Inlägg

Inlägg som monkeyman har skrivit i forumet
Av monkeyman

Tack för ditt svar!
Har provat att ändra på de ställen du föreslår. Dock ingen skillnad.
:/

Här är sidan som jag tragglar med. http://new.kputbildning.se/oppna-kurser.html
Problemet är alltså att glasögonen hamnar för långt in och att det blir en stor yta vitt till höger om dem. Jag vill alltså ha glasögonen till höger så att texten till vänster får mer utrymme.

Av monkeyman

Kan någon vänlig själ hjälpa mig med CSS?

Hej,

Undrar om någon kan hjälpa till och felsöka en CSS fil. När jag skapar ett table blir det automatisk bara max ca 500 brett, inte 100%. Har sökt och sökt i CSSen men kan inte förstå mig på vart kommandot ligger.

http://test.kmedia.se/style.css

Tack på förhand!

Av monkeyman

Verkar ha kommit en liten sändning till vissa ÅF idag, hade förbokat en hos inet för avhämtning i butik, och imorse sa man att man inte fått några, men senare idag fick jag ett sms och kunde hämta ut min... Man hade fått en liten sändning idag, inte alls så många man hoppats på.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Paer86
Ledsen, men datumet är framflyttat till den 24:e. Jag lider också med dig!

Av monkeyman

Hade detta problem med BBB också då jag hade Xlink KAI installerat på min PC. (Program för att spela xbox över nätet). Så det kan ju vara något tunnlingsprogram du har som ställer till det.

Av monkeyman

Täcklock till 5.25" platserna?

Var kan man hitta lösa täcklock för att täcka hål där det suttit 5.25" enheter i chassit tidigare? Är min gamla hempc som jag tänkt bygga lite på, sitter 3st 5.25" enheter i nu och behöver bara ha en sedan. Och PC:n kom inte med några täcklock vid leverans.

Av monkeyman

Varför inte ett extra nv-kort i datorn, köra trådlöst till datorn och kabel mellan dator-dreambox?

Av monkeyman

Har äntligen hittat problemet! Problemet var att jag hade en nätverksskrivare mappad som min standardskrivare, efter en del sökande på nätet hittade jag detta och nu flyter photoshop på hur fint som helst!
Verkar vara ett känt problem med Vista och photoshop.

Av monkeyman

Värmeproblem, ny hp dv2699?

Har nyligen köpt en ny bärbar, hp dv2699, Core2Duo 2 GHz, 2 GB ram, vista premium.
Problemet är att den upplevs så seg, att öppna en liten bild i photoshop kan ta 20-30 s. Har mixtrat lite med RMClock Utility för att försöka få processorn att inte klocka ner då man kör på extern ström. Och jag har fått det att funka en liten stund då datorn precis startats för dagen, sen segar det ner sig. Temperaturen ligger på ca 45 grader på bägge kärnorna, är väl inte för varmt?
Nån som har nån idé eller är det något fel på hårdvaran? Känns som att jag är sugen på att lämna tillbaka skiten snart, har testat flera dagar nu utan att få den att kännas bra. Har en dell med liknande spec i jobbet och den känns mycket piggare, dock kör den XP pro.
Problemet med OnOff därjag köpt den är att för att få utnyttja öppet köp så tar dom 995 kr i återställningsavgift, vilket man inte är så sugen på.

Av monkeyman

Så det är Vista det beror på och inte datorn i sig? Kanske får lägga in XP då istället om man vill använda photoshop mycket.

Av monkeyman

Problem att köra photoshop på ny bärbar med vista?

Har nyligen köpt en ny bärbar, HP DV2699 med Vista Premium på.
Problemet är att photoshop går så segt, att öppna en bild på 1 MB tar typ 30-40 s. Går snabbare på min gamla P3:a med 384 MB ram och XP pro.
Någon som har några ideér vad detta kan bero på?

Har testat både photoshop CS och Elements 6, samma på bägge. Är det Vista som suger så mycket eller vad? Har disablat allt krims-krams i vista och minsta på alla effekter, har 2 GB ram och ligger på runt 40% minnesanvändning, ser inte att processorlasten går upp något när den står och tuggar och skall öppna bilden heller. Eller är det grafikkortet det hänger på? Men vanlig bildredigering kräver väl inget värstingkort direkt?

Har testat på min jobb-labtop också med liknande spec, fast sämre grafikkort i den, inbyggt intelkort mot Geforce 8400M i nya HP:n. Enda skillnaden är att den kör jag XP pro på och där flyter det på fint.

Av monkeyman

Grafikproblem bärbar m Geforce 8400 GS

Har köpt en HP DV2699 med Geforce 8400 GS grafikkort, 64MB dedikerat minne och upp till 800 nånting delat. Är frugan som skall använda den mest till jobbet och så.
Problemet är att hon använder Photoshop ganska mycket, och när man öppnar en bild och sedan minimerar den i Photoshop så tar det typ 3-4 sek innan den minimeras, går riktigt långsamt. Beror detta på grafikkortet eller vad tror ni?
Min gamla P3 1 GHZ med Geforce 420MX flyter det tom på snabbare.
Går inte att updatera drivrutiner till grafikkortet direkt från Nvidia, de hänvisar till HP och på HP´s sida hittar jag inga drivrutiner allls.

Vad göra?

*Tillägg*
Kan det vara Vista som gör att det går så trögt, Har XP Pro på den gamla P3:an.. Har testat stänga av alla effekter i Vista, då går det något bättre, men det flyter fortfarande bättre på den gamla... Om man kollar prestandainformation i Vista så får man poängen 3.5, det är väl hyfsat?

Av monkeyman

Om du går in i enhetshanteraren, dubbelklickar på ditt nv-kort, sedan avancerat-fliken så borde du ha en inställning med länkhastighet/duplex där... Kolla så den inte är ställd på 10 Mbit, ställ den på auto eller 100Mbit/full i så fall.

Av monkeyman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av trollhattan
joost ska väll va öppet för alla nu...

Jo, fast man måste fortfarande ha en invite... men de som redan har konto har obegränsat med invites...

Av monkeyman

Jag tar gärna också en om någon vänlig själ kan skicka en?
fredrik_p79 at hotmail . com

Av monkeyman

Applications & Gaming - Port range forward, skriv in port, om det är tcp/udp, och till vilken IP på LAN:et du skall öppna... Bör se ut så här ungefär:
http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/Li...

Av monkeyman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fraelsarn
så då är det bara att leacha på deras med ett trådlöst nätverkskort alltså?

Ja, du måste regga dig först på fon´s sida. Kravet är dock att du blir medlem och sätter upp en fon-accesspunkt på din egen anslutning... Men för 325 kr som det kostar kan du surfa gratis i resten av världen sedan. Sen är det väl bara att köra på om det finns en accesspunkt i närheten av där du skall vara.

Av monkeyman

Re: Mobilt bredband utomlands!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av fraelsarn
Hej!

Är så att jag ska flytta till portugal i ett halvår och skulle ju gärna vilja ha en bärbar dator med mig. Till den vore det ju inte helt fel att få en liten internet uppkoppling. Alternativet som kom upp var då mobilt bredband ala turbo-3g. Men hur funkar det utomlands. Finns det några bra alternativ eller blir det bara hutlöst dyrt helt enkelt?

/Fredrik

Kolla om det finns någon fon accesspunkt i närheten av där du skall vara?
http://maps.fon.com/

Av monkeyman

Va? Du beställer ju inte upgraderingen till just en dator, det är ju din förbindelse som får 2 Mbit upp, så har du 5 datorer till routern så delar ni på dom 2 Mbiten.

Av monkeyman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Flykt
panGa: säker på det? Inte märkt av någon spärr ännu, den kanske isåfall träder kraft vid 24 mbit?

Har företagen någon slags "garanti" att man får ut X mbit av 24 mbit?
Om det visar sig att jag "bara" får ut t.ex 10, får man då lämna tillbaka uppkoppling och återgå till 8 mbit?

Hos Telia kan du i allafall nedgradera till exvis 8 om du inte skulle vara nöjd med 24. Men bindningstiden ligger ju kvar ändå. Antar att man borde kunna göra samma hos det andra operatörerna också om man inte är nöjd.

Av monkeyman

resultat med telia 24, ledningslängd ca 1800 m

http://www.speedtest.net/result/71309567.png

http://www.speedtest.net/result/71310211.png

Problemet är väl din ledningslängd, telia erbjuder sin 24 på max 2500 m, du ligger ju precis på gränsen där. Vet inte hur det är med spray.