Inlägg

Inlägg som TObbeSkatt har skrivit i forumet
Av TObbeSkatt
Skrivet av anon99339:

Samsung ingen dag alls i veckan. Samsung-diskar som har problem just nu:

840
840 EVO
850 Pro (firmware fuckar upp hela disken)

Detta samtigit som 850 EVO är otestad och det är oklart hur bra dess NAND håller, vilket är intressant eftersom både 840 och 840 EVO har problem.

Skickades från m.sweclockers.com

Har 2 st 840 EVO aldrig haft problem eller varit missnöjd med dom, otroligt stabil och snabba enligt mig!

Av TObbeSkatt

Skulle nog kört en "banana pi" googla på det, precis som raspberry fast med 1000mbit port samt sata-kontakt! Så skulle ju passa bättre att ha som NAS.

Edit: Såg att det redan kommit som förslag i tråden, sry

Av TObbeSkatt
Skrivet av zeiloth:

Kul att de fortsätter att komma med egen design. Inte alls lik iphone 6.

Har du sett Samsung Aktiv S? Släpptes 2012.. dvs före iPhone 6...

http://www.sammobile.com/wp-content/uploads/2012/08/ATIV-S-Pr...

Vilken va lik vilken sa du?

Av TObbeSkatt
Skrivet av tintinj:

Saxar från första posten på första länken:
"So no it wont work on android, apple tv, roku, amazon stick, raspberry pi. It will not work, and most likely will never work."

Alltså fungerar det INTE med Netflix på Raspberry Pi.

Hehe kör ju med det själv? och jo det funkar, lite mek att få till det bara!

Av TObbeSkatt
Av TObbeSkatt
Skrivet av Zemlan:

Men äger inte Ford Aston Martin? Har för mig det i alla fall. Annars hade de aldrig försökt sig på något sånt. Är ju inte som att Apple äger Samsung eller tvärt om direkt.

Men jag håller med om att hysterin kring vem som kopierar vem är larvig. Vem bryr sig? I fallet att härma Apple kan det i vissa fall vara en bra sak eftersom det finns säkerligen de som gillar designen på Apples produkter men som inte vill ha med ios att göra t.ex. Finns dessutom inte hur mycket som helst man kan göra med en mobiltelefons design utan att den liknar en eventuell konkurrent. Det kan också vara extremt små skillnader som gör att man föredrar en viss telefon framför en annan, även om det vid en första anblick verkar relativt lika.

Nä, det är ju igen som tvingar en att köpa S6:an så gillar man inte designen köper man väl en annan? ;D

Skrivet av olsson1337:

*host* subaru BRZ, Toyota GT86, Scion FRS *host*
dessa 3 bilar var det ganska livat över

Måste hålla med om att det stjäls viss design eller vad man ska kalla de, men det blir oftast livat då.
Andra du skriver går inte riktigt ihop då ratten är rund av en anledning samt att de första rattarna inte satt i bilar

Haha nä precis, dom första hade la mer.. "styrreglage"(?) men du förstår vad jag menar! Kommer någon på ett jättebra batteri känns det ju bättre att att dela med sig utav tekniken istället för att ta patent på det, utvecklingen går ju snabbare om fler hjälps åt.

Av TObbeSkatt

Vaarför är det alltid sådant jääävla gnäll om design-kopiering inom telefoner? Kolla tex Ford Focus som "snott Aston martin" grillen, ingen gnäller å bölar direkt över det? Tänk om Joseph Cugnot skulle tagit patent på ratten när han byggde den första bilen? Hur skulle dagens bilar sett ut då? Eller om Kelsey Hayes skulle tagit patent på ABS-bromsar?... herre gud.

Av TObbeSkatt

Det såg ju rätt ut.. precis så jag har i min setup.. förutom att jag har alias istället för ip:n.. men det ska ju inte va någon skillnad alls!

Av TObbeSkatt
Skrivet av Axan:

Jag har också problem med transmission i min synology. Har testat att första lägga till en user som heter transmission i min synology och sedan installerat transmission, då går det inte att starta programmet, står bara failed to start. Sedan gjorde jag tvärtom, installera programmet först och försökte sedan lägga till en user, då får jag något felmeddelande där det står att jag ska logga ut från min synology och logga in igen.

Nu har jag transmission installerat och har även skapat en mapp under volume1/downloads. Jag har pekat transmission att ladda hem till den mappen. Jag får ändå permission fel efter en stund när nerladdningen har startat. Någon som kan hjälpa mig?

Har läst att man ska redigera etc/groups och annat, men jag är helt kass på linux kommandon.

sudo chmod 777 /volume1/downloads, sudo service transmission-deamon restart. Testa om det funkar, sen får du googla dig fram om du verkligen vill köra med 777.

Av TObbeSkatt

Gjorde exakt samma misstag.. ringde dom och fick prata med en ganska trevlig dam, sa bara att jag varit och gjort samma värdering hos en bilhandlare och att de skilde alldeles för mycket i värderingen. Då rev dom den bara och sa att jag slapp betala... Kanske enbart för dom skulle slippa krångel! Lycka till.

Av TObbeSkatt

Skulle nog kört ubuntu-server med en samba/ftp utdelning och transmission på det. Så laddar du ner till samma mapp som du delar ut med samba eller ftp! Snabbt å lätt!

Av TObbeSkatt

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-G3258-vs-AMD-FX-4100

Skulle nog ändå försökt satsa på en i5a om du nu spelar ganska mycket.

Av TObbeSkatt
Skrivet av ZaInT:

Sannolikheten att en SmartTV stödjer SAMBA är i princip noll, vet inte vart någon fått det ifrån. Aldrig varit med om det, det är filer från USB de flesta klarar men inget annat.
En NAS hjälper inte heller här eftersom den använder samma metod för fildelning, det du behöver är en mediaspelare av något slag såsom Popcorn Hour.

Åhfan, inte så bra koll på "smart tv" då jag aldrig ägt en, kör mer på htpc och så får man uppdatera den när det behövs istället! Kör själv med XBMC och via samba så trodde därför att smart tv borde kunna stödja en smb-delning! Men där hade man tydligen fel! ;D

Av TObbeSkatt
Skrivet av ClubT:

Jag är helt med på ditt resonemang och jag kör på samma sätt själv hemma med en NAS . Men vi kan inte förutsätta att datorn det pratas om ens har HDMI eller står i samma rum som tv:n. Det är dessutom möjligt att datorn står på för jämnan eller iaf de timmar som de är hemma. Detta vet vi ju inte och i så fall kan en NAS vara en onödig utgift, det var det jag ville upplysa om.

Du förespråkar en NAS med samba, men är du säker på att tv:n klarar av sambautdelningar? (jag har inte den tv:n så jag har ingen aning, jag såg däremot i spec:en att den klarar DLNA). Annars måste NAS:en ha möjlighet att köra en DLNA-server också (vilket de flesta troligen gör).

För att summera: En NAS är säkert den elegantaste lösningen, men det kan vara möjligt att göra det TS vill utan att spendera en krona. Frågan blir ju vad TS finner mest intressant.

Jo absolut med på vad du menar! Jo en samba utdelning borde den klara.. är la nästan prio ett när det gäller "smart tv" har dock inte heller tven så kan ju inte svära på det, men skulle förvåna mig om inte!

Av TObbeSkatt
Skrivet av ClubT:

Hej,

Filmer som ni har på era datorer går direkt att streama från dessa in i tv:n under förutsättning att ni installerar en "media server" på era datorer som använder sig av DLNA (vilket även tv:n har stöd för). TObbeSkatt nämner även Sambautdelning men även en sådan kan ni köra direkt från era datorer och är inget som är unikt för en NAS.

Ni behöver således ingen NAS eller HTPC för att streama filmer till tv:n

Här har ni några exempel på mjukvara ni kan använda:
http://www.topnettricks.com/dlna-media-servers-for-windows-8/

Denna ska alltså installeras på era datorer och när den sedan körs ska datorerna kunna hittas av tv:n där ni sedan kan bläddra fram till era filmer.

Vad gäller streaming tjänster som Netflix, Viaplay etc får ni kika i manualerna till tv:n vad som är möjligt att köra...

Mvh
Alex

Men om man ska behöva starta datorn varje gång man vill se på film faller ju hela idén, då kan man ju köpa en hdmi-kabel Optimala förutsättningen är ju en tyst liten Nas för ca 1000-lappen med en utdelning som man monterar i tvn bara Köper man då en lite dyrare Nas med fler funktioner kan du köra Transmission och ladda ner film direkt via mobilen till NAS vidare till tvn!

Av TObbeSkatt

Efter som det är en "smart tv" finns bla Netflix, och diverse appar direkt i tvn, skulle du även ha en sambautdelning dvs en "NAS" i ditt nätverk skulle du garanterat kunna montera din utdelning direkt i tvn. SÅ nej jag tror inte du skulle ha någon direkt nytta utav en htpc

Av TObbeSkatt

Frågan är hur du kommer framtill dina 40mbit.. är det så att du överför filer via wifi:t med 40 megabyte/sekund (dvs ca 320mbit) eller överför du filer via ditt wifi med 5 megabyte/sekund? (dvs ca 40mbit)

Av TObbeSkatt
Skrivet av El_Raspberry:

Känns som en icke-uppgift att bara lära sig att använda en tjänst. Att faktiskt sätta upp en fungerande VPN-server känns ju som en bra uppgift om TS går något IT/teknik-program.

jaja det är inte jag som gett dom uppgiften ger honom bara förslag på hur/vad jag hade gjort, då det inte riktigt framgick i hans första inlägg. Nu verkar det ju dock som att dom skall köra det från skolans nät, så då får dom ju lösa det med ett inbyggt verktyg i typ chrome, eftersom antagligen inte vpn-portarna är öppna.

Av TObbeSkatt
Skrivet av AquaRelliux:

Det beror på vad för typ av VPN som ska användas, ska han köra ett site to klient VPN behöver inte skolan ha några portar öppna om han ansluter klienten från skolans nätverk. Däremot om det är ett site to site VPN behöver han ha portarna öppna på skolan.

Precis det jag menar, så då får man ju köra med någon som tex är inbyggd i chrome.

Av TObbeSkatt
Skrivet av El_Raspberry:

Riktigt dålig uppgift om du bara lär dig att använda en kommersiell tjänst med tillhandahållna guider.

Nu förstår jag inte riktigt vad du menar?

Skrivet av PangarN:

Vi ska visa upp på skolans nätverk, men vi kommer ju sätta upp den hemma hos mig

Okej.. då kan det bli lite krångligt.. med tanke på att ditt skolnätverk kan ha stängt det portar du vill köra vpn på. Antagligen har dom bara öppet port 80 och 443. Eller vad vet jag, men så va det på skolan jag gick på innan!