Inlägg

Inlägg som Ebmaister har skrivit i forumet
Av Ebmaister
Skrivet av Daniel75:

Vet inte om det är ett konstverk direkt. Jag förväntar mig iallafall inte att ratten lossnar om jag köper en bil för 700k-900k.

https://www.bytbil.com/nyheter/tesla-utreds-efter-att-rattar-...

Premium funktioner som ej åtskruvad ratt letar sig nedåt och går nu även att hitta i prisklassen 550k<!

2023 Nissan Ariya Recalled for Steering Wheel That Might Fall Off

Av Ebmaister
Skrivet av bayhazed:

Beställde en ID.3 Pro S 77kWh i början på juli förra året med 6-7 månaders leveranstid. Den skall vara bekräftad för tillverkning under denna vecka så får se om det stämmer.
Någon som har koll på om denna tar 18" fälgar? Tänkte köpa fälgar + vinterdäck från tredjepart. Men ser jag på t.ex. bythjul.se så visar de enbart 19" som alternativ till Pro S men övriga modeller visar de även 18" för. Förstår inte hur Pro S inte skulle kunna ta 18"? Eller utgår bythjul.se från vad som tillverkaren erbjuder som alternativ och inte vad som faktiskt fungerar/passar?

Jag har 18" fälgar för vinterdäcken till min ID.3 Pro S (byggd i april 2021), så det ska inte vara några problem. Vad jag vet har det inte gjorts någon ändring på bromssystemet sedan ID.3n introducerades, så det borde gälla även för nyproducerade bilar.

Av Ebmaister

Jag och frugan var ut på en roadtrip i några veckor under september-oktober med ID.3an (77kWh), körde totalt 790mil. Vi laddade uteslutande på Ionity med WeCharge eller på boenden där möjligheten fanns. Totalt laddade vi 1373kWh till en kostnad av 4683kr.

Väldigt märkbar skillnad i antal laddare (dock inte Ionity...) nere på kontinenten jämfört mot när vi åkte förra året, vilket är mycket positivt! Inte vid ett enda tillfälle behövde vi stå i kö för att ladda, vilket är en väldigt skön fördel med att åka utanför turistsäsongen.

Rutten gick genom 10 länder:
(Sverige)
Danmark
Tyskland
Österrike
Slovenien - förhållandevis litet land med få "inhemska" elbilar = ganska tomt vid laddarna
Kroatien - fortfarande glest med snabbladdare
Italien
Frankrike
Monaco
Belgien
Nederländerna

Av Ebmaister
Skrivet av Chippen2188:

Har HUD i testbilen men när jag satte igång navigering med Apple Carplay så fick jag inte upp navigation i varken förardisplayen eller HUD.

Nu vet jag inte om detta stämmer för Skoda, men i Volkswagen beror det på vilken app du använder för navigation med Carplay. Kör man Waze får man inget på varken HUD eller lillskärmen, men med Apples egna "maps" (eller vad den nu heter) så fungerar det i båda, och även "AR" navigationen i HUD'en.

Edit: Stavning

Av Ebmaister
Skrivet av Dhanjel:

Hur orkar folk använda IONITY?
Visst förstår att det är smidigt när man har dessa abonnemang man får med en del tillverkare, men det är ju alltid gigantiska köer.

Jag exkluderar alltid deras laddnätverk när jag planerar av den orsaken.

Jag måste ha/haft en jäkla tur då jag inte upplevt detta alls. Har använt Ionity vid över 100 tillfällen totalt (och i 8 länder) och fått stått i kö 2 gånger, och båda var i Värnamo först på vägen ned och sedan hem under samma Europa resa. Detta var innan utbyggnaden från 4 till 6 laddare var utförd samtidigt som en var trasig.

Men jag håller helt klart med att utbyggnaden måste öka rejält om Ionity ska behålla någon relevans i framtiden.

Av Ebmaister
Skrivet av draanexle:

Hmm ja okej.

Har ju ingen bil i nuläget, så är väl mest tänkt att jag har i tankarna på att eventuellt leasa en.

Absolut inte köpa än just nu iallafall, priset är inte särskilt intressant.

Problemet är väl kanske lite att iochmed att jag ej varit särskilt insatt i bil så är jag inte riktigt säker på hur långt jag egentligen skulle vilja åka, hur priserna faktiskt är samt om man nu skulle skaffa elbil hur är det med laddningar vid t.ex längre färder.

En ren elbil hade ju varit riktigt nice men tror jag ej kan ladda bilen i nuläget där jag bor så då skulle man behöva ladda på jobbet eller på någon station.

För er som ej laddar hemma, hur är det?

//Mvh vilsen

Jag har inte möjlighet att ladda hemma än, men det har ändå fungerat väldigt bra. Har haft elbilen (VW ID.3 77kWh) sedan slutet av maj förra året och hittills kört nästan 2500mil.

Jag skulle säga att det beror väldigt mycket på hur du kör och vart du bor. Själv kör jag 95% av körsträckan på helgerna så jag har inget behov av att ha en fulladdad bil varje vardag. Och med >60 laddpunkter för långsamladdning inom en radie på 1km hemifrån har jag heller aldrig haft några problem att hitta laddning.

En början för dig kan ju vara att kolla området du bor eller någonstans du ofta besöker på ex. Chargefinder och kolla hur möjligheterna för laddning ser ut just där.

Kostnadsmässigt skiljer det ju också ganska mycket beroende på vart man bor och hur man laddar, så jag fortsätter använda mitt eget fall som referens. Mitt genomsnitt är ca 180mil körda och 305kWh förbrukade per månad till en snittkostnad på 1,7kr/kWh. Där ca 2/3 är långsamladdning och resten snabbladdning, vilket för mig nästan bara blir på Ionity (ca 80kWh/mån).

Edit: Glömde tilläga att jag har abonnemanget WeCharge via Volkswagen och betalar därför bara 3,15kr/kWh för snabbladdning på Ionity och 3,9kr/kWh på många övriga. Annars hade nog min snittkostnad för kr/kWh varit aningen högre!

Av Ebmaister
Skrivet av Svantesson666:

Ok tack. Måste testa. Ska snart ut ändå å köra.

Kan ju tillägga att detta även fungerar för musikkontrollen på höger sida. Ett löst tryck uppåt börjar om aktuell låt medan ett hårt tryck hoppar till föregående låt.

Knappen för röststyrning startar inbyggda röststyrningen vid ett löst tryck medan ett hårt tryck startar Siri (om man kör Carplay). Detta kan vara användbart om man vill styra något som inte går genom Siri, som temperatur eller volym genom inbyggda.

När vi ändå är inne på kontrollerna i ID bilarna så finns det också ett par användbara genvägar.

-Trycker man med två fingrar på klimatkontrollen (på ytan för kallare och varmare samtidigt) stegar man stolsvärmen.

-Håller man in knappen "Rear" vid fönsterstyrningen växlar man till att styra alla 4 fönster samtidigt med enbart kontrollen för förarens sidofönster.

-För att zooma in/ut på kartan kan man "pincha" på ytan för volymkontrollen.

Edit: Det slog mig nu att du ju har en Born och inte en ID, så dessa genvägar kanske inte fungerar på samma sätt!

Av Ebmaister
Skrivet av Dinoman:

Hur funkar +1 kontra +10 på farthållaren, för det är ett enigma för mig.

Allting är inte skit, volymen, värmen med mera funkar fint men farthållaren fipplar jag okristligt mycket med när jag kör. Börjar få kläm på det efter ett halvår men det är ingen bra design i mitt tycke.

Skrivet av Svantesson666:

Du svajpar för +10 medan +1 är mer vanliga "tryckknappar". Faktum är att "tryckknapparna" fungerar riktigt bra medan svajparna är direkt urusla. Jo jag har en som jag använder dagligen. Det mest irriterande är att det blir ett jävla svajpande mellan ex. 70-110 och det tar tid. De skulle hållit sig till bara knappar då hade det fungerat rätt smidigt......eller ännu hellre behållit riktigt knappar.

Man behöver inte svajpa, ett hårt tryck på "knappen" ändrar också med steg om 10 medan ett löst tryck ändrar med 1. Vilket jag tycker fungerar riktigt bra! Även på temperatur-/volymkontrollen kan man trycka sig fram istället för svajpa.

Av Ebmaister

Tyska miljödekalen kan man även köpa på Dekra's stationer i Sverige. När jag köpte i höstas hade jag inte förbeställt heller utan svängde bara förbi och fick en fixad på plats. Kostade 200kr om jag inte missminner.

Edit: Stavning

Av Ebmaister

https://i.imgur.com/IanfCnV.jpeg

Kollar Chargefinder, "Perfekt, 8 av 8 laddare lediga", kommer dit och möts av...🤬
Det fanns i vanlig ordning gott om andra lediga platser utan laddare.

Den enda bilen som är inkopplad och laddar på fotot är min egen, då det fanns en enda ledig plats som inte var blockerad. Och extra tröttsamt var att det av de 7 bilar var 3st BEV och 2st PHEV som stod för blockaden (de som man vill tro vet bättre..).

Av Ebmaister

ordlig.se nr 128, 5/6
🟨⬜⬜⬜⬜
⬜⬜🟨⬜🟨
🟨⬜⬜⬜🟩
🟨🟨⬜⬜🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Wordle 328 5/6
⬛⬛⬛⬛⬛
⬛⬛⬛⬛⬛
⬛🟩⬛⬛🟨
🟨🟨🟨⬛🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Daily Quordle 109
7️⃣4️⃣
6️⃣8️⃣

Daily Octordle #109
🕐8️⃣
6️⃣5️⃣
🕚🔟
9️⃣🕛

Av Ebmaister

Jag har suttit i en del olika stolar på jobbet. EFG (oklart vilken modell men den absolut sämsta stolen jag haft alla kategorier), Malmstolen 4000 & 7000, RH Logic 400, Kinnarps 6000 och nu sitter jag i en 2 år gammal 9000.

RH logic och Malmstolen var okej, men jag är inte alls nöjd med nuvarande Kinnarpsstolen. Alla delar i plast (vilket är många!) knarrar och stolen känns överlag vinglig och rapplig. Justeringen av armstöden låser inte ordentligt så dom måste man rätta till fler gånger om dagen. Armstöden har dessutom en obehagligt "greppande" gummiyta. Ryggstödet verkar inte alls passa mig trots alla justeringsmöjligheter som finns. Men vi är ju alla olika så jag skulle säga prova alltid flera märken/modeller innan köp!

Hemma har jag en KAB Director som farsan köpte tidigt 90-tal men som tyvärr börjar ge med sig. Armstöd och sits är väldigt slitna och mekanismen börjar bli lite väl "gungig". Men den är fortfarande otroligt bekväm och passar mig perfekt, dessutom helt tyst utan något irriterande knarrande! Och med tanke på hur många år den hållit ihop så kommer jag definitivt köpa en ny KAB (förmodligen K4) som ersättare.

Edit: Måste tillägga att jag är 186cm lång och väger 85kg, ganska långa ben och kort i ryggen samt väldigt breda axlar (tyvärr inte muskler 😅).

Av Ebmaister

ordlig.se nr 127, 3/6
⬜⬜⬜🟩🟩
⬜⬜🟨🟨🟨
🟩🟩🟩🟩🟩

Wordle 327 4/6
⬛⬛⬛🟩⬛
⬛⬛🟩🟨⬛
⬛⬛🟨⬛⬛
🟩🟩🟩🟩🟩

Daily Quordle 108
5️⃣8️⃣
4️⃣7️⃣

Daily Octordle #108
4️⃣8️⃣
5️⃣🕛
7️⃣🕚
🕐🔟

Av Ebmaister

ordlig.se nr 121, 3/6
⬜🟨⬜🟨⬜
🟩🟨⬜⬜🟨
🟩🟩🟩🟩🟩

Wordle 321 6/6
⬛⬛🟨⬛🟩
⬛⬛⬛⬛🟨
⬛⬛🟨⬛⬛
🟨🟩⬛🟨⬛
🟨🟩⬛🟩⬛
🟩🟩🟩🟩🟩

Av Ebmaister

https://i.imgur.com/hgm2942.png

Kanske har någon redan skrivit om detta.
Men Volkswagen verkar ha uppdaterat WeCharge abonnemangen, och till det bättre! (😮)
Blev positivt överraskad när jag skulle gå in för att teckna ett år till.

-Lägre månadsavgift, 129kr/mån istället för 199kr/mån för Plus.

-Lägre pris på Ionity, 3,15kr/kWh från 3,40kr/kWh.

-Fast pris på 3,90kr/kWh för DC laddning hos andra operatörer som samarbetar med WeCharge, vilka vad jag kommer på nu är Eon, Virta, Recharge, Mer och Allego. Detta har tidigare varit väldigt varierande men oftast bra mycket dyrare än respektive operatörs egna priser. Exempelvis 8kr/kWh på en Mer station jag laddade på i Dalarna (visste inte bättre då! 😅).

Av Ebmaister

ordlig.se nr 110, 6/6
⬜⬜🟩🟨⬜
⬜⬜⬜⬜⬜
⬜🟩⬜🟨⬜
⬜⬜⬜⬜⬜
⬜🟩🟩🟨🟨
🟩🟩🟩🟩🟩

Wordle 310 6/6
⬛⬛🟨⬛🟨
🟨⬛⬛⬛⬛
⬛⬛⬛⬛⬛
🟨⬛🟨🟩⬛
🟨🟨🟨⬛⬛
🟩🟩🟩🟩🟩

Daily Quordle 91
8️⃣9️⃣
4️⃣7️⃣

Daily Octordle #91
🕚4️⃣
6️⃣7️⃣
🕛8️⃣
9️⃣🕐

Av Ebmaister

Nit idag!

ordlig.se nr 107, ❌/6
⬜⬜⬜🟩⬜
⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜🟨🟨⬜
⬜⬜🟨⬜🟨
🟨⬜⬜🟩⬜
⬜⬜⬜⬜⬜

Wordle 307 5/6
⬛⬛🟩🟩⬛
⬛⬛⬛🟨⬛
⬛⬛⬛⬛🟩
⬛🟩🟩🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Daily Quordle 88
6️⃣5️⃣
7️⃣4️⃣

Daily Octordle #88 (🤔)
6️⃣6️⃣
6️⃣6️⃣
6️⃣6️⃣
6️⃣6️⃣

Av Ebmaister

Två vuxna, varav en (inte jag) elitidrottare. Sätter över 8000kr till matkortet varje månad och inköpen hamnar oftast strax under den summan. Här är dock hämtmat, städartiklar och annat som köps in på matvarubutikerna inräknat.

Vi äter mycket färska grönsaker och vegetariskt vilket tenderar till att bli relativt dyrt. Dock kanske det jämnas ut en aning av att vi inte köper kött. Då svärfar i takt med sin deltidspension går mer mot jakt på heltid istället finns gott om "gratis" kött att tillgå ändå. 😅

Av Ebmaister

ordlig.se nr 105, 4/6
⬜🟨⬜⬜⬜
🟨🟨⬜⬜⬜
⬜🟩⬜🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Wordle 305 4/6
🟩🟨🟨⬛⬛
⬛🟨⬛⬛⬛
⬛⬛🟨⬛⬛
🟩🟩🟩🟩🟩

Daily Quordle 86
7️⃣6️⃣
5️⃣4️⃣

Daily Octordle #86
🕐4️⃣
6️⃣7️⃣
🕚9️⃣
🔟🕛

Av Ebmaister

ordlig.se nr 99, ❌/6

⬜🟨⬜⬜🟨
⬜🟨⬜⬜⬜
⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜⬜⬜⬜
⬜🟨⬜⬜⬜
🟨🟩⬜🟨🟨

Hm, känns som jag borde klarat den där! 😶

Wordle 299 5/6

🟨⬛⬛🟨🟩
⬛⬛⬛⬛⬛
⬛⬛⬛⬛⬛
⬛🟩🟩🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Daily Quordle 80
4️⃣5️⃣
6️⃣7️⃣

Daily Octordle #80
8️⃣7️⃣
🔟🕛
🕐🕚
5️⃣4️⃣