner jag använder ofta finns ett musklick bort nu för tiden och jag behöver inte leta i menyer.

Samma sak med operativsystemet som sådant. Det är utformat för att personer ska kunna använda det så smidigt som möjligt. Däremot har Microsoft inte tagit hänsyn till halvinbitna datornördar som vant sig vid ett visst beteende.

Edit: Typo.

Av mafix

Jag köpte Vista Ultimate och Office 2007 till min nya dator och har inte upplevt något direkt negativt. Det är klart, det ser ju inte ut eller fungerar som Windows XP, men det är en helt annan sak.

Det känns faktiskt som ett nytt operativsystem för en gångs skull och inte bara en minimal facelift med lite buggfixar och optimeringar under ytan.

Ni som tycker om Windows XP kan ju ha kvar det då Microsoft inte kommer sluta släppa uppdateringar på ett bra tag.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av impera
haha ni måste skoja med mig, tittade drygt 5 minuter på bilden och fick henne bara att rotera klockvis. sedan läser jag lite om de olika attributen på sidan och helt plötsligt så roterar hon åt andra hållet

edit: verkar som att så fort jag läser ord som "logisk" etc så roterar hon vänster, men om jag läser ord som "känsla" roterar hon klockvis. kanske bara inbillar mig

Blir så för mig med. Underligt.

Edit: Nu kan jag nästan stanna henne, samt byta håll på henne utan att hon har snurrat ett helt varv - det vill säga - jag kan få hennes ben att pendla som att hon jonglerar med en fotboll.