Inlägg

Inlägg som mafix har skrivit i forumet
Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Ja, men istället för att det e folk med 20.0 som toppar är det folk med 20.0 som läst extrakurser, dvs i grund och botten ingen skillnad för någon som söker och idag inte har ett tillräckligt högt snitt för det de vill läsa.

Alla kurser som ger extrapoäng ingår inte i grundkraven för läkarutbildning.

För att ta ett exempel då, så att du förstår vad jag menar. Säg att intagningspoängen för Juristprogrammet är 18,0 med ett grundkrav på MaA, SvB och HiA. En elev med dåliga betyg i SvB och HiA kan kompensera detta genom att läsa alla matematikkurser och på så vis hamna över 18,0.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Maxsnittet höjs med 2.5 också, dvs lär läkare och sådant ligga på 22.5 istället för 20.0. Ingen direkt skillnad.

Klart det kommer att bli skillnad. Maxsnittet kommer att vara 22,5 poäng om du läst alla kurser som ger dig extrapoäng.

Om du inte siktar på att bli läkare utan på en utbildning som inte kräver dessa kurser för intagning, så kan du läsa dem ändå om du vet med dig att du har betyg i andra ämnen som sänker ditt snittpoäng.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Extrapoäng lär inte va värda mycket, allt lär ju bara får 2.5 poäng högre snitt för att komma in Eftersom 2.5 poäng är max du kan få extra.

2,5 poäng är ju mycket. Vad snackar du om?

Det kan helt klart vara avgörande för att komma in på ett visst program eller ej.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av str8forthakill
Vi i sverige är ju de bästa i världen på att utveckla vapen, så som AntiTank missiler, Pansarvagnar osv. Och vi är ruskigt jäkla bra på att göra bomber, borde inte vi fylla hela vårt vackra land med topphemliga Atombombs-siter och ett Hemligt försvarsnät Underground som det där stället med kanoner som åker upp ur backen som numera är ett museum?

Ska inte Sverige bli en supermakt istället? Vi har iaf kontroll på oss själva och ingen halvknasig storsint ledare som tror att han regerar på jorden. Eller jo, vi har ju våran ärkeidiot Rienfelt som statsminister.

Visst, men jag tror inte svenska folket är beredda att köpa alla dessa vapen av Saab med flera. Snarare det som är problemet och inte att "vi inte kan".

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av estoves
Betala din egen cellgiftsbehandling sossejävel.

Jag är oberoende liberal. Dock är jag så pass påläst inom disciplinerna nationalekonomi och statsvetenskap, samt ekonomisk historia, att jag vågar hävda att vi har offentlig sjukvård finansierad av skattebetalarna i det här landet.

Är dock osäker på vilken relevans detta har i björnfrågan över huvud taget.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bogg
Du är ju inte nådigt blåst, eller så trollar du bara, det får jag fan verkligen hoppas...

Varför tycker du att jag är blåst?

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bogg
Så du menar att för att vi tjänar pengar så är vi värda mer än djuren?

Ja, det menar jag. En björn kommer inte att betala för min cellgiftsbehandling om jag får cancer. Eller utföra ett kirurgiskt ingrepp för den delen.

Faktum är att björnen skiter i mig och skulle äta upp mig om den var hungrig.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jonte[YoT]
Jag skulle säga att det är betydligt mer nödvändigt att hålla ner beståndet av människor, tyvärr verkar det vara få som förstått det på den här jorden.

Ju fler människor som får leva vidare, desto mer förstör vi jorden.
Att några fattiga i Afrika räddas undan svält så de kan växa upp och hugga ner regnskogen är inte speciellt bra...

Fast nu var det ju frågan om det var rätt att skjuta björnar som börjar leva för nära människor, inte om vi som i Kina ska kontrollera barnafödseln eller införa avrättning av människor; visserligen har ju idéerna prövats tidigare inom kommunismen, nazismen och maoismen för att nämna några.

Tycker inte det låter sunt.

Edit: Ragganof. Du verkar vara en smart kille, så spela inte dum. Jakt på björnar har ingenting med att ta bort allting som kan vara ett hot för mänskligheten att göra.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ragganof
ja. oj va överlägsen atityd du använder.
det går att nån annan familj/person flyttar dit istället? som inte tycker det är så otroligt jobbigt och farligt att bo där?

Ledsen att du känner dig underlägsen.

Att en icke björnrädd familj flyttar till byn löser dock inte problemet med att folk blir överfallna av björnar på sina tomter; ja, det finns ett flertal dokumenterade fall från Jämtland.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ragganof
därför jag skrev att jag flyttat runt, har bott i inlandet med. har väldigt många kompisar som kommer från små byar det det är fullt möjligt med björnar.
inte sitter dom och gnäller.

björnar är farliga? ja, det är de mesta. ska vi ta bort allt som är farligt? och är det så jävla hemskt får dom flytta. bara pinsamt att låssas att man bor i nått sorts konstant dödshot.

Nej, det är björnen som måste "flytta", inte människan. Vill du veta varför? Därför människan bidrar till Sveriges BNP och för dessutom vår befolkning vidare i generationer.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ragganof
så jävla farligt är det inte "här" jag bor tilloch från i skeå och har bott runt på många ställen.
och om dom nu är så rackarns rädda står jag fast vid att då får dom väll flytta, och sluta bestämma hur allt ska se ut runt om dom.

visst finns säkert gånger när man måste skjuta dom, men det där jäkla gnället om "kom hit ska du å se hur jävla hemskt det är" är bara fånigt.

Då borde du även veta att Norrlandskusten inte är ett björntätt område.

Svar nej, björnar är farliga.

Av mafix

En björn som besöker bebyggda områden är inte längre rädd för människor och måste således avlivas. Björnstammen växer väldigt fort och det har varit en enormt stor ökning de senaste åren.

Till för bara ett par år sedan hade ingen blivit dödad av en björn på "över 100 år" och innan dess var det något enstaka fall. Nu har vi de senaste åren sett ett flertal överfall och några dödsfall.

Jag kommer själv från Luleå (läs "Norrland" för er som är geografiskt handikappade) men är nu bosatt i Skövde. Jag förstår mycket väl att folk som bor i björntäta områden blir upprörda när någon kostymnisse i Stockholm sitter och bestämmer att inga björnar får skjutas och att de minsann inte är farliga.

Dags att exportera lite björnar mot Stockholm City kanske? Lära dem åka tunnelbana. Det är väldigt lätt att skriva si och så på ett forum på Internet, men hade ni själva haft björnar som är och rotar i era sopor eller traskar omkring i ert villaområde -- där era barn är ute och leker -- så hade det nog varit en annan ton.

Av mafix

Skriv ett vanligt skuldebrev. Inte svårare än så.

Av mafix

Läser nyheter och bloggar mellan 10 minuter och 2-3 timmar per dag, beroende på hur mycket tid jag har över. Sen blir det ett par minuter åt diverse forum.

I övrigt använder jag datorn för att skriva rapporter, uppsatser och annat arbete. Använder även datorn för löpande bokföring. Datorn står på dygnet runt och det blir lite sporadiskt chattande då och då.

Vart tusan vill jag komma? 6 timmar och "allt" då kanske.

Av mafix

Om du är intresserad av samhällsvetenskaperna kan du gå samhälls med inriktning mot ekonomi på gymnasiet, lägga till matematik c samt läsa historia a och b. Läs även samhällskunskap b.

Då är du behörig till alla samhällsinriktade utbildningar; ekonom, jurist, samhällsvetare, historia, ekonomisk historia och så vidare.

Finns ingen anledning att läsa biologi, kemi etc för att sedan utbilda dig till ekonom. Ekonomiutbildningarna enligt bolognaprocessen kräver samhällskunskap a och matematik c och ger dig en ekonomie kandidat -> magister -> master.

Stirra dig inte blind på "civilekonomexamen" då detta är en gammal yrkesexamen som ingen bryr sig om. Det finns ingen motsvarighet till denna examen inom Europa (eller resten av världen) utan "omvandlas" då till en vanlig ekonomie magister (ungefär).

Ett klokt val om du vill avancera inom finansvärlden och jobba på något kreditinstitut är att läsa ekonomi kandidat, sedan en MBA (Master of Business Administration) på det. Det blir totalt fem år och ger dig en grymt bra utbildning. Betydligt bättre än en civilekonomexamen. Handels i Stockholm ger nu för tiden inte ens ut civilekonomexamen utan går efter bolognasystemet.

Tänk också på att det är GRUNDLÄGGANDE företagsekonomi du läser på gymnasiet och detta kommer ni gå igenom på en vecka på universitetet. Så du egentligen har du ingen större nytta av ekonomin du läser där.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Delight
Det där visste jag inte! Inte för att jag räknar med omtentor men det kom ändå som en chock och kan vara bra att ha i bakhuvudet. På tal om sånt, är det nån som vet hur csn resonerar om man har bränt alla sina terminer och har en eller två terminer kvar på sin utbildning. Är dom hårda eller kan man få kosing ändå?

Det beror helt på vad du tänkt läsa, hur många terminer du planerar att dra över och hur mycket pengar det rör sig om.

Om du avancerar uppåt i den akademiska världen och läser master, licensiat, doktor så har du lättare att få pengar än om du meddelar CSN att du tänker läsa introduktion till programmering.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Antonsson
Skilj på Kina och kineser. Det är inte kinesiska regeringen som äger USA utan ett fåtal rika företagare som inte ens nödvändigtvis behöver vara kineser utan kan vara utvandrade europeer som bibehållit sitt adelskapital.

Okej, så statsskulden till Kina som betalar amerikanska medborgares pensioner idag, är vad?

Intressant scenarium. Säg att medborgare i Kina, med tanke på landets ekonomiska utveckling, börjar ha råd att köpa sina egna kapitalvaror. Vad händer då med USA och hur påverkar detta dessa "fåtal rika företagare" -- som för övrigt i regel inte bidrar någonting till Kina i och med att de bor runt skattebefriade områden?

Jag är väl medveten om skillnaderna på ett land och dess befolkning. Jag ansåg det ej nödvändigt att redogöra för grundläggande statsvetenskap och nationalekonomi i en tråd som inte handlar om det. Med tanke på hur du la upp ditt inlägg så skulle man kunna tro att enskilda individer, på så vis, kan äga amerikanska medborgare.

Kinas ekonomiska utveckling och exportverksamhet kopplat till västvärlden och framför allt bundet kapital i dollar är ett intressant diskussionämne dock, och diskuterar det gärna i en annan tråd eller över e-post om du känner att du vill läxa upp mig.

Jag råkar för övrigt ha rätt bra kontakt med en av dessa "rika företagare" inom bilindustrin i Kina. Liten fotnot bara.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Antonsson
Åh kom igen! Var inte så tråkiga. Alla vet ju att det bara krävs en rejäl summa pengar för att bli president i USA och har inte han en skaplig makt sedan? Visst finns möjligheten att påverka världen om du har tillräckligt med pengar. Det är därför intressant att lägga skulden på "The international bankers" som de gör i filmen Zeitgeist. Om du inte sett del 3 av den så gör det! Dessa bankirer äger (enligt filmen) alla pengar som alla stater i hela världen har hand om, och det är mycket.

Vilket borde betyda att det egentligen är Kina som styr världen med tanke på deras valutareserver i dollar. Fast säg inget åt någon, det är hemligt.

Av mafix

Du har förmodligen råkat ta bort scriptfilerna som innehåller högerklicksmenyerna i mIRC, eller så har du råkat stänga av högerklick under options.

Av mafix
Citat:

Ursprungligen inskrivet av freddan83
GaMeR2K5: det roliga i denna historien är ju att jag länkade till hacket men jag har inte fått någon varning

Vad förväntar du dig? Det är ju Sweclockers.

Det är så otroligt korkat. Det är ju som att jag skulle nämna att det finns piratkopierat material på nätet, men vill ni hitta det får ni söka själva.

Så urbota korkat det har blivit på detta forum nu för tiden. Moderatorerna tar sitt förtroendeuppdrag på för stort allvar och delar hellre ut varningar än att faktiskt sköta modereringen.

Jag får säkert en varning för att jag påpekat detta, men det får jag väl ta. Man har ju varit fläckfri sedan 2002.