Inlägg

Inlägg som TObbeSkatt har skrivit i forumet
Av TObbeSkatt
Skrivet av '[Mr.K:

;15396275']Jag tror inte att det är dom här bild-filerna som jag är ute efter. Jag kunde öppna vissa bilder men dom hade jag redan sett på hårddisken innan återställningen. Misstänker att alla gamla bilder från 2004 (och framåt) är förlorade, tyvärr.

Tack för alla svar.

Ja.. är dom överskrivna en gång efter du tagit bort dom blir det betydligt krångligare att få tillbaka dom tyvärr... :/

Av TObbeSkatt

Antagligen kan du öppna dessa .jpeg bilder med mer avancerat program så som gimp eller photoshop dock kommer antagligen stora delar utav bilderna vara trasiga eller grå-randiga tyvärr...

Av TObbeSkatt
Skrivet av '[Mr.K:

;15396178']Tack för alla svar grabbar .

Jag har återskapat allt nu det tog bara 10-15min. Grymt program!

Men nu har jag ett annat problem. Jag kan inte se bilderna. Det står:

Det gicksk inte att öppna den här filen eftersom fotovisning inte stödjer filformatet, eller så har du inte installerat de senaste uppdateringarna för fotovisning.

Vad ska jag göra nu?

Vad fick filerna för ändelse? tex .jpeg?

Av TObbeSkatt
Skrivet av HeCtroN:

Det har jag märkt och använder mig av det systemet ibland, men har aldrig sett stunters vs shooters eller någon annat kul.
Under vilken kategori finns dessa jobs?

Det sätt jag hittat är:

1 i världen
2 i telefonen
3 Esc menyn

Finns det fler? Spelade mycket på Ps3 innan men gått över till dator nu så allt är lite främmande

Av TObbeSkatt
Skrivet av rkfreestyler:

Hej!

Något jag såg var intressant på alternativen på bilden du har var att den räknar ihop minnet på dina grafikkort vilket den inte bör göra trots SLI(kör även SLI och det blir inte så för mig).

Kör du windows 10 eller någon annan skum mjukvara?

Skulle du kunna dra ur ett kort för att verifiera SLI fel eller ej?

//RK

Skrivet av CarlssonThePirat:

Jag kör Windows 7. Tar jag bort SLI så visar den bara 3gb vilket är som det skall. Kör jag SLI igen så går den upp till 6.

När jag kör SLI visar den att jag har 8gb... 2x4gb kort.. Får inga problem med fps:en så det är nog inte det!

Av TObbeSkatt

Märkligt... Du ser min spec å jag får typ 70-75fps (med fåtal dippar) med GTA V Drivaren till nvidia, kollat så att sli är påslagen? den brukar vara av default efter drivar-byte

Av TObbeSkatt
Skrivet av Ajin:

Då har ju du uppenbarligen inte ett av de realtek korten som är skit?
8MB/s låter helt vanligt med billigare nätverksgrejor och 100Mbit/s

Oj trodde han syftade på ett 1Gbit/s kort och tyckte då att 8MB/s lät som en väldig överdrift
Detta va dock ett 10/100/1000Mbit/s kort men ändå ett billigt, och presterade över förväntan!

Av TObbeSkatt
Skrivet av TimmyQ:

endast top notch nätverkskort klarar att kräma ur 125MB/sek över gbit

precis som realtek skit korten bara orkar 8MB/sek över 100mbit

Fel, Har ett realtek kort i min server, överför filer från ssd i servern till stationära ssd med ca 135mb/s dvs det överpresterar till och med. Så att "skitkorten" bara skulle klara 8mb/s är skitsnack.

Av TObbeSkatt
Skrivet av anon37058:

Nu vet jag inte om det är gjort något åt 3,5mm porten på Pi2 men på den första modellen var ljudet inget vidare. Så du kan ev behöva köpa någon USB DAC om du inte har möjlighet att använda HDMI.

Den skall vara betydligt bättre på Rp2 har jag hört... Kör Musicbox på min Rp1.. å det ljudet är la sisådär! Annars funkar la typ en sådan? (Aldrig använt dock!) http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/1836637907_1/New-1080P-HDM...

Av TObbeSkatt

Nu förstår jag inte till 100% hur/vad du menar men vpn går bra ihop med DHCP ja, då du blir tilldelad en ip när du kopplat upp dig. Däremot kanske du skall använda dig utav en DNS-tjänst så du istället kan ansluta dig mot tex dittnamn.noip.org eftersom du har en dynamisk ip?

Av TObbeSkatt

Varför kör du inte bara vanligt och virtualiserar typ ubuntu-server? gjorde jag, så owncloud på det funkar galant!

Av TObbeSkatt

Efter som moderkortet är ganska nytt använder ju den "UEFI".... så kan det vara så att du måste ändra i bios under typ.. boot/boot mode från UEFI till Legacy.. (tror det heter legacy eller liknande!) Så skall du nog kunna boota din skiva så länge den är bootbar som sagt!

Av TObbeSkatt

Skall det bara vara en enkel sida med lite information skulle jag använt något liknande www.hemsida24.se Så kan även hon gå in och redigera text och liknande efteråt.

Av TObbeSkatt
Skrivet av Lagerlöf:

Det är ju inte Telias fel, läs på lite innan du lägger allt skit på dom.

Förhoppningsvis kommer de väl komma överens, är ju underligt att bli av med kanal 5 speciellt.

Lägger skit och lägger skit ville mer ha en diskussion om detta och hur andra som blir drabbade skall göra, hela våran förening där vi bor har ett avtal med Telia i 5 år (ca 3 kvar) Så inte så mycket jag kan göra åt det ändå, och drabbar mig mer indirekt ekonomiskt då det ingår i "hyran".

Av TObbeSkatt

Telia släcker Kanal 5, 9, 11, Discovery Channel, Eurosport 1 2 och TLC

Hej!

Som sagt.. nu har Telia lyckats igen, kommer själv drabbas utav detta.. dock ingår tv-kanalerna i hyran där jag bor. Men detta är ju i stort sett dem kanaler man kollar på... Kan dom ens göra såhär?

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article20559287.ab
http://lt.se/nyheter/nyheter/1.2909798-upprorda-kunder-i-tv-k...

Man hoppas ju på att det är ett dåligt april-skämt

Av TObbeSkatt
Skrivet av Nesvop:

Gå in i kontrollpanelen och kika på senast installerade program, då kan du se vilka virus eller liknande du har. Sen googlar du på remove XXX completely, då brukar det finnas någon guide med ett specifikt program. Kan vara avast, AVG eller liknande.

Brukar funka perfekt

EDIT: SOrtera program på senast installerade.

Nu är jag absolut inte säker.. men har för mig att den ligger och kör det programmet konstant, ligger även mer än i en "mapp" så den installerar sig själv.. därför man skall köra liveskiva kan ha fel dock!

Av TObbeSkatt

Hm min moster hade nyss detta.. svårt att ta bort faktiskt.. men rekommenderar dig till att köra AVG:s bootcd, uppdatera dess virusdatabas när den väl bootat och söka igenom hela datorn! Tror allt jag fick bort det!

http://www.avg.com/se-en/avg-rescue-cd

Av TObbeSkatt

Proxmox
Plex
Radius server
openVPN
pfsense
webserver
Transmission
FTP
samba
musicbox
owncloud
Stunnel

Upp/Ner från samban uppnår jag ca 65-75MB/s dvs ~600mbit/s mekanisk till mekanisk disk och ca 120-150MB/s ssd till ssd dsv ~1gbit/s.

Av TObbeSkatt

Hm, kommer det upp en helt ny "flik" i webbläsaren eller bara som en liten ruta som försöker smälta in i själva sidan du är på just då?

Av TObbeSkatt

Så länge ingen är inne på ditt wifi eller i ditt LAN lär ingen komma åt dina filer och du enbart delar den i LANet, dvs ingen ftp med öppen port utifrån.