Inlägg

Inlägg som TObbeSkatt har skrivit i forumet
Av TObbeSkatt
Skrivet av ShatteredXs:

Kan du ge en link har nämligen försökt få netflix på min ett bra tag

http://lifehacker.com/netflixbmc-brings-a-better-remote-contr...

bara repositoryn så du får ju installera själva addonet via xbmc sedan

Av TObbeSkatt
Skrivet av DocStargazer:

Fast även om jag bygger om NUcén till fläktlöst måste vi ändå ha kvar tangentbordet så det hjälper inte tyvärr.

Fungerar det verkligen att streama filer på över 15BG via en Raspberry pi?? Köpte en Raspberrry pi bara för att lattja lite med av nyfikenhet och får nog säga att den inte verkar ha jättebra prestanda...även med den kvarstår problemet med tangentbord/mus.

Finns en ny lite vassare nu http://www.inet.se/produkt/1420278/banana-pi-model-a, men beror mycket på vad för sd-kort du använde osv.. kan spela upp blue ray filmer på min pi (512mb modellen)... sen är det klart att den får "tänka" lite ibland (inte under tiden den spelar filmer) men jag är helt nöjd med den! med tanke på vad den kostar

Av TObbeSkatt

Finns även Plexbmc till Pi om man vill ha liknande lösning som qwerty76 nämnde

Av TObbeSkatt
Skrivet av MatteN:

Addon för Netflix finns inte till Rasbmc vad jag vet, behövs vebbläsare till det har jag för mig.

Kör ju det hemma? så jo det finns sök på NetfliXBMC

Av TObbeSkatt
Skrivet av PangarN:

Men det verkar nice planen är att vi ska kunna gå in på nån hemsida som är blockerad och visa upp det. Så om jag följer den här guiden så funkar det? http://www.vpngate.net/en/howto_l2tp.aspx

Skickades från m.sweclockers.com

Ja okej då funkar ju pptp med, men ni skall sätta upp servern med? annars kan ni ju bara köra pptp mot https://anonine.com/sv/
annars funkar IPsec bra så länge ni inte skall ansluta något linux. Frågan är om ni skall köra från skolans nätverk? eller via något eget lan?

Av TObbeSkatt

Raspberry pi? med raspbmc-dist, telefonen som fjärr, sen finns det "addons" för tex netflix och mycket mer, funkar jättebra för mig!

Av TObbeSkatt

PPTP är det absolut enklaste vpn:et att sätta upp, sen om eran lärare inte tycker ni ska använda det så förstår jag honom

Annars funkar IPsec bra om ni ska köra från Windows till Windows dator

Av TObbeSkatt

Se till att båda processor och moderkort har stöd för Vt-d om du nu skall köra virtuellt, annars kan du få problem med tex vpn via din virtualisering om du tex kör proxmox eller liknande!

Av TObbeSkatt
Skrivet av olesson:

Okej för till sommaren kommer jag få 1 gbit och tänkte ha de ! Då får jag kolla efter ett annat kort då ?

Kört över 1,7Gbit genom mitt Realtek-kort, så skall nog egentligen inte vara några större problem.
dvs en överföringshastighet på ca 200mb/s

Av TObbeSkatt

Precis som mrqaffe skrev, kolla så att inte både Technicolor och netgear har DHCP igång. Ställ in Netgear:en som AP eller brygga Technicolor-routern.

Av TObbeSkatt

Om du sätter en fast ip lite fort.. typ 192.168.1.5 och sen försöker ansluta, funkar det då? antar att DHCP är ingång i routern och alla datorer står på auto i nätverksconfigen?

Av TObbeSkatt
Skrivet av olesson:

Okej ! Jag testar med ett 4 ports nätverks kort Ska få köpa ett av en kompis för 400 kr Men sen ska nog med köpa in två 10 gbit kort vilka ska jag då använda mig av då ? Den andra kortet ska jag använda i min fillserver med freenas

Okej! Vad är det för kort dÅ? skulle i så fall köra på något liknande den här http://www.mullet.se/product.html?product_id=334939 dock väldigt dyra kort om du ska ha 10gb/s, sen måste ju switchar och NASen också klara det för att du ska ha någon nytta utav det

Edit: Ah läste fel, trodde du ville ha 2st 10gb/s portar i din pfsense! kanske är billigare med en ports-kort!

Av TObbeSkatt
Skrivet av olesson:

okej men denna då ?
https://www.dustinhome.se/product/5010753177/pentium-g3220-3-...

Jag såg nu att den ena porten av lan är Realtek® 8111G, 1 x gigabit LAN-styrenhet kommer denna porten att funka då med pfsense ?
http://www.asus.com/se/Motherboards/CSB/specifications/

Jag hade tänkt om jag kan hitta ett billigt på Ebay 4 port nätverkskort

Kör själv med exakt detta kort http://www.asus.com/se/Motherboards/B85ME/specifications/ som också har Realtek.. funkar felfritt för min del iallafall! Så borde ju inte vara några problem! Sen tror jag du får bättre prestanda om du köper ett nätverkskort med endast en port (som jag länka tidigare) och typ en http://www.inet.se/produkt/5401004/d-link-dgs-1008d-100-1000-... som har 16Gbps switchkapacitet. Vet inte riktigt vad ett internt kort med typ 4 portar har men känns inte lika effektivt(?)

Av TObbeSkatt
Skrivet av olesson:

Jo jag vet att man ska passa. Det därför jag vill ha förslag på vad jag ska bygga med det lutar år att köpa detta:
https://www.dustinhome.se/product/5010764393/celeron-g1820-27...
https://www.dustinhome.se/product/5010780404/cs-b

Men då tror jag absolut att den nya Pentium 3220-3258 är mer prisvärd? sen smäller du i ett extra nätverkskort bara typ.. http://www.inet.se/produkt/5401703/d-link-dge-528t-100-1000mb... sen en switch så blir det nog skit bra!

Av TObbeSkatt
Skrivet av olesson:

Jepp jag ska bara köra pfsense på denna setupen. Jag har redan en annan server för just nas men Fattas hårdiskar När det gäller server så har jag ser hos Digitalocean.com.

Okej! Klart man vill ha lite tryck i sakerna om den ska rota mycket! Kör själv pfsense på denna processor och snarlikt moderkort, dock virtuellt under Proxmox Man ska även passa sig lite för kort som dessa http://www.inet.se/produkt/1902624/gigabyte-ga-j1900n-d3v-mit... nätverks kretsarna har jag läst är sådär.. googla lite på det, var nämligen också inne på att ha något sådant, men ångrade mig

Av TObbeSkatt

Skall du enbart köra pfsense på denna setup? Kör den virtuellt? så slipper du ta upp all denna hårdvara till bara pfsense? Kan du bygga ut den sen om du vill ha typ en ubuntuserver, NAS eller liknande! Har du hårdvara du kan använda iallafall!

Av TObbeSkatt

Kör GRUB bara? Installera Windows först, sen ubuntu efter å så använder du grub2 att välja os med?

Av TObbeSkatt

http://www.inet.se/produkt/4304662/wd-my-cloud-3tb

En sådan kanske? egentligen en extern-hårddisk fast med nätverksport. Lär räcka för dig?

Av TObbeSkatt

Skulle nog med säga Pentium G3258 med en stabil kylare.. kan du nog komma upp i 4-4.4GHz med lite tur! å den går la på en 500ing typ!

Av TObbeSkatt
Skrivet av scombei:

Tack för svaret Mr_B

Får man verkligen så stora prestandaförluster när man kör virtuellt? En vän som arbetar inom Windows-server-branschen sa att förlusterna var marginella och att fördelarna vägde upp (säkerhetsfördelar och kontroll). Det var ju iofs på windows, kanske inte är samma sak på linux?

Kanske var jag lite otydlig men i fallet med Plex och flexraid så hade jag tänkt köra det på en och samma VM. De media-filer som ska spelas upp utav plex blir på helt egna diskar som enbart Plex behöver ha åtkomst till via flexraid. Plex home theater, själva uppspelingsapplikationen blir dock på en annan VM.

Har tittat på raid-kort och olika hårdvaruraid-lösningar men känner inte att det är aktuellt då jag vill kunna bygga ut raiden allteftersom utan att behöva bygga om allt. Samtidigt innebär inte Raid-F några direkta prestanda-förluster lik raid-5 eller raid-6 (schemalagd snapshot på nätter). Rasar fler diskar än pariteten losar jag inte all data heller (förut på dom rasade diskarna) då datan är lagrad rak upp och ned på diskarna (inte utspridda som i fallet med raid-5/6). Sedan är inte datan på denna raid så jätte viktig och jag godtar ganska höga risker. Summa sumarum känns det som flexraid erbjuder mig bästa lösningen.

All annan data, foton, dokument, databaser osv kommer dock fördelaktigen lagras på en raid-10:a då jag efterfrågar både prestanda och säkerhet (backuper kommer givetvis även göras på denna data). I det här fallet kanske det blir som du säger? Raiden kanske måste göras på en VM för att sedan delas vi nätverk till de andra VM:arna. Det går inte att köra hårddvaru-raid i själva grund OS:et för att sedan tillskriva delar till de VM som ska köras?

Känner att jag vill försöka köra virtuellt just för säkerhetens skull och för att det är lite roligt precis som du säger

Proxmox verkar ballt, måste tittas närmare på. m0n0wall lika så

Klarar proxmox hårdvaru-raid?

Vet du om samma möjlighet finns för Plex home theater som för XBMC? Alltså att köra det som det enda os som finns på VM:en?

Tack för svaren

Proxmox är väldigt bra i min mening! Lätt värt att kolla vidare på om du tänkt köra denna setup. Ja alltså du kan "porta" hårdvaran till en specifik "virtuell maskin" med VT-d så att du får upp tex plex eller xbmc direkt när du startar din maskin... men ändå så ligger proxmox å körs i "grunden" svårt att förklara med finns extremt bra guider och information om hur du gör detta!

Lycka till!