Inlägg

Inlägg som TObbeSkatt har skrivit i forumet
Av TObbeSkatt
Skrivet av S2:

Har oxå sett jämförelsen mellan GTX670 SLI och GTX980, fast han verkar tagit bort den nu... Dock har han lagt till att ett GTX980 har kostat 14000?!?!? What???!!!

Nä tror han menar att det får 14000 poäng i d3mark och kostar 6500;-

Av TObbeSkatt
Skrivet av zxhosting:

Jag lånar tråden lite.

Jag väger 100 KG och är 184 cm lång vad ska man göra för att gå ner?

Jag blir andfådd när jag ska gå till bussen som är ca 100 meter går det att fixa på något sätt.

Jag har även svårt att andas när jag böjer mig fram.

Skrivet av Rasmus117:

Du kan förbättra din kondition, antingen gå i rask takt eller jogga eller springa, 20-30 min 3 gånger i veckan. Kom ihåg att all träning är bättre än ingen.

För att gå ned i vikt så är de två saker som behöver ändras, antingen så ändrar du antalet kalorier du intar eller så ändrar du antalet kalorier du förbränner.

Skulle nog säga gå nu i början, för dina ben kan ta väldigt mycket stryk om du börjar att springa direkt, med tanke på din vikt kall man inte överbelasta bena direkt. Se till att ha ett par bra skor och försök gå i skog/gräs/grus sen börja stegvis med att öka temp/över gå till att springa! lycka till!

Av TObbeSkatt

Audi a5 3.0 TDI quattro. Väldigt nöjd måste jag säga!

http://www1.garaget.org/archive/116/115585/354862/354862-3353854...

Av TObbeSkatt

Nu har jag inte läst varje inlägg men vad är det som gör att inte ni kan stå på lånet? eller om ni väljer att dela.. 1.8milj för lägenheten, 900k i lån var, sen amorterar ni det ni själva vill (till eran del av lånet) och delar på avgiften! Det kommer ni båda vinna på!

Av TObbeSkatt
Skrivet av Quim:

Jag kanske missar något här, men i och med Mac OS X Maverick så är Mac's default nätverksdelningslösning baserat på SMB exakt som Windows och därför bör du kunna köra vilken server du vill, antingen FreeBSD, Linux eller Windows Server som server och använda dig av SMB protokollet för nätverksdelning.

Hemma kör jag FreeBSD och har både Mac, Windows och linux burkar som alla kör SMB för att hämta och lagra filer på BSD-servern.

Precis vad jag med tänkte, väldigt smidigt. Dock ville dom ju (som jag förstår) kunna synka typ hemifrån.. Kanske ha en statisk VPN-anslutning? Eller någon FTP? Är väl just där man måste ha något sorts backup/sync-program typ

Av TObbeSkatt

Jag hade nog valt ett Linux/unix system i grunden, just för stabilitet samt kompatibilitet med både Windows samt osx, sen kanske köra det virtuellt på något.. För att enkelt kunna ta backup/återställa/byta/bygga ut hårdvaran. Sen just vilken plattform för backup/sync och molntjänst vet jag inte riktigt Hemma kör jag så att jag synkar min telefon via Owncloud som i sin tur skickar filer till en smb-utdelning så jag kommer åt det snabbt och enkelt hemma på min stationära! (Nu menar jag absolut inte att ni skall köra Owncloud, bara ett exempel! ;P)

Av TObbeSkatt

Hej! Tänkte låna denna tråden för att slippa starta en ny! Jag har en i5 3570K precis som TS här, kör den i 4,2GHz i idl ligger den på kanske.. 22-25 grader MEN sen när jag maxar den 90-95% load får jag bara upp den i 29grader MAX.. aldrig över 29.. mätt med både Aida64, Real temp, Core temp, speed fan och HWmonitor tror ingen visat över just 29 grader.. Visst, jättebra temps men lite skeptisk till detta.. Någon som tror detta kan stämma eller har någon Idé angående detta?

Av TObbeSkatt

Det är inte så att din router har brandvägg som stoppar det då? måste ju inte vara i just datorn?

Av TObbeSkatt
Skrivet av Tallrot:

Jag har kört lite test på sidan pcflank.com och min brandvägg har blockerat de flesta av testen. Var kan jag se någon slags log på vilka portar som brandväggen i linux har blockerat med mer info?

Nu vet jag inte vad för brandvägg det skulle va du menar men borde ligga under /var/log/ kanske /var/log/messages testa i så fall att cd:a dig fram och se vad du har liggandes under /log

sudo tail -f /var/log/messages | grep .. typ firewall?

Absolut inte säker på detta men borde va något sådant

Av TObbeSkatt
Skrivet av Tommy:

...Jag tar och chansar på att TS idé är att få ihop de stora filmbolagen att skapa en enda stor tjänst för film och tv-serier ("Vad Spotify gjorde för musikbranschen") från ett och samma program på datorn mot en månadskostnad eller liknande.

Varmt eller kallt?

Det kostar inget att söka patent om jag förstått rätt, däremot kostar det en hel del att ta patent som du är inne på.
En kamrat till mig förklarade att man kan söka ett patent, varpå det patentet "låses" i flera år så att ingen annan kan söka det, men det innebär inte att du har betalat för det och tagit det. Det här är anekdotiskt såklart, har inte kollar upp det själv, men denna kamrat har erfarenhet av just dessa saker, så jag litar på honom.

Tror mer det handlar om kanaler? Du bygger ditt eget kanalpaket? typ.. ;D haha!

Av TObbeSkatt
Skrivet av davvarn:

Okej, men om det stämmer så kanske det bara är en onödig procedur att "skifta" om fläktarna..
Även ett stort tack!

Mvh

Ja så länge du inte har problem mer temps så ser jag absolut ingen nytta med det!

Av TObbeSkatt
Skrivet av DavidtheDoom:

Tycker nästan det är viktigare hur man kör än vilken bil man kör på bränsleförbrukning. (i viss utsträckning).

Jag kör min Ford Escort -98 (ja 18år gammal). Jag kommer:
Bästa fall: 73mil på 43liter: Under 0.6l/mil
Sämsta fall: 62mil på 43liter: Under 0.7l/mil

Kör som en gubbe, ge fan i att gasa-bromsa-gasa, rulla hela tiden vid köer istället för att gasa upp och sedan bromsa in om och om igen.
Planera körningen, observera rondellen 50-300m fram, är det troligt att du kommer förbi om du gasar konstant eller ska du sakta in redan nu?

Har du en person upp i rumpan på motorvägen? Låt dem köra förbi och om de håller hastighetsbegränsningarna så är det bara att ligga bakom relativt nära i luftströmmen (håll säkert avstånd). Kör 110km/h om det är 110 km/h som gäller, att öka till 130 km/h kostar inte bara exponentiellt energi i att accelerera upp utan även exponentiellt i luftmotstånd.

Min bil är värderad till under 8 000 kr och klarar dina kriterier, dock knappast någon lek bil med massa pollar under huven. Men det är bara prioritera i Venndiagrammet vad som är viktigt för dig. Att köra vettigt gör nog mer än att satsa på en specifik bil.

Psst, lägre motorvolym ger oftast snålare bil, dock sämre acceleration (Mindre lek, mer planering).

/Fd. Snållänning.

Där tror jag inte jag kan hålla med dig... Jag har en Audi a5 3.0 tdi quattro vilket är en i mitt tycke en stor motor.. den ligger jag på motvägen i 110km/h med och drar ca 0.6-0.65l/mil om jag kör som du beskriver! (Då driver den också alla 4hjul vilket drar lite mer) Medans en liten diesel på 1,4-1,8L brukar dra lika eller ibland mer!

Av TObbeSkatt
Skrivet av davvarn:

Okej!
Jag vet inte riktigt, men enligt instruktionsboken som man fick med så står det som en notering "for best cooling performance, we recommend mounting the fan as an air intake to your PC case". Dock så vet jag inte riktigt om det gäller för alla chassin och med dess komponenter.
(Kanske mer en smaksak, eller finns det precisa värden som visar att det är bättre med UTTAG istället för INTAG av luft från baksidan?)

Med vänlig hälsning,
Davvarn

Nä finns la ingen direkt "regel" men tänker såhär.. efter som grafikkortet spottar ut varmluft (brukar va den varmaste komponenten) som sedan stiger så suger du tillbaka den varma luften in i chassit igen efter som fläkten precis ovanför drar in den till din radiator DOCK tror jag inte det spelar någon större roll, vi snackar någon enstaka grad kanske, max! Men såg bara eran diskussion!

Edit: Snyggt bygge förresten!

Av TObbeSkatt

Nu har jag inte samma chassi som du men luftflödet borde vara "hyfsat likt" Jag suger in kall luft fram och i botten på datorn även från sidan.. och ut i toppen av chassit och bak vid grafikkorten där du suger in luften.. sen om det är bättre vet jag ej! Typ såhär: http://www.abload.de/img/scenario7b1kc.jpg tror 90% rekommenderar detta!

Mvh!

Av TObbeSkatt
Skrivet av Nima2001:

ahh besulutsångest...
Tror inte 850w skulle räcka heller.. Läser i en annan tmråd att de säger att det skulle duga om man absolut inte överklockar..
Jag har överklockat CPU och hade kanske tänkt överklocka 290 kortet lite om jag nu ska köra 290+290x CF..

Jag har ett be quite modulärt nätagg nu. Så tänkte om jag köper ett annan be quite modulärt nätagg så behöver jag inte dra om sladdarna. Bara byta själva nätagg dosan... Tänker jag rätt?

https://www.dustinhome.se/product/5010747912/dark-power-pro-1...

den där t.ex..

Jodå ett bra 850w räcker lätt! kolla min sign, överklockat i stort sett allt... och mätte upp hela datorn effekt till 479-500w! Tror inte dina grafikkort drar 300w mer än mina?...

Av TObbeSkatt

Som tidigare nämnts Tack för kaffet och sparpodden om man tycker sådant är intressant

Av TObbeSkatt
Skrivet av Fahrd:

Sitter med ett 760 just nu och är väl nöjd då allt flyter på i den upplösning och detaljrikedom som jag vill ha.
Dock så i en del tyngre titlar så går ju fpsen ner lite väl långt ibland så det är en anledning + att jag tänkt mej ny skärm också @ 144hz vilket kräver lite mer kräm.

Kan du utveckla det? Antar att det är saker runt hörnet filosofin ? Isf den drabbas man alltid av.

Sli är inget jag vill köra så det alternativet faller bort, likaså amd prylar då jag körde det i så många år så det är dax att gröna sidan får bo här ett par decennier

Sitter du med 760 2bg eller 4gb? Kör ju som sagt mitt GTX 760 OC 4GB sli och allt på "max" i GTA utom under advanced graphic settings där jag inte har distansen på max.. 2 eller 3 snäpp ifrån max och får 60-75 fps i GTA:s egna fps test. Sitter också med en 144hz skärm och va precis som du precis att byta mitt 760, tills sli-lösningen slog mig.. väldigt nöjd med resultatet som sagt, verkligen en ökning på fps:en med ~100%

Edit: Såg att du vägrade sli.. Så då vad det inget! xD

Av TObbeSkatt
Skrivet av philipborg:

Ser även inte den motivationen då om man accepterar multi-gpu kan man lika gärna köra 295x2 som är ganska nära dubbla prestandan utav 980.

Jag gav det som ett exempel... efter som tråden handlade om 980 tog jag andra kort från samma tillverkare.. konstigt? Men ja absolut kan man köra med AMD-kort med men det va inte det som va själva poängen med mitt inlägg... utan det va tanken på sli/xfire.

Av TObbeSkatt

Vet inte men kollat lite fort.. ett 980 ligger på ca 6500-7000:- Hur presterar ett 980 mot tex 960 4gb i sli? Jag vet själv kör jag 760 4 gb i sli och det presterade ju "bättre" än ett tex 780 (singel kort) Så ett alternativ är ju att köpa ett 960 nu och om det skulle behövas sedan köper man ett till.. går på ca 5400:- då.. Sen allt tjat om sli-buggar å shutter fattar jag inte.. aldrig märkt något utav det... enda är la värmen kanske.

Av TObbeSkatt

Fattar inte heller att alla hår sådana problem? Har spelat ganska mycket online och laddningstider okej.. lite mycket, men inget mer än det?