Inlägg

Inlägg som Felleboy88 har skrivit i forumet
Av Felleboy88
Skrivet av fantomsmurfen:

Byt till ett Z87 erller Z97 moderkort för att kunna överklocka. Byt till en Samsung EVO SSD. Den du valt är kanske marknadens i särklass långsammaste SSD.

Så, ser allting OK nu eller?

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6791131-00.png

Av Felleboy88

Plockat ihop en dator för 8k, duger den?

Ska köpa en ny dator som ska användas som en allround dator. Inga riktigt tunga spel utan bara cs och kanske wildstar. Vad tror ni erfarna, duger den? Passar alla delar eller ska jag byta ut några delar? All konstruktiv kritik är välkommen http://www.inet.se/kundvagn/visa/6791130/pewpew

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6791130-00.png

Av Felleboy88
Skrivet av dacieed:

Hur gammal?

Har han föreslagit ngt pris?

/D

Den är 1,5 år gammal med 6 månader garanti kvar. Han sa 7000:-

Av Felleboy88

Köpa beg gaminglaptop, pris?

Har en polare som säljer sin gaminglaptop funderar på att köpa den fast har ingen aning om hur mycket den är värd. Någon kunning som kan ge mig en siffra?

modell: CLEVO p170HMx
8 GB Kingston ValueRAM DDR3 1333 MHz
750 GB, 7200 RPM, 16 MB
17" 1920x1080 matt, 60% NTSC skärm
AMD Radeon 7970M
Intel I7-2670QM 2.20GHz (8CPUs)

Av Felleboy88
Skrivet av GreeM:

Kanske borde döpa om denna tråd till "endast positiva ord warz"? klart som attan man får skriva om man inte tycker om det och varför, ge dig nu va.

själv har ja båda och gillar inte warz alls. dayz känns mer vuxet. warz kommer aldrig få den känslan av o livrädd när man springer omkring. vilket är synd för dom har lite smarta idéer

Skickades från m.sweclockers.com

Självklart får folk skriva och tycka vad de vill. Men sen att sitta i alla warz trådar och predika mer än Jehovas vittnen hur dåligt spelet är har det gått för långt

Av Felleboy88

det är ju sjukt att se alla butthurts dayz spelare som finns här, fantastiskt. Om ni inte gillar WarZ så varför tar ni er ens tid att argumentera? Har ni inte något bättre för er? Är det för att ni försöker övertyga er själva om att dayz är det bättre spelet?

Ps. Har aldrig spelat warz eller dayz

Av Felleboy88

kollade på massa warz streams igår, verkade vara helt okej. Har någon en trialkey över så man kan testa lite innan man köper:D?

Av Felleboy88

Okej, tack då vet jag!:)

Av Felleboy88

sälja dator?

Har fått en dator av en släkting och undrade om man kan sälja den eller är det bara skrota? Det är en Acer Aspire M3802

6gb ddr2
intel core 2 quad processor Q8300
1Tb
Nvidia GT220 1024mb

Tack på förhand

Av Felleboy88
Skrivet av ddanielk:

Den verkar helt klart intressant, men hur är kylningen på msi laptops?

Men vad tror du om denna då? http://cdon.se/hemelektronik/msi_ge70_i5-3210m_6gb_500gb_17.3...

Den är ju ungefär 3k billigare..
visst den har i5 & sämre minne + hårddisk, men hårddisk & minne byter man ut för en ganska billig peng, men osäker på om grafikkortet är tillräckligt bra?

bättre dator får du inte i den prisklassen. Ganska klent grafikkort men om du vill uppgradera så måste du lägga till några tusenlappar om du inte vill köpa begagnat

Av Felleboy88

Köpa speldator budget 12.000:-

Jag har kollat runt väldigt mycket nu i hopp om att hitta en bra speldator eftersom jag tänkte ersätta den med min stationära dator. Jag har kollat väldigt mycket på MSI's datorer och anser att denna borde förhoppningsvis uppfylla mina ändamål: http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat.... MSI hade även en dator i 11.000:- kr klassen men jag ansåg inte att det var värt pengarna. Sen idag hittade jag hemsidan pc-konsulten som verkar bygga ihop datorer till ett väldigt bra pris, men då har jag några frågor till er experter:

Vilken skärm är att föredra Standard, 1920x1080 blank, 60% eller Standard, 1920x1080 matt, 60%?

Kan man köpa någon billigare hårddisk är deras billigaste för 1000:-? Och om man kan det är det svårt att installera den? har aldrig skruvat i en bärbar dator förr men har erfarenhet av stationära datorer.

Är det lika smidigt att ladda hem och installera ett OS på en laptop som på en stationär dator?

Som jag har sagt ska jag mestadels använda datorn för spel och film (har kvar alla mina saker från min stationära dator visst kan man bara koppla in det i laptopen och spela på(skärm,mus,tangentbord))?

Sen klarar man sig på en i5:a med två kärnor eller ska man satsa på en i:7a med 4?

Hoppas någon kan besvara mina frågor trots att det blev lite grötigt och många frågor

Av Felleboy88

Tror ni att det finns en rosa eller turkos dator för 4000:- som är slimmad?

Nvm hittade ett par:D

Av Felleboy88

Var en fin laptop på extraerbjudande för 3244:- fast då man klickade på erbjudandet så kostade den 3744:-. Vilket lureri:D

http://2.imgland.net/KT2wB.png

Av Felleboy88

Okej, men om vi ökar budgeten till 3000:-, är soberz dator bäst för ändamålet? det vill säga se film och surfa

Skrivet av phz:

Budgeten är ordentligt snäv. 4000:- är lite av ingångspriset på laptops. Begagnat kan gå att hitta, men det tråkiga med just begagnade laptops är att batterierna är en relativ färskvara, så hittas en 1-2 år gammal laptop så har batteriet säkerligen förlorat mycket i kapacitet. Utvecklingen går också väldigt snabbt gällande minskad strömförbrukning per prestanda, så det är som sagt lite lurigare att köpa begagnade laptops än vanliga stationära där man vet mer vad man får prestandamässigt.

"Inte för tjock" - kan bara nämna att jag också hade detta som ett kriterium när jag senast valde laptop, men i praktiken kan jag inte säga vad det hjälpt mig att ha en tunn dator. Det ser kanske snyggare ut, men utöver att tunnare ofta hör ihop med lättare så ser jag inte det som en dealbreaker i framtiden. Vikt i sig är däremot alltid trevligt att hålla nere, så det kanske borde vara det egentliga kriteriet.

Nä jag vet, därför vill jag helst inte vara och pilla med begagnade datorer. Tyvärr så kommer hon aldrig lägga ut mer än 3000:- på sin laptop

Av Felleboy88

Ny laptop 2000:-

Min syster tänket köpa en ny dator och hon har en budget är 2000:- till MAX 3000:-

Hennes krav är:
-den ska vara 15" (eller nu vad standarden är)
-den ska inte vara för "tjock"
-hon ska kunna se film
-hon ska kunna surfa

Inte så stora krav till inte en så stor budget. Tror ni det är möjligt att hitta en lämplig dator? Kom gärna med förslag!

Av Felleboy88

Om du tänker så kommer du aldrig kunna köpa nya graikkort:) Men om du köper 2 6970 kommer inte det flaska med processorn?

Av Felleboy88
Skrivet av Kristerj:

För tillfället sitter det i huvudet
Tror jag använde denna första gången i alla fall
http://www.sweclockers.com/forum/126-radeon/987558-amd-radeon...
Tror att dom flesta guiderna är likadana i stort sett, men kör på denna den är schysst.

Jag har 2st i crossfire, ett referens och det nya som inte är referens. Efter lite testande så fick jag dom bästa temperaturerna genom att ha
referensdesignkortet längst ned, kan säkert spela roll vilket luftflöde man har i burken, samt mellanrummet mellan korten.

Det översta kortet maxade på 74C och det understa på 55C vid spelande av BF3 på 1080p och allt på max.
Kör med upplåsta shaders och 870Mhz istället för original 880Mhz på 6970 korten. Och lite lägre minneshastighet då jag inte märker så stor skillnad där.

Hoppas du vart lite hjälpt av det, säg till om det är något annat du behöver svar på

Då blir det att beställa ett sånt kort när man kommer hem då!:) om det nu funkar att unlocka kortet så ska du ha ett stort tack!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Felleboy88
Skrivet av Kristerj:

Köpte nytt kort ifrån komplett för en månad sen, ett powercolor 2gb icke referens. Det hade dubbla biosswitchar och gick alldeles utmärkt att låsa upp.
Det har dock gått upp lite i pris i dagsläget, tror det kostar 2399:- nu.

Håller med, om det du säger stämmer så beställer jag ett sånt kort idag:) för det spelar väl ingen roll att det inte är samma tillverkare om man kör CF?

Av Felleboy88

Hd 6950 2gb CF?

Hade tänk att köpa mig ett till 6950 kort då bf3 släpps snart. Jag har nu ett gigabyte 6950 2gb referenskort med biosswitch. Vilket kort bör jag köpa till CF? Finns det kort fortfarande att köpa som
Man kan låsa upp?

Av Felleboy88
Skrivet av Choffe:

Byt moderkortet till det här: http://www.inet.se/artikel/1901998/asrock-p67-pro3 , 100 kr dyrare men problemet löst.

Är detdära moderkortet SLI kompatibelt?